Ne verujem da na NIS-u ima tih strih radnika jajara.Svi su otpremninom zamenjeni sa mlađim modelima(kršni momci i lepe devojke) koji rade za 25000 RSD,pritom nisu čak radnici NIS-a,već kompanije koja se bavi iznajmljivanjem ljudi...
Otkrivena kradja goriva na NIS pumpama
Collapse
X
-
mani je zanimljivo,kako nezavisno novinarstvo,jednostavno neke teme "zaboravi"
a pisalo se mnogo kad je kradja otkrivena,sad nista.
ima gomila takvih dogadjaja,koji su zaboravljeni.Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.
Comment
-
-
Expendable, ne mislim ja da je ovo diznilend. Taman posla. Korupcija i lopovluk cvetaju na svakom koraku i nema naznaka da ce ikad biti bolje. Arcibald Rajs nas je odlicno procenio jos pre 100 godina. Al sto se tice ovih kradja na pumpama, mislim da je to gotova prica 99%. Pitao si ko je otpusten. Pa, otpusteni su svi oni koji su pre nekolike godine uhapseni na NIS-ovim pumpama da su krali gorivo jer su pogresno bazdarili automate. Nije NIS njih otpustio jer su odjednom postali postenjacine, vec Rusi kad su dosli, nisu hteli da se bakcu sa lopovima i ruse ugled kompanije. Zato su renovirali pumpe, postavili kamere i sve ostalo da bi sprecili buducu kradju. Hteli su pre svega da privole kompanije da sipaju kod njih, sto su i uspeli. Naravno, usput su pridobili i fizicka lica naravno. Dosta su losih stvari uveli, ali sto se tice kontrole goriva i kvaliteta, tu im niko nista ne moze zameriti. Evo, skoro su otpusteni svi sa pumpe u Ivanjici zbog kradje goriva. Kupovali su gorivo od kamiondzija i to prodavali u kantama zainteresovanim musterijama. Tako da i nije sve tako crno.
Samardzicu, to stoji, samo si malo preuvelicao. Nije suma ni blizu tolika, sem ako nije u pitanju neka pumpa kojoj dodje jedna musterija na svaka 2 sata. Ako se duze vreme ne sipa plin na nekom pistolju, onda hoce da prikaze dinare iako nista nije natoceno. Ta suma svakako ne bi trebalo da predje 20-ak dinara. Ocito, na neki nacin, plin izleti iz creva pistolja. Ja sumnjam da to moze da bude neki nepropusni ventil koji je pokvaren, pa ne zadrzava gorivo. Postoji i jos jedna varijanta, a to je da se to desava zbog kidanja pistolja i creva sa aparata. Naime, ja ne znam da li postoji neka pumpa, a da neko sa autom nije nije iscupao pistolj jer je krenuo a nije bio raskacen ili nije bilo zavrseno sipanje. To se cak desilo i na jednoj pumpi koja nema plin. Nije bilo zavrseno sipanje, tocilac ostavio pistolj da toci sam i otisao da sipa nesto drugo u medjuvremenu, ovaj se vratio, video nema tocioca tu, pretpostavio da je gotovo i gas do daske, i ode ceo aparat. No, da ne idemo u sirinu mnogo, da se vratim na plin. Kada se desi da neko iscupa pistolj i crevo, onda se to "kalemi" nazad sa drugom spojnicom. Ali, ta veza sigurno nije ista ko sto je bila, pusta plin u maloj meri. U svakom slucaju, nije nikakva kradja u pitanju, svaki neverni toma moze da se uveri u to tako sto ce sipati sa "sumnjivog" pistolja neposredno posle nekog drugog koji naspe sa tog pistolja. Uvek ce da bude 0 dinara. Ako ne bude, pojescu svoj sesir
Comment
-
-
nezavisno novinarstvoYou know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
Speed's just a question of money. How fast you wanna go?
Comment
-
-
Originally posted by Chubbs View PostExpendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).
Comment
-
-
st15i:
Ma razumemo se, jedino što nisam mogao da odolim a da se ne osvrnem na ono što je do pojave dovelo i što garantuje da nema garancija i za ubuduće (da neće da se desi nešto slično).
Gazde (Rusi) su zaista stanje stvari doveli na (više nego) podnošljiv nivo. Nije bilo (toliko) teško, zapravo i jeste ali ne toliko nemoguće kao kada je gazdovala država.
A i kvalitet se bitno popravio, te jeste bolje u svakom pogledu (za kupca, potrošača, građanina pokornog ...).Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).
Comment
-
-
Originally posted by b_samardzic View PostAjde probajte pre prikljucivanja pistolja na auto da ukljucite prekidac i javite sta se desava. Na 50% pumpi skoci od 50-200 din a pistolj jos nije povezan.
Mislim da je za to krivac metan kojeg u gasu ima vise od dozvoljene kolicine. Pitanje za expend. moze li metan iz propan butana da se izdvaja u gasovitu fazu?
