Au bre ljudi dokle ste dogurali.Ako nista drugo, NISSAN je uspeo ono sto je njihovo marketing odeljenje najvise i zelelo.GTR je digao prasinu i dosao u zizu interesovanja.Firma koja je bila na ivici bankrota i gotovo zaboravljena je ponovo tu...
Zvanično: Nissan GT-R oko "Ringa" za 7:29!
Collapse
X
-
Ja samo da vidim da li dobro razumem, ako iskljucite elektorniku za kontrolu stabilnosti i krenete da ga lozite posle par pokusaja (ne verujem da je neko sitgao da predje vise od 20 000 KM) menjac ode u majcinu? Izvinite ali izem ti takav auto. Aj razumem nadrljaju lamelice ili tako nesto potrosno (logicno je) ali kvar od 20 000 dolara? Heheheh dzabe mu sto je najbrzi. Takav auto se kupuje da se vozi prilicno ostro, a ne da se voizikas u njemu. Neka je najbrzi, neka je naupravljiviji, neka je naj naj. Ma takve gluposti su nedopustive. Ako je to vec problem neka jednostavno onemoguce VDC da se iskljuci i problem resen! Ne nego je ubrzanje verovatno mereno bez toga a da ne bi bilo da ne moze da bude toliko brz oni su ostavili mogucnost, ali se ogradili kao. Ma da. Koliko god mi je taj auto delovao nestvarno i blizu savrsenstva, sada je jasno da imak ima mane koje su preozbiljne za auto takvog renomea.You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.
Comment
-
-
@dzoni
pre nego sto napises ovako nesto samo da znas da i ostali proizvodjaci su imali iste ili slichne probleme...nije problem iskljuciti vdc(i nije to sto ti mislis )vec je problem sta ti sa autom radis...procitaj sve od pocetka do kraja pa ces skontati."I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."
No ROTOR no MOTOR...
Comment
-
-
OK, neka bude da gresim. Nebitno je, posto je sigurno da nikada necu biti u mogucnosti da sebi priustim tako nesto, ali bi za mene kao kupca to bilo velika prepreka. Taj auto je reklamiran kao 3.5 s do 100 km/h a to se po recima vlasnika moze dostici samo da VDC u off modu. Pazi ne kazem da nisu u pravu jer su naglasili u garanciji sta sme a sta ne. Mene to licno podeseca na kupovinu npr. mobilnih telefona do skora pa garancija tipa> ne odnosi se na bateriju, displej, tastaturu, mikrofon, zvucnik, stampanu plocu. Shavatate, cim se hvataju za te zackoljice itd meni to ne mirise na dobro, znaci svesni su problema, ali ako ne iskoristis sve mogucnosti (citaj mazi ga i pazi) izgurace garanciju, a posle ko te pita. Ja razmisljam ovako: ako taj menjac na tako malom broju kilometra pokaze takve znakove slabosti, sta ce biti na nekih 100 000 km voznje sa ukljucenim VDC? Do tada ti neko garantuje, posle toga malo sutra. Sta onda? Jel' kvalitetno napravljen auto kome na toj kilometrazi zvekne menjac? Ne smem ni da pomislim da neko pokusa da dize snagu na tom autu, jer pogadjate opet menjac otkazuje? Zar nije jednostavnije potpuno iskljuciti mogucnost da do toga dodje? Na bilo koji nacin? Ili VDC ne moze u off ili robusniji menjac. I vuci siti i ovce na broju.You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.
Comment
-
-
Ako sam dobro razumeo: Ne pokrivaju stetu koja nastane ako auto nije u VDC modu. Ok, razumem (mada je to cudno, prvi put cujem...)...A ako se ukljuci launch control onda se VDC automatski iskljuci, a tada menjac trpi veliko (najvece) opterecenje. Mozda su se pokrili pravno (mada bi preko reklama i poruka koje su mediji emitovali vlasnici mogli da ih tuze da su dovedeni u zabludu), ali to u najmanju ruku nije fer.
Najmanja steta je sto ljudi prakticno ne smeju da koriste launch control, a to znaci da auto ne ubrzava onoliko koliko je mereno na testovima...o ovoj finansijskoj da ne govorim
Bilo bi ok da anonsiraju recall i srede to ljudima ako je to stvarno problem koji se ponavlja tokom takve upotrebe auta, umesto da zezaju ljude sa sitnim slovima na dnu strane garantnog lista.
