Evo ga gorespomenuti moj komsija sa Smartom Uredno parkiran.
Ajde da preformulisem moje misljenje:
Ako su parking mesta vec obelezena/parcelisana, onda mislim da je skroz ok i da treba svako da se parkira u okviru tog mesta jer ce jedino tako da se odrzi konstantan red. Oni sto su duzi pd parking mesta neka slobodno predju malo u jedno ili oba susedna, nisu krivi sto im je parking kratak i niti sam takvima do sada zamerao sto ja malo teze izadjem/udjem na moje mesto.
Ako mesta nisu parcelisana, onda se u potpunosti zalazem da svako zauzme sto manje mesta. Jel sada ok?
206, pola donjeg Dorcola nije parcelisano: Skender Begova, Mike Alasa, Visokog Stevana... Idem da prosetam kera pa cu da uslikam neku, sinoc bilo mracno
Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem
Uh.... ja se u potpunosti slazem sa 206. Da se ne slazem, ne bih ni kacio slike.
Da je nekoprobao da nadje parking u mom kraju, i da je video ovakvo "pametno" parkiran autic, razumeo bi problem.
Pored ovog indijanca, postoji jos jedan smart u sledecoj ulici ali se covek uvek parkira popreko, i na taj nacin zauzme 1/3 parking mesta. E to se zove soliradnost i kolegijalnost.
Ovo sto sam okacio za mene spada u bahatost vozaca, ma sta zakon imao da kaze na tu temu
sve ce to doci na svoje jednog dana. promenice se kriterijumi i nacin polaganja a time i kultura u saobracaju i parkiranju. hocemo li mi to docekati ne znam.
Ja mislim da se u zemlji Srbiji moze promeniti sve, i 100 zakona i cega ne ali KULTURA (tj ne kultura) NIKADA!!
Vezano za ovu polemiko ono prvog Smarta, ja nisam ni za ni protiv tj niti ga osudjujem niti mislim da je skroz OK.
Realno jeste malo bezobzirno i sebicno ostaviti bas onoliko mesta ipred sebe pri cemu je tu kraj parkinga ali isto tako sa druge strane ne kazem da se mozda i ja ne bih tako prakirao (mada nikad ne bih vozio smarta ) iz razloga sto sam par puta tako hteo da budem obziran prema drugima i da im napravim mesto da stane jos neko a onda kao hvala dobio ogrebotinu na autu jer je tu naisao neki neiskusni vozac kome se ucinilo da ima mesta da stane (realno je i bilo ali verovatno ne za njega tj nekog ko se malo slabije parkira i orijentise u prostoru). Jednom prilikom sam i video, prilazim ja autu i sa 10ak metara vidim kako se auto pomera baja krenuo da izadje pa malo lose ocenio a i mrzelo ga mota kad vec ima metalni branik jurio sam ga peske (jer sam mislio da cu ga stici na prvoj raskrsnici, al sam precenio svoje noge ) od Kursuline gde se desilo preko Klaenica do Beogradske gde ga je uhvatio semafor. Da ne duzim pricu, uvek se parkiram da ne zauzmem vise nego sto mi treba cak se trudim da ostavim jednako onom ispres i iza seve ako se uglavim u sredinu ali ako je situacija da ako pomerim max u stranu ili napred/nazad i tu ostane mesta da se uparkira samo neko iskusan, tada ni ne ostavim da ne bih kada se vratim ulazio kroz shiber u auto, farbao ili polirao vrata i branike. Da su svi dobri vozaci i korektni kao ljudi to bi bilo drugacije ali ostavis nekome nesto da se uglavi sa tvoje leve i onda zateknes auto na 10cm od tvog jer baja je razmisljao samo kako da on izvuce svoje **** iz auta, nije mu ni palo na pamet da ti ostavi mesta da udjes u auto kada si mu vec napravio mesto. Ali to bi se sada rasprava rasirila do strukture stanovnistva u Bgd.
Krivo mi sto nemam jednu sliku koju sam slikao u T.C. Usce. Tamo jeste guzva kao i uvek ali svi bar i malo kulturni i bar toliko normalni voze dok ne nadju slobodno mesto, ali posto ima onih koji to nisu vidim scenu koju cesto tamo primecujem a to je:
Sve krcato i svi kruze dok ne onih par mesta za invalide (konkretno bas na toj slici koju ako nadjem postavicu) Cherokee BG tablica, pored njega X6 (ne secam se tablica), i najpametniji od sve dece jedan GL bosanskih tavlica koji se parkirao dijagonalno preko 2 mesta za invalide. E stvarno sam popizdeo vise nego kada ne onaj udario kada se isparkiravao. E to je bahato, i bezobrazno do kraja beskraja. Evo sada se iznerviram dok pisem o tome.
