PREREGISTRACIJA sa CG i ostalih

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • pistre
    CBC Senator
    • 19.02.2008
    • 234
    • bg, vozdovac

Re: PREREGISTRACIJA sa CG i ostalih

danas je stalo sve, tako da molim one koji su ne upuceni ili su upuceni ali preko interneta da ne sire dezinformacije

Comment

• Igorkpa
      CBC Član
      • 18.10.2008
      • 40
      • Kosovska Mitrovica

Danas oterano tri automobila u Novi Pazar i usli su u proceduru. Nije dezinformacija ono sto objavi MUP. A ovo u vezi NP to je 100% provereno

Comment

• Mandrake
        CBC Početnik
        • 15.07.2009
        • 3
        • Beograd

Nadam se da mi necete zamjeriti sto nisam procitao 38 strana da bi nasao odgovor na pitanje:

Drzavljanin sam Crne Gore, nemam srpsko drzavljanstvo, medjutim prebivaliste, licna a uskoro i vozacka su u Srbiji. Mogu li kupiti auto u CG i nesmetano voziti u Srbiji?

Comment

• somi_kac
          CBC Senator XXL
          • 03.04.2009
          • 796
          • Kać

Naravno da da! Ovaj uvoz je omogucen za srpske drzavljane koji nemaju dvojno, a voze stranca na punomocje!
          OPEL Astra 1.6i
          OPEL Kadett 1.6
          ŠKODA Favorit

Comment

• sri98
            Admin od Trpeze
            • 24.10.2004
            • 7262
            • Republic of Konjarnik
            • Toyota Corolla E 210

a da malo razmislis sta si odgovorio coveku?
            lepo je napisao da je drz CG, a ti mu kazes da moze jer je omoguceno za drzavljane Srbije koji nemaju dvojno. Znaci taman tako da se on ne uklapa.
            Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• 206
              Admin od ispočetka :)
              • 09.12.2004
              • 9548
              • Beograd
              • 206

Mene zivo interesuje kako si drzavljanin samo CG bez dvojnog, a uskoro ces imati prebivaliste, licnu i vozacku Srbije? Kako, ako nisi i drzavljanin Srbije?

Ako imas drzavljanstvo Crne Gore, vozi CG nesmetano po Srbiji. Sa licnom kartom, vozackom i prebivalistem u Srbiji, ne.
              The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Mandrake
                CBC Početnik
                • 15.07.2009
                • 3
                • Beograd

Tu nije nista cudno, zivim u Beogradu vec 11 godina, LK sam izvadio u Beogradu, uskoro kad mi vozacka istekne moracu i nju da izvadim u Srbiji (ne daju da je produzim u CG). Samo mi je drzavljanstvo crnogorsko, nisam trazio srpsko, vjerovatno i necu, pa pitam mogu li nesmetano voziti kola u Srbiji, gdje i zivim. Koliko ja shvatam, zakon o preregistraciji se odnosi samo na drzavljane Srbije, dok strani drzavljani naravno mogu posjedovati i voziti svoje automobile. Prebivaliste je nevezano sa drzavljanstvom, svi ovi stranci sto rade po ambasadama i stranim firama isto imaju prebivaliste u Srbiji, a vjerovatno i licnu kartu ako su dovoljno dugo tu. Sa druge strane, kad me zaustavi policajac kako on moze znati da sam ja strani drzavljanin privremeno nastanjen u Srbiji? Nemoze nikako bez kontakta sa MIP i potvrde da nisam srpski drzavljanin. Zato me i ova situacija zbunjuje.. jeli ima neko ko bas ZNA mogu li ja kupici CG auto i voziti po Srbiji ili nemogu?

