Pitanja i zanimljivosti

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • HEMI 426
    CBC Senator XXL
    • 23.12.2005
    • 1833
    • Novi Sad -United States of Liman

ima nas jako malo ali smo jako ludi i to je dosta da se opstane.
    ja nazalos ne vozim amera ( vozim VW Polo 1,9 SDi ) ali planiram da uskoro uzmem Dodge Caliber, veoma je povoljan a neverovatan je auto! Naravno, na lizing, jer nema sanse da se izbekeljim za 20k eura

Corvette C3...ja znam za dve, jednu u Sidu ( nisam je video jos ) i jednu u Kulpinu, tu sam cak malo i provozao

Comment

• luci
      CBC Senator XXL
      • 13.03.2006
      • 1103
      • odzaci

opet ja sa pitanjima............. koji je motor u toj Corvetti sto si vozio i naravno kako ide..

ja sam nesto gledao na mobile.de c3 '80 manje od 7000 ali jako losa

Comment

• HEMI 426
        CBC Senator XXL
        • 23.12.2005
        • 1833

motor je bio "obican" 350 sa 4bbl Holley kabruratorom, auto je bio 77, sto znaci da je imao nesto preko 250 ks. ja sam ga malo vozio ali isao je veoma lepo ( kao i svaki amerikanac ) nazad je imala 285/65 gume od nekih 10 jota, sto znaci da je nikako nisam mogao naterati da proklizne. Vozio sam i C5 iz 99 god, testirao je a ako sve bude kako treba, mozda smestim **** i u C6, ali da ne ureknem....

Comment

• luci
          CBC Senator XXL
          • 13.03.2006
          • 1103
          • odzaci

nije fer ti vozio a ja je nisam ni video

Comment

• HEMI 426
            CBC Senator XXL
            • 23.12.2005
            • 1833

koliko ja znam, u tvojoj blizini ( kapiram da su ti sombor i subotica blizu ) imas nekoliko odlicnih aktuelnih amera. sombor ima C4 corvettu i Grand Torino sa kraja 70 tih a u subotici postoji nekoliko starih amera i Viper RT10, Ford Mustang Cobra 5,4, jos jedna C5, Chrysler 300 C Hemi....
            od skora po ns vidjam i dve C6 Corvette od kojih je jedna Z06 sa 507 ks....e to je muscle!!!

Comment

• luci
              CBC Senator XXL
              • 13.03.2006
              • 1103
              • odzaci

sta ti je grad..... ja cu sutra do selence ako ne bude kise pa cemo videti i za t-bird i grand prix

zo6 nirburgring brza od pagani zonde f svi kazu da je auto lud

to valja provozati

Comment

• luci
                CBC Senator XXL
                • 13.03.2006
                • 1103
                • odzaci

tek sad registrovah kulpin nemogu da verujem pa to je strasna zabit ko bi rekao da tu ima nesto tako..

Comment

• starac vujadin
                  CBC Senator XXL
                  • 27.08.2005
                  • 2617
                  • Stari grad

Hemi da li si video da je neko uradio ovakvu prepravku na nekom americkom motoru i da li su ti poznata neka iskustva?

To je inace resenje koje (teorijski) jako cenim, ali je skoro izumrlo iz upotrebe (zbog kaisa i lanca) i drago mi je da je to neko ocuvao bar kao aftermarket opciju jer mislim da nema preciznijeg i trajnijeg sistema koje (kako kazu) daje izvanredan zvuk motoru...

Comment

• HEMI 426
                    CBC Senator XXL
                    • 23.12.2005
                    • 1833

Znam za sistem ali nisam znao da ga Edelbrock pravi. Iskreno, resenje sa zupcanicima jeste daleko pouzdanije i ne zahteva odrzavanje kao kaisevi ili lanci ali ima svoja ogranicenja, ne podnosi visoke obrataje, tako da nije za neku extremnu upotrenu. Nikad nisam video automobil sa tim sistemom kod nas, mada, intetresantna je ideja, mogao bi da predlozim to nekom od ovih ljudi.

Inace, jesi li znao da to resenje je najvecu upotrebu imalo na Grand Prix automobilima 20 tih i 30ttih godina? Tehnologija materijala nije bila savrsena i pri racing uslovima kaisevi su pucali a lanci se rastezali. Medju prvima je to prihvatio Bugatti u T35 i T54 a kasnije skoro svi ostali.... Bugatti cak nije imao ni dihtunge glave!!!

Comment

• starac vujadin
                      CBC Senator XXL
                      • 27.08.2005
                      • 2617
                      • Stari grad

Znam da je imao Bugatti, a kasnije je bilo primenjivano najvise na motociklima.

MV Agusta je proslavila taj sistem, a i neki Ducati, Kawasaki su imali zupcanike (kako li su oni izdrzavali obrtaje?)

Comment

• HEMI 426
                        CBC Senator XXL
                        • 23.12.2005
                        • 1833

jedini nacin na koji su mogli da izdrze visoke obrtaje je precizna izrada i tehnologija materijala, nema druge. ettore bugatti je imao neverovatno preciznu izradu ( zbog toga i nije koristio dihtunge koji nisu mogli da izdrze ) ali su materijali bili losi. dakle, kad motor krene da se priblizava 9 -10 k obrataja ( prava trkacka masina ), zubcanici moraju da budu perfektno izradjeni i proracunati da bi pri toj motorskoj brzini adekvatno nalegali a materijal od kog se prave mora sve to da izdrzi.... To je bilo skupo resenje pre 80 god i danas...

Comment

• luci
                          CBC Senator XXL
                          • 13.03.2006
                          • 1103
                          • odzaci

e bio sam u selenci video sam pontiaca crne je boje ali gadno ofarban cini mi se da je '85-'90 godiste nista znacajno a ford je verovatno bio u garazi a ja nisam hteo da simam coveka u vreme rucka treba da se dogovorimo da to vidimo zajedno

Comment

• HEMI 426
                            CBC Senator XXL
                            • 23.12.2005
                            • 1833

ako je Pontiac Grand Prix 85,6,7,8 onda je delio platformu i dosta karoserije sa Chevroletom Monte Carlo i Oldsmobilom Cutlass

1989 dolazi nov model, modernog dizajna

licno, zainteresovan sam za stariji, ta pixla ( ako je u kupe verziji ) mi se uvek svidjala

u ns je bilo dosta Grand Prix-a od 90 do 94 god, i kupea i limuzina a pre neku godinu sam isao da gledam Grand Prix iz 76, crveni, odlicno stanje

Comment

• luci
                              CBC Senator XXL
                              • 13.03.2006
                              • 1103
                              • odzaci

mislim da je kupe bice da je '89+ ali ima neki spojler i cini mi se da mu je promenjen bodykit da lici na japanca

Comment

• HEMI 426
                                CBC Senator XXL
                                • 23.12.2005
                                • 1833

Originally posted by luci
                                mislim da je kupe bice da je '89+ ali ima neki spojler i cini mi se da mu je promenjen bodykit da lici na japanca
                                pobogu....ljudi bas nemaju stila

Comment

Working...
                                X