Novi muscle cars

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • HEMI 426
    CBC Senator XXL
    • 23.12.2005
    • 1833
    • Novi Sad -United States of Liman

Z06 je sredina ponude Vette, serijski model, izmedju obicne sa 420 ks i ZR 1 sa 620 ks.

Interesantno je to sto dok su muscle bili muscle, bili su posebna planeta, koja je imala malo dodirnih tacaka sa evropskim ( kasnije i japanskim ) mainstreamom industrije. Medjutim, u zadnjih desetak godina, sa pojavom brojnih americkih automobila koju su jednako dobri ( ili bolji ) od konkurencije a pri tome snazniji i jeftiniji od istih, neargumentovano osporavanje americke industrije je sve glasnije i globalno rasprostanjeno. Ja razumem strah i razbijanje klisea, sto amerikanci uspesno rade ali kapiram da ce samo biti gore. Za nekoliko meseci stize Cadillac CTS-V koji ce pojesti M5, posle njega stize Camaro sa modernom tehnikom i ogibljenje i snaznim motorima. Stize i nova generacija Mustanga... Amerikanci su u ozbiljnom naletu i nemoj da se zacudis ako Camaro pobedi Z350 ili RX8 na testu nekog casopisa a nemci priznaju da bi pre uzeli CTS-V nego E 63 AMG... ( to ce nemci tesko priznati ali ajde... )
    Corvette C6 je najbolji primer za ovu pricu

Comment

• Horsepower
      CBC Senator XXL
      • 29.12.2005
      • 2000

Vece sanse ima da ce Consumer Reports postati realan (sto se nikada nece desiti) nego sto ce Nemci reci da je neko drugi bolji od njih.

Comment

• jomini
        CBC Senator XXL
        • 11.03.2007
        • 490
        • Novi Sad

Jedno pitanje za Hemija. Bio si na sajmu u BG, verujem da si video Opel GT, koji je mene prilično fascinirao. Izgledom, performansama, cenom.
        Kaži mi da li se on (ili tako neki auto) može okarakterisati kao muscle? Recimo da ima veći motor i da ga naprave Ameri? Nešto kao mini Vette?
        Čisto tražim nešto evropsko što bi odgovaralo muscle priči.

San ispunjen. Impreza Turbo.

Comment

• Horsepower
          CBC Senator XXL
          • 29.12.2005
          • 2000

Saturn Sky (koji se prodaje u Evropi kao Opel GT) je 100% Americki model (mada ima ljudi koji misle da ga je Opel uradio jer dosta lici na Speedster) i nema sanse da ce dobiti veci motor od 2.4L koga sad ima (opcija je 2.0L turbo). Mislim da nema sanse ni da dobije V6 (mislim da je najmanji GM V6 motor 3.6L) opciju.

Comment

• X9
            CBC Senator XXL
            • 28.06.2005
            • 3179
            • Wien-Sabac
            • RX-8 i X-9

ja tebe razumem apsolutno..mit je tesko razbiti-seti se samo japanskih automobila i zgrazavanja prema istim..
            ja sam tipichan primer potrosaca,daj mi kvalitet i zadovolji me po mojim kriterijumima za razumnu cenu,obezbedi mi dobru garanciju za svoj proizvod i dobar servis.
            350z i rx8 su apsolutno dobri auti u svojoj klasi,i zasto bi bilo cudno da ih neki auto nadmasi po necemu?
            tako bi trebalo i da bude..
            daj slike nove vette..
            http://de.youtube.com/watch?v=-VC_T-u7Y ... re=related
            http://de.youtube.com/watch?v=3_OLjJPYk ... re=related
            Tim Scrick test
            mozda jedini od realnijih testova u reziji nemaca...
            Dmax D motor serijale naci cete na youtube..
            zao mi je sto je na nemackom..
            "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• Horsepower
              CBC Senator XXL
              • 29.12.2005
              • 2000

Comment

• HEMI 426
                CBC Senator XXL
                • 23.12.2005
                • 1833

@ jomini

dosta sam pisao o tome, odprilike jedno 3218 puta ako se dobro secam, malo prekopaj teme na forumu i nacices sta te intersuje...

