Bahato parkiram

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • 206
    Admin od ispočetka :)
    • 09.12.2004
    • 9548
    • Beograd
    • 206

Re: Bahato parkiram

Pa eto, lepo da se s nekim razumem

Osim toga, da su vam mesta parcelisana na 4m, a vozite auto od 4,2m, a postujete parkiranje striktno na jedno mesto, kako cete se parkirati da ne iscukate "komsije" iza i ispred ili ih ne zatvorite na 2cm id branika, i kako da ne platite kaznu kad 2 mesta ne mozete platiti, a auto vam je fizicki veci od parking mesta?
    The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Chubbs
      Everybody lies
      • 29.01.2006
      • 5807
      • Novi Sad
      • Audi A6 1.8T

sve je to ok da postoji opsta kultura i razumevanje ali posto ne postoji, onda tor i ograda.
      You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
      Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
      Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• 206
        • 09.12.2004
        • 9548
        • Beograd
        • 206

Da ali to u ovom slucaju ne resava NIJEDAN problem, naprotiv, pravi situaciju gorom.

Comment

• Chubbs
          Everybody lies
          • 29.01.2006
          • 5807
          • Novi Sad
          • Audi A6 1.8T

sve ce to doci na svoje jednog dana. promenice se kriterijumi i nacin polaganja a time i kultura u saobracaju i parkiranju. hocemo li mi to docekati ne znam.
          You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
          Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
          Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• X9
            CBC Senator XXL
            • 28.06.2005
            • 3179
            • Wien-Sabac
            • RX-8 i X-9

Ja da vozim Smarta ,parkirao bih se gore na fotki popreko tako da vozaceva vrata budu okrenuta prema kraju parkinga tj. ivicnjaku.
            @sale
            kontam ja tebe,ja sa Xedosom imam i ovde problem da se ukucam jer je skoro 5m dugachak,ali ako ne mogu ili vidim da ce posle biti onom drugom problem da izadje,ili ce me mozda zakachiti,otkud znam kakav je vozac,ja nastavim dalje da trazim mesto.Problem je da nema dovoljno mesta,da su mesta obelezena ko zna kako,urbanisticki projekti su radjeni skroz pogresno.Gledam u Sapcu,privatan parking,obelezen,uzan,kratak.Vidim da nema sanse da se uparkiram a da ne strcim minimum pola metra,okrenem se i izadjem.
            evo sta kaze EU zakon(bar se primenjuje u DE i AT):

Beim Längsparken: Breite 2m, Länge 5,75m (bei einer Fahrgassenbreite von 3,5m)
            beengtes Längsparken: Breite 1,8m, Länge 5,75m, Fahrgassenbreite 3,5m

Querparken: Breite 2,5m, Länge 4,30m + 0,7m Übergangsstreifen, Fahrgassenbreite: 6m (Einparken vorwärts), 4,5m (Einparken rückwärts)
            beengtes Querparken: Breite 2,3m, Länge 4,30m +0,7m Übergangstreifen, Fahrgassenbreite: 7,7m (Einparken vorwärts), 5m (Einparken rückwärts)

inache je sirina parking mesta ovde izmedju 2,2m i 2,5m za zene
            "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• Ji 4Tze
              CBC Senator XXL
              • 04.05.2006
              • 806
              • bg
              • Honda CR-V 4WD

Osim toga, da su vam mesta parcelisana na 4m, a vozite auto od 4,2m, a postujete parkiranje striktno na jedno mesto, kako cete se parkirati da ne iscukate "komsije" iza i ispred ili ih ne zatvorite na 2cm id branika, i kako da ne platite kaznu kad 2 mesta ne mozete platiti, a auto vam je fizicki veci od parking mesta?
              Tako je u Vlajkovićevoj, evo gledam s prozora juče, neki auto jedva stao, tipa dodge neon. Mesta su smanjena da može jedno više da stane između bandera - od fabie ima po pola m napred i nazad, normalan seda pokrije skoro celo mesto..