Comment

• sri98
                  Admin od Trpeze
                  • 24.10.2004
                  • 7262
                  • Republic of Konjarnik
                  • Toyota Corolla E 210

zaustavi tebe policajac, uzme u ruku GP300 i za 15 sec zna ko si i ciji si. Kakav bre MIP i slicno, ne mastaj.
                  Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• 206
                    Admin od ispočetka :)
                    • 09.12.2004
                    • 9548
                    • Beograd
                    • 206

LK si izvadio i posedujes verovatno, kao i veliki broj drugih, iz vremena drzavne zajednice, a posle Referenduma izvadio samo CG drzavljanstvo. Tako da si fakticki CG drzavljanin sa CG pasosem i ostalim licnim dokumentima (LK i vozacka) Srbije, cije drzavljanstvo nemas. Zanemarimo za trenutak cinjenicu da je ovo malo uvrnuta situacija, jer licna dokumenta Srbije ne mozes imati ako nisi drzavljanin (i) Srbije, ali ima slucajeva, ocigledno, gde je i tako nesto moguce...Kada si dobio SR dokumenta verovatno si imao drzavljanstvo SCG, sto je u medjuvremenu promenjeno, a tebi LK ostala, i uzeo si CG drzavljanstvo u medjuvremenu. Tako da, kako ja to razumem, imaces malo veci problem i kod tog dobijanja vozacke, a pogotovo kod obnavljanja licne karte, odnosno zamene biometrijskom, za sta ce ti trebati izvod iz drzavljanstva Srbije, koje nemas i ne mozes da dobijes:

V Упис у евиденције држављана за лице које има пријављено пребивалиште у Републици Србији

Члан 52. Закона

Држављанином Републике Србије, у смислу овог закона, сматра се и држављанин СФРЈ који на дан 27.02.2005. године има држављанство друге републике раније СФРЈ, односно држављанство друге државе настале на територији раније СФРЈ и пријављено пребивалиште на територији Републике Србије у трајању од најмање девет година, ако поднесе писмену изјаву да се сматра држављанином Републике Србије и захтев за упис у евиденције држављана Републике Србије.

Писмена изјава и захтев из става 1. овог члана предају се органу унутрашњих послова на чијем подручју странка има пребивалиште.

Држављанином Републике Србије у смислу овог Закона сматра се и црногорски држављанин који је на дан 03.06.2006. године имао пријављено пребивалиште на територији Републике Србије ако поднесе писмену изјаву да се сматра држављанином Републике Србије и захтев за упис у евиденцију држављана Републике Србије.

Sto u prevodu znaci da ce bilo ko ko proveri cije drzavljanstvo imas (sto se radi za 2 minuta na sred ulice, kao sto rece Sri) i vidi da imas CG drzavljanstvo i LK i vozacku iz Srbije, moci da ti oduzme i auto i licna dokumenta dok ne resis sta bi da zadrzis: crnogorsko drzavljanstvo (a u tom slucaju ces da izgubis srpska dokumenta), ili srpska dokumenta (u tom slucaju ostaces bez auta, moraces da se odreknes CG drzavljanstva i uzmes SR). Oboje nikako. Prva patrola koja te zaustavi sa CG tablicama i kojoj pokazes LK i vozacku iz Srbije, oduzece ti sve na licu mesta - mesto stalnog boravka mozes imati samo jedno, i ono je upisano u LK, koju i ciju god da imas, i ako imas LK Srbije sa adresom u Srbiji, vozis CG table, kraj price, ode auto. Mozda sad tebi ovo lici na neku tralala pricu, jer kako ti niko do sada nije pravio problem - veruj mi hoce i moze, cim dodje vreme da dokazes ciji si drzavljanin da bi zadrzao SR dokumenta...

Prebivaliste je nevezano sa drzavljanstvom, tacno - ali posedovanje LK zemlje jeste vezano sa drzavljanstvom. Stranci po ambasadama mogu godinama ziveti u Srbiji, uz prijavu boravka, ali NE MOGU dobiti nasu licnu kartu, jer nisu drzavljani Srbije.

Sto se tebe licno tice, biraj:

- ili si CG drzavljanin koji moze da vozi CG tablice ali ce izgubiti LK i vozacku iz Srbije cim neko proveri ciji si drzavljanin i imas li pravo da ih posedujes, ili u trenutku kad budes morao da uzmes biometrijska dokumenta za koje je obavezno uverenje o drzavljanstvu, koje nemas.
                    - ili si bivsi drzavljanin SCG koji je uzeo CG drzavljanstvo i ostavio SRB dokumenta, koji ako hoce da ostane sa SRB dokumentima mora odjaviti CG drzavljanstvo, i prijaviti se za SRB.

