1. Ako vam izbezumljena supruga resi da izadje iz kola u voznji (uz pretnju razvodom), znajte da niste jedini, meni se to redovno desava.
2. Danas je Petak. To je dan kada se Beogradjani vracaju kuci.
3. Ima jedan grad, a pored je Beograd.
e, sad sam nesto citao celu temu, nije mi jasno ono sto CLD kaze za snajin 307 2.0 ide 190!? na koju foru onda moj 406sw i to dizel sa 110 KS ide skoro 200 po brzinomeru, a dosta je tezi od 307!?
Partner :
Zovem telefonom i pitam: "dobar dan, P 307 slabo koci, pedala je tvrda, cas koci normalno cas ne...
Odgovor, idite u Verano oni jedini imaju softver za kontrolu abs-a to je sigurno to...
Verano:
Pozvao telefonom da pitam , rekose dodji u deo servisa Rapido, ne treba zakazivanje , pregled sa dijagnostikom kosta 1602dinara.
Tamo zateknem majstore koji se nerviraju sto im aparat za kafu na prijemnom odeljenju guta novac nego sto slusaju na sta se zalim, odhebu oni mene kao idi tamo iza u veci servis, tamo me isto odhebu kao ne mozemo mi da te primimo, nisi pricao sa nama, kod nas se zakazuje, i slobodan termin je tek za 8 dana... idi ti lepo kod onog sto ti je rekao da dodjes do nas... Kazem ja ne bi ni dosao da mi nisu rekli preko telefona tako i tako, sta me sad setate sat vremena oko boxa a auto niko nije pogledao, na sta on pozove momka iz dela za "brzi servis" koji mi rece da se strpim da ce neko ipak da pogleda...
Prodje tako skoro 2 sata dok nije dosao majstor iz velikog servisa koji je na parkingu gledao auto sve zajedno 15 minuta, bez da ga je digao na dizalicu o nekoj dijagnostici da i ne govorimo.
Posalje on mene da pitam posto je deo, koji naravno nemaju na lageru, ceka se 10 dana (servo kocnice) i kosta oko 110 evra, zamena oko 45-50 evra.
Odem na preporuku prijatelja na karaburmu, cini mi se servis "Kablar", cena za ruke ista kao u Veranu, deo da kupim sam.
U povratku ipak svratim do Partnera, momak koji mi je rekao da idem u Verano je pregledao auto i kaze da nije crkao servo kocnice, ipak je abs a dijagnostiku ima samo Verano...
Odnos detekcije kvara je 2:1 u odnosu Servo kocnice : ABS
Deo kod partnera se isto narucuje i kosta 10 000 dinara.
A da li tebi stalno gori lampica za ABS? Ako da onda je do njega pa možeš da odeš kod nekoga ko ima komp da vidi šta je u pitanju. Mada na ženinim kolima isto ne radi ABS (nadam se da ?e danas biti popravljen) ali auto sasvim normalno ko?i i pedala je normalne tvrdo?e.
Danas je rešen problem sa ABS-om na Fiesti. Servis Nini? na Mirijevu. Odeš kod njih prika?e auto komp i vide šta valja a šta ne. Imaju i deo servisa gde se radi mehanika pa mogu kompletno da ti pregledaju auto.
A sta znaci kad svetli lampica za air bag?
Kada se upali auto, pocne da pijuce, zatim pise na boardu "air bag fault", 10ak sekundi i nakon toga stalno svetli na instrument tabli.
Pretpostavljam da je vec otvaran vazdusni jastuk, ili je nege ispustio?
Auto nije havarisan!
Da li ta greska moze da se ispravi, brisanjem podatka, greske iz komp-a?
Zna?i da imaš neku grešku u sistemu. Možda neki kontakt ne valja, možda je kabl negde u prekidu, možda je došlo do pada napona pa je air bag pobrljavio, možda senzor u sedištu ne valja a možda ni nema air bag-ova u kolima.
Meni se pred prošle zime iz ?ista mira upalila lampica za air bag na Hyudai Lantri. Majstor mi re?e da se upalila zbog variranja napona, da je sve ok i da je obrisao grešku. Posle se više nikad nije upalila.
Partner :
Zovem telefonom i pitam: "dobar dan, P 307 slabo koci, pedala je tvrda, cas koci normalno cas ne...
Odgovor, idite u Verano oni jedini imaju softver za kontrolu abs-a to je sigurno to...
Verano:
Pozvao telefonom da pitam , rekose dodji u deo servisa Rapido, ne treba zakazivanje , pregled sa dijagnostikom kosta 1602dinara.
Tamo zateknem majstore koji se nerviraju sto im aparat za kafu na prijemnom odeljenju guta novac nego sto slusaju na sta se zalim, odhebu oni mene kao idi tamo iza u veci servis, tamo me isto odhebu kao ne mozemo mi da te primimo, nisi pricao sa nama, kod nas se zakazuje, i slobodan termin je tek za 8 dana... idi ti lepo kod onog sto ti je rekao da dodjes do nas... Kazem ja ne bi ni dosao da mi nisu rekli preko telefona tako i tako, sta me sad setate sat vremena oko boxa a auto niko nije pogledao, na sta on pozove momka iz dela za "brzi servis" koji mi rece da se strpim da ce neko ipak da pogleda...
Prodje tako skoro 2 sata dok nije dosao majstor iz velikog servisa koji je na parkingu gledao auto sve zajedno 15 minuta, bez da ga je digao na dizalicu o nekoj dijagnostici da i ne govorimo.
Posalje on mene da pitam posto je deo, koji naravno nemaju na lageru, ceka se 10 dana (servo kocnice) i kosta oko 110 evra, zamena oko 45-50 evra.
Odem na preporuku prijatelja na karaburmu, cini mi se servis "Kablar", cena za ruke ista kao u Veranu, deo da kupim sam.
U povratku ipak svratim do Partnera, momak koji mi je rekao da idem u Verano je pregledao auto i kaze da nije crkao servo kocnice, ipak je abs a dijagnostiku ima samo Verano...
Odnos detekcije kvara je 2:1 u odnosu Servo kocnice : ABS
Deo kod partnera se isto narucuje i kosta 10 000 dinara.
Preporuka za neki normalan servis?
Problem sam resio u servisu koji se nalazi u Zemunu, Sime Solaje 25, (novi naziv ulice Mozerova).
Promena je kostala 20 eura i momci su uradili za 20 minuta, dok su u Veranu rekli da je norma 2,5 sata (valjda se kod njih radi jednom rukom).
Deo su mi nasli za 50 eura, onaj majstor iz Indjije je trazio 130 eura, preko oglasa 80 eura, tako da sam ja za sada prezadovoljan.
Momci rade Peugeot i Citroen.
Problem sa Panterom je Verano, drugim recima Verano im ne isporucuje delove na vreme (jer jedini ima, nazovi, licencu) i onda oni ispadaju ovakvi i onakvi. Problem je sto Verano ne zeli da stvara sebi konkurenciju i ne dozvoljava da sve tece kako teba. To je mentalitet nasih "biznismena" zbog koga na kraju mi kao krajnji korisnici gubimo.
Comment