Comment
-
-
Originally posted by starac vujadinAko sam dobro razumeo: Ne pokrivaju stetu koja nastane ako auto nije u VDC modu. Ok, razumem (mada je to cudno, prvi put cujem...)...A ako se ukljuci launch control onda se VDC automatski iskljuci, a tada menjac trpi veliko (najvece) opterecenje. Mozda su se pokrili pravno (mada bi preko reklama i poruka koje su mediji emitovali vlasnici mogli da ih tuze da su dovedeni u zabludu), ali to u najmanju ruku nije fer.
Najmanja steta je sto ljudi prakticno ne smeju da koriste launch control, a to znaci da auto ne ubrzava onoliko koliko je mereno na testovima...o ovoj finansijskoj da ne govorim
Bilo bi ok da anonsiraju recall i srede to ljudima ako je to stvarno problem koji se ponavlja tokom takve upotrebe auta, umesto da zezaju ljude sa sitnim slovima na dnu strane garantnog lista.... Salu na stranu, nema sanse da bi im tako neka poluprevara prosla u Americi.
Nissan-ova je greska jer takvu mogucnost nije trebalo ni da ostavlja, jer je rec o cisto populistickom potezu. Nije tesko da zamislim nalozenog klinca koji nije ni pomisljao da kupi GTR-a dok nije video start do 100. Sad samo moze da se zali tati...
Comment
-
-
Originally posted by KennoPritom je Basseng (u prisustvu ljudi iz EVO magazina da sve to lijepo pribelježe) sa Maseratijem MC12 postavio i novi rekord za serijske modele na Nirburgringu, koji sada iznosi 7:24.29.
Na drugom mjestu se inače našao Pagani Zonda F Clubsport sa vremenom 7:24.65, treći je završio Ferrari Enzo (7:25.21), četvrti Porsche Carrera GT (7:28.71), a peti Koenigsegg CCX (7:33.6).
I sta Bane imas da izjavis po pitanju ovoga?To date there has never been a faster car built for the public road and,
it has been suggested, there never will be. McLaren F1.
Comment
-
-
Originally posted by M-powerOriginally posted by KennoPritom je Basseng (u prisustvu ljudi iz EVO magazina da sve to lijepo pribelježe) sa Maseratijem MC12 postavio i novi rekord za serijske modele na Nirburgringu, koji sada iznosi 7:24.29.
Na drugom mjestu se inače našao Pagani Zonda F Clubsport sa vremenom 7:24.65, treći je završio Ferrari Enzo (7:25.21), četvrti Porsche Carrera GT (7:28.71), a peti Koenigsegg CCX (7:33.6).
I sta Bane imas da izjavis po pitanju ovoga?
Smara me što diskusiju vodimo kao da smo u nekoj ustanovi za mentalno ometene. Imaš generalno 3 grupe učesnika u priči. One za koje je japan jedina zemlja na svetu i koji na očima imaju ono što se kači konjima kada idu na trke. Druga grupa su ljudi koji omalažavaju sve što stigne iz japana, samo zbog nacionalno/rasne osnove - jer su oni mali, žuti i imaju kose oči. Treći su klasičan primer japanofobije (zvanično zabeležene fobije), jer usled japanske dominacije u foto industriji, medicini, elektrnonici, muzičkim instrumentima, itd, ne prihvataju, protive se i likuju svakom porazu novog japanskog proizvoda samo zato što imaju fobiju.
Ja kada hoću da vodim malo intelektualnije diskusije, kao recimo, o različitim ponašanjima različitih automobila na stazi niko se ne javi, osim jedne grupice ljudi da mi kaže kako bi i japanskog ***** pojeo i ona druga grupa koja priča kako je best motoring namešten i kako je rolf von sarma jedini relevantan na svetu da kada o kolima treba da se priča.
Ali zato ako neko čipuje JTD ili nedaj bože stavi branike na Punta ili Clia, to su sve neka "braća i rođaci" ili ona idiotska tema "Rols Rojs" gde se javljaju neki tipovi sa 100 dinara u džepu da sline na ona kola, iako pri tome kad sa ortakom menjaju felne ne znaju ni smer rotacije da pogode i u opšte ne obraćaju pažnju da se u normalnim društvima ne ističeš takvim automobilima, nego samo u društvenom šljamu istočne evrope i srednjeg istoka.... ma nebitno.
Comment
-
-
Zaboravio si na 4. grupu ljudi ....menetotalni neutralac.
Nego ovde je jedini problem koliko vidim sto ti neko drma kavez i jedini si se ti iskusan nasao svima nama da objasnis sta je to GTR i kako to cudo funkcionise na stazi a niko od nas nije cuo za njega i sve nas stavljas u isti kos i prepisujes nam tudje recenice-misljenja...To date there has never been a faster car built for the public road and,
it has been suggested, there never will be. McLaren F1.
Comment
-
Comment