Brate, nemoj pogresno da me razumes, ali ovaj forum nije centar sveta koji ce odluciti da li je neki auto muscle car ili ne. Muscle cars su postojali tokom cele istorije, neki su bili bolji od drugih, neki su klasicni, neki moderni, neki nesto izmedju. 1983 GT 302 je vratio nadu ljudima za muscle car, a i sa svojih 175 hp verujem da bi bez problema imao bolje performance od mnogih klasicnih muscle cars. Jer nije bio tezak, imao je odlicno rasporedjen torque na niskim obrtajima, i sto je najbitnije bio je jeftin i jako zabavan za voziti. Pricao sam sa nekim ljudima koji su tih godina bili mojih godina i uglavnom kazu da je 1983 Mustang napravio slicnu revoluciju kao i 2005 model. Ne bas toliko veliku, ali za taj period je opet vratio slavu Mustangu koju je Mustang izgubio tokom 1970ih i ranih 1980ih. Jer tadasnji 302 motor sa 175 hp nije bio samo broj na papiru, bio je perfektan motor za perfektan automobil iz tog perioda.
E sad, Mustang iz 2005 jeste napravio revoluciju, najvise zbog retro dizajna, ali ta revolucija nije bila toliko velika koliko ti zamisljas. Za Challenger i Camaro je bila ubedljivo manja. Radi poredenja, Mustang iz 2000 godine (godiste mog Mustanga) je prodat u daleko vise primeraka nego 2005 model. I to je 2005 Mustang izasao u prodaju u vreme jeftinog goriva i visokih plata. Toga nema vise, to vreme je proslo. Evo pre neki dan je predstavljen Camaro SS, ja ni ovde ni na brojnim Americkim sajtovima koje posecujem nisam video da je neko postavio sliku. To ti sve govori koliko je ljude briga za njim.
Verujem ja da su na tebe i Challenger i Camaro ostavili velik utisak, ali na vecinu ljudi nisu. Takvi automobili podsete na nostalgiju, ljudi ce ih pohvaliti, reci ti kako su nekada imali slican model i kako bi ih voleli opet posedovati, ali vecina tih ljudi na kraju dana ce kupiti Toyotu Camry ili Hondu Civic.
I za kraj, evo ti jedna slika prelepog 1983 Mustanga GT.
E sad, Mustang iz 2005 jeste napravio revoluciju, najvise zbog retro dizajna, ali ta revolucija nije bila toliko velika koliko ti zamisljas. Za Challenger i Camaro je bila ubedljivo manja. Radi poredenja, Mustang iz 2000 godine (godiste mog Mustanga) je prodat u daleko vise primeraka nego 2005 model. I to je 2005 Mustang izasao u prodaju u vreme jeftinog goriva i visokih plata. Toga nema vise, to vreme je proslo. Evo pre neki dan je predstavljen Camaro SS, ja ni ovde ni na brojnim Americkim sajtovima koje posecujem nisam video da je neko postavio sliku. To ti sve govori koliko je ljude briga za njim.
Verujem ja da su na tebe i Challenger i Camaro ostavili velik utisak, ali na vecinu ljudi nisu. Takvi automobili podsete na nostalgiju, ljudi ce ih pohvaliti, reci ti kako su nekada imali slican model i kako bi ih voleli opet posedovati, ali vecina tih ljudi na kraju dana ce kupiti Toyotu Camry ili Hondu Civic.
I za kraj, evo ti jedna slika prelepog 1983 Mustanga GT.

Comment