ALFA ROMEO 75 - Rising Of The Legend!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ljube-kugla
    CBC Senator XXL
    • 04.05.2006
    • 1531
    • batajnica

proveri na prednjim viljuskama one plivjuce lezajeve,u produzetku torzije a kacenje za sasiju,tu smo pravili teflone i ubacivali kuglicne lezajeve,i da kucnem u drvo skoro godinu dana stoji

nego ja se je&avam vec par dana da nastelujem auto,i nisam siguran dal su usisna i izduvna bregasta iste iako imaju isti broj,posto sam moju usisnu stavio na mesto izduvne a drugu nabavljenu stavio na usis,i nisam zadovoljan,mirnije radi ali losije ide
    ko na nas krene iz mesta je naje&o
    a sto nas je vise,jaci smo

Comment

• superfly tnt
      CBC Senator XXL
      • 29.05.2006
      • 609
      • Zagreb

jel mozes ti pravit te teflonske cahure? koliko bi doslo 4 komada?

koje su dimenizije lezajevi, nemogu nac tu na forumu.

sta kazes da ih izradis pa posaljes?

usput sam se igrao s torzionkom pa mi omaklo

TS power - yebale vas bošpumpe hidrošpaneri remeni i klackalice
      nova stranica

Comment

• kilson
        Moderator
        • 09.10.2004
        • 3216
        • NoviBGD
        • AR 75 GT

Originally posted by ljube-kugla
        proveri na prednjim viljuskama one plivjuce lezajeve,u produzetku torzije a kacenje za sasiju,tu smo pravili teflone i ubacivali kuglicne lezajeve,i da kucnem u drvo skoro godinu dana stoji
        Ok, uskoro prelazim na prednji deo pa cu videti shta je chiniti...
        Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

• Nigy
          CBC Senator XXL
          • 13.04.2006
          • 921
          • BGD

Neki su u petak videli rezultate mog minulog rada, a za ostatak populacije cu uslikati dokazni materijal, pa ga ovde objaviti.

Originally posted by Jovana
          Samo mi je pukla neka gumica (to je uvek nezgodna stvar i chini da se ljudi osecaju nelagodno)

Comment

• kilson
            Moderator
            • 09.10.2004
            • 3216
            • NoviBGD
            • AR 75 GT

More marsh tamo, nishta ne izveshtavash niti kachish slike!

ALL: Aj ljudi nalazite mi neki NeAmerica prednji branik!
            Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

• Nigy
              CBC Senator XXL
              • 13.04.2006
              • 921
              • BGD

Ma pusti, kad sam menjao termo davac iz kanala, potopio sam oba telefona...
              Imam par fotki, al' nikako da dodjem kuci a da nisam smoren raznim radovima, pa da lepo smanjim, uploadujem fotke, i prikacim ih na forum uz neki prigodan text...
              Al' bice uskoro, obecavam.

Samo mi je pukla neka gumica (to je uvek nezgodna stvar i chini da se ljudi osecaju nelagodno)

Comment

• Nigy
                CBC Senator XXL
                • 13.04.2006
                • 921
                • BGD

Da ne bude obecanje - ludom radovanje, da pocnem.

LM, u poslednjih metar dana sam prikupio potrebne delove i krenuo sa otvaranjem motora. U principu, nista bitno nije radjeno osim glave, koja je isla na obradu uz promenu gumica (vodjica) ventila.
                Dihtung glave, problematicni deo, je uzet uz preporuke zbog ojacanja kriticnog dela.
                Evo je glava posle '****nja'. Namotirano sve sto je lakse staviti dok glava nije na motoru.

Dihtung, namontiran kako treba da stoji na glavi - vide se ojacanja. Zapaziti varove na izduvnoj grani

Glava na vrhu motora - jos samo dekla fali.

E sad, prica.
                Spakovan motor, uradjeno sve po PS-u. Sledi lagana voznja dok sve ne legne, pa dotezanje glave.
                Posao zavrsen u pretprosli petak vece, i pravac garage na karaburmu.
                Vozikao se malo u subotu i nedelju, a u ponedeljak skoro da sam stigao do posla. Predjenih oko 150km od pakovanja. A onda me iznervirala neka dama u Puntu, koja je izgleda vozila neke kokosije proizvode pa je pazila da se ne polupaju, stisnem gas, i na 5k rpm - pufffff...
                Izgledalo je slicno ovom...

Evo su i posledice - cuveni cetvrti cilindar:

Al' ovaj put to nije bilo sve

Pored dihtunga, pevnule su svecice i ponovo napukla izduvna grana. Sreca u celoj prici je da sam oma narucio dva dihtunga, pa sam u rekordnom roku (za mene) vratio Sneznu Kraljicu na put (manje od 36h).
                Stavljena je slinava turbina (pusta ulje), a ova ubica motora ceka opsezno testiranje, a zatim ce odgovarati za pricinjena zlodela!
                Sada sam u potrazi za ovako necim:

Obisao sam neke radnje po BG i nisam zadovoljan, pa ko ima info gde bih mogao pazariti nesto slicno - nek vice.

