Informacije o birokratiji: Dozvole, uvoz, registracija...

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Puzo81
    CBC Senator XXL
    • 04.08.2009
    • 687
    • Novi Sad/Prijepolje

Re: Informacije o birokratiji: Dozvole, uvoz, registracija...

Ako moze napisacu ovde.Ukoliko je problem neka administratori obrisu post.

Naime,ne radi se o reklamiranju i favorizovanju pojedine agencije vec samo preporuka svim clanovima CBC-a (konkretno NS) dje najeftinije da registruju svoja vozila.Posle zvanja jedno 10-15 agencija i VEOMA sarolikih cena odlucio sam registrovati u Euromasteru,agencija preko puta Futoske pijace (imaju svoj sajt) jer su ubedljivo najpovoljniji.Na ostalim mestima ukupna registracija za moju corsu je od 14000(AMSS) do 18000 .

Konkretno za corsu B 40kw 973ccm 1998 registracija je 10500 (sa gratis tehnickim pregledom).Uz to osiguranje stakala (lom do 10000din) je 820 din).Farovi ne mogu uopste da se osiguraju.

Salju na tehnicki pregled u Reno (Rumenacka posle pruge) koji kod njih kosta 826din,platite al EuroMaster vam isti dan oduzme taj iznos od ukupne cene registracije.Cena tehnickog na svim drugim mestima je od 1400-2500din.

Comment

• Corsa
      CBC Senator XXL
      • 22.09.2005
      • 450
      • Beograd

Re: Uvoz polovnjaka iz Slovenije

Ceprkam malo po njihovim oglasima i vidim da ima lepo da se probere.Kakva je procedura ako se uvozi iz Slovenije?Pogotovo ako se kupuje na placu.

Comment

• little
        CBC Senator XXL
        • 04.10.2004
        • 912
        • BGD
        • Lancia Ypsilon 1.2 8V

Re: Uvoz polovnjaka iz Slovenije

ista kao kada se uvozi iz bilo koje druge zemlje

search.php
        "zensko si brate"

Some people are wise and some.. Otherwise..

Comment

• veljkoo
          CBC Početnik
          • 19.05.2010
          • 2
          • knlazevac

kako da uvezem automobil iz eu

zdravo svima ,hteo bih da pitam svakog dobronamernog clana foruma da mi ukoliko moze i ima saznanja o tome pomogne svojim savetima i iskustvima.evo u cemu je stvar>radio sam malo u inostranstvu i uspeo da sakupim odredjenu svotu pa sam resio da kupim automobil.ali nebi mi to bio takav izazov da nisam resio da kupim i uvezem isti iz neke od zemalja eu.to sam resio sto iz razloga da ustedim koji EUR. ali isto toliko iz nekog avanturizma.i zapravo bih pitao nekog dali zna sta mi je sve sem novca i dobre volje potrebno da plan sprovedem u deLo.HVALA

Comment

• Precisi0n
            CBC Član
            • 18.08.2009
            • 60
            • Loznica

Imam par pitanja za iskusnije u uvozu pošto nisam baš upućen u materiju... Pretraživao sam po forumu ali nisam našao ništa slično, dal' nema ili ja ne znam da nadjem...

Radi se u Mercedesu A170 (Euro3, 2001), vozio ga moj čiča u Švajcarskoj i uskoro mu tamo ističe registracija, njemu se više zbog nečega ne isplati registracija koja ističe uskoro pa bi ga dao meni. INteresuje me kakva je procedura ako bi on auto dovezao u Srbiju sa njegovim tablicama, šta bi bilo sve potrebno pored kupoprodajnog ugovora? Cena carine i pdv-a koliko sam video je +10% i na to još +18%.

Hvala unapred.

Comment

• Franjo
              Banovan
              • 14.08.2009
              • 2831
              • Inđija - Beograd
              • Renault megan II res

Mora da ga tamo odjavi i sprovede urednu carinsku proceduru. Tko je vlasnik vozila? Ako je tvoj čiča, čije državljanstvo ima? U svakom slučaju, uvoz je moguć samo preko ovlašćenog špeditera, sa urednom carinskom dokumentacijom.

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Franjo kakve veze ima čije državljanstvo ima vlasnik vozila kad je vozilo registrovano u stranoj državi?

Može svako da uveze vozilo samo što to špediteri brže obavljaju jer znaju sve što treba, nije tačno da pojedninac ne može obaviti svu papirologiju.
                Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Franjo
                  Banovan
                  • 14.08.2009
                  • 2831
                  • Inđija - Beograd
                  • Renault megan II res

Originally posted by Precisi0n
                  ... vozio ga moj čiča u Švajcarskoj i uskoro mu tamo ističe registracija... kakva je procedura ako bi on auto dovezao u Srbiju sa njegovim tablicama, šta bi bilo sve potrebno pored kupoprodajnog ugovora?
                  Ne piše ko je vlasnik vozila, već samo da ga je vozio njegov čiča. Za ostalo, objasnite mu postupak, jer nije isto kako se radi i zakonska regulativa. Auto je stranac i nije jasno o kakvom kupoprodajnom ugovoru govori?

