Oni su malo zaboravili da je GTR neočekivano brz i u engleskoj i u australijskoj verziji Top Geara. Kao i u Fifth Gearu, na Tskubi (Best Motoring)...
Vreme je da shvate da je 21. vek počeo ...
Tako neočekivano, ne mogu da verujem.
Alan Prost je u Vairanu izvezao sledeća vremena:
1. Ferrari F430 Scuderia 1:15.375
2. Porsche 911 GT2 1:15.528
3. Lamborghini Gallardo LP 560-4 1:15.714
4. Nissan GT-R 1:17.600
Takođe, na svim stazama u američkim testovima GT-Ra je otkidao Viper, a na nekima je prolazio toliko slabo da je imao podjednako vreme kao Audi R8. Ali, uglavnom je Porsche 911 GT2 dobijao GT-Ra gde god su se nadmetali. A po Nissanu na Nordschleifeu GT-R ubedljivo najbrži od svih. E sad kome verovati
Ma jok japanci su zaboravili da kazu da je u GT-R ugradjena nova tehnologija... "varijabilna stoperica" koja vama meri vreme sporije nego drugima... tako da ste brzi u svom gt-r-u uvek od drugih...
a za slucaj nevernih toma kojima nissanova stoperica nije merodavna, crna kutija u gepeku je portabilni warp drive koju moze da "zakrivi" do 15% svake trkacke staze... i time omoguci ovakva vremena...
realno whatever... malo je ljudi koji mogu da reprodukuju sopstvenom voznjom vremena blizu ovoga tako da i ako njihov auto to mozda moze... 99% vlasnika sigurno ne mogu...
Nissan has released a second video of its GT-R recording a lap time of 7m 29s at the legendary Nordschleife in a bid to scotch claims by Porsche that the time was false.
The lap time was recorded in May by Nissan's chief test driver Tochio Suzuki, but Porsche bosses were sceptical about the claims. A Porsche chassis engineer subsequently took a standard GT-R bought in the US, which was fitted with regular road tyres, and tested it on the same day against a Porsche 911 GT2 and a Porsche 911 Turbo.
According to Porsche, the GT-R posted a time of 7m 54s, with the 911 Turbo managing 7m 38s and the 911 GT2 getting down to 7m 34s.
The suggestion was that slick tyres were used on the Nissan to achieve the stunning lap.
Nissan bosses were incensed, insisting that the lap was achieved on standard tyres and released pictures of them and a second video to underscore its claims.
A Nissan spokesman said Suzuki had driven thousands of laps around the Nordschleife, which enabled him to achieve the lap time. The spokesman also insisted that the GT-R had beaten the 911 Turbo during a number of independent tests for both acceleration and circuit lap times.
Nissan also said the GT-R used in the lap was also carrying 50kg of testing equipment and, according to GTRblog, has cheekily offered free driver training for Porsche if it wants to do a second test.
Nissan GT-R, Ferrari 430 Scuderia
Vairano Handling Course 1:17.600 1:15.159
Virginia International Raceway 2:55.6 2:54.6
Bedford Autodrome West Circuit (post 06/2008) 1:23.60 1:21.70
Top Gear Track 1:19.7 1:19.70
Nordschleife 7:29 7:39
Vidjet cemo sta ce ispasti od ovoga sto Porsche tvrdi, ev gledam po stranim web sajtovima pisu o problemu raspadanja mjenjaca i garanciji. Ak sam ja dobro shvatio, GT-R za najbolji start od 3.2 do 100 km/h koristi taj Launch Control sistem, ali da bi se on ukljucio, mora se iskljuciti kontrola stabilnosti i proklizavanja VDC. Kad se VDC iskljuci ak se nesto za****, Nissan ne priznaje garanciju. Pomalo glupavo, zasto su uopste davali tu opciju ak je ne mozes koristiti bar par puta...
vr6 je taj post napisao u smislu da scuderia dobio gtr na svim stazama osim na ringu i time aludira na to da je vreme ringu koje je postigao gtr malo "sumnjivo" a ne priča o tome da li je bolji jedan ili drugi .
druga stvar kad napišeš tako neka vremena treba da napišeš na kojoj su stazi postignuta. ne mogu ja da bacam pasulj da vidim šta zapravo ova vremena predstavljaju.
Ma idi. Ni manje ni više nego na svim sveckim čuvenim stazama, kao što su Vairano i Virginia
Sad da sam ja sitna duša kao Bojan S84 rekao bih da je Vairano u Italiji i da su to nešto Italijani namestili, ali me baš briga, verujem ostvarenim rezultatima ...
Činjenica je da ostali moraju da počupaju enterijer i opremu i da pripreme vešanje i kočnice za stazu kako bi stali na crtu sa serijskim automobilom koji dolazi iz iste kuće odakle dolazi i Micra. To je već dovoljno ponižavajuće za kvazi sportske marke kao što su Ferrari, Lambo, Aston (koji, zapravo, nikad nisu pravili sportske automobile, nego "show" automobile) i naravno Porše koji ima veće sportsko znanje nego ove 3 marke zajedno, ali mogu da se slikaju sa performansama (za 21 vek) dokle god imaju motor u ****tu.
Ferrari je sa Californiom prešao na menjač sa dva kvačila, ali to nije dovoljno, trebaće im 4x4, al to će malo teže da urade, jer su godine razvoja i tehnologije posvećivali krojenju sedišta i presvlačenja volana kožom.
Niko ne pokazuje nikakve tendencije da (kao potpuno serijski auto za svaki dan) ugrozi GTR. A tek treba da očekujemo GTR V Spec. A posle toga tek Amuse, Spoon i ostale... A još ne znamo ni šta će da izbace Honda/Acura i Toyota/Lexus, kojima su automobili pri kraju razvoja, ali računajte da im se ne isplati da ih puštaju ako ih ne naprave brže nego GTR.
Naravno, sada će se javiti Zverko i reći "klinac, pali, jesi ti vozio GTR... pa moj S4 preveze 12 kutija ulja za kosu oko Nirburgringa brže nego te vaše japanske plastične kantice"
Ili Tonca koji će reći da je novi Megan dizel vrhunac ljudske kreativnosti i mašte, jer dobro ide na niskim obrtajima i malo troši, ali to neće poništiti činjenicu da su vanjapanski inžinjeri udarili zid tehnologije i znanja.
Ko misli da lupam jer mi je dosadno, neka prouči malo industrje elektronike, foto opreme, medicine, muzičkih instrumenata, pa će mu biti jasnije moje poente ...
e postali ste dosadni i meni
dosta off
gledam pre neki dan cene u nemackoj za gtr i vidim oko 80000 eura...opet su nabili cenu.
u austriji ce biti jos skuplji nekih .....eura ,pa ti vidi...
u Usa kosta 77000 dolara,po danasnjem kursu oko 57500 eura
kada na ovu cenu americhki dileri zaradjuju ,koliko tek zaradjuju evropski?
"I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me." No ROTOR no MOTOR...
Comment