Zashto dizeli ubijaju benzince

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Vladd
    CBC Senator XXL
    • 09.07.2006
    • 581
    • NBG

Covek je ocito pogresno shvatio-povezao mene sa dizelom.

@BOOST

Ala ti se trese kamera, sta ce reci "dizelasi"

@prolupator

A to koliko su ljudi "racionalni", pokazuje i procenat razvoda

Poz

Comment

• prolupator
      CBC Senator XXL
      • 02.09.2005
      • 3968
      • Zemun

Sto se razvoda tice to upravo i ima veze sa racionalnoscu koja se menja vremenom Narod postaje pametniji, iskusniji, bolje sagledava situaciju i bolje racionalizuje

Uostalom, da li se vise razvode "dizelasi", "benzinci" ili, mozda, "turbo benzinci" ?!
      OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Vladd
        CBC Senator XXL
        • 09.07.2006
        • 581
        • NBG

Mislim turbo benzinci bez LPG-a sa kabrioletim , previse im "upadaju" u kola "duge noge i petice"

Poz.

Comment

• TAZZ
          Banovan
          • 30.05.2005
          • 1409
          • NBGD,SERBIA

Originally posted by prolupator
          Moja Corsa trosi 4l (ili manje) "stinking" nafte na istoj brzini
          Sta ce mi 300+ KS ako cu ici 140? Za to mi je dovoljno i 70KS.
          Onda turbo benzinac od 1000 ccm na oko 100-110KS i dovoljno...
          a Corsa 1.3 CDTI moze da ide 140 KM/H???

Ufff...
          a da troshi 4 L... Vazi...
          Sorry komshija ali nisam ubedjen, jer sam vozio Naftare, imam josh Dve u porodici tipa TDI od 90 i 110 KS... Pa NE troshe tolike nego vishe...

Comment

• Darko
            CBC Senator XXL
            • 29.03.2005
            • 528
            • Beograd

Moze da ide i preko tih 140 i stvarno je potrosnja po gradu oko 5litara ED, u tom sam se licno uverio vozeci taj auto jedno vreme.

Comment

• prolupator
              CBC Senator XXL
              • 02.09.2005
              • 3968
              • Zemun

Evo jucer provereno... po Ibarskoj, uz mnooogo cimanja, preticanja, dosta puta pun gas i tako to .... ~4l. Volim kako mala poteze na preticanju pa to obilato koristim Inace, opusteno ide 140 km/h, tek toliko... Prekjucer auto put, opet 140 km/h do 4l.
              A kad moja gospodja vozi, trosi i manje U gradu do 4.5l, ne idemo bas u spic, onda povuce i do 5l ( u spicu ). Nije za poredjenje 1.9 TDi i 1.3CDTi a i kilaza automobila nije za usporedbu...
              Moj 1.3 ima 53.8 KS po litri, a tvoj 1.9 TDi (105KS) ima 55.2KS po litri. To je skoro su negde, pa veci motor mora i vise da trosi... pa i tezi auto...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• BOOST
                Founder - Admin od Začetka
                • 29.09.2004
                • 8726
                • Gislaved//Sweden
                • SAAB 9000 AERO R; SA

Vladd
                hehe.. mrachna je shvedska za slikati bez blica, expozicija bude jaaako dugacka

prolupatore

Sorry izvini, 140 je kruzing, 300km puta :
                110km/h autoput 120km
                90km/h ogranicenja 90km
                70km/h ogranicenja 60km
                50km/h ogranicenje na 30km

Slike koje su okacene su sa krivudavog shumskog puta 90km/h ogranicenje.

Na relaziji se proslo kroz 30 speed kamera (kontrola) .

Prosecna potrosnja je 9l/100km

Prosecna bezina na 300km odvezenih za ove uslove za 2h10"

138km/h

==================

Za to treba tih 300+ ks je vuche uvek oko 2000Kg

Potrosnja od 9l/h u proseku za ovakvu voznju je MIZERAN i da je 20L/100km je vredna svake kinte.

"Auto" koje dajes za uporedjenje, vredan klasifikacije kao i biciklo koje trosi jos manje, gradski ficfiric.

PS: Vi bre sa dizelima ko da se hvalite sa CHIJI JE MANJI
                Nekapiram poentu, mozda neke vole i to al jbg
                Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
                move your mind

Comment

• prolupator
                  CBC Senator XXL
                  • 02.09.2005
                  • 3968
                  • Zemun

Originally posted by BOOST
                  Potrosnja se vidi na led displayu , 7L /100km pri konstantnoj brzini od 140km/h
                  Jes' da sam corav, ali nisam slep... tako pise kako si napisao ili ja lose citam ?

