Za neuredjenost, ili naknadno "uredjivanje" sistema, stetu svakako ne treba da trpe gradjani
nema nijednog razloga zasto bi neki gradjani bili "jednakiji" pa da ne plate carinu, porez, registraciju- ono sto je obaveza vlasnika vozila u Srbiji.
po osnovu tih obaveza stvara se i neko pravo.
uz to, tih par stotina vlasnika vozila u CG koji bi da se usele u Srbiju zapravo i nemaju problem.
vestacki se izmislja problem "vlasnika" a nije tajna da se vlasnici u CG uopste i ne javljaju niti im pada na pamet da prebacuju vozila iz jedne u drugu drzavu.
ono sto zulja one koji nisu vlasnici vozila, je kako ilegalni metod pretvoriti u legalni putem pritiska (a pominjano je i nasilje kao metod) upravo na racun stete gradjana Srbije.
biti vlasnik necega, i biti ovlascne da se koristi tudje privremeno, su ipak razlicite kategorije i ovde, i u CG i svuda u svetu.
gradjaninu nije zabranjeno da se opredeli koju ce drzavu da odabere za zivot i boravak.
ako odabere CG tamo moze da bude vlasnik vozila sa CG tablicama i drzavi CG placa carine, poreze,takse i ostalo.
ako odabere Srbiju onda i vozilo u Srbiji ima srpske tablice, carinu, porez i takse placa u Srbiji.
potpuno identicne obaveze postoje u svakoj zemlji (pravilo i u svetu vezano za automobile je da se registruju u onoj drzavi gde je osoba drzavljanin).
ono ni na nebu ni na zemlji, neplacanja poreza nikome ne postoji

cela stvar se kamuflira u oblande, a sustina je u izbegavanju placanja poreza i taksi pri uvozu vozila. (i samo i jedino zato CG tablica za upotrebu u Srbiji, kao zaobilazno da se Vlasti ne dosete).
ako je vec o parama zasto bi ja kao gradjanin nekome iz dzepa placao njegov poreski deo. da li bi on umesto mene platio moj porez ?
ako nam je drzava zajednicka, novci nisu svaciji i niciji

Comment