ALFA ROMEO 75 - Rising Of The Legend!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • kilson
    Moderator
    • 09.10.2004
    • 3216
    • NoviBGD
    • AR 75 GT

Ide drugachija grana, ali Dora je reshio da unese neka nekonvencijalna reshenja u celu prichu...

Jime, shta je resheno pomocu ovih plocha na kardanu i gumama? Guma je u sendichu izmedju njih ili..?

P.S. U Chachku nemaju takodje - chuo sam se sa Ivanom pre dan - dva... Poshto je neko uredno spalio onu temu, sad mozhemo samo da molimo Manitua da je vrati.
    Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

• JaMaL
      CBC Senator XXL
      • 14.04.2007
      • 448
      • JaMaL

E, kako sam nasao na sajtu... poenta onih metalnih modula je da se stavi guma u sendvich izmedju njih... i onda one rupe kroz koje prolaze srafovi, one velike, sluze da ogranice put koliko guma moze da se uvije... zbog snage trkackih motora da ne pokidaju gume... to je inace default setup na fabrickim alfama za trke... napravljeni su iz jednog dela metala bez varova dakle i pomazu izdrzljivosti guma...

Druga opcija o kojom nisam nasao ni jednu sliku ali je pominju takodje za kola 350+ ks je da se stave univerzalni zglobovi... odnosno krstovi kardana... kao sto imaju landroveri, lade, fiati, itd... 35+mm i to kao trajno resava problem kardana... ali kapiram da to zahteva secenje doticnog i balansiranje itd...

Comment

• Dule75
        CBC Član
        • 21.07.2008
        • 10
        • Surcin

Pozdrav svima sektasima.Evo da vam se predstavim,ja sam Dule i vozim Alfu 75 Twin Spark pa rekoh prihvaticete me ovde u drustvo.

Comment

• JaMaL
          CBC Senator XXL
          • 14.04.2007
          • 448
          • JaMaL

Pozdrav imenjace...

navrati do http://www.cannonballforums.se/index.php?f=36 "virusa" i predstavi se prvo tamo... pa onda cemo sve lagano...

i dobrodosao...

Comment

• kilson
            Moderator
            • 09.10.2004
            • 3216
            • NoviBGD
            • AR 75 GT

Zdravo Dule i dobrodosao!

Ljube, pa ti nadje shper barabo jedna!

Jim: Ne znam shta reci za ovo reshenje, izgleda interesantno u svakom sluchaju ali mislim da tu trajnog leka nema...

Comment

• JaMaL
              CBC Senator XXL
              • 14.04.2007
              • 448
              • JaMaL

Pazi nista nije trajno... ali siguran sam u jednu stvar... krstovi nisu stavljeni na alfe samo iz jednog razloga... menjaca...

naime sva kola koja imaju krstove, dakle od fiata 131 do korveta imaju menjac napred... i kardan se vrti mnooogooo sporije od naseg... a mnogo ljudi je napisalo vec da alfini menjaci nisu poznati po drag racingu... naime gomila ljudi sa gtv6.com-a kao i sa alfa bb-a sa kompresorima, turbinama itd... su samleli menjace sa nekim potpisivanjima itd... dakle svi se slazu u istom... nasi kardani imaju ogromnu inercionu silu... jer se vrte na obrtajima motora... a alfini transaxeli nisu najsnazniji menjaci na svetu... zato su i gume tu... da bi ublazile ceo udarac kada nesto sto se vrti na 5000 rpma i vezano je za zamajac od ~10 kg... koji kada se vrti na 5000 rmp-a ima veeeliiikuuuu inercionu silu, ne otkine neki zub sa 1 brzine ili osovine u menjacu... a desavalo se ljudima...

kapiram da je ovo najoptimalnije resenje koje su oni smislili cak i za Gr. A trkacke masine... dakle gume moraju ostati... ovo ce samo spreciti motor da ih pocupa pri nekom potpisu... ili nagloj promeni brzine...

Sigurno su krstovi daleko trajnije resenje ali bi nepotrebno opteretili menjac... sto kapiram za olaksane menjace koji treba da traju par stotina km nije frka ali za neku duzu eksplataciju... ne znam... ne verujem da bi nam drzali...

