ALFA ROMEO 75 - Rising Of The Legend!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • superfly tnt
    CBC Senator XXL
    • 29.05.2006
    • 609
    • Zagreb

neznam kako vama ne koci, ali na grobniku zamjenski disk, i to neki za 50 eura par sa ferodo premier plocicama , ubija sve redom i pitam coeka jel mu se grije , kaze ne. DOT 5 vozi. probajte prvo takav setup ( nije skupo a radi) ako se pregriju onda neznate kocit . btw 3.0 je tako da je najtezi motor u igri i radi 1.55 , nema price da slabo koci.

ovi auti su pisali povijest alfe 75 u HR zadnje 3-4 godine, voze na serijskim kocnicama, crveno bijela je na cak na malim diskovima sa 4 rupe i trusting plocicama, siva je ovo gore spomenuto, nikakvi fensi cilindri, pleteni lajtunzi, racing plocice, i ostali kerefeki. nikad nisu rekli da im slabo koci.
    TS power - yebale vas bošpumpe hidrošpaneri remeni i klackalice
    nova stranica

Comment

• mirdza
      CBC Senator XXL
      • 14.03.2005
      • 2437
      • Katowice (PL) / Banja Luka
      • AGP / W126

Jedna firma u PL radi diskove za vecinu auta - sasvim solidan kvalitet, provjereno! Gledao sam asortiman i zadnji diskovi za 75 V6/1.8T su ~30E u verziji buseni+narezivani Prednjih nema ali mogu da provjerim kakva bi bila cijena BTW Od cega pasu prednji diskovi?
      Zovem se Miroslav i pravim igračke.

Comment

• JaMaL
        CBC Senator XXL
        • 14.04.2007
        • 448
        • JaMaL

izgubili ste poentu... niko nije rekao da ne koci...

kocnice i kada se ugreju koce... samo slabije... postane pedala meksa itd... zaustavni put veci... pitanje je ovde da li to neko tolerise ili ne...

licno ne volim lose kocnice, gume ili luft u volanu... motor moze da mi stane, menjac da se samelje, kardan da otpadne... sta god... to samo dovodi prestanku kretanja...

kada ti otkazu kocnice, proklizaju gume ili ti laguje volan... to je veoma lose... i po meni je to bespotreban rizik...

da se ne lazemo ne vozimo jugice, peglice ili reno 4 pa da kazes ni ne ides dovoljno brzo da bi to bio neki tragican problem... mi idemo dovoljno brzo... ko je ikada radio prostu racunicu koliko metara u sekundi prelazi automobil sa 100km/h i onda to pogledao na betonu koliko je... tek onda je shvatio koliko je to brzo i da milisekunde odziva... ne sekunde, znace mnogo...

ne bi bilo frka da mi imamo stazu.. ok izletis u sljunak... nije frka... ali nemamo... vecinu vremena se vozi brzo na javnim putevima koji nisu predvidjeni za te brzine, odnosno nema sigurnosne zone i absorbujuce ograde od guma... ok... kosutnjak, avala, neki pusti blokovi... ono drvece je prilicno tvrdo... a i betonska ograda... a bilo koji gubitak kontrole pri tim brzinama u gradu nije opcija...

jel sad razumemo potrebu za dobrim kocnicama, gumama ili svim zajedno + dobrom stazom...

P.S. 1km/h=0.277 m/s
        100km/h=27.7 m/s
        150km/h=41.6m/s ovo je zgrada sa 10 spratova polozena... svake sekunde...

Comment

• superfly tnt
          CBC Senator XXL
          • 29.05.2006
          • 609
          • Zagreb

ja cu bit tek zadovoljan kad mi auto bude ubrzavao kao sto koci
          TS power - yebale vas bošpumpe hidrošpaneri remeni i klackalice
          nova stranica

Comment

• JaMaL
            CBC Senator XXL
            • 14.04.2007
            • 448
            • JaMaL

Evo za nigy-ja, malopre sam video kod lokala jednog hondasa

Comment

• TOKYO
              CBC Senator XXL
              • 17.07.2006
              • 1696
              • Beograd- NBGD

Originally posted by superfly tnt
              ja cu bit tek zadovoljan kad mi auto bude ubrzavao kao sto koci

