GARAZA MINIJATURNIH MODELA

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ĆOMI
    CBC Senator XXL
    • 31.08.2006
    • 1705
    • Braće Jerković,Vozd
    • Stilo JTD 16V

Svaka cast Hemi!

Stvarno su prelepi!
    OPEL CLUB SERBIA

Comment

• HEMI 426
      CBC Senator XXL
      • 23.12.2005
      • 1833
      • Novi Sad -United States of Liman

Pre tacno godinu dana sam kupio Heller-ov model za sklapanje, Cadillac Eldorado Biarritz 1958. Komplikovan i redak model koji sam ja uzeo da radim. Do sad sam uradio motor sa hladnjakom i ventilatorom, sasiju i prednji trap ( pola sata posla ) i zaboravio na auto. Medjutim, upravo sam ga odneo kod jednog drugara,vrsnog modelara, da ima cime da se zanima preko praznika. Cim sam dosao kuci, lik me zove i kaze da ce sve morati ponovo da radi pa i ono sto sam ja uradio i na cega sam bio posebno ponosan. Lik ima i air brush i gomilu alata kao i ogromno iskustvo, tako da ce Caddy biti sigurno bolje uradjen nego da je cekao mene da skupim zivce...

to je ovaj model:

http://www.mustangmodellbau.de/Flohmark ... 201-25.jpg

a ovako bi trebao da izgleda kad se zavrsi

E sad, 1958 godine, Cadillac je nudio 19 boja za Eldo i Seville vlasnike od kojih su 5 bile samo za Eldo ( kao i 5 boja enterijera )

Pitanje je sta da stavim ( karoserija - enterijer ) a krov ce biti crne boje?
      Razmisljao sam o srebrnoj karoseriji i crvenom enterijeru ili o bronzanoj caroseriji i belom enterijeru ili o crno - crvenoj kombinaciji...

Jel ima neko neku ideju ( ali da bude period kombinacija ), ako vec imam slobodu da biram, zelim da auto bude maximalno originalan.

Comment

• starac vujadin
        CBC Senator XXL
        • 27.08.2005
        • 2617
        • Stari grad

A jel krov mora da je crne boje? Ja sam za svetlo zeleni sa belom kozom...i belim krovom

Comment

• HEMI 426
          CBC Senator XXL
          • 23.12.2005
          • 1833

krov je crn ( takav je isporucen ) i textura plastike podseca na platno, mislim da bi se farbanjem izgubile te fine neravnine i tackice... zbog toga ga i ostavljam u crnoj boji...

e sad, sto se pixle tice, mislio sam da izbegavam pastelne boje ( doduse, tipicne za 50te ) i da idem ka necem sto cool izgleda sve ove godine a opet je period.... ( crno - crveni enterijer mi je trenutno u glavi, lepo se slaze sa hromom i whitewall gumama )...

ovako:

razmisljao sam da napravim ovaj Cadillac kao tribute to Elvis =] , jer je on imao 58 Cadillac... ali sam kasnije saznao da je njegov Caddy iz 58 bio limuzina ( Fleetwood ) a ne Eldorado... tako da nista od toga...

Comment

• starac vujadin
            CBC Senator XXL
            • 27.08.2005
            • 2617
            • Stari grad

Onda mozda bela kafa sa crnom unutrasnjosti...

Comment

• dekideki
              CBC Senator XXL
              • 26.07.2005
              • 1914
              • Beograd

latte macchiato?
              .

Comment

• starac vujadin
                CBC Senator XXL
                • 27.08.2005
                • 2617
                • Stari grad

Calcutta Cream ... i uklapa se fabricki sa crnim...

http://www.waterhill.se/cad_58_colors_h ... colors.htm

Comment

• HEMI 426
                  CBC Senator XXL
                  • 23.12.2005
                  • 1833

hmmmm, nije lose, nije lose, mram da priznam
                  lepa kombinacija...
                  mada, enterijer je jako detaljan i pun sitnica ( koji se lepe ), bojim se da se ne izgube u velikom crnilu, mada je sigruno enterijer bio bi colore...

a sta mislis varijanta dakota red sa krem enterijerom ili Argyle Blue Iridescent sa sivim enterijerom...???

