PREREGISTRACIJA sa CG i ostalih

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sw.brick
    CBC Senator XXL
    • 09.10.2004
    • 8141
    • Beograd, barajevo-zemun
    • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

Za neuredjenost, ili naknadno "uredjivanje" sistema, stetu svakako ne treba da trpe gradjani
    upravo tako, naknadno uredjivanje ne treba da ide na stetu gradjana (Srbije) koji u aposlutnoj vecini poseduju vozila legalno uvezena po vazecim propisima drzave Srbije i sada i za vreme postojanja SCG a koji su bili bitno razliciti od propisa uvoza u CG i tokom SCG.

nema nijednog razloga zasto bi neki gradjani bili "jednakiji" pa da ne plate carinu, porez, registraciju- ono sto je obaveza vlasnika vozila u Srbiji.
    po osnovu tih obaveza stvara se i neko pravo.

uz to, tih par stotina vlasnika vozila u CG koji bi da se usele u Srbiju zapravo i nemaju problem.

vestacki se izmislja problem "vlasnika" a nije tajna da se vlasnici u CG uopste i ne javljaju niti im pada na pamet da prebacuju vozila iz jedne u drugu drzavu.
    ono sto zulja one koji nisu vlasnici vozila, je kako ilegalni metod pretvoriti u legalni putem pritiska (a pominjano je i nasilje kao metod) upravo na racun stete gradjana Srbije.

biti vlasnik necega, i biti ovlascne da se koristi tudje privremeno, su ipak razlicite kategorije i ovde, i u CG i svuda u svetu.

gradjaninu nije zabranjeno da se opredeli koju ce drzavu da odabere za zivot i boravak.
    ako odabere CG tamo moze da bude vlasnik vozila sa CG tablicama i drzavi CG placa carine, poreze,takse i ostalo.
    ako odabere Srbiju onda i vozilo u Srbiji ima srpske tablice, carinu, porez i takse placa u Srbiji.

potpuno identicne obaveze postoje u svakoj zemlji (pravilo i u svetu vezano za automobile je da se registruju u onoj drzavi gde je osoba drzavljanin).

ono ni na nebu ni na zemlji, neplacanja poreza nikome ne postoji

cela stvar se kamuflira u oblande, a sustina je u izbegavanju placanja poreza i taksi pri uvozu vozila. (i samo i jedino zato CG tablica za upotrebu u Srbiji, kao zaobilazno da se Vlasti ne dosete).

ako je vec o parama zasto bi ja kao gradjanin nekome iz dzepa placao njegov poreski deo. da li bi on umesto mene platio moj porez ?

ako nam je drzava zajednicka, novci nisu svaciji i niciji
    volvo
    945 SE turbo lpg
    344 GL lpg

Comment

• sri98
      Admin od Trpeze
      • 24.10.2004
      • 7262
      • Republic of Konjarnik
      • Toyota Corolla E 210

Bas tako, onda ja mogu da trazim povracaj carine i poreza koji su obracunati na osnovicu od 3500e i da uplatim predlozenih 10 centi po kubiku, tj. nekih 159e.

Mnogo su lepo to zamislili, da na autu od 1.6 ustede po 1200-1500e, pa ce onda biti manje para u budzetu, pa ce drzavni organi imati manje plate i onda ce se svi ti pljuvati po tim istim drzavnim sluzbenicima koji im uzmu po 1000 din bez priznanice.

Neko rece gore, evropski propisi, evropske plate itd, samo je zaboravio da kaze da svi treba i da se ponasaju po propisima, a to i podrazumeva da ne izbegavaju placanje carina i poreza.
      Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• muamua
        CBC Veteran
        • 25.02.2006
        • 194
        • muamua

..........

pa ako je tako po zakonu onda ajde da rusimo sve bespravne kuce po srbiji!!!
        e da sri ja nisam ustedeo na autu 1200 1500 eura platio sam ga u drzavnoj zajednici regularno porez i carinu... mozda sam zeznuo drzavu za PE DE VE...... ...sve mi pise u papirima sa memurandumom SCG ,a ne Crna gora...kao i svima drugima...!!!

pravno gledano papiri su zakon,a jos ako je i pecat drzave u pitanju tu je ceo posao obavljen!!!
        ...leva traka nije za sporu voznju...

Comment

• sri98
          Admin od Trpeze
          • 24.10.2004
          • 7262
          • Republic of Konjarnik
          • Toyota Corolla E 210

Sto onda nisi isao u Belorusiju po auto? Aprila 1999 SRJ je pristupila savezu Rusije i Belorusije. Ista stvar kao i drzavna zajednica Srbije i Crne Gore.

Comment

• muamua
            CBC Veteran
            • 25.02.2006
            • 194
            • muamua

.......