Dakle, ako cu da idem samo 140 km/h, makar taj auto imao i 3000kg ne treba mi 300+ KS. Toliko idu i moja Nubira i Corsa sa daleeeko manje od 300 KS. A ako se iskoristi pun potencijal tog motora, koliko onda trosi ?
                  I ne kazem da ne vredi svake pare, samo je pitanje na sta se pare daju ?

A kad smo kod velicine... zasto kamioni (oni su veci i od SAAB-a ?!) idu na diesel?
                  Dobro de, sad smo opet u traktorima, bagerima, oranju, kontejnerima...
                  Sve ima svoje prednosti, o tome se radi!
                  Turbo je zakon!!! Dieseli manje trose, i to je istina ali se mora preci mnogo kilometara... meni to i nije problem

Sve je bolje od benzina...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• TAZZ
                    Banovan
                    • 30.05.2005
                    • 1409
                    • NBGD,SERBIA

Pa ajd OK...
                    Meni CS troshi 10 lit po gradu...
                    Plina verovatno 11-12 ...
                    Tako da ...
                    Samo vi vozite te chekitjalice...
                    A zashto 300KS i Momenat...

Pa Ok...
                    Jedared kad budesh hteo reci pa da te provozam malko... da vidish zashto ...
                    i Kako i Tako... Da vidish ovako u STOCK varijanti(185KS i 285 NM), pa posle Tuninga sa jedno 295-310KS i oko 480-500 NM...

Ondak prichaj o NAFTI i o Benzinu i o potroshnji... a ovaj auto ce biti LPG converted by IvanT ili Dora..
                    Da se dokaze Vama nevernim TOMAMA kako ide TuRbo Benzin na LPG...

Comment

• BOOST
                      Founder - Admin od Začetka
                      • 29.09.2004
                      • 8726
                      • Gislaved//Sweden
                      • SAAB 9000 AERO R; SA

A kad smo kod velicine... zasto kamioni (oni su veci i od SAAB-a ?!) idu na diesel?
                      "Jes' da sam corav, ali nisam slep... tako pise kako si napisao ili ja lose citam ?"
                      Neidu u normalnom svetu i oni se voze na etanol, vec decenijama, i isto su SAAB teknologies-Scania.
                      Tamo gde nema para je diesel dobrodosao, gde ima misli se na ekologiju a ne na novchanik.
                      Diesel je najstarija i najprljavija tehnologija SUSa i treba je ubiti ko zeca, hvala Austiji koja je svatila sta ubija naciju polako i sigurno na uvodjenju extra poreza na diesele.
                      Belgija koja ima 75% voznog parka na diesel je 3 na svetu na listi kancerogenosti, filter vazduga iz motora koji sam radio a dosao je iz Belgije je bio CRN od KOKSA , ni trunka prasine na njemu.

BTW: Sve radne mashine koje si naveo su u normalnim ekoloskim zemljama presle na etanol koji je energetski negativan, vishe kosta da se proizvede nego li energija koju oslobadja svojim sagorevanjem.

Pa se vozi maksimalno tamo gde je svest prevazisla prljave diesele i gde ljudi biraju sami da voze na skuplje gorivo jer je u pitanju buducnost planete.

Svi vi koji sipate disel cinite dobro samo svom depu i nikom drugom, trujete okolinu do bola a vadjenje na postojanje filtera mikrocestica i neutrazlizaciju istih??
                      To ostavite nekom drugom, prichu nekupujem, kad sistem padne ima da ga ubijete ko zeca i vozite bez filtracije jer logika govori SVE.

Ako ste iz ekonomskih razloga ustede izabrali diesel auto nemoze me ni Bog ubediti da cete dati 1000+ ? pa do 2000? na popravku sistema za filtraciju i katalizaciju.

Sveriges största grossist inom maskerad,festartiklar och klassika skämt. Vi har ett brett sortiment inom sveriges alla högtider. Pride, midsommar, julen och Halloween,

Over & out sa ove teme da nebi pokvario motive iste.
                      Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
                      move your mind

Comment

• CLD
                        CBC Senator XXL
                        • 08.02.2005
                        • 1225
                        • Belgija - ranije Luna-Chico

Originally posted by BOOST
                        Potrosnja se vidi na led displayu , 7L /100km pri konstantnoj brzini od 140km/h
                        Jes' da sam corav, ali nisam slep... tako pise kako si napisao ili ja lose citam ?