Ukratko, trenutno NEMAS pravo da vozis CG tablice (ali mozes, dok neko ne proveri cije drzavljanstvo imas), a rekao bih da imas i malo veci problem sa dokumentima, makar dok se ne dogovore oko dvojnog drzavljanstva.
                    The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Mandrake
                      CBC Početnik
                      • 15.07.2009
                      • 3
                      • Beograd

206, Hvala na vrlo iscrpnom odgovoru!! Sad mi je sve jasno.

Comment

• somi_kac
                        CBC Senator XXL
                        • 03.04.2009
                        • 796
                        • Kać

Originally posted by sri98
                        a da malo razmislis sta si odgovorio coveku?
                        lepo je napisao da je drz CG, a ti mu kazes da moze jer je omoguceno za drzavljane Srbije koji nemaju dvojno. Znaci taman tako da se on ne uklapa.
                        Rekao sam da on nema veze sa tim. Ovo je uvoz za drzavljane Srbije, a strani drzavljani i dalje mogu da voze vozila sa stranim tablicama!
                        OPEL Astra 1.6i
                        OPEL Kadett 1.6
                        ŠKODA Favorit

Comment

• macaneli
                          CBC Senator XXL
                          • 04.08.2008
                          • 327
                          • sremska mitrovica - Genova
                          • S-max

i srpski drzvljani sa boravisnom dozvolom u jednoj od zemalja jevrope
                          ima se,moze se-nema se,mora se

Comment

• puskele
                            CBC Početnik
                            • 15.07.2009
                            • 3
                            • ns

cito sam zadnje dve stranice u vezi provera papira od cg vozila posle carine i registracije,svi koji su vozili takav auto znaju da su prvu punomoc dobili u opstini u cg gde su registrovali auto,a ta punomocje zavedena u neku knjizurinu koja je sada ko zna gde, i sva stara arhiva posle 2 god. zastareve.A ove nove punomoci sa novim tablicama su vadjene u sudu naravno opet se vodi u neku knjizurinu od 1000 strana.A sto se tice promene vlasnika tokom 2008. jeste postoji rizik,ako budu proveravali,ali najvaznije je da je auto pre 2008. registrovan u cg i naravno da nije kraden.Jedino me interesuje kako ce mup da odjavljuje tablice i auta u cg,da li u paketu kad se zavrsi sve il pojedinacno.

pozdrav

Comment

• Pele
                              CBC Senator
                              • 01.07.2006
                              • 262
                              • Požarevac

Majstor Truca ocarinio svoju kalibru koju je imao na austrijske tablice .... on je vlasnik od 2007, znači sve legalno, bez ikakvog muvanja.
                              Kalibra C20XE, 150 ks, 1992 godište

carina i porez 480 rvra
                              tehnički 1450 dinara
                              registracija 24300 dinara

tablice u ponedeljak, utorak ....

Comment

• Dzoni_mkv
                                CBC Senator XXL
                                • 29.04.2007
                                • 875
                                • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

Danas bio u carinarnici Kraljevo (carinim neki euro 3, u stvari Eur 4 nije crnogorac) i kada sam video guzve, pao sam u nesvest. Ne mogu da verujem koliko ljudi je cekalo zadnji dan da uradi preregistraciju, inace danas bio zadnji dan za pregled vozila za Kraljevo, ko je dosao-dosao za ostale nema, jer kako rece ovaj spediter moraju da svedu sta je sve radjeno (spedicije ce raditi i subotu i nedelju papire) pa ako sve svedu za ponedeljak mozda urade jos par vozila. Naravno oni spediteri koji rade crnogorce, ovaj moj je jos pre 10 dana rekao dosta i prekinuo sa crnogorcima. A guzva je ko na stocnoj pijaci, carini se sve i svasta od takivh krseva do auta koji su ocigledno pre 5-6 sati usli u Srbiju sa sve nalepncama zemlje porekla (a bogami i tablicama)
                                You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

Working...
                                X