914 je bio jedan u NS pre 20 i više godina, vozio ga ćaletov prijatelj, i tada je bio u prilično lošem stanju. Neka svetla boja, krem, ili čak roza, ne mogu da se setim tačno, još sam klinac bio, ali se dobro sećam izgleda auta. Imao je simetrične tablice mislim NS 64-46 ili tako nešto.
PORSCHE
Collapse
X
-
@ starac vujadin i bili
ja nazalost nikad nisam video 914 ali znam da ih je bilo nekoliko kom u srbiji, posto se taj auto jako retko spominje u prici o oldtimerima, moguce je da negde came u garazama, nikad nisam cuo da je neki primerak prodat, da je isplivao ili da neko radi restauraciju.
konkretno za novi sad, navodno, negde na telepu, covek ima kompletnu mehaniku ali bez karoserije a po prici, jedan 914 ( bas u tom vremenskom periodu pre 20tak god ) je stojao negde kod sajma? bili, jel mozda to taj?
Comment
-
-
a jel bi mogao neko da mi objasni kako je moguce da 924 ima koliko oces, cak i 944, a ni 911 nisu strane, a 914, 912 koje su entry level nema uopste ili ima jako malo... pa zar ih niko nije kupovao dok su bile nove?? kontam da se to tad moglo...
Comment
-
-
ima i toga, ali opet mi nije jasno.... u svakom slucaju 914 nije narocito popularan kao oldtimer...
e cekaj u jednom spotu zeljka joksimovica, on vozi po crnoj gori neki tako autic, samo ja nisam siguran da li je 914 ili je X1/9... ali mislim da je porsche.. metalik siv sa crvenom kozom ili vinilom unutra.. davno sam gledao spot...
Comment
-
-
pretpostavljam da ih ima malo zato sto je ukupan broj napravljenih primeraka mali, posebno za 912... a posto su dosta davno prestali da se proizvode, jos manje ih je ostalo...
takodje posto su to ipak entry level automobili, nisu nikada bili nesto posebno cenjeni kao 911, pa su ih ljudi slabo i cuvali...
924 je klasican wagen, pa je nekako i najpodobniji za nase uslove, dosta delova iz vw programa pa samim tim i dosta ih je kod nas uspelo da se odrzi u kakvom takvom zivotuhttp://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off
Comment
-
-
Originally posted by HEMI 426@ starac vujadin i bili
jedan 914 ( bas u tom vremenskom periodu pre 20tak god ) je stojao negde kod sajma? bili, jel mozda to taj?VW über alles.
Comment
-
-
Mnogo je tesko bilo nabaviti Porsche za vreme najtvrdjeg komunizma kod nas. On je, proporcionalno nasim platama tada, bio skuplji auto nego 924.
924 je bilo lakse i jeftinije nabaviti, veca je bila produkcija...
914 je bio dobar auto kao auto, ali nikad nije prirastao za srce ljubiteljima Porsche-a i sportskih automobila uopste.
Comment
-
-
Originally posted by starac vujadinMnogo je tesko bilo nabaviti Porsche za vreme najtvrdjeg komunizma kod nas. On je, proporcionalno nasim platama tada, bio skuplji auto nego 924.
Comment
-
-
cudi me da taj ko je hteo da kupi porsche ije zavrsavao na golom otoku.... sram ga bilo da kupuje tako skup auto...
jel ima neko informacije koliko je kostao 914 u odnosu na nesto sto je kod nas bio standard u to vreme... fica ili sta vec
Comment
-
-
Originally posted by HEMI 426pitaj caleta da li mozda ima kontakt sa tim prijateljem pa da ga pita sta je bilo sa 914kom...
1. Auto je vozio izvesni Davor. Kontakt izgubljen.
2. Porsche slupan u teškoj saobraćajci pre oko 25 god. Ko zna gde je završio.
Sliku nismo našli, ali i dalje je tražimo, i ćale se seća da me je slikao.VW über alles.
Comment
-
-
Bio je jedan crveni 914 u jednoj ulici kod Takovske, dugo godina sam ga vrbovao da ga kupim i na kraju se nismo pogodili trazio je 5000eur, mozda bi mu i dao ali dosta stvari nije bilo originalno.To date there has never been a faster car built for the public road and,
it has been suggested, there never will be. McLaren F1.
Comment
-
Comment