Imam i ja jedno pitanje.Nekad mi se culo zveckanje pri vecim obrtajima a sada vec i kada upalim motor kao da neki lim nije vezan .Znas li o cemu se radi?
XM vuce struju (xe, xe, xe). Prvo i osnovno zameni MASA BLOKOVE za O ring prikljucima za masu (to nemci rade godinama). Imas ukupno tri kriticna bloka dva u motoru sam ti pricao a treci je u kabini upravo ispod rucice menjaca. Sledeca stvar je da skines osigurac za kabinsko svetlo i svetla u vratima odnosno da izdjzekas konektore u vratima (lako ide) i za kabinsko svetlo.
Ako ovo nepomogne onda redom skidas osigurace... Ali mislim da ce ovo da pomogne. Kad utvrdis sta se desava lako ces da resis. Meni se ista stvar dogadjala i bila su svetla u vratima koja se nisu gasila. Hteo sam vec da busim rupu u vratima ko pirocanac na frizideru ali ipak je laksi metod skidanje osiguraca...
Za kliktanje i lupanje u motoru XM-a obicno je zaduzena HP pumpa (hidraulicna pumpa). Krivac za lupanje je nedostatak LHM-a ili lezajevi u pumpi....
Sanjam nocas svoju bivsu ribu (bilo je nekad davno - na znam zasto mi je pala na pamet). Sva rastrosna, razuzdana, sa nekim tipom se krese k'o stuka (meni je izigravala manje vise cednost). Pizdim. Idu u moje omiljene kafane (sto nikada nije htela dok je bila samnom). Pizdim. Kad sam video da tip vozi XM (trula visnja kao -Miki-jev e tu sam se probudio. Stvarno vise nisam mogao da izdrzim.
Ej, pa i moj auto je trula vishnja... Dodushe R 25 Baccara... Jel' moze neka kompenzacija, ovo, ono...
Zezam se, u stvari, prava stvar za ovu temu bi bila da vam posaljem fotke kumovog XM C.T. Turbo iz '97, '98, 'bem li ga... Auto je ful (sem klime i koze - zezam se, ovo mi je omiljena izjava kod auto-oglasa; to i chuvena polu-klima ). Zapravo, nema kozu i nema elektricno pomeranje sedista. I to je ono sto moj kum ne moze da preboli. Svaki put kad sedne u moj Reno, drka sedista napred-nazad po pola sata, upozorio sam ga da ce da mi plati ako mi izgori neko motorche...
Moram da ga nahvatam da uslika auto telefonom. Babaroga. Metalik zelena, izgleda k'o pucka. A on samo shto ne nosi shtofane papuche u njemu...
Comment