S druge strane, bahat je smart što je zauzeo jedno mesto a ona zastava što je poprečila i drugo nije...
              I za Smart se plaća jednaka registracija kao za svaki auto, zar ne, iste su dažbine? Zašto očekuješ da vlasnik istog još drugima izlazi u susret kad je tamo neko obeležio mesto i ono se naplaćuje a ne polovično?

Comment

• 206
                • 09.12.2004
                • 9548
                • Beograd
                • 206

Originally posted by Ji 4Tze
                Tako je u Vlajkovićevoj, evo gledam s prozora juče, neki auto jedva stao, tipa dodge neon. Mesta su smanjena da može jedno više da stane između bandera - od fabie ima po pola m napred i nazad, normalan seda pokrije skoro celo mesto..
                Sto bi u prevodu znacilo da, ako se parkiras STRIKTNO postujuci parcelizaciju, garantovano ne ostavljas dovoljno mesta za auta ispred i iza ako vozis dovoljno dugacak auto? I sad treba, dakle, da striktno postujemo propise vezano za to, iako se nekom polupametnom magarcu ucinilo kao dobra ideja da parcelise parking mesta na 4m?

S druge strane, bahat je smart što je zauzeo jedno mesto a ona zastava što je poprečila i drugo nije...
                Jos je gora, naravno, iskoristavanje raspolozivog prostora ne podrazumeva parkiranje po ivicnjacima.

I za Smart se plaća jednaka registracija kao za svaki auto, zar ne, iste su dažbine? Zašto očekuješ da vlasnik istog još drugima izlazi u susret kad je tamo neko obeležio mesto i ono se naplaćuje a ne polovično?
                Ovo je upravo definicija bahatosti - "zasto da nekome izlazim u susret?" A zasto da mu NE izlazi u susret, ako moze? Apsolutno ga NISTA ne kosta, a samozivost ove vrste je VELIKA karakterna mana. Trazenje izgovora tipa "i ja sam registrovan kao i bilo koji drugi auto" je samo to, izgovor samom sebi...

Comment

• kuntalo
                  CBC Senator XXL
                  • 02.03.2007
                  • 342
                  • Predgradje

Nastala hajka, doduše one-man hajka, na čoveka koji se pravilno parkirao? Pored svih bahatih životinja (sa izvinjenjem životinjama) što se nabijaju branik na branik, vrata na vrata, penju na ostrva, blokiraju trotoare, prolaze, ulaze, pa i čitave ulice, sada treba da piz.im i na lika koji poštuje propise jer "nije solidaran"? Hvala lepo, nikada. Svi po zakonu i propisima - svakom svoje.
                  Save the Panda!

Comment

• X9
                    CBC Senator XXL
                    • 28.06.2005
                    • 3179
                    • Wien-Sabac
                    • RX-8 i X-9

"I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• RANK
                      CBC Senator XXL
                      • 28.02.2007
                      • 1635
                      • Beograd
                      • FIAT MAREA WEEKEND 1

@ kuntalo
                      +1
                      "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• sri98
                        Admin od Trpeze
                        • 24.10.2004
                        • 7262
                        • Republic of Konjarnik
                        • Toyota Corolla E 210

Originally posted by 206
                        Ono o cemu TREBA voditi racuna, i sto se u normalnom svetu gleda je :

- razdaljina izmedju parkiranih auta i vodjenje racuna da se ne parkirate tako da bespotrebno oduzimate i zauzimate parking prostor koji vam nije potreban, parkirajuci se na 2m od sledeceg auta ili kraja parkinga - vidi idiota sa Smartom za ilustraciju primera. Parkirajte se na 50cm, ne morate na manje od toga, ali nemojte ni na vise, imajte obzira i prema nekom drugom kome znaci tih metar vise koji ste zauzeli jer vas mrzi da se jos jednom pomerite unapred ili unazad
                        - razdaljina do trotoara, a ne parkiranje na metar od trotoara.
                        Evo mene u Ankari gde je vrlo zanimljivo za parkiranje, a nista nije iscrtano. Poenta je da su svi parkirani na max 20cm, 5cm od trotoara i niko ne blokira prolaze i pesacke jer su ocigledno svi svesni da svakome znaci svaki cm slobodnog mesta. Inace, ceo grad je pod nagibom kao 3 Balkanske.
                        Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• 206
                          • 09.12.2004
                          • 9548
                          • Beograd
                          • 206

