ALFA ROMEO 75 - Rising Of The Legend!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • starac vujadin
    CBC Senator XXL
    • 27.08.2005
    • 2617
    • Stari grad

Jim Mojo,

Sa zakasnjenjem - cestitam na kupovini - hrabar potez .

Sto se tice nemackog, nije problem. Dobro je da imas bilo kakav manual. Ako nemas nikoga da ti pomogne, imam ja profesora nemackog za to.

Comment

• JaMaL
      CBC Senator XXL
      • 14.04.2007
      • 448
      • JaMaL

Hvala, hvala...

Realno zasto hrabar... pogresan izbor rechi...

Kupiti jedan od 4 automobila u zemlji za koji je odrzavanje i svakodnevna exploatacija blaga nocna mora, bez rezervnih delova cak ni fabrickih i naslednim manama svakog polovnog automobila starog 20 god. i sumnjivog porekla...

Sto se na kraju svodi na pravljenje svojih delova ili prepravku vec postojecih sistema na novije...

Kao sto rekoh hrabar nije prava rec...

Ali posto meni auto nije prevozno sredstvo... i ne koristim ga vishe od 1-2 puta nedeljno da predjem mozda 5km... onda sve postaje mnogo jasnije... kupio sam lepu sliku ili skulpturu... isto mu dodje... dodushe trazi malo vishe od brisanja prasine ali ok... sve dok imam vishak vremena to je lep hobi...

Comment

• starac vujadin
        CBC Senator XXL
        • 27.08.2005
        • 2617
        • Stari grad

Tako kako ces ti koristiti auto je jedini smisleni nacin eksploatacije 75-ice turbo (i za svaki slican auto tog tipa...) i da to ostane zadovljstvo, a ne da postane muka.

Comment

• Nigy
          CBC Senator XXL
          • 13.04.2006
          • 921
          • BGD

Originally posted by Jovana
          Samo mi je pukla neka gumica (to je uvek nezgodna stvar i chini da se ljudi osecaju nelagodno)

Comment

• JaMaL
            CBC Senator XXL
            • 14.04.2007
            • 448
            • JaMaL

Pitanje... gde nabaviti distancere za 75? ili praviti.. jel ima neko ko to moze da uradi i ima pravu leguru i srafove?

Comment

• ljube-kugla
              CBC Senator XXL
              • 04.05.2006
              • 1531
              • batajnica

Originally posted by jim_mojo
              Pitanje... gde nabaviti distancere za 75? ili praviti.. jel ima neko ko to moze da uradi i ima pravu leguru i srafove?
              u principu moze svaki imalo ozbiljan metalostrugar,recimo ima Rade(majla) sa bezanije,covek pravi svasta od skracenih ucica menjaca preko olaksanih remenica,distancera,itd,aj potrazicu njegov broj imam na kalendaru

ja sam recimo prednje brezone ubacio pozadi koji su duzi za 1cm,a matice obradio da udju u felnu i tako stavio po 26mm distancera pozadi i 12mm napred
              ko na nas krene iz mesta je naje&o
              a sto nas je vise,jaci smo

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

E Nigy, Doro...

Ima li neko od vas manual od turba na engleskom? ja imam sve za TS i V6 ali za turbo je sve na nemackom...?
                Nisam bio tu par dana..
                Šta ti treba od turba, ima nešto...
                Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• JaMaL
                  CBC Senator XXL
                  • 14.04.2007
                  • 448
                  • JaMaL

Pa... motor uglavnom... sve ostalo je isto... treba mi neki manual od motora... sto vishe tehnicki to bolje... ono Nm, rasklapanje sklapanje, crevo za ovo, sraf za ono... dakle workshop manual za 1.8t motor bi bio extra...

Comment

• Dora
                    Nadzornik!!!
                    • 24.10.2004
                    • 17451
                    • Novi Sad
                    • FIAT

Ima dosta toga, nabiću jedan CD pa ću doneti u garage...

https.autogas.rs

Comment

• kilson
                      Moderator
                      • 09.10.2004
                      • 3216
                      • NoviBGD
                      • AR 75 GT

Jesi li skinuo manual sa davidovog linka?

group_01_engine.zip
                      Tu su objedinjeni, chini mi se svi motori i na engleskom je... =]
                      Imash josh fajlova po sekcijama - svuci pa listaj.
                      Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