Originally posted by sri98
            Sto onda nisi isao u Belorusiju po auto? Aprila 1999 SRJ je pristupila savezu Rusije i Belorusije. Ista stvar kao i drzavna zajednica Srbije i Crne Gore.
            ha ha,bas si kul i jeah,cenim da jos i dalje zivis u tom vremenu!!!
            ..ta SRJ ne postoji iHAHAj!!!

Comment

• sri98
              Admin od Trpeze
              • 24.10.2004
              • 7262
              • Republic of Konjarnik
              • Toyota Corolla E 210

Ne postoji, ali postoji sporazum i pravno nasledstvo koje je preuzela SCG.

Comment

• muamua
                CBC Veteran
                • 25.02.2006
                • 194
                • muamua

..........

pa to ti pricam pravno nasledstvo drzavne zajednice je nasledila Srbija...hvala,A sa time i punomocne vlasnike automobila iz te drzavne zajednice koji su bili za tu drzavu( JA NISAM)...i nisu krivi zbog raspada iste i ostali su zaglavljeni u Srbiji!!!

EDIT: 021 Ne citirati post iznad

VAZI!!

Comment

• sri98
                  Admin od Trpeze
                  • 24.10.2004
                  • 7262
                  • Republic of Konjarnik
                  • Toyota Corolla E 210

Problem je u tome sto ovde nema tog pravnog nasledstva, sama drzavna zajedmica Srbije i Crne Gore je bila tako formirana da su postojali totalno razliciti ustavi, propisi, valute i slicno, bas kao i sto postoji taj sporazuma sa Rusijom i Belorusijom gde takodje postoje razliciti ustavi, propisi, valute i slicno, pa nikome nije palo na pamet da u skladu sa tim uteruje auto iz Minska ili Moskve i da se sada poziva neku drzavnu zajdenicu.

SCG je bila tako i formirana sa ciljem da se raspadne - tu bre nije bilo nikakvih zajdenickih propisa, svako je furao svoju pricu, a po svim prvnim normama gradjani su obavezni da postoju propise drzave u kojoj zive i da ostvaruju prava i postuju obaveze (carina, porez....).

Ovde je sada stvar u tome sto se zele neka prava uz zelju da se izbegnu obaveze.

Comment

• Vladd
                    CBC Senator XXL
                    • 09.07.2006
                    • 581
                    • NBG

Ali ponovo diskusija "ide" ka "povrsnom" razmisljanju. Recimo, brick je u pravu, zaista. Ali to je prilicno "odvojeno" od realnosti.

Svi smo za prava i pravdu, koliko vidim.

Evo poznat primer, postoji veliki broj porodica (ne bas kao "uvoznika iz CG), koji godinama nisu placali racune za struju, za razliku od nas, vecine "******". Zbog nekih razloga, dugovi se "reprogramiraju", smanjuju, placaju na rate, po sistemu EPS-a, daj bar nesto...
                    I ko je tu "lud", neko je mogao da ne placa, nema pare, a sada se jos i smanjuje zaduzenje, plus rate. Sta sada.

Ne kazem da treba beneficirati neke grupe ljudi, vec da pravila upravo vaze za sve. Kao jedan"problem", izgleda neresiv.

Kao drugi "problem", mozda preciznije pristup, zasto nije dozvoljen primeren uvoz, prema mogucnostima gradjana, a ne po uredbi sa nebulozom (kojoj je, inace, u EU "istekao" rok vazenja) euro3. Postoje ozbiljniji kriterijumi, tipa bezbednosti, sto je mnogo vaznije od "fiktivne" ekologije. Drazi mi je, za porodicu, A4 iz '94, sa er begovima i dobrim kocnicama i "prljavim" motorom, nego yugo sa euro 4 motorom, gredom koja truli i kocnicama koje blokiraju.

Da se nije podmladio vozni park, sta kazu statistike? Izgleda samo kod pojedinaca bliskih vrhu vlasti. Znaci, uredba nije izvrsila zadatak, osim sto je auto lobi bogatiji.

A "problem" starijih vozila se moze resavati vecim taksama za vozila starija od, 5, 10, 15 ... godina, ili cescim pregledima, i tehnickim i estetskim. Sta bi bilo da se zabrane cipele starije od tri meseca, ******stina. I kakve veze ima godiste sa kvalitetom, da nece da porede novu Daciju sa 20 god starim Rolsom...
                    Ili "najlepsom" metodom, povecanjem standarda gradjana. Pa nismo bas toliko ludi, da ne vozimo bolja (ili mladja) kola ako mozemo.

Poz.