Originally posted by mikimazda
                ja tebe razumem apsolutno..mit je tesko razbiti-seti se samo japanskih automobila i zgrazavanja prema istim..

sto da se setim, pa svi se jos uvek zgrazavaju nad njima.... ( doduse, sad korejanci preuzimaju primat )

Comment

• jomini
                  CBC Senator XXL
                  • 11.03.2007
                  • 490
                  • Novi Sad

E sad...
                  Pa o svemu ima pisano po forumima i na netu, ne znači da ne treba opet pomenuti na direktno pitanje. Pola sata treba da bi se našlo odgovarajuće, a jedan minut da se odgovori bar ukratko.
                  Nema veze, HP je odgovorio.
                  San ispunjen. Impreza Turbo.

Comment

• X9
                    CBC Senator XXL
                    • 28.06.2005
                    • 3179
                    • Wien-Sabac
                    • RX-8 i X-9

protiv zgrazavanja nemam isto tako nista..sve dok su takvi iza mene na putu i gledaju stopaljke od moje godzile ...
                    a tebe lichno cu da provozam u tvojom omiljenoj marki za zgrazavanje...tek da ti vidim facu
                    "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• HEMI 426
                      CBC Senator XXL
                      • 23.12.2005
                      • 1833

dobar video o ZR1, daleko bolje nego da postavljam liknove sa slikama

Comment

• Horsepower
                        CBC Senator XXL
                        • 29.12.2005
                        • 2000

Viper je ipak mnogo vise po mom ukusu.

Jedan od retkih modernih automobila za koga bi dao $80,000.

Comment

• HEMI 426
                          CBC Senator XXL
                          • 23.12.2005
                          • 1833

Viper je brutalan, ja ga obozavam ali nije za svakoga, zbog toga mi se jos vise svidja...

8,2 l V10 i 600 ks... hehehehehe

Comment

• Horsepower
                            CBC Senator XXL
                            • 29.12.2005
                            • 2000

8.4L.

Vipera obozavam iako nisam ljubitelj modernih motora vecih od V8 (za klasiku je druga prica, nemam nista protiv V16 u Cadillacu ili Lincolnu iz 1930ih i 1940ih).

Comment

• Pro_Touring_Mopar
                              CBC Senator XXL
                              • 13.11.2007
                              • 684
                              • Sabac

Originally posted by mikimazda
                              za mene je muscle car ono sto su pravili ranije,i ja zelim da tako ostane.za mene nije muscle car Mustang sa 2.0l turbo motorom,to je za mene BrusLi...razumemo se sada?muscle znaci misic,ti auti imaju Velike misice...e sada da li su toliko efektivni kao ovi misici od BrusLi-ja ,bas me briga.pojam muscle je tim objasnjen.pojam sportski auto?daj nek mi neko objasni sta je to?u danasnjem vremenu je ok reci i da je dizel auto sportski auto,i da je golf 5 ili civic ctr sportski auto...ne mesati babe i zabe.u ovom momentu da imam nekih 80000 eura i da hocu jedan takav auto za uzivanje uzeo bih corvete z06.
                              miki
                              Miki, niko i ne pominje da bi auto sa 2.0l mogao da bude muscle car. Cobalt i sl. to nisu i nikad i nece biti. Zna se sta je muscle car: veliki, snazan automobil sa old school karoserijom i ogromnim V8 motorom. Imali smo i temu o tome. Ja sam uvek govorio da je postojao uzasan gap u proizvodnji muscle cars. Oni su otprilike nestali '75 i ponovo se pojavili 2005. sa novim Mustangom. One Fox Mustange ja ne priznajem kao muscle car, i pored toga sto su krajem '90-tih imali prilicno mocne agregate. A te 2.0l 'stangove iz '80-tih, svi zelimo sto pre da zaboravimo...
                              Orthodoxy is not the religion, it is the meaning of life!

Comment

• Horsepower
                                CBC Senator XXL
                                • 29.12.2005
                                • 2000

Po cemu je '74 Camaro sa 350 cid (5.7L) i 175 hp muscle car, a 1993 Mustang sa 302 cid (5.0L) i 235 hp nije?

Comment

Working...
                                X