Pre tacno godinu dana sam kupio Heller-ov model za sklapanje, Cadillac Eldorado Biarritz 1958. Komplikovan i redak model koji sam ja uzeo da radim. Do sad sam uradio motor sa hladnjakom i ventilatorom, sasiju i prednji trap ( pola sata posla ) i zaboravio na auto. Medjutim, upravo sam ga odneo kod jednog drugara,vrsnog modelara, da ima cime da se zanima preko praznika. Cim sam dosao kuci, lik me zove i kaze da ce sve morati ponovo da radi pa i ono sto sam ja uradio i na cega sam bio posebno ponosan. Lik ima i air brush i gomilu alata kao i ogromno iskustvo, tako da ce Caddy biti sigurno bolje uradjen nego da je cekao mene da skupim zivce...
E sad, 1958 godine, Cadillac je nudio 19 boja za Eldo i Seville vlasnike od kojih su 5 bile samo za Eldo ( kao i 5 boja enterijera )
Pitanje je sta da stavim ( karoserija - enterijer ) a krov ce biti crne boje?
Razmisljao sam o srebrnoj karoseriji i crvenom enterijeru ili o bronzanoj caroseriji i belom enterijeru ili o crno - crvenoj kombinaciji...
Jel ima neko neku ideju ( ali da bude period kombinacija ), ako vec imam slobodu da biram, zelim da auto bude maximalno originalan.
krov je crn ( takav je isporucen ) i textura plastike podseca na platno, mislim da bi se farbanjem izgubile te fine neravnine i tackice... zbog toga ga i ostavljam u crnoj boji...
e sad, sto se pixle tice, mislio sam da izbegavam pastelne boje ( doduse, tipicne za 50te ) i da idem ka necem sto cool izgleda sve ove godine a opet je period.... ( crno - crveni enterijer mi je trenutno u glavi, lepo se slaze sa hromom i whitewall gumama )...
ovako:
razmisljao sam da napravim ovaj Cadillac kao tribute to Elvis =] , jer je on imao 58 Cadillac... ali sam kasnije saznao da je njegov Caddy iz 58 bio limuzina ( Fleetwood ) a ne Eldorado... tako da nista od toga...
hmmmm, nije lose, nije lose, mram da priznam
lepa kombinacija...
mada, enterijer je jako detaljan i pun sitnica ( koji se lepe ), bojim se da se ne izgube u velikom crnilu, mada je sigruno enterijer bio bi colore...
a sta mislis varijanta dakota red sa krem enterijerom ili Argyle Blue Iridescent sa sivim enterijerom...???
e sad, sto se pixle tice, mislio sam da izbegavam pastelne boje ( doduse, tipicne za 50te ) i da idem ka necem sto cool izgleda sve ove godine a opet je period....
e sad, moderni cadillaci imaju jednu perverzno dobru nijansu Crimson red ( pearl efekat ), gledacu da to nadjem...
Dobio sam na poklon FIAT 500 iz 1968.,Burago u razmeri 1/16 u KIT varijanti,tj za sklapanje.
Nisam mogao da verujem koliko detalja i delova ima,zgranuo sam se.
Sklapao sam ga jedno3-3.5 sata,i uzivao u svakom delu,bas mi se svidja!
super!
ti burago kitovi su odlicna stvar, detaljni su dovoljno da ne budu dosadni a posto se ne lepe i ne seku, nema sanse da se pogresi...do yaya zezanje!!!
Comi, kapiram da su ti ta 3 sata prosla ko 30 min...
Moracu ovih dana da odem da kupim jos jedan,ima zanimljivih modela iz ove "kit" kolekcije,a u razmeri 1/18,ima ih i u 1/24 ali kapiram da nisu detaljni koliko ovi veci!
ako se vec zanimas za sklapanje, pokusaj da uradis jedan na lepljenje i farbanje... Preporucujem ti Revell u 1:24, ima sta hoces, of F1 do vojnih vozila i kamiona. Vecina ozbiljnijih radnji ima ne samo modele nego i boje i lakove ( a potrebne boje i lepak dobijas uz model ). Revell nije komplikovan a kvalitetan je i odlican je za pocetak...
razgovarao sam sa "izvodjacem radova" na mom Cadillacu, kaze da ce biti potrebno od 10 do 12 sati cistog rada da se auto zavrsi, a to je vreme bez farbanja i susenja... dakle, najverovatnije posle bozica...
Comment