Comment

• prolupator
                      CBC Senator XXL
                      • 02.09.2005
                      • 3968
                      • Zemun

Prosto mi je neverovatno da neko i razmislja na tu temu, osim "vlasnika" vozila sa CG tablicama...Ne da necu izaci na referendum, nego necu ni glasati nikad, a nisam ni do sad..
                      I, ova tema jeste politicka.
                      Postoji razlika izmedju prava i pravde. Pravda je moralno/eticka kategorija, a pravo je zakon!!!
                      Nepostovanje pravde se kaznjava drustveno i socijalno, a nepostovanje prava se kaznjava zatvorom.
                      Nije stvar u tome sto ce neko "bolje" proci u kupovini automobila, vec u tome sto ista pravila tad ne bi vazila za sve, a tu se krsi pravda, koja je za normalan svakodnevni zivot vaznija od prava.
                      OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Vladd
                        CBC Senator XXL
                        • 09.07.2006
                        • 581
                        • NBG

Pa i to je neki "nacin", kao bunt.
                        Samo "pravo" je precizna stvar, kada ga "ima".
                        I ne "mase" se "zakonima" kojih NEMA. Rec je o uredbi, nije zakon, nema sankcija, samo "pravilo" ponasanja. Zato nema "krsenja" zakona".

Druga stvar je, ako neko ne gleda malo u sutra, pa ovu "frku", vladanje uredbama, ne shvati kao "problem", iako ga se trenutno ne tice, pojavice se vec "zgodna" uredba koja ce u nekoj oblasti zivota drugu "grupaciju" ljudi "udariti" po usima.
                        Zato se ja principski mesam u "problem", iako vozim BG u BG, placam struju, i "plasim" se da necu moci jos dugo da uopste registrujem svoj "punoletni" auto, sa "standardom" od 250€ mesecno, koji stagnira, ili "neprimetno puzi"-na bolje, ili zbog neke uredbe, elem, u Evrobi se regidtruju euro 4 motori, a mi ih "pratimo", izgleda, samo po takvim "propisima".
                        Da "predupredim", ako moze, neku "ingenioznu" uredbu, pa makar i "preko izbora", da se bar menjaju, da ne "ostaju" dugo, da ih vlast ne "pokvari"...

Poz.

Comment

• sw.brick
                          CBC Senator XXL
                          • 09.10.2004
                          • 8141
                          • Beograd, barajevo-zemun
                          • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

platio sam ga u drzavnoj zajednici regularno porez i carinu... mozda sam zeznuo drzavu za PE DE VE...... ...sve mi pise u papirima sa memurandumom SCG ,a ne Crna gora...kao i svima drugima
                          zaista ?
                          evo ako je tako povlacim sve stgo sam napisao, i javno se svima izvinjavam sto sam (ubedjen do sada) da carina i porez nisu placeni u republici Srbiji.

dakle, ti kazes da imas papir (UCD- uvoznu carinsku deklaraciju) i priznanicu/dokaz da si uplatio carinu republici Srbiji, kao i tadasnji porez na promet, na tekuci racun budzeta u Beogradu.
                          da li je tako ?

do sada sam imao (pogresnu ?) informaciju iz medija i iz razgovora sa spediterima da su vozila usla u CG kao uvoz placala carinu u CG budzet, na racun u Podgorici koji je potpuno samostalan i van sistema Savezne Uprave Carina.
                          i to jos tamo negde od 97/98 godine kada je CG jednostrano istupila iz carinskog sistema ondasnje SRJ.

i po razlicitoj (manjoj) stopi od one propisane Saveznim zakonom koji naplacuje Savezna Uprava Carina.

ajde da konkretno rascistimo nagadjanja/dilemu gde je uplacivana carina, odnosno kome tacno , na koji racun.
                          cinjenice najbolje definisu prava i obaveze proistekle iz placanja/ neplacanja.
                          volvo
                          945 SE turbo lpg
                          344 GL lpg

Comment

• TETAK
                            CBC Senator XXL
                            • 30.09.2004
                            • 3034
                            • Čačak, Srbija

Zašto se ponavljati kad je Brick u svom poslednjem(ne bilo primenjeno) postu sve lepo objasnio!!!
                            Batice, po svemu sudeći "crnogorci" će se legalizovati na KILO!
                            Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• NemaN
                              CBC Senator XXL
                              • 29.11.2004
                              • 1560
                              • munze

pise u glasu ili tako nekos slicnom sra**u

da nece biti preregistracije i da nece oduzimati vozila nego ce jednostavno cekati da im istekne registacija!!!!
                              I'm not caucasian, I'm championship white

Comment

• muamua
                                CBC Veteran
                                • 25.02.2006
                                • 194
                                • muamua

........

to je malo glupo ali ajde sve je moguce....elem za bricka izvinjavam se carinarnica je sa crnogorskim memurandumom,a saobracajna sa SCG...

EDIT (ponovo) 021 ne citirati post iznad

Comment

Working...
                                X