MY ex RWD Alfa
              Drift & Donuts & Track

Comment

• ljube-kugla
                CBC Senator XXL
                • 04.05.2006
                • 1531
                • batajnica

evo vec par dana idem do grada pa su cesta desavanja,i nagla kocenja,recimo vozim par km ni ne oduzimam gas i onda iznenadno kocenje,na zuto svetlo sa nekih 60-70km/h u mestu bez proklizavnja,na brankovom mostu ide kolona i odjednom svi naglo koce,izadjem na zagrebacki 120-130km/h,do iskljucenja kocenje na 60km/h,pa onda proradi crv za obrtajima pa po gasu par krivina kocenje,kreni stani i sve odradi perfektno

onda izadjem na obilaznicu pa istestiram kocnice do iznemoglosti da motam volan i okrecem se,bez serva i kocnice rade i dalje odlicno

znaci Remsa je presudila
                ko na nas krene iz mesta je naje&o
                a sto nas je vise,jaci smo

Comment

• TOKYO
                  CBC Senator XXL
                  • 17.07.2006
                  • 1696
                  • Beograd- NBGD

Ja imam neverovatno iskustvo sa Remsom, sto sam vec i naveo u nekom od proslih postova, plocice su vrh, posle same zamene istih na prvi dodir kocione pedale se oseti boljitak, mozete zamisliti kako se tek ponasa kada legnu skroz???

Gde si ih bese kupio???
                  MY ex RWD Alfa
                  Drift & Donuts & Track

Comment

• Nigy
                    CBC Senator XXL
                    • 13.04.2006
                    • 921
                    • BGD

@ superfly tnt
                    Grobnik je prava staza gde kocnice imaju dovoljno vremena da se ohlade.

@ mirdza
                    Nije mi poznato da pasu od bilo cega a da ne dodje do budzenja.
                    Mozda ta firma nema trenutno na lagreu ili su prestali sa proizvodnjom a rasprodali prednje...

@ JaMaL

Originally posted by Jovana
                    Samo mi je pukla neka gumica (to je uvek nezgodna stvar i chini da se ljudi osecaju nelagodno)

Comment

• ljube-kugla
                      CBC Senator XXL
                      • 04.05.2006
                      • 1531
                      • batajnica

uzeo sam ih u Bataji,u lokalnoj prodavnici,zvao sam pre neki dan za dekija za 155-icu imaju zadnje na lageru a prednje bi morali da poruce,i cifre su za prednje oko 2000din a za zadnje 1300din,verovatno bi moglo da se poruce i za druge aute morao bi da pitam

sto kaze JaMal,bez kocnice,guma i trapa nikako ali bez motora i muzike moze,motor dal ce vuci ili nece,ali ako ti za naglo kocenje moras da drukas kocnicu ili pocne da se zanosi pa molis boga dal ce stati ili nece

Comment

• mirdza
                        CBC Senator XXL
                        • 14.03.2005
                        • 2437
                        • Katowice (PL) / Banja Luka
                        • AGP / W126

Originally posted by Nigy
                        @ mirdza
                        Nije mi poznato da pasu od bilo cega a da ne dodje do budzenja.
                        Mozda ta firma nema trenutno na lagreu ili su prestali sa proizvodnjom a rasprodali prednje... :
                        Oni proizvode diskove tako da nije problem - prednjih imaju jedino pune
                        Zovem se Miroslav i pravim igračke.

Comment

• Nigy
                          CBC Senator XXL
                          • 13.04.2006
                          • 921
                          • BGD

@ mirdza
                          To mi bas i nije logicno...
                          Na sajtu koliko razumem, za sve daju istu skicu pa TS, TB i V6 su prikazane sa 4 rupe umesto 5 i nisu samoventilirajuci...

Originally posted by Jovana
                          Samo mi je pukla neka gumica (to je uvek nezgodna stvar i chini da se ljudi osecaju nelagodno)

Comment

• dekideki
                            CBC Senator XXL
                            • 26.07.2005
                            • 1914
                            • Beograd

Potvrdjujem sto je Ljube napisao. Raspitujuci se po svim drugim forumima saznao sam da su Ate pretvrde, a da su Remsa najbolji odnos kvalitet/cena. Moje sledece plocice.
                            .

Comment

• vojaalfa
                              CBC Član
                              • 23.06.2006
                              • 40

Imam ja ove tarox diskove na mojoj 155 i za moje kriterijume stvarno super koce samo sto kad malo jace kocim javlja se zvuk slican ateriranju nekog mlaznjaka.

Comment

• ljube-kugla
                                CBC Senator XXL
                                • 04.05.2006
                                • 1531
                                • batajnica

tp je zvuk zbog ovih brazdi

prve diskove koje sam busio nisam frezenkovao rupe i kad kocim javljao se zvuk kad naidje na rupice,kao neko sitno zvidanje i desavalo se na maltretiranju kocnica da izbacuje iskrice uzarene prasine

Comment

Working...
                                X