Ukida se starosna granica za polovnjake

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nikolapanic
    CBC Senator XXL
    • 16.10.2005
    • 657
    • Petrovac

Ajde neka neko napise gde moze da se nadje tabela o izduvnim gasovima gde pise za koju normu su kolike vrednosti.
    Drugo,to sto se prica da euro 3 postoji od ove ili one godine,ja mislim da nema nikakve veze.U Svajcarskoj se od 89.godine sprovodi tzv.abgas test gde tacno pise na papiru emisija izduvnih gasova.Ispravite me ako gresim ali euro 3 standard nije motor vec gasovi koji prolaze kroz izduvni sistem a kontrolisani od lambda sonde preko katalizatora.Ukucajte na sajtu www.mobile.de samo marku auta a u polje model napisite euro 3 pa cete videti koliko automobila ima starijih od 1999.godine koji kao zadovoljavaju taj standard.I ko ce da proveri i gde da li auto zadovoljava E3 normu?Da li neko moze da odgovori koja dokumentacija prateca uz auto treba da se podnese da bi se to potvrdilo?Ako je potreban taj papir od Abgas testa(vazi za CH),mislim da onda to nije problem.
    Samo te slusam i pitam se dokle ces?

Comment

• sw.brick
      CBC Senator XXL
      • 09.10.2004
      • 8141
      • Beograd, barajevo-zemun
      • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

.Ispravite me ako gresim ali euro 3 standard nije motor vec gasovi koji prolaze kroz izduvni sistem a kontrolisani od lambda sonde preko katalizatora
      mislim da gresis.
      euro 3 je skup normi/ standarda koji precizno regulisu sve od motora do karoserije i aktivne/pasivne bezbednosti.

lambda sonda i katalizator su uvedeni 1977. godine u auto industriju a merenje izduvnih gasova jos i ranije.

naravno, te 1977. kada su kat i lambda postali deo auto nije ni bilo naznaka o euro 3...
      volvo
      945 SE turbo lpg
      344 GL lpg

Comment

• nikolapanic
        CBC Senator XXL
        • 16.10.2005
        • 657
        • Petrovac

A zna li neko neki sajt na kome mogu da nadjem koji su to parametri euro 3 standarda?

Comment

• sw.brick
          CBC Senator XXL
          • 09.10.2004
          • 8141
          • Beograd, barajevo-zemun
          • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

sajt EU o propisima.

svi EN standardi i svi sluzbeni glasnici po tim pitanjima su objavljeni javno.

za pocetak- www.europe.int.eu pa pretraga sta ti vec treba konkretno od detalja doticnog standarda.
          volvo
          945 SE turbo lpg
          344 GL lpg

Comment

• BRABUS
            CBC Senator XXL
            • 15.10.2004
            • 2399
            • London

Originally posted by nikolapanic
            A zna li neko neki sajt na kome mogu da nadjem koji su to parametri euro 3 standarda?
            A da ti prestanes da pitas ista pitanja..... ? kad bude neko naisao ko ima link ka tacnoj listi, napisace, nemoj da panicis.

Comment

• overspeed
              CBC Senator XXL
              • 24.05.2005
              • 2779
              • Kosovska Mitrovica

Quote:
              enormno visokim carinskim stopama (najvishim u Evropi!)

otkud ti to ?

odavno vec barem 15 godina to nije tacno, nije ni danas.

ima i vecih carina, samo to nam i nije uteha
              Koja to drzhava u Evropi ima vece carinske stope od 20% na uvoz polovnih vozila?
              http://www.bmw.tv

Comment

• Milos
                CBC Senator XXL
                • 12.05.2005
                • 700
                • Beograd, carraburma

Originally posted by brick
                .Ispravite me ako gresim ali euro 3 standard nije motor vec gasovi koji prolaze kroz izduvni sistem a kontrolisani od lambda sonde preko katalizatora
                mislim da gresis.
                euro 3 je skup normi/ standarda koji precizno regulisu sve od motora do karoserije i aktivne/pasivne bezbednosti.
                .
                zasto onda kazu da neki plinasi zadovoljavaju euro 3 norme?
                ne znam mislim da su u pitanju gasovi...

