meni je od novih mustanga najlepsi jedan crni gt koji sam video na ulici u svedskoj, jer za razliku od vecine nije imao zute 'chevrolet Kalos' zmigavce, nego normalne bele.
Hennessey demonstrates how to put the muscle in "muscle car." — Paul Lienert, Correspondent
Hennessey je najavio seriju SRT700 Turbo challengera, baziranu na trenutnoj SRT-8-ici. Motor je povecan sa 6.1L na 7L, sto znaci da ce na haubi biti ispisani legendarni inicijali 426 cid. Najavljena snaga motora je 725 bhp @ 5200 rpm i 750 lb-ft @ 4000 rpm, sto je, generalno gledano, za skoro 75% jace od standardnog Chally-ja. Uz turbo punjac i air-to-air intercooler, najavljena su i mnoga druga poboljsanja kako na motoru, tako na suspenzijama i oslanjanju. Po Hennessey-ju, performanse bi trebalo da budu fantasticne. Ubrzanje od 0-100 bi trebalo da bude oko 3,5 sec, prelazak na 400 metara oko 11,3 sec, a maksimalna brzina preko 190 mph (306 kmh).
Ako se sve ovo obistini, muscle cars publika bi konacno trebala da dobije sve ono sto je ocekivala od novog Challengera. A, Bogami, i Corvette Z06 bi dobio jaku konkurenciju. Fotografije, kao i cena jos uvek nisu objavljeni, medjutim, s obzirom da su najavljene jako male serije doticnog modela, sansa da ce cena biti iole pristojna, pada u vodu...
Orthodoxy is not the religion, it is the meaning of life!
Cervini's su poznati po svojim body kitovima za za automobile, pogotopvo Fordov program. Jedan od interesantnih noviteta je svakako retro paket za nove Mustange, koji ih nas potpuno vraca u nezaboravne '60-te.
Evo ga B2 kit, koji bar po meni, fantasticno stoji S-197 'stangu, i licno bih voleo da vidim reinkarnaciju Boss-a bas u ovakvoj izvedbi:
A specijalno pakovanje stize u vidu C300, C350 i C500 modela, koji ne donose samo vizuelne novine, vec i specijalno sredjeno oslanjanje, ojacane kocnice i snazniji motor. Vizuelno, automobil izuzetno podseca na GT500 Elenaor, a kako kazu u Cervinusu, to je i bio cilj. Najjaca C500 verija se nudi sa 535 HP.
Najnoviji, i verovatno najcudniji je Stalker kit, koji ima potpuno redizajniranu prednju masku. Predpostavljam da je ovo bio pokusaj da se docara '70 'stang verzija, koji po meni bas i nije upalio, no dobro... Paket opreme je isti kao i kod C500 verzija, sto ukljucuje i vec pomenutih 535 HP-a.
Mustang bi mogao opet dobiti SVO verziju. Naravno rec je o 4-cyl turbo koji bi mogao razvijati oko 300 hp. Rec je o 2.3L motoru koji se do nedavno koristio u nekoliko Fordovih vozila (nedavno ga je zamenio 2.5L).
to bi bilo dobro na evropskom trzistu, jos da je recimo 2.0 bilo bi fenomenalno, mustang a evropski standardi.... oni se i ovako prodaju odlicno u nemackoj, a ovako kad bi se legalno prodavao bilo bi do OO
Ne mislim da bi Ford napravio dobar posao sa 2.0L kao sa 2.3L. 2.0L se ugradjuje samo u Focusa dok 2.3L postoji jos od ranih 1970ih i vozila kao sto su Pinto, Maverick i Mustang II. Takodje, to je isti 2.3L koji se ugradjuje u razne Mazdine modele i to je onaj isti turbo motor koji ima 268 hp u MazdaSpeed3.
ma nisam ja mislio na neki odredjeni 2.0 motor fordov, taj 2.3 je odlican... ne znam kako je u evropi ali kod nas se registracija placa po kubikazi zato i kazem da bi 2.0 bio bolji jer je za njega registracija duplo jevtinija nego za 2.3 ili bilo koji do 2.5 a ko zna kolko jevtinija za neki preko 3.0
Ja i dalje cekam na muscle sedan iz Forda. Cujem da ce sledeci Fusion imati 3.5L EcoBoost V6 sa 340 hp sto bi definitivno ispunilo barem deo onoga sta ja zelim. Medjutim, i dalje mi smeta prednja vuca, a ima i mnogo toga ostalog sto mi smeta na njemu (pre svega sto su vecina delova od Mazde tako da auto uopste nema "dusu").
svi ljudi iz mog okruzenja znaju i ne samo ljudi nego i devojke... tako da veruj mi dobro bi to islo kad bi bilo jeftino a brzo, i prilagodjeno evropskom trzistu
Ajde sto nisu culi za Mustanga, pa mogu i nekako razumeti, ipak se ne prodaje u Evropi, ali nisu oni culi ni za Fusion koji postoji na Evropskom trzistu. Tek kad im objasnim da je US Fusion zasnovan na Mazdi 6 dobiju nekakvu ideju kakav je automobil.
Comment