Majstori za nase Peugeote - Preporucite Peugeot servis

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • novice
    CBC Član
    • 22.11.2006
    • 51
    • Beograd

Majstori za nase Peugeote - Preporucite Peugeot servis

Mislim na servis koji radi novije modele, ima dijagnostiku, a nije skup kao Verano i slicni. Od skora sam vlasnik 307-ce, benzinac, ne mogu na nista da se pozalim ali cini mi se da ide malo slabije no sto bi po snazi trebalo (110 konja), a da trosi previse za svoju kubikazu (od kad je hladno, preko 10l). Imam utisak da motor dobro primi gas, ali da par sekundi posle davanja gasa izgubi dah umesto da sve jace vuce. Nemam od koga da uzmem na probu drugi pezo pa da uporedim tako da moram kod majstora koji zna sta i kako da pogleda. Verovatno treba odraditi ciscenje dizni, ali ne bih da bacam pare ako to nije problem. Mislim da ce iskusan majstor kad prikljuci auto na dijagnostiku videti da li je vreme otvaranja dizni OK, tj da li je protok goriva i vazduha dobar (ili postoji neki drugi nacin za to). "Pruzio" sam se dosta za ovaj auto, nemam trenutno para da ulazem u njega, doduse sem ovog gornjeg problema cini mi se da mu je sve ok (pogledao sam sve potrosne delove, izdrzace bar godinu dana do zamene.
    Jel neko radio veliki servis za 307, koliko kosta ta rabota? Jel moze na dijagnostici da se vidi prava kilometraza?
  • mance
    CBC Veteran
    • 24.07.2006
    • 185
    • Beograd

Koji motor imas u pezou?

Comment

• novice
      CBC Član
      • 22.11.2006
      • 51
      • Beograd

1.6 16V benzinac, 110KS.

Comment

• mance
        CBC Veteran
        • 24.07.2006
        • 185
        • Beograd

Imamo isti problem Verano, panter i slicni su derikoze!
        Ja imam 306-icu sa istim motorom ko tvoj samo 8v. Servis sam radio sam ono sto sam mogao kaiseve ulje filtere. . . Kad budes kupovao delove vrti oglase nemoj kod navedenih. Meni su na primer za zupcasti trazili oko 2500 u panteru a ja sam ga kasnije nasao za 1300 din (za tvoj je sigurno skuplji jer ima dve brege). A sto se dijagnostike tice pojma nemam i ja trazim

Comment

• 206
          Admin od ispočetka :)
          • 09.12.2004
          • 9548
          • Beograd
          • 206

E nasao si na cemu da stedis...postoji razlog zasto je taj duplo jeftiniji, a bas zupcasti i nije neki deo na kome bih odabrao da stedim.

Na dijagnostici se ne vidi prava kilometraza, ako ti samo zbog toga treba, ne trazi bez veze. Jako je tesko nastelovati laznu kilometrazu na Peugeotima, ali ako se to i uradi onda je nemoguce provaliti da li je ili nije stelovano.

Neces Panter, neces Verano, ali necs da te deru. Hoces li servis gde ce dobro da odrade sta treba da odrade, ili ces jeftin servis, gde ne znas na cemu si? Oba zajedno nece ici, makar ne u ovom gradu, veruj mi na rec.
          The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• novice
            CBC Član
            • 22.11.2006
            • 51
            • Beograd

Ja uopste nemam nameru da stedim, bar ne na kaisevima i spanerima, jer znam sta moze posle da bude i koliko da kosta usteda od 20-30 evra. Ja samo trazim dobar servis, ljude koji znaju posao, al' ne deru (norma sat u Veranu je preko 30 evra, sto znaci da zamena ovih kaiseva, spanera, rolera ima da bude preko 100e za ruke ladno). Zvao sam nekoliko servisa, na drugim mestima su ruke reda 50evra, samo mi jos treba preporuka. I preporuka nije za zamenu kaiseva i ostalog, to valjda svaki krsteni majstor zna da uradi. Ono sto mi treba je majstor koji ima alat (dijagnostiku) i znanje. Ko sto rekoh, Pezoa imam od skora, al imao sam pre raznih auta i druzio se sa gomilom majstora. Vecina njih su bile neznalice, a ono malo dobrih sam se drzao kao pijan plota. Da ne bih placao skolu kao mnogo puta ranije, evo ovde trazim preporuku od vas.

Comment

• 206
              • 09.12.2004
              • 9548
              • Beograd
              • 206

Shvatam te, ali ne znam sta da ti kazem, zaista...kazes da ne bi da stedis, i onda na kriticnom delu kao sto je zupcasti uzmes i stisnes se za 1200 din i uzmes neki koji GARANTOVANO nije originalan, jer je nesto jeftiniji...

Cena zamene svih kaiseva i rolera na tom autu u bilo kom krstenom servisu i nije mnogo ispod 100 EUR, ali kazes da za to majstora imas.

Sto se dijagnostike tice tu si u maleru, posto 99% majstora koji i imaju neki od dijagnostickih aparata za Pug i nisu na preterano dobrom glasu...Ako ti treba dijagnostika, pravac Verano, ako mene pitas.