Comment

• starac vujadin
                    CBC Senator XXL
                    • 27.08.2005
                    • 2617
                    • Stari grad

Plavo-sivo + crni krov - mrtvacka varijanta, a i ne ide. Da je teget krov, pa `ajde...

Bordo-bez + crni krov - moze!

Comment

• HEMI 426
                      CBC Senator XXL
                      • 23.12.2005
                      • 1833

Originally posted by starac vujadin

Bordo-bez + crni krov - moze!

We have a winner!!!

dakle, dakota red...

e sad, moderni cadillaci imaju jednu perverzno dobru nijansu Crimson red ( pearl efekat ), gledacu da to nadjem...

to je ova boja

nateracu ga da zamesa nesto najslicnije i da uradi neki krem za enterijer...

premijera, sledece godine...

Comment

• starac vujadin
                        CBC Senator XXL
                        • 27.08.2005
                        • 2617
                        • Stari grad

e sad, sto se pixle tice, mislio sam da izbegavam pastelne boje ( doduse, tipicne za 50te ) i da idem ka necem sto cool izgleda sve ove godine a opet je period....
                        e sad, moderni cadillaci imaju jednu perverzno dobru nijansu Crimson red ( pearl efekat ), gledacu da to nadjem...

Comment

• ĆOMI
                          CBC Senator XXL
                          • 31.08.2006
                          • 1705
                          • Braće Jerković,Vozd
                          • Stilo JTD 16V

Dobio sam na poklon FIAT 500 iz 1968.,Burago u razmeri 1/16 u KIT varijanti,tj za sklapanje.
                          Nisam mogao da verujem koliko detalja i delova ima,zgranuo sam se.
                          Sklapao sam ga jedno3-3.5 sata,i uzivao u svakom delu,bas mi se svidja!

OPEL CLUB SERBIA

Comment

• HEMI 426
                            CBC Senator XXL
                            • 23.12.2005
                            • 1833

super!
                            ti burago kitovi su odlicna stvar, detaljni su dovoljno da ne budu dosadni a posto se ne lepe i ne seku, nema sanse da se pogresi...do yaya zezanje!!!

Comi, kapiram da su ti ta 3 sata prosla ko 30 min...

Comment

• ĆOMI
                              CBC Senator XXL
                              • 31.08.2006
                              • 1705
                              • Braće Jerković,Vozd
                              • Stilo JTD 16V

Mozda cak i krace!

Moracu ovih dana da odem da kupim jos jedan,ima zanimljivih modela iz ove "kit" kolekcije,a u razmeri 1/18,ima ih i u 1/24 ali kapiram da nisu detaljni koliko ovi veci!
                              OPEL CLUB SERBIA

Comment

• HEMI 426
                                CBC Senator XXL
                                • 23.12.2005
                                • 1833

ako se vec zanimas za sklapanje, pokusaj da uradis jedan na lepljenje i farbanje... Preporucujem ti Revell u 1:24, ima sta hoces, of F1 do vojnih vozila i kamiona. Vecina ozbiljnijih radnji ima ne samo modele nego i boje i lakove ( a potrebne boje i lepak dobijas uz model ). Revell nije komplikovan a kvalitetan je i odlican je za pocetak...

ovo su malo ozbiljniji

http://www.revell.de/en/products/model_ ... .html?&L=1

a ovi su easy kit

http://www.revell.de/en/products/model_ ... index.html

razgovarao sam sa "izvodjacem radova" na mom Cadillacu, kaze da ce biti potrebno od 10 do 12 sati cistog rada da se auto zavrsi, a to je vreme bez farbanja i susenja... dakle, najverovatnije posle bozica...

Comment

Working...
                                X