Zashto dizeli ubijaju benzince

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Car
    CBC Senator XXL
    • 07.07.2005
    • 900
    • Beograd

Originally posted by brick
    A kod prestrojavanja u laganoj voznji sa 2K obrtaja dizel mnogo bolje povuce. Da pi me benzinac tako povukao ttreba da ga drzim iznad 3K
    hm, ne znam koji si benzinac sa turbinom vozio da ne može da povu?e, da ne preteruješ malo u opisu ?

benzinac je dovoljno 1500 rpm da žestoko povu?e, na 3k je ve? uragan jer je turbina postigla puni pritisak.
    ve? jedno 20tak godina, samo oni prvi modeli benyinaca iz 70tih i po?etka 80tih su imali tu jako izraženu turbo rupu.

ta bolest je odavno izle?ena, koliko sam ja mogao da primetim.
    Brick, ne zezaj, znas i sam da covek misli na atmo benzinca. :
    Namerno podbadas zato sto nije uporedjeno kako treba, tj. uporedjen je dizel sa turbo usisom i atmo benzinac. Jesam li u pravu?

A slazem se sa tim da turbo benzinac mora da vuce i uz brdo i na ravnom i to itekako da vuce bolje od dizela. Jest da nisam imao priliku da licno vidim/probam to, ali cinjenice govore da mora tako biti...

Comment

• Car
      CBC Senator XXL
      • 07.07.2005
      • 900
      • Beograd

Originally posted by Rendjo
      činjenica je da dieseli i dalje napreduju i da su se po radnim karakteristikama približili benzincima..i ne vidim u čem je problem?

Cinjenica je da su se TURBO dieseli priblizili atmo benzincima. Obican diesel nije i nikad nece, i turbo diesel nije i nikad nece turbo benzincu.

Eto, da ispravim ja, da ne dodje opet do zabune

Comment

• zec
        CBC Senator XXL
        • 05.01.2005
        • 450
        • bgd

Ja sam se slatko navozao sa starim dizelom (nije turbo). Verujem i puno taxi vozaca. Odrzavanje, potrosnja... E sad sto nije imao snage za divljanje meni nije bilo vazno. nissan sunnu 1.6 jos iz 80tih
        Umorih se dok sam procitao sta ste sve napisali.
        "If everything seems under control, you're just not going fast enough."

Comment

• Vladd
          CBC Senator XXL
          • 09.07.2006
          • 581
          • NBG

Kaze se "slano navozao sa starim dizelom", slatko je voziti benzinca, pa turbo

Comment

• Vladd
            CBC Senator XXL
            • 09.07.2006
            • 581
            • NBG

A sto se stednje tice, ne znam sto se zanemaruje pocetno davanje znacajne kolicine novca vise. Pa se "posle" nesto stedi, pod uslovom da se prelaze silni kilometri.

Ta me je filozofija uvek cudila, kao i neke slicne mahinacije sa novcem, uvek se zazmuri u nekom trenutku i toga nema.Valjda proradi autohipnoza da ne bi cir.

Iskesira se recimo 2-3k€ vise, da bi se vozilo sa gorivom jeftinijim za 15centi, a posle 20000km, i recimo "normalne voznje" sto je 80% korisnika, to iznosi 2-3 godine, a vrednost auta je pala jos par k evra..., a da sam dao u banku 2k€, sa sve bednom kamatom, imao bih i dalje 2k€+ par posto, i "presao" bih 3000km manje, posto je fond za gorivo recimo isti....

I tu se nesto "stedi", ja bih rekao da se bacaju pare, ali nesto mora, mora se imati auto, a kada vec mora, zasto "izmisljati" "stednju".
            Kada nekome nepovratno das pare, pa pa, nema stednje, nema para..

Poz.

E da citiram jednog druga, "auto koji malo trosi slabo i ide.. "

Comment

• BOOST
              Founder - Admin od Začetka
              • 29.09.2004
              • 8726
              • Gislaved//Sweden
              • SAAB 9000 AERO R; SA

ajde bre, zahebi tu matematiku, sta si ti mitolomac?
              Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
              move your mind

Comment

• Bane R
                CBC Senator XXL
                • 27.03.2006
                • 1769
                • Beograd

Jeste Vladd, ali bitnija je od toga reakcija komšiluka - smatraju te za boga ako kupiš dizel i za budalu ako kupiš benzinca

PS. U svakoj šali, pola istine, u ovoj još više ...