Ako si citao onog lika iz svedske sto ima 3.5 twin turbo gtv6 je stavio menjac i diff iz bmw serije 7 starije jer je samleo 2 ili 3 transaxela...

Comment

• Dule75
                CBC Član
                • 21.07.2008
                • 10
                • Surcin

Bolje vas nasao.Citam ovaj forum odavno ali sam se tek sad prijavio-nesto me zezalo

Comment

• kilson
                  Moderator
                  • 09.10.2004
                  • 3216
                  • NoviBGD
                  • AR 75 GT

Jime, ne znam shto se zamarash time kada su i sami potvrdili da je transaxle dobar za snagu do nekih 350 ks na radilici..? Gume pre ublazhuju vibracije kardana koje se prenose od motora pa dalje, a ne neke udarce. Sa gumama svi proizvodjachi imaju problema, a generalno taj deo je i predvidjen da prvi strada.

Posle sto i kusur hiljada, sasvim opravdano. Bolje pretresi nosache motora, a pogotovo onaj treci - motor drastichno menja ugao pri cimanju a sve to pije prva guma na primer.

Btw, znam ljude koji sa motorom od 145 KS lome menjache, ali naravno to nije merilo nechega...

Comment

• ljube-kugla
                    CBC Senator XXL
                    • 04.05.2006
                    • 1531
                    • batajnica

pa i moj drugar je na 65-ici jugu polomio spojnicku,samleo lamelu,iskrivio poluosovinu i polomio kucicste sa nesto preko 100km/h,samo je ubo gas i pocelo je mlevenje
                    ko na nas krene iz mesta je naje&o
                    a sto nas je vise,jaci smo

Comment

• Dule75
                      CBC Član
                      • 21.07.2008
                      • 10
                      • Surcin

Ljudi jel radio neko reparaciju sociva u farovima ili ima ideju kako bih mogao da ih sredim-skroz su matirala.

Comment

• ljube-kugla
                        CBC Senator XXL
                        • 04.05.2006
                        • 1531
                        • batajnica

ja sam prepakivao,i obicno radim tako nesto u ne vreme,kad recimo ne radi ni jedna prodavnica kad mi zafali hermetika,pa mi sad magli levi far,ali zato sad izgledaju kao kristalni i ove sijalice sa dodatnim releima i za svako vlakno na sijalici poseban relej i maglenke se pale na dugo,a kratko se ne gasi,tako da na dugom svetlu sija po kilovasta,(svanjiva)

a inace danas sam obradovao auto sa novim uljem,sipao sam AGIP sint 2000 10w/40

Comment

• Dule75
                          CBC Član
                          • 21.07.2008
                          • 10
                          • Surcin

Stavio sam i ja te plazme,samo one sto vuku na nesto plavicasto-zelenkasto.Problem mi je sto kao da mi far rasipa svetlo a ne baca po putu kako treba.Videcu dal mogu da stavim neko drugo ogledalo a i maglenke su mi tu neko resenje da ih stavim.

Comment

• Nigy
                            CBC Senator XXL
                            • 13.04.2006
                            • 921
                            • BGD

Uzmes druge farove i resis problem, a imaces i rezervna stakla.
                            Inace, bacio sam te plazme. Na svakom automobilu su mi topile instalaciju.
                            Stavio sam Osram Night Breaker i ucinak je identican s tim da ove druge rade na 60/55w

Originally posted by Jovana
                            Samo mi je pukla neka gumica (to je uvek nezgodna stvar i chini da se ljudi osecaju nelagodno)

Comment

• ljube-kugla
                              CBC Senator XXL
                              • 04.05.2006
                              • 1531
                              • batajnica

ma ja cekam da xenonima padne cena i da ih ubacim,mada ima nekih kineza za 90e ali mi se ne uzimaju,nisu provereni,a inace i meni je pocela instalacija da mirisi,pa sam silikonsku zicu 2.5mm i sve prebacio preko relea i radi savrsenao,i sijaju cisto belo na put

Comment

• Flavio
                                CBC Senator XXL
                                • 13.06.2006
                                • 1926
                                • 012 Centar
                                • KaraWagon 1.4T.Spark

Ljube,gde si pazario Agip & poshto ?!?

Comment

Working...