Ako se i dešava ne verujem da je u tom procentu i toj količini.
Metan sigurno da može da se izvdoji u gasovitu fazu ali je on (čak i u višku od propisa) u ravnotežnoj tečnoj fazi. Cela filosofija gasnih goriva je da su ona tečna u manipulaciji (i makar do rezervoara u vozilu, odnosno i do isparivača).
Neke tu teorije bi mogle da se razglabaju ali bi time otišli u ONU teoriju (zavere), što je već priča za kafanu a ne forum.Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).
Comment
-
-
Ja probam svaki put kod mene u smederevu i bez kacenja pistolja skoci cifra na preko 100 din. Pumpa je verovatno jedna, brojcanik se resetuje pre nego sto pumpa postigne radni pritisak i eto problema. Svaki treci put mi pokaze nulu. Nije sve tako idealno ko sto mislite. Kad se ukuca 1000din onih zadnjih 50 din slobodno skini pistolj brojcanik ide do kraja lagano iako je skinut pistolj. To su mi pokazali na nis-u. Kazu da se to desava kad je rezervoar na manje od pola goriva. E sad sa druge strane pumpe su uvek u manjku sa plinom i to se tolerise i niko ne postavlja pitanje zasto je tako sem naseg novog ministra finansija koji se nesto oglasio zbog akciza na plin. Kaze da u zemlju udje veca kolicina plina nego sto se proda na pumpama. Plin je jedino gorivo na kome se akciza placa posle prodatog litra a ne po prijemu u skladiste. Pitam se ima li to veze sa tim sto Cume drzi monopol u snabdevanju svih pumpi plinom!!!
Comment
-
-
Postoji zaista prostor za sitne mućke (koje nakupljene čine gomilu). Problem može biti u nepoštovanju procedure jer za ovakve sisteme treba neko vreme da se uravnoteže (par sekundi do par desetina sekundi ili minut-dva, zavisi o čemu pričamo) gde se može zakidati za "teslu" po sipanju.
Jednostavno Vi nemojte sipati ako pre starta stoji cifra koja nije nula (imate pravo na to). Kad pritisne dugme (točilac) Vi ste saučesnik za štetu po vas i tu (više) pomoći nema.
Dakle, ne kažem da ne može nego da ne mora!Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).
Comment
-
-
Uvek sipam pun rezervoar pa me tih 100 din ne sekira. Ukljucio ja prekidac iskucalo 80 din ja iskljucio prekidac crevo sam samo podigo sa automata. Uso unutra i reko da platim, kaze 80 din. A gde sam ja sipao tih 80 din pitam! Ja crevo nisam ni prineo autu! Aha dobro sacekajte sad ce kolega. Pozovu tocioca i izgrde ga sto sam ja sam krenuo da sipam. Ponistili na nulu onda lepo prikacili crevo pa cvaknuli prekidac. A sta da radim kad je svuda tako. Pa sami radnici kazu da nesmeju da provere jesu li im ispravno promenili cenu plina na svim automatima zato sto ih to kosta po dzepu.
Comment
-
-
Izgrdili ga... Kakvi su to bolidi. Na toj pumpi je sigurno dozvoljeno samoposluzivanje. Niko tebi ne sme da brani da sipas sam, cak se to i podstice. Nego, ti uradi ono sto sam ti rekao, posle sipanja i placanja, okreni prekidac i pogledaj hoce li biti nula ili neki drugi broj. Ne obaziri se na njih.
Comment
-
-
U principu se slažem.
Ipak, ne zaboravimo da samousluživanje TNG-om uglavnom nije dozvoljeno (ne bi ni trebalo, tamo negde i na Istoku i na Zapadu, radnici stavljaju zaštitne naočare i rukavice i to usred leta na +35°C u 'ladu, e tu volim da sipam pa nek' košta šta košta!).
Inače: Da li kradu ili ne na količini (sigurno kradu, možda manje nego pre) manje je bitno, to što nam "uši zavrću" sa kvalitetom to je posebna priča.
Imamo 120% naj ali NAJgori kvalitet u Evropi, ne računajući specifičan grčki i slične.Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).
Comment
-
-
Po propisima moraju da se nose i rukavice i naocare i gas maska kada se radi sa TNG-om, ali ja to jos nisam video ni na jednoj pumpi da iko koristi. Sto se tice samoposluzivanja, ako na stubovima pored aparata postoji plava nalepnica sa slikom pistolja na kojoj pise self service, onda je dozvoljeno samoposluzivanje, bio to plin ili neko drugo gorivo. Tako je to u NIS-u, verujem da je i kod ostalih slicna situacija.
Edit: Evo, ko nije obracao paznju na tu nalepnicu kako izgleda i gde se nalazi. Oznacio sam je crvenim kvadraticima.
Last edited by st15i; 01.04.2014, 08:30.
Comment
-
Comment