Dakle, ako cu da idem samo 140 km/h, makar taj auto imao i 3000kg ne treba mi 300+ KS. Toliko idu i moja Nubira i Corsa sa daleeeko manje od 300 KS. A ako se iskoristi pun potencijal tog motora, koliko onda trosi ?
                        I ne kazem da ne vredi svake pare, samo je pitanje na sta se pare daju ?

Dobro de, sad smo opet u traktorima, bagerima, oranju, kontejnerima...
                        Sve ima svoje prednosti, o tome se radi!
                        Turbo je zakon!!! Dieseli manje trose, i to je istina ali se mora preci mnogo kilometara... meni to i nije problem

Trosi 10,7 Litara provereno danas, vozeno koroz Nemacku i sa max od 240, jel moze tvoja korsa ili daevu bolje?

Vidis da nije sve bolje od benzina

Comment

• prolupator
                          CBC Senator XXL
                          • 02.09.2005
                          • 3968
                          • Zemun

Pa kad moram sam sebe da citiram...
                          Benzin i LPG nisu isto, jos jednom "sve je bolje od benzina" ne znaci "sve je bolje od benzinskih motora".

P.S. @tazz: Cim na'vatam vremena prihvatam poziv...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Skyline GT-R
                            CBC Senator XXL
                            • 13.02.2005
                            • 806
                            • Chicago - My Kind Of Town

Originally posted by overspeed
                            Kad bi taj bager mogao da se zavrti na 8000 rpm razvijao bi konjskih snaga koliko i 5-6 tuningovanih Skyline-a. To mu naravno nije svrha
                            Ne da mu nije svrha...nego i ne moze

Kad auto ubrzava...tj kad krene da ubrzava, tebe odredjena sila (shodno ubrzanju koje auto ima) lepi za to isto sediste.Ako neki auto nema ubrzanje\performance, moze da ima 5 miliona Nm...koji ce njemu sluziti za sta....- vucu?Ako auto nema ubrzanje...sta mene lepi za sediste.Moja poenta sa bagerom je bila...da li bager lepi za sediste?
                            Ne moze neki auto da ima extra performance a da ne lepi za sediste i da ne nabija adrenalin.

Ili se ti lozis kad povces ogroman teret (joke )

Uopste...pricamo o PERFORMANCAMA, i nemogucstvu diesela da se porede sa benzincima u pomenutom.Naravno...tu je rec usko povezana sa mogucnoscu "tuniranja" masine, gde su mogucnosti diesela way behind.

A o "lepljenju za sediste"...ha...Z-TUNE ima "samo" 540Nm, a to je otprilike koliko i malo jacvi diesel.Sta mislis...ko vise lepi za sediste

Boost ti je naveo par primera SAAB-ica ( ) koji imaju isti ili manji Nm od odredjenih diesela a extra performance.Opet...sta mislis - ko vise lepi za sediste.

Mani te price kako dieseli sa velikim Nm "lome kicmu"...a benzinci sa 400-500hp sta...

Comment

• SAAB PoWeR
                              CBC Senator XXL
                              • 26.04.2005
                              • 1394
                              • tu iza coska(Milwaukee USA)

pazi sada , prica o ljepljenu za sediste , lepce svaki auto za sediste , samo zavisi kako se snaga motora prenese na tlo
                              sad se pocelo porediti sportski auto i diezel auto koi je namenjen za normalnu voznju

provozaj se u BMW-u videces kako lepi za sediste , sve i jedan , osecj je da leti , a neubrzava toliko koliko se oseti

ali kad vec hoces da poredis sportski benzinac , onda ga predi sa sportskim dizelom
                              sta mislis dali ce ovaj da te zakuca u sediste

ili reimo ovaj
                              http://www.carfolio.com/specifications/ ... le-Peugeot
                              ako sam dobro procitao kazu da su to dizelasi
                              _Svenska Aeroplan Aktie Bolaget _moj SAAB projekt ,moja photo galerija

Comment

• AreOut
                                CBC Senator XXL
                                • 22.07.2006
                                • 590
                                • Zabjelo

Jesu, a onda uzmi formulu sa 3000 kubika manje i bez turbina... ja mislim da bolje kuca u sic od tih dizela a vi :lol:
                                http://www.youtube.com/watch?v=plxNfU-PA2c

Comment

Working...
                                X