CITROEN XM

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • citroendzija
    CBC Član
    • 11.06.2006
    • 65
    • cacak

I ja treba da punim freonom mozda je bolje da to malo odlozim da se i meni ne desi isto!
    xm 2.0

Comment

• djukic
      CBC Senator XXL
      • 27.03.2005
      • 2526
      • Beograd

Da ti nije taj lik sto ti je punio sistem za klimu ubacio gas bez ulja pa ti je prolupao kompresor?
      I sta uradi sa soljom?
      https://t.me/pump_upp

Comment

• djukic
        CBC Senator XXL
        • 27.03.2005
        • 2526
        • Beograd

Konacno posle godinu dana postavio sam leptir staklo na XM-u

Comment

• -Miki-
          Moderator
          • 09.11.2005
          • 708
          • Valjevo
          • Honda Accord coupe cg4

Originally posted by djukic
          Da ti nije taj lik sto ti je punio sistem za klimu ubacio gas bez ulja pa ti je prolupao kompresor?
          I sta uradi sa soljom?
          Hmm pa ne znam lako je moguce ima neku masinu koja navodno reciklira ulje i ponovo vraca u kompresor samo ono sto sam ja video kako covek rukuje ( ovo ne treba, ovaj deo programa treba preskociti ......)odvrce -zavrce one ventile ne bi me iznenadilo da ga nije sipao - bar ne dovoljno, ali sta je tu je ne mogu nista dokazati

A za ostale koji nisu upuceni u temu i meni se desilo isto kao i djuki da samo gledao kako raste desna strana moje haube nekih 30 cm i ubrzo zacuo grebanje krila po tocku - PUKLA DESNA SOLJA hmm iskreno to me je zestoko razocaralo u xm-a tim pre sto je zena par dana pre toga vozila auto sa klincima i da se to desilo njoj ili pri vecoj brzini ...... hmm ne smem ni da mislim sta bi moglo biti.

Sve u svemu solja je izletela pri maloj brzini (prilikom slretanja u levo na nekoj raskrsnici ) i nije bilo posledica, zvao sam mehanicara i nekako smo fiksirali amortizer da dodjem do servisa . Glavno iznenadjenje je bilo kad sam potrazio da kupim solju , prevrnuo sam sve radnje niko ne drzi nove (mozda jucit ali cifra .....) po otpadima nema ni polovnih i samo na jednom otpadu u sapcu sam nasao (hvala djuka na broju ! ) polovnu za 80e !

Danas sam je promenio i auto je ponovo u funkciji doduse sa valovitom haubom (dok ne nadjem u bordo boji) ali ostalo mi je razocarenje u ceo taj nesigurni sistem solje na amortizeru jer to moze svakom da se desi a s obzirom kolika je potraznja za desnom soljom to se vrlo cesto desava na xm-ovima .
          LJUDI PROVERITE DESNE SOLJE DOK NIJE KASNO DA NE BI PROSLI KAO JA I DJUKA !!! vidi se odozdo kad se pogleda , guma malo zeva kad napukne i onda je za ocekivati da proleti amortizer.
          Veoma je cudno reseno (citaj nebezbedno) i sto je najgore ja ne znam na koji nacin se moze spreciti da ponovo izleti jer i polovne solje nisu u nekom stanju (a cena im bas nije mala) a novih nema , ovo je dosad najveca mana koju sam ja za ovih 6 godina video na XM-u kao automobilu .

Pozdrav svima
          Saab 9-3 sport sedan 1.9 TiD 150KS

Comment

• djukic
            CBC Senator XXL
            • 27.03.2005
            • 2526
            • Beograd

Nekudi XM-a nema razloga.
            Solja uvek ali uvek iskace na malim brzinama i u skretanju.
            Solja nikad, ali nikad neiskace u francuskoj jer tamo nema ovolikih rupa kao kod nas. Novu solju mozes da kupis i kosta 180E.
            Nazalost kada spojis lose puteve, odvaljivanje na raznim rupama i lose bombe dobijes iskakanje solje

Comment

• -Miki-
              Moderator
              • 09.11.2005
              • 708
              • Valjevo
              • Honda Accord coupe cg4

Ma ne kudim ja xm-a djuka ja ga obozavam ali nisam bas siguran da je tako ,ovaj tip od kog sam kupio solju (ti ih poznajes, servis pilot) kaze da je njemu pukla na auto putu pri 180km dok je probao neki xm kog su tek kupili , rece da je lagano usporio i nije nista bilo.Nego gledao sam sistem solje i bukvalno se drzi samo na gumi koja stalno radi tako da nije cudo sto joj jednom dodje kraj ali cudi me da to niko ne drzi kao potrosni deo i da je tako skupa kao polovna.Opet ti kazem nigde nisam nasao novu u radnjama a par njih mi je reklo da mozda ima u jucitu i da kosta oko 280e sto je nenormalna cena !!! po otpadima isto nema nasao sam na jednom jedinom mestu a tip iz Mladenovca mi rece da su zadnju polovnu (iskljucivo desnu) prodali za 110e.