Comment

• TAZZ
                  Banovan
                  • 30.05.2005
                  • 1409
                  • NBGD,SERBIA

Bane njihovo cudjenje i smatranje je njihovo, a tvoj OSMEH na licu kad TuRbo na Benzincu zapishti na 2200 RPM...
                  JOJ OSECAJA!!! JOJ ADRENALINA... JOOOOOOJJJJ...

Svrsh!

Comment

• M-power
                    Moderator
                    • 10.01.2005
                    • 10060
                    • Bg; Banovo Brdo
                    • CorsaC, astra H,

I to kao dizel malo trosi.....pa naravno kad se vozi ko po onim pijacnim poslasticama
                    Pa kada bi tako vozio i benzinca i on bi priblizno trosio.

Jedna prica u drustvu:
                    Sta kenjas, nas kako ide PEKAROVA MECKA (dizel).......Ivan je vozio stodvaes.........a ja "id u qrac"
                    To date there has never been a faster car built for the public road and,
                    it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• mirdza
                      CBC Senator XXL
                      • 14.03.2005
                      • 2437
                      • Katowice (PL) / Banja Luka
                      • AGP / W126

preuzeto sa forum.blic.net

Originally posted by Driver
                      Kod nas narod voli dizele, pa to ti je... Pa kad crkne mašina hvataju se za glavu. Evo kod komšije stoji 10 dana BMW 530d, crko mu common rail...
                      Originally posted by Sondri
                      Ne voli niko dizel, al voli ?uti da troši koju litru manje, duša mu na mjestu, a nema pojma koliki su ostali troškovi!!!
                      Zovem se Miroslav i pravim igračke.

Comment

• Vladd
                        CBC Senator XXL
                        • 09.07.2006
                        • 581
                        • NBG

Osim matematike, koja sadrzi progutane parametre jednacine, ne verujem "im" da je toliko bitan "priglupi" osecej kao zbog komsiluka, ili slicne prazne, nedotupave price.
                        Postojao je jedan period, koji lagano "zavrsava", velikog snalazenja i "usteda", od kradja sluzbenog goriva, mahinacija sa dizelom za poljoprivrednike, pa do "divljih" motora.
                        Drugar, taksista (sada vozi benzin-plin), imao je tri cetiri dizela (samo za jedan saobracajnu), a vozio je i "kombinaciju" blok sa jednog, glava sa drugog.
                        I kostali su 100-150DM.
                        Dizel se nabavljao iz transportnih preduzeca, preostane od "normirane potrosnje", ili se prosto klepi.
                        A i bonovi su mogli da se kupe, nabave, stancovale se rezne potvrde.
                        Vozio je stari auto, ozidao kucu..

Ako su to "prednosti" dizela, mogu da razumem, ali neka cute, i krckaju "priliku", a ne da me prave budalom i rasipnikom. Ja bih i dizel i benzin kupovao "normalno", i ni sa jednim ne bih mogao previse da se navozam, a baska sto bih morao da gutam tablete "za gadost" u dizelu, plus smrad nedogorelog ili prosutog dizela koji ne podnosim, ...

Poz.

Comment

• sw.brick
                          CBC Senator XXL
                          • 09.10.2004
                          • 8141
                          • Beograd, barajevo-zemun
                          • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

@car,

nisam bas shvatio drugacije od napisanoga u prvobitnom kontekstu , ali sada kada ponovo procitam ti si dobro nacrtao da jasnije ne moze biti.
                          turbo a da ne vuce dobro, pa jos na benzin, bas bi bilo raritetno
                          volvo
                          945 SE turbo lpg
                          344 GL lpg

Comment

• Rendjo
                            CBC Senator XXL
                            • 26.06.2006
                            • 340
                            • Zadar HR

Originally posted by Car
                            činjenica je da dieseli i dalje napreduju i da su se po radnim karakteristikama približili benzincima..i ne vidim u čem je problem?

Cinjenica je da su se TURBO dieseli priblizili atmo benzincima. Obican diesel nije i nikad nece, i turbo diesel nije i nikad nece turbo benzincu.

Eto, da ispravim ja, da ne dodje opet do zabune
                            Vidim po tvom potpisu da voziš lagunu 1.9dci.Stavi na papir usporedbu lagune dci sa 170 ks(najnovija)sa lagunom 2.0t 16v pa ti možda neke stvari postanu jasnije Dal