Za sta ti konkretno treba dijagnostika?

Comment

• novice
                CBC Član
                • 22.11.2006
                • 51
                • Beograd

Originally posted by 206
                Shvatam te, ali ne znam sta da ti kazem, zaista...kazes da ne bi da stedis, i onda na kriticnom delu kao sto je zupcasti uzmes i stisnes se za 1200 din i uzmes neki koji GARANTOVANO nije originalan, jer je nesto jeftiniji...?
                Pomesao si moje postove i Mance-ove

Originally posted by 206
                Za sta ti konkretno treba dijagnostika?
                Kao sto rekoh , nisu mi na broju svi "konjici", cini mi se da auto ne ide bas kao sto bi mogao. Nema nekih preteranih anomalija u voznji izuzev da kao da izgubi dah preko 3500o/min, i sto mi se cini da trosi previse (da ne gresim dusu, ovo moram da jos izmerim, nemam bord kompjuter). Vozio sam ranije auto slicne snage, megan 2.0 8V isao je (cini mi se) mnogo bolje, doduse bio je laksi od 307). Na auto putu sam probao dokle ce da povuce, vec preko 160 pocinje mucenje (a trebalo bi da ide 190, znaci po cajgeru skoro 200). Nisam od onih koji idu pa menjaju stvari naslepo, moguce da mu samo treba ocistiti dizne ali voleo bih da tacno utvrdim u cemu je stvar.

Comment

• vujke
                  Admin
                  • 29.09.2004
                  • 1673
                  • Mladenovac
                  • Daewoo Lanos 1.5SX

Vidi ovako, na ulasku u Mladenovac se nalazi Citroen servis, naravno rade sve francuze i jos sto-sta, na dobrom su glasu. Raspitaj se kod clana aca66 za njegove utiske o servisu, on tamo odrzava 406-icu. Ali mislim da im norma sat nije ispod 25€
                  while(!asleep()) {sheep++;}

Comment

• CLD
                    CBC Senator XXL
                    • 08.02.2005
                    • 1225
                    • Belgija - ranije Luna-Chico

nije problem sa autom, Peugeot je usrao motku sa tim benzincima, moja snaja vozi 2.0 sa 136 konja i max. brzina je 190 km/h, pa po logici stvari ni tvoj 1.6 ne moze bolje od toga.

Evo ti link pa nadji svoj Peugeot i vidi tehnicke karakteristike, inace moje misljenje je da mu nista ne fali.
                    http://www.parkers.co.uk/cars/reviews/R ... 669&page=7

Comment

• novice
                      CBC Član
                      • 22.11.2006
                      • 51
                      • Beograd

Po tom sajtu (a i tako svuda i pise) max brzina za ovaj moj je 190 km/h. Probacu da izmerim ubrzanja do 100 i 130, da vidim kako tu stojim.
                      Ja sam pic*zla kad su automobili u pitanju, imao sam i ranije prepirke sa majstorima koji su mi tvrdili da je sve u redu a na kraju ispadne da nije. Ovde sam siguran da nije sve u redu, jer osetim pad vucne sile par sekundi po davanju gasa. Nagli gas prima dobro, ali posle 2-3 sekunde vec malo posustane, mislim da mu zafali goriva. Nista, ocisticu dizne na Wyns masini pa cu da vidim sta se promenilo.
                      Inace uverio sam se da veliki deo vozaca uopste ne kapira da imaju problema sa autom. I ako postoji bar jedna 2.0 307-ca kojoj je max brzina 205km/h (a ovi sto testiraju kazu da postoji) onda sa autom tvoje snaje nesto nije OK. Samo je pitanje ko hoce da se bakce sa time, a ja eto hocu

Comment

• CLD
                        CBC Senator XXL
                        • 08.02.2005
                        • 1225
                        • Belgija - ranije Luna-Chico

mogu oni da kazu sta hoce jel koga god da sam pitao bio je odgovor 190.

Comment

• mance
                          CBC Veteran
                          • 24.07.2006
                          • 185
                          • Beograd

Originally posted by 206
                          Shvatam te, ali ne znam sta da ti kazem, zaista...kazes da ne bi da stedis, i onda na kriticnom delu kao sto je zupcasti uzmes i stisnes se za 1200 din i uzmes neki koji GARANTOVANO nije originalan, jer je nesto jeftiniji...
                          Ne razumem zasto garantovano nije original, zato sto je jeftiniji? Pa koja je to logika? Ovaj kais ima dekleraciju isto kao onaj iz pantera.

Comment

• 206
                            • 09.12.2004
                            • 9548
                            • Beograd
                            • 206

Ko je rekao da su Panterovi originalni?

Comment

• mance
                              CBC Veteran
                              • 24.07.2006
                              • 185
                              • Beograd

"original" je sirok pojam
                              Postoji vise proizvodjaca neki su manje kvalitetni neki vise bitno da nije turska ili kina zar ne? Ja sam uzeo neki "dayco" kais nadam se da nije fus ako neko zna bolje nek javlja

Comment

Working...
                              X