Sto je dokaz da ako postoji volja da se bude solidaran i razume se problem, nema nikakve potrebe uterivati ovce u tor propisima, koji ionako nemaju veze s vezom ili su neprimenjivi. Ako neko hoce da bude bezobrazan, nema tog propisa koji ce ga spreciti. Drugima, opet propisi ne trebaju, pa je opet sve u redu.

A ono sto pojedinci ne shvataju (namerno ili slucajno, teraju kontru, ali simptomaticno da su uvek isti...) je da je gospodin u Smartu mogao da se pomeri unapred prema ivicnjaku za metar, i OPET bi bio propisno parkiran, ne bi ga kostalo nista, a nekome bi znacilo mnogo. On je umesto toga odlucio da tera kontru i pobrine se samo za svoje ****. Tako da cela ta prica o postovanju propisa leti kroz prozor, mozes ih postovati i bez da budes bahat - ovaj je odabrao da bahatost pokrije postovanjem propisa, i vidim, to ocigledno prolazi kod mnogih. U stvari jasno je to vama, ali, eto...

Comment

• kuntalo
                            CBC Senator XXL
                            • 02.03.2007
                            • 342
                            • Predgradje

Originally posted by 206
                            A ono sto pojedinci ne shvataju (namerno ili slucajno, teraju kontru, ali simptomaticno da su uvek isti...) je da je gospodin u Smartu mogao da se pomeri unapred prema ivicnjaku za metar, i OPET bi bio propisno parkiran, ne bi ga kostalo nista, a nekome bi znacilo mnogo. On je umesto toga odlucio da tera kontru i pobrine se samo za svoje ****. Tako da cela ta prica o postovanju propisa leti kroz prozor, mozes ih postovati i bez da budes bahat - ovaj je odabrao da bahatost pokrije postovanjem propisa, i vidim, to ocigledno prolazi kod mnogih. U stvari jasno je to vama, ali, eto...
                            I opet, ne' me mrzi, bahata bi bila samo i jedino osoba koja bi se uparkirala između do_ivičnjaka_parkiranog Smarta i Stojadina, te tako zauzela 2 (slovima: DVA) mesta. Čini mi se da Ti mantra "drš'te lopova!" baš i ne prolazi ovde, danas...
                            Save the Panda!

Comment

• 206
                              • 09.12.2004
                              • 9548
                              • Beograd
                              • 206

Jeste, takvog parkiranja striktno unutar linija i iskljucivo u centru parking mesta, a da uvek ima vise nego dovoljno mesta za sve - ima eventualno u SimCity-ju...

Ne znam sta ti znaci "ne prolazi mi prica", ja u okviru teme diskutujem kao i bilo ko drugi, a s druge strane mi se, opet, cini da bi ti rekao bilo sta samo da bude kontra...nebitno, definicija bahatosti, opet zavisi i od coveka, je li. Pa, ako je meni bahatost to sto se Smart nije pomerio do ivicnjaka (cime bi opet ispostovao i propise, a nista ga ne kosta, a time bi napravio malo mesta i nekom drugom) a tebi je sasvim OK sto je parkiran kako jeste zato sto moze - to opet govori nesto o tebi i o meni, a to vec nije za diskusiju u ovoj temi.

Comment

• StudentBGD
                                CBC Senator XXL
                                • 18.12.2007
                                • 1027
                                • Beograd

206 spusti se par ulica nizbrdo, na Donjem Dorcolu ima ulica gde je parking obelezen samo uzduznom linijom, bez parcelisanja
                                Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

Working...
                                X