PS. Ko mi pomene turbinu na motoru sa hilznama, nek do kraja zivota udise uljna isparenja!

Comment

• ljube-kugla
                  CBC Senator XXL
                  • 04.05.2006
                  • 1531
                  • batajnica

si gledao u AP sportu u Zemunu imali su nesto od tih cajgera i u TRIONU,

ap sport 011/2612-167,a na najlonu u NS sam vidjao one nosace cajgera za stub soferke sa dva i tri komada

Comment

• Dora
                    Nadzornik!!!
                    • 24.10.2004
                    • 17451
                    • Novi Sad
                    • FIAT

@Nigy
                    A onda me iznervirala neka dama u Puntu, koja je izgleda vozila neke kokosije proizvode pa je pazila da se ne polupaju, stisnem gas, i na 5k rpm - pufffff...
                    Neš se ti pameti naučiti, pričo nepričo ti stiskaš
                    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• ljube-kugla
                      CBC Senator XXL
                      • 04.05.2006
                      • 1531
                      • batajnica

Doro sta bi sa tvojom zverkom,kolaju neke price ali nikako da se vidi

Comment

• Nigy
                        CBC Senator XXL
                        • 13.04.2006
                        • 921
                        • BGD

@ ljube-kugla
                        Nisam jos, isao sam do centra Boban - trenutno nemaju nista, pa sam zapucao do Zika sajle, koji su zastupnici VDO, al' rade samo do 16h
                        Pitah M-a i ici cu da se svrckam po jos nekim radnjama, ako ne nadjem nista zadovoljavajuce, palim za NS.

@ Dora

Comment

• Dora
                          Nadzornik!!!
                          • 24.10.2004
                          • 17451
                          • Novi Sad
                          • FIAT

Originally posted by ljube-kugla
                          Doro sta bi sa tvojom zverkom,kolaju neke price ali nikako da se vidi
                          Pa ništa, malo nisam imao vremena a ni volje nešto pa stoji na pola puta. Mislim ide, vozi se svaki dan ali nije kraj onome što sam hteo, mada i ovako ide sasvim ok Ograničio sam do 0.6 bara i sad stiskam do daske za razliku od kolege koji je verovatno odvrnuo na 1.5 bara i ponavlja rekord na 400 metara
                          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• ljube-kugla
                            CBC Senator XXL
                            • 04.05.2006
                            • 1531
                            • batajnica

e ljudi danas sam popiiiiiii.dio,isao do grada i u koloni od nekih desetak vozila,vidim kamicak leti prema meni i tuc u soferku,i nista se ne vidi,kad posle nekih po sata na parkingu,prilazim i sedam u kola kad ono crta paralelno sa brisacem na gore jedno 5cm,pa na levo nekih 15-ak cm,a stavljena nova pre oko sest meseca,ne secam se,i odem do drugara da ga pitam dal moze nesto da se popravi ili nova,kad on kaze da moze ali nije sigurna,pa ce sutra proveriti sta se nudi,a kome da se zalim i dal moze da se naplati nekako steta

Comment

• superfly tnt
                              CBC Senator XXL
                              • 29.05.2006
                              • 609
                              • Zagreb

znas kako ovi moji ri to rjesavaju?

operu sajbu, smrve kamenic i bace prasinu na puknuce di je udario kamen(vizualni dojam). onda se vozaju po gradu i traze kipere pune pijeska. naljepi mu se iza i nakon nekog vremena ga obidjes i zaustavis te ga napadnes. on zove gazdu i ako upali dobis love. ako bas oces forsirat mozes zvat murju i ako ispadne kriv raste mu osiguranje za 10 posto, a to je otprilike vrijednost alfe.
                              TS power - yebale vas bošpumpe hidrošpaneri remeni i klackalice
                              nova stranica

Comment

• ljube-kugla
                                CBC Senator XXL
                                • 04.05.2006
                                • 1531
                                • batajnica

ma nemam ni vremena a nisam bas za takve akcije,niti imam naviku da napadam ljude,ma sto je interesantno,dosao kuci i uzima casu,kad odjednom polica se nagnu na mene i tri staklene case dole,jednu sam uhvatio a dve su zavrsile u kanti za smece,tako da sam rekao nek se na njima zavrsi i nek ide u tri P.M.

zavrsio sam posao,presvukao se i lego da mi se ne bi jos nesto desilo sa staklenim rekvizitima

Comment

Working...
                                X