E da i da ne pominjam ono parkiranje u Strahinjicu na sred pesackog i do branika onog ispred pa ili da ides preko haube ili da se spustis do Cara Dusana pa tamo predjes ulicu.
bravo za parking servis samo oko fakulteta i bolnica dizite i pisete kazne a stekaju se i za fabu da obeleze koja je zona nego moras ko ludak da setas da bi znao koja je zona ili bio siguran da nisu sinoc promenili pa je mozda od jutros do Kosutnjaka prva zona
znaci taj se stalno tako prakira... ja ne verujem. kad god je tako neka prica ja uvek polazim od sebe. sto se pakinga tice valjda je normalno prkirati se tako da ne smetas nikom, da onja sto treba da izadje bilo isped ili iza tebe ne mora milion puta da smota u mestu da bi normalno izaso ili da se tako stane a da se ne udaramo vratima.
pre neki dan se parkiram u palmoticevoj i taman da izadjem iz auta zenska sa novom pandom uskace na trotoar pored mene, ono ladno se trecom popela. staje tik iz mene, otvara vrata i udara u moja sa onim glupim izrazom lica i cuvenim :"ups" i kez od uva do uva. a ja... pogadjate... obaska sto je sa njene desne strane od auta do drveta ostavila metar ipo. sva sreca te je udarila vratima u moju lajsnu ilnace bi joj preseo jucerasnji dan. naravno naterao sam je da ponovo udje u auto i parkira kako treba i znate sta mi kaze:" auuu bato ala si ti komplikovan, ja veruj mi ne obracam paznju na takve gluposti". ja u tom trenutku obratim paznju na njen auto i imam sta da vidim. nov auto a kao da su ga majmuni vozili, izudaran i izgreban sa svih strana. sve mi je bilo jasno, seo sam u svoj auto i parkirao ga sto dalje od debila.
Konačno su se setili panduri i rasterali one što bahato parkiraju u prizrenskoj paralelno sa obeleženim parkingom, zauzimaju traku i prave zastoj u pola grada
Ako su parking mesta vec obelezena/parcelisana, onda mislim da je skroz ok i da treba svako da se parkira u okviru tog mesta jer ce jedino tako da se odrzi konstantan red. Oni sto su duzi pd parking mesta neka slobodno predju malo u jedno ili oba susedna, nisu krivi sto im je parking kratak i niti sam takvima do sada zamerao sto ja malo teze izadjem/udjem na moje mesto.
Ako mesta nisu parcelisana, onda se u potpunosti zalazem da svako zauzme sto manje mesta. Jel sada ok?"
O.K.
Dobro preformulisano (iz API SG u SL, ali ima i SM a i SN će uskoro a o tome pričaju Zverko i 206)
Skoro toliko dobro da ukine temu a to ne bismo želeli, zar ne?
Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).
pre neki dan se parkiram u palmoticevoj i taman da izadjem iz auta zenska sa novom pandom uskace na trotoar pored mene, ono ladno se trecom popela. staje tik iz mene, otvara vrata i udara u moja sa onim glupim izrazom lica i cuvenim :"ups" i kez od uva do uva. a ja... pogadjate... obaska sto je sa njene desne strane od auta do drveta ostavila metar ipo. sva sreca te je udarila vratima u moju lajsnu ilnace bi joj preseo jucerasnji dan. naravno naterao sam je da ponovo udje u auto i parkira kako treba i znate sta mi kaze:" auuu bato ala si ti komplikovan, ja veruj mi ne obracam paznju na takve gluposti". ja u tom trenutku obratim paznju na njen auto i imam sta da vidim. nov auto a kao da su ga majmuni vozili, izudaran i izgreban sa svih strana. sve mi je bilo jasno, seo sam u svoj auto i parkirao ga sto dalje od debila.
pa da znas vala... nego ono, kapiram da i kad bi se bahatio na takav nacin, kakav sam baxuz, natrcao bi na nekog "pravednika" koji bi mi namerno ostetio auto. u fazonu "vidi seljacinu sa BMW-om" a pogotovo leti kad auto bas upada u oci jer sija ko pasija mooda. Ove nazovi vozace gledam svaki dan kako parkiraju ko da su na livadi i nikom nista. meni je jos veci problem recimo sto ne mogu da parkiram bilo gde jer sam napred patos i treba mi dosta mesta da bih usao kako valja i ako samo malo neko ne stane kako bi trebalo ja mogu da se utepam ko siroce ne mogu da udem pogotovo ako je visok ivicnjak a na nekim mestima je katastrofa. i tako shizim u gradu i onda nekako nadjem mesto a kad dodjem kuci opet shiz jer ima par komsija koji parkiraju punta, feliciju ili juga ko da voze kadilak.
Konačno su se setili panduri i rasterali one što bahato parkiraju u prizrenskoj paralelno sa obeleženim parkingom, zauzimaju traku i prave zastoj u pola grada
Jesu i bezobrazni i bahati ali mene su, tj i dalje me, vise nerviraju oni sto tu iz krajnje desne hoce da skrenu na Terazije, pa onda zaustave sve 3 trake. Pod sloganom "ma vi ste budale sto cekate u te dve trake, vidite da je ova prazna"
A to me sada podseti na jos jednu situaciju iz grada koja me uzasno nervira, na semaforu Ustanicka / Bulevar (za one koji ne znaju u pitanju je T raskrsnica i leva traka samo levo, desna samo desno) cesto guzva pogotovo u levoj pa neki iskoriste i desnu da bi otisli levo, e sada naravno na Bulevaru cim se skrene levo javko cesto stoje i cekaju bas takve ali pop....o sam kada sam video njih kako tako skrecu a posle 15min sole pamet nekom liku koji je isto to uradio. JAO pa dodje mi da montiram neku kameru i volonterski radim kao kontra presretac. Uh danas sam bas nesto kivan na drzavu i vlast
Posle 5 strana čitanja, sličnu glupost sa označavanjem su uradili pred mojom zgradom, bez problema su između dva drveta stajala 4 auta, sada su na svaka dva drveta iscrtali 3 mesta i drastično smanjili parking, svi sad gledaju linije, doduše uveli su naplatu pa sad ima više praznog mesta nego pre...
Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless." 11.04. 0:12 #2 Rule #51:Sometimes — You're Wrong!
Comment