GARAZA MINIJATURNIH MODELA

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • HEMI 426
    CBC Senator XXL
    • 23.12.2005
    • 1833
    • Novi Sad -United States of Liman

ima samo jedan problem...
    kad uzmes plastican model u ruku, on ima 30 grama a kad uzmes dice cast on ima pola kile ( najmanje ) i znas da drzis nesto vredno i kvalitetno...

licno, to me nervira, gledao sam da li postoje kitovi sa metalnim delovima karoserije ( kao burago ) i ima ih ali su preskupi, prexkluzivni i prekomplikovani za rad, traze poseban alat i boje...

Comment

• luci
      CBC Senator XXL
      • 13.03.2006
      • 1103
      • odzaci

pa metalni modeli verovatno zahtevaju rad kao pravi automobili... treba to kvalitetno ofarbati i sta ja znam...

ali sklapanje je pravi hobi, tu ima posla, a skupljanje diecast je ipak samo kupovina gotovih modela i redjanje na policu, eventualno se moze covek svremena na vreme malo igrati brm, brm... po stolu ili patosu

Comment

• [kick]
        CBC Senator
        • 21.05.2005
        • 212
        • Leskovac, Srbija

Imam i ja malu kolekciju

Da slikam ostale pa postavljam. Imam jos oko 40ak Bburago
        BMW Fan Club Srbija

Comment

• sn00py
          CBC Senator XXL
          • 15.08.2005
          • 851
          • Belgrado

@hemi

Welly, 1/24, nasao sam na vasharu u BG, koji je gotov juce tako da ne znam gde moze jos da se nadje.. Nije neki kvalitet i to sve ali je osmica i morao sam je imati..

BMS team

Comment

• mirdza
            CBC Senator XXL
            • 14.03.2005
            • 2437
            • Katowice (PL) / Banja Luka
            • AGP / W126

U BL imam Burago 1:18 Jaguar XK120, MB 540K i Lamborghini Countach. Mogao bih tu garazu da prevezem u PL
            Hmm, mogao bih daodem koji dan do prodavnica da vidim sta ima zanimljivo. Mozda se ponovim
            Zovem se Miroslav i pravim igračke.

Comment

• HEMI 426
              CBC Senator XXL
              • 23.12.2005
              • 1833

Originally posted by sn00py
              @hemi

Welly, 1/24, nasao sam na vasharu u BG, koji je gotov juce tako da ne znam gde moze jos da se nadje.. Nije neki kvalitet i to sve ali je osmica i morao sam je imati..
              nema veze, svaka cast, ja 8cu vijam godinama...
              taj auto me fascinira od 1991 kad sam video 850csi
              prva ljubav zaborava nema...

Comment

• starac vujadin
                CBC Senator XXL
                • 27.08.2005
                • 2617
                • Stari grad

Sklapanje detaljnih metalnih modela je posebna galaksija. Ima i modela kojima treba sklopiti i delove motora koji su naravno pokretni, kocnice...To kosta kao automobil...

Comment

• starac vujadin
                  CBC Senator XXL
                  • 27.08.2005
                  • 2617
                  • Stari grad

Nekoliko slika remek dela...

Ferrari F1 2000, 1:4, napravljeno 5 primeraka, cena - nepoznata, jedan od primeraka poklonjen Papi, 2005 godine.

Aston Martin DBR1

Meticulously faithful recreation of the original, rendered in ½ scale (about 6 feet long!). The car is powered by an electric motor with a rechargeable battery and features fully articulated suspension and braking components. The bodywork is hand formed out of aluminum alloy, the seat made of the original woven material, and the steering wheel is the authentic-style wood and aluminum. The tires and wheels are stunning reproductions of the Borrani and Dunlop originals. The lights work and the horn sounds.