• JaMaL
                        CBC Senator XXL
                        • 14.04.2007
                        • 448
                        • JaMaL

Danke,
                        poskidao sam sve to odavno... korisno, ali ne planiram da ga rasklapam trenutno... treba mi kompletan 1.8t ne samo mehanika... mehaniku imam tu...

jurim obican manual... zbog sitnih gluposti na motoru, tecnosti u njemu, elektricnih kontrolera i senzora... i da vidim bazicne vrednosti da bih znao prema cemu ih proveravam ili gde je sta vezano da bih znao da otkacim i prevezem kad dodje vreme za to... a ovi su previshe usko vezani za mehaniku samo... treba mi bas za 0134 motor sa agregatima, za ts imam sve do poslednjeg uzmeljenja na njemu... ali ovo je malo redje...

zanimaju me i neke tehnikalije tipa kako komp cita boost i podesava benzin prema njemu i u kojoj vrednosti odnosno da li to zavisi od jos nekog faktora i kojim redosledom se citaju senzori bitni za rad kompa itd...

Comment

• bojan77
                          CBC Veteran
                          • 05.08.2006
                          • 179
                          • Jagodina

Jos jednom mi terba pomoc
                          Odradio sam jedan solidan servis pred polazak na more(ulje u motoru Valvoline max life 15-40 i menjacu Tamoil 75-90 antifriz 5l= 5l des vode,cetiri nove gume i jos po nesto ) ali nikako nemogu sa nadjemn bele zmigavce do farova ni nove ni polovne te bih molio one koji eventualno znaju gde bih mogao da ih kupim da napisu.
                          Unapred hvala.

Comment

• Nigy
                            CBC Senator XXL
                            • 13.04.2006
                            • 921
                            • BGD

A sto jado otvori novi topic sa istom ovom porukom?

Tu informaciju sumnjam da ces dobiti jer sam uveren da bilo ko da dodje do istih, zadrzao bi ih za sebe...

@ kilson
                            To je manual za V6 i TS.

Originally posted by Jovana
                            Samo mi je pukla neka gumica (to je uvek nezgodna stvar i chini da se ljudi osecaju nelagodno)

Comment

• Dora
                              Nadzornik!!!
                              • 24.10.2004
                              • 17451
                              • Novi Sad
                              • FIAT

zanimaju me i neke tehnikalije tipa kako komp cita boost i podesava benzin prema njemu i u kojoj vrednosti odnosno da li to zavisi od jos nekog faktora i kojim redosledom se citaju senzori bitni za rad kompa itd...
                              Pa onda imaš sve što se može naći a ovo ako nadješ negde, javi da i mi znamo

https.autogas.rs

Comment

• JaMaL
                                CBC Senator XXL
                                • 14.04.2007
                                • 448
                                • JaMaL

Kod nas belih zmigavaca nema nigde... ja sam trazio i to je bas uzaludno...
                                Jedina opcija je naruchiti ih od preko... nemci ih imaju... ~60e komad... novi... jbg... kapiram da se i kod nas mogu naruchiti po toj ceni...

Nego... posle citanja miliona strana o LE2 Jetronicu, Motronicu i ostalim bosch crapovima 80-ih... shvatio sam zasto su nam kola ovakva i zasto svi mrze AFM...
                                V6 je u malo boljoj situaciji ali i to je loshe...

danas pricam sa drugarom iz svedske i on se samo nasmejao kad je cuo da ovde neko nesto budzi na starim kolima na standardnim ECU-ovima... kada sam mu ispricao sta sam ja uzeo umirao je od smeha kad sam mu se pohvalio kako ide auto... naime slikovito mi je objasnio zasto to ne radi kako treba i da samo ceka da mi se raspadne motor posebno na benzinu koji ovde vozimo i znajuci kako ja vozim...

Nego, njegova preporuka od srca je bila da uzmem bar MS2 V3 ako vec ne skupim pare ili mi on nadje neki polovan/povoljan DTA 60-icu pa da se onda vozim kao covek... a kaze ostalo [turbo, bov, W2A ic, inj. itd.] mozes da zbudzis kasnije kada nateras auto da radi sigurno. realno razmisljam i da ga poslusam... samo ne znam gde cu to da radim ali ok... iznajmicu neku garazu na kraju... videcemo od nove godine do tada sam zauzet poslom, a do tada da se obrazujem i nadjem prostor za akciju...

Comment

Working...
                                X