Sve u svemu nadam se da necu vise imati ovakav problem sa autom jer vrlo je za..an kvar a moze bilo gde da snadje coveka

Poz

Comment

• djukic
                CBC Senator XXL
                • 27.03.2005
                • 2526
                • Beograd

Vidi cak i da pukne solja nista prakticno nemoze da ti se desi. Izleti amortizer ali auto zadrzi pravac.
                Solja nova za 180E moze da se kupi u darvinovoj u Beogradu.
                Inace moze da se napravi modifikacija tako da solja nemoze da izleti i osteti haubu. Jednostavno se stavi flah preko solje i zasrafi zajedno na ona dva od cetiri srafa koja drze solju...

Comment

• -Miki-
                  Moderator
                  • 09.11.2005
                  • 708
                  • Valjevo
                  • Honda Accord coupe cg4

Jeb. bolje da sam kupio novu jer ova polovna mi nesto i ne izgleda sjajno (i na njoj je guma vec naceta ) ali nisam imao izbora morao sam da je uzmem a novu nisam mogao da nadjem. U svim prodavnicama koje sam zvao (AS,PCR,XM SHOP i jos neke od kojih sam imao tel.) odgovarali su mi kao da malte ne trazim deo za satla i pricali mozda ima jucit a cene su lupali hmmm .

Sto se tice modifikacije verovatno da nesto moze da se izvede ali nije tako jednostavno jer cela se cela solja pomera napred nazad nekoliko santimetara prilikom motanja volana.
                  Neverovatna stvar proveravao sam leva solja (mislim na gumu na njoj koja ustvari i propada) je KAO NOVA ! strava koliko su nam krajevi puta uzasni .
                  Sve u svemu kad bolje razmislim ispalo je dobro kako je moglo biti jer da mi se sve ovo desilo na putu za more u nekoj vuko..bini nadrljao bi i ovako i finansiski , ovako je xm ispustio plemenitu dusu na domacem terenu pa mu ne zameram mnogo =]

Pozdrav Miki

Comment

• djukic
                    CBC Senator XXL
                    • 27.03.2005
                    • 2526
                    • Beograd

Nisam mislio na ukrucenje solje vec samo na zastitu u slucaju da pukne da neizleti i nenagrdi haubu

Comment

• dishaka
                      CBC Član
                      • 22.06.2006
                      • 36
                      • Beograd

SAM zamenio zadnje bombe....drugi auto! zamenio crevo od klime do hladnjaka! jel neko preporucuje nekog majstora za punjenje klime (u Beogradu)? freon i ulje u kompresoru kako to vec ide... nemam iskustva sa tim? pozdrav! ps jos trazim ratkapne za alu felne... cekam xmovc-a, pozdrav

Comment

• xmovc
                        CBC Član
                        • 14.12.2005
                        • 13
                        • Slovenija

Evo me, stizem neki vikend u septembru. Javicu ti

Malo sam trazio e-bay pa vidim, da tamo nema puno djelova za xm-a; pa razmisljam pomalo da stavim djelove tamo na licitaciju. Do sada jos nisam imao srca da ga dajem u rashod.

@ Miki: dobro, da si kupio novu solju; ja sam kupio 2; prva polovna crkla je posle 2 mjeseci i tako sam bacio 80 eur, a nova kod nas kosta 300 eur. Cujem, da je ova solja problem samo kod starog tipa xm-a.

Comment

• Pozdrav svim ljubiteljima citroena narocito XM-ovcima. Nisam ni znao koliko nas je u Valjevu sa ovim lepotanom.
                          Imam molbu za ovaj klub ljubitelja XM da mi malo razjasne odnosno pomognu sa prakticnim savetima kako bih i ja uzivao u letecem cilimu!
                          Elem, prvo, muci me sto mi je mesto gde ga uvek parkiram vremenom postalo bas uljevito!! Na dva mesta mu curi ulje i to izgleda na pumpi i na levoj strani ispod akumulatora ima kao neki razvodnik cevi. Moram tako da pisem jer nisam mnogo upoznat sa hidraulikom. Interesuje me treba li tu gumice neke da se promene ili sta a sto je karakteristicno to ispusta tj na ta dva mesta uglavnom dok je ugasen i spusta se.

Drugo, pomoc bi mi trebala upravo oko tog creva koji ide od pumpe do tog razdelnika jer prvo nije mi fiksirana kako treba vec onako spojena (tako sam ga uzeo) pa bih ako iko ima originalnu da je uzmem.

Comment

• A da, zaboravih za djuku jos jedno pitanje, mogu li se nadati CD-u tj
                            mogu li da zvrcnem te oko CD-a ?

Comment

• djukic
                              CBC Senator XXL
                              • 27.03.2005
                              • 2526
                              • Beograd

moze zovni me...

Comment

• djukic
                                CBC Senator XXL
                                • 27.03.2005
                                • 2526
                                • Beograd

Taj deo koji pominjes se remontuje ili uzima polovan. u oba slucaja cena je 50EUR

Comment

Working...
                                X