Nissan je saopštio da su evropski kupci za nešto više od mesec dana (od 2. aprila) naručili 1500 primeraka njihovog sportskog modela GT-R, odnosno rasprodata je celokupna ovogodišnja količina ovog automobila namenjana Starom kontinentu. Od tog broja, čak 950 su naručili kupci iz Velike Britanije, gde je inače u prvih 48 sati prodaje skoro 700 kupaca položilo depozit za njegovu kupovinu (cena tamo inače iznosi 52.900 funti ili oko 67.250 evra). Ovde i napomena da će isporuke prvim kupcima u Evropi početi tek u martu naredne godine. GT-R se inače u Japanu proizvede u samo 1000 primeraka mesečno, a pokreće ga 3,8 litarski V6 motor sa 353kW/480KS i 588Nm obrtnog momenta, zaslužan za ubrzanje od 0 do 100 km/h za samo 3,6 sekunde i maksimalnih 310 km/h.
Pa neces ti sigurno,ali teca koji zivi u Tokiju mozda.....
Otkud ti znas da li imam tamo nekog ili ne,i ko moze meni da pokloni i sta?
Pisao sam figurativno,nisam "ispljuvao" auto zato sto je Nisan ili japanac,i daleko od toga da nije zver,samo sam napisao da mi se ne svidja i da mi je R34 mnogo lepsi...
Pa znam da niko nema da ti pokloni GTR, jer bi ti inače poklonio 50 evra da ofarbaš haubu da ti bude u boji automobila.
GTR je u ovom trenutku veoma bitan automobil jer je lepo pokazao šta japanski automobili mogu da urade od kada im je skinuto ograničenje u veličini motora i snazi. GTR ne samo da će sada poterati Porsche i Ferrari da budu još bolji, nego će isto tako dati krila protipovima Honde i Toyote za naslednike (ili nešto nalik tome) NSX i Supre. Pored popularnosti i uspeha, potencialno je moguće da GTR napravi turbulencije i na trkačkim stazama. Hoću reći, GTR u ovom trenutku pravi talase i možda neku malu prekretnicu u skupim sportskim automobilima budućnosti. Bitne stvari će se dešavati ove i sledeće godine.
I šta ti na sve to imaš da dodaš "nije mi lep, više mi se sviđa ona kopija Alfe 8C u vidu Ferrarija California"... Mislim, koga briga da l je tebi lep ili nije...
Ufff, prosto je neverovatno kako svaka tema vezana za ovaj automobil mora da se zavrsi svadjom... I to uglavnom zato sto fan-boys (koji misle da je ovaj automobil Bogom dato nebesko cudo, a ne nesto sto su napravili ljudi) ne mogu da podnesu ama bas nikakvu kritiku na njegov racun...
Modovi, ajde LOCK molim vas, dok se ponovo nije napravio haos...
Orthodoxy is not the religion, it is the meaning of life!
Slažem se. Ako je sve što imamo da kažemo o GTR sviđaju mi se farovi, ali mi se ne sviđaju štopaljke (a da pritom niko ne iskopa ni jednu informaciju da okači nešto o motoru, vešanju ili awd sistemu), onda bolje da stavimo lock i to ne samo na ovaj tred, nego na ceo Canon.
Nisam ja nikakav fanboy, samo me nervira kad neko umesto da ćuti i sluša, priča nešto što uopšte nije potrebno niti ikoga interesuje. Je li on neki automobilski novinar? Je li studira primenjeni dizajn? Šta iza sebe ima pokaže kako bi njegovo mišljenje uzeli za relevantno.
Meni da poklone ovaj auto ja ga nebi prodao. Djirao bi ga pun gas i driftovao oko slavije. Trosi manje od honde, ide bolje, registracija nishta bitno. Gume ko gume, plocice sredim kod Tria jeftinije. Teram ga kod Pileta i Nebojse na servis. Nista mu nebi falilo. Mozda bi i bio jeftiniji od prelude. Eventualno sekvenc plin.
Inace ne znam za te senzore o modifikacijama Glupo zvuci da se ne lazemo i o tim gps forama..
Voleo bi uskoro da vidimo nekog uzivo i da ocenimo sta i kako
Super sto se Nissan vratio sa GT-R modelom, to samo dokazuje da danas svaka fabrika (osim Zastave naravno) moze da napravi dobar ili odlican GT auto, samo ako hoce. Tuzno je sto nece svi time da se bave.Sama cinjenica da je rezultat napravljen na N-ringu dokazuje da su sve one fabrike koje godinama i decenijama testiraju svoje automobile na N-ringu, bile u pravu da je to najbolja ili jedna od najboljih staza za stelovanja sistema upravljanja i ogibljenja.
@Nex , mozda je Zastava i stavila GT na neki auto ali to ne znaci da je bio GT. Ali cak i da je bio to je u dalekoj proslosti, danas ne mogu da naprave ni auto koji odgovara minimalnim zakonskim normama u svetu a kamoli GT (kao sto ga prave Japanci a uskoro i Koreja). Posle 50 godina postojanja fabrike to nije tuzno, to je tragicno.
Izvinjavam se za off. Bilo je 90ih modela Zastava sporta koji su bili u ogranicenim serijama napravljeni da se ispita trziste. 75hp,90hp i 120hp, sa totalno drugacijim vesanjem itd, ali naravno nije bilo potraznje. Krajem 90ih je uradjen projekat Koral GT sa pug-ovim 1.6 motorom i izmenjenom mehanikom (donekle), ali ni od toga nije bilo nista. Slazem se, zastava automobili (novi) su totalno rasulo i ja prvi novi Zastava auto nikad ne bih kupio, ali cisto da se zna, da je bilo sportskih projekata koji su valjali i da je bilo ljudi tamo koji su razmisljali i gledali stvari na taj nacin, jos dok dosta sadasnjih Korejanaca/Kineza nije preslo sa pravljenja frizidera na automobile...
Naravno, moj prvi motor u Z101 je bio italijanski 1.3 sa 90ks ali to je bio cisti uvoz. Prvo pravilo u biznisu, nije vazno kakav si bio nego kakav si sada. Nasa arogancija kao nacije ce nas na kraju ubiti.
Ali to ne menja na stvari da je ovaj Datsun GT-R verovatno odlican auto.
datsun gt r .....nekada bio datsun sada je olicenje tehnologije i olicenje kvaliteta,i to koje dolazi iz tehnicki najnaprednije zemlje sveta...a to na zalost mnogih NIJE Nemacka.
i porediti koreju sa japanom je smesno,napredni su ali za japanom jos uvek kaskaju.
"I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me." No ROTOR no MOTOR...
Comment