Comment

• Dora
                  Nadzornik!!!
                  • 24.10.2004
                  • 17451
                  • Novi Sad
                  • FIAT

Zadovoljavaju po pitanju izduvnih gasova kad idu na plin, Na benzin su i dalje ko zna šta. I na plin nije baš tako da je svaki auto ekološki.

Postoje kitovi koji služe za preradjivanje u eko3 ali onda za to mora da postoji i nekidokaz (certifikat) da je to uradjeno kako treba i pregledano.
                  Pitanje je da li će ovi papani kod nas to priznavati...
                  Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• nikolapanic
                    CBC Senator XXL
                    • 16.10.2005
                    • 657
                    • Petrovac

Ako prodavac napise u oglasu da je auto po Euro 3 standardu( a stariji je od 6 god. npr.'93-94.),verovatno treba da ima tu dokumentaciju o nekom atestu ili sl.inace ne bi smeo to da navede kao karakteristiku?Ja se nadam da je to stroze na zapadu i da ne moze da navodi sta ko hoce kada prodaje auto.

BRABUS:
                    A da ti prestanes da pitas ista pitanja..... ? kad bude neko naisao ko ima link ka tacnoj listi, napisace, nemoj da panicis.
                    Ja pitam dok ne dobijem odgovor. Izvinite na dosadi!

Comment

• BOOST
                      Founder - Admin od Začetka
                      • 29.09.2004
                      • 8726
                      • Gislaved//Sweden
                      • SAAB 9000 AERO R; SA

Na netu necete naci listu, ja sam inace poslao juce Mail ministarstvu za ekologiju i postavio pitanje o postojanju liste.
                      Kakav cu odgovor dobiti neznam, ali sam uputio pitanje zbog vas koje ovo vidim interesuje.
                      Da nebude zabune da sam pucao u prazno, Svedsko ministarstvo je u pitanju i da, dobicu odgovor.

Inace, zapad nije merilo da se nesto standarnizuje po tim pitanjima.
                      Svedska je samo klasican primer isticanja iz mase kad su Eco norme u pitanju.
                      Naime, sve ECO norme koje EU direktiva drzi su malo zastarele za nas ovde, jer su u Svedskoj lokalmo karakterisane kao ECO CLASS 2.
                      U ECO CLASS 2 spadaju auta za vazecu EU normu, dok je ECO CLASS 1 u svedskoj to sto ce tek doci u buducnosti kao novi standard EU normativa.
                      ECO 1 je oslobodjen godisnjeg poreza 5 godina od dana prve registracije.
                      Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
                      move your mind

Comment

• BRABUS
                        CBC Senator XXL
                        • 15.10.2004
                        • 2399
                        • London

Ja sam takodje trazio na nemackim sajtovima i nisam nasao listu vozila koja zadovoljavaju Euro 3.

Comment

• nikolapanic
                          CBC Senator XXL
                          • 16.10.2005
                          • 657
                          • Petrovac

Mislim da je listu vozila tesko dobiti,mada bi bilo lepo kada bi je neko istakao bas na ovom sajtu.Ja sam mislio na listu parametara i karakteristika koje su potrebne da jedan auto zadovolji da bi ispunio euro 3 normu.

Comment

• DELracing
                            CBC Veteran
                            • 08.04.2005
                            • 127
                            • BGD

Originally posted by brick
                            A sta se desava sa onom bajkom da ce u evropi zabraniti euro 3 dizele od nove godine??

Ako je to tacno ispunio bi se srpski san, da vozimo dizele za male pare
                            nije nikakva bajka. tacno je zakonom obavezno da se zabranjuje prodaja svih novih Euro 3 automobila, pa u skladu sa tim i dizela.

ne znam samo odakle ideja da su novi dizeli po euro 3 nesto sto spada u male pare.
                            a mozda i par desetina hiljada evra i jesu male pare, zavisi od ugla gledanja...
                            Moja greska. Neko mi je rekao da ce da zabrane E3 dizele
                            Ford Puma 1.7 16V
                            Saab 9-3 1.9 TID

Comment

• Kanarinac
                              CBC Senator XXL
                              • 08.10.2004
                              • 2870
                              • BG,Weedikovac

Sve je ovo jako konfuzno!Citam danas da su neki proizvodjaci i 2002 ubacivali ne euro 3 motor u zvaisnost aza koje trziste se pravi rako da ce verovatnoi na izduvne gasove da kontrolisu!

I love my

Comment

Working...
                              X