Ferrari 599 GTB, 1:8, 50 komada napravljeno, 5000$ komad

motor od 250 GTO

Intricate detail that includes every wire, belt, hose, and cable, real metal intakes, authentic transmission linkage with attached working shifter, and a sound chip that brings the motor to life with the push of a button. Blast through the gears and listen to the realistic sounds of this classic Ferrari engine.

GT 40 Mk IV, extensively modified and weathered to look exactly like the McLaren/Donohue car whose rear deck lid was blown off at the Mulsanne straight with Bruce driving. It was put back on with duct tape!1:12

Comment

• luci
                    CBC Senator XXL
                    • 13.03.2006
                    • 1103
                    • odzaci

ovo su stvarno remek dela...

ja sam na netu nalazio motore u delovima na sklapanje koji cak rade na baterije, nije jeftino, a i nisam nigde u radnji video

Comment

• HEMI 426
                      CBC Senator XXL
                      • 23.12.2005
                      • 1833

to sto je starac postavio je high end price o modelima, kao i modeli firme Pocher, koji gotovi ili u kitu kostaju po par hiljada evra i zahtevaju poseban alat. Takav oblik modelarstava je prilicno nedostizan i pomalo nepotreban ( po mom misljenju ), jer za par k evra, vec mogu da polako ostvarujem moje automobiske snove a ne da ih sklapam i drzim na polici...

Da se vratim sa high enda na bottom line model worlda...ja sam danas kupio Shelby GT 500 2008 i Dodge Charger 1971, Hot Wheels oba i to za 260 din, cisto da zadovoljim fetis prema auticima...

Interesantno je da su napokon poceli da uvoze aktuelne serije Hot Wheelsa ( 2008 ) a ne po par godina stare...

Comment

• JNC
                        CBC Senator XXL
                        • 19.12.2006
                        • 1332
                        • Beograd

Bio danas u Tempu ovaj na Vilinim vodama i vidim Burago Metal kit, cene su bile oko 1000 dinara, malo preko, ima da se uzme BMW Z8, Lamborgini Countach, neki Ferrari (nisam zapamtio model ) i jos neki amer, znaci samo cetiri modela je bilo, e sad, kakvog su kvaliteta ne znam.

Comment

• ĆOMI
                          CBC Senator XXL
                          • 31.08.2006
                          • 1705
                          • Braće Jerković,Vozd
                          • Stilo JTD 16V

Extra,tu sam meni kupili topolina.Ti modeli su u razmeri 1:24,zato su oko 1000 din,a 1:18 su 1600.

Kvalitet i detalji na pristojnom nivou
                          OPEL CLUB SERBIA

Comment

• [kick]
                            CBC Senator
                            • 21.05.2005
                            • 212
                            • Leskovac, Srbija

BMW Fan Club Srbija

Comment

• Bzuva
                              CBC Senator
                              • 17.09.2006
                              • 269
                              • Bgd

Trazhio sam, i nashao dva sajta koja mogu biti dosta korisna ljudima koji imaju zhivaca da se zezaju oko modela...

www.scaleautomag.com je sajt koji je uglavnom posvecjen plasticnim modelima, ali moze dosta toga da se nauchi...

i http://www.automotiveforums.com/vbullet ... php?f=1144 sa preko 100 strana posvecjenim die cast automobilima, od kojih su mnogi nabudzeni...

I, da, poceo sam sa malim projektom... Naime, ford f100 pickup, koji planiram da obojim u candy green farbu(ako ikako uspem da nadjem sve shto mi treba, inache ide u obichnu svetlozelenu), stavio sam mu stock felne sa mustang GTja, prefarbacju mu enterijer(najverovatnije krem ili bela) koji cju srediti malo, prtljazhnik cju najverovatnije ostaviti prazan za sad...
                              Alfista u povoju

Comment

• luci
                                CBC Senator XXL
                                • 13.03.2006
                                • 1103
                                • odzaci

gde si nasao sve to za projekat... prvo osnovni model, a gde felne same... zanimljivo je to

Comment

Working...
                                X