Comment

• Precisi0n
                    CBC Član
                    • 18.08.2009
                    • 60
                    • Loznica

On je vlasnik. Kakva je procedura, mora da ga odjavi tamo?

Comment

• prolupator
                      CBC Senator XXL
                      • 02.09.2005
                      • 3968
                      • Zemun

Malo pretrage i reci ce ti se samo ..

Mora da ga odjavi tamo, ovde prijavi na carini, navede buduceg vlasnika i tako redom ...
                      Istina je da moze pojedinac sve da zavrsi sam, ali je isto tako istina da za relativno sitnu kintu spediteri obavljaju ceo posao oko dokumentacije i papirologije.
                      Moj savet (kao covek akoji je jednomk i nikad vise uvezao auto) jeste da kontaktiras nekog dobrog speditera da ti objasni sta sve treba da uradis po pitanju tvog slucaja. Bitno je i da se dadzbine mogu smanjiti na osnovu servisne knjizice i kojecega jos, a to sve zavidi od trenutne situacije na carinskoj ispostavi a to zna spediter.

Svodi se na to da je situacija promenjiva i da ti treba neko ko te promene zna. Ti platis neku kintu (cca 50 - 100 eur) a neko ti zavrsi sva sr@nja za jedan dan.
                      Meni je svojevremeno auto ujutro usao u carinsku ogradu a popodne izasao ...
                      OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• veljkoo
                        CBC Početnik
                        • 19.05.2010
                        • 2
                        • knlazevac

zdravo svima ,hteo bih da pitam svakog dobronamernog clana foruma da mi ukoliko moze i ima saznanja o tome pomogne svojim savetima i iskustvima.evo u cemu je stvar>radio sam malo u inostranstvu i uspeo da sakupim odredjenu svotu pa sam resio da kupim automobil.ali nebi mi to bio takav izazov da nisam resio da kupim i uvezem isti iz neke od zemalja eu.to sam resio sto iz razloga da ustedim koji EUR. ali isto toliko iz nekog avanturizma.i zapravo bih pitao nekog dali zna sta mi je sve sem novca i dobre volje potrebno da plan sprovedem u deLo.HVALA

Comment

• Univega
                          CBC Početnik
                          • 20.06.2010
                          • 5
                          • Kraljevo

Vise stvari me interesuje i buni oko uvoza, ali da ne davim evo 3-4 pitanja posto vidim da ovde ima odsta upucenih ljudi.
                          1. Da li mi (obicni gradjani nase divne zemlje Srbije ) posto sad mozemo da putujemo u EU bez viza mozemo da dovezemo u povratku auto i kako?
                          2. Kako je regulisan uvoz auta za invalide, i ko oderedjuje ko je invalid (konkretno cale mi je u invalidskoj penziji)?
                          3. Vidim da se masovno po KV i okolini voze nova kola na KM table pa se preregistruju posle 60 dana pa me zanima koliko i da li se time stedi pri uvozu polovnih i kupovini novih auta?

Comment

• mistermobil
                            CBC Senator XXL
                            • 09.11.2008
                            • 469
                            • pecinci

I mene zanima povlastica za invalide.Otac mi je nazalost od pre dva meseca zbog secera i dijabetskog stopala ostao bez noge.Da li ima neke povlastice pri registraciji vozila,koje bi inace preveli na njega,jer je sad na majci(ako ima neka prava).Citam na forumima da se to odnosi samo na ratne vojne invalide po novom pravilniku.A i samo birokratsko utvrdjivanje procenta invalidnosti mi je cudno.On je ranije i penzionisan kao invalid zbog secera (pre ove amputacije),ali sad nije u stanju da se krece bez tudje pomoci i staka
                            Ko leti,vrijedi
                            Ko vrijedi,leti
                            Ko ne leti,ne vrijedi..
                            (Grunf,TNT..)

Comment

• sri98
                              Admin od Trpeze
                              • 24.10.2004
                              • 7262
                              • Republic of Konjarnik
                              • Toyota Corolla E 210

vec pise ovde, imate search

viewtopic.php?f=7&t=34255&p=727447#p665059
                              Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• mistermobil
                                CBC Senator XXL
                                • 09.11.2008
                                • 469
                                • pecinci

Thanx SRI..
                                Ko leti,vrijedi
                                Ko vrijedi,leti
                                Ko ne leti,ne vrijedi..
                                (Grunf,TNT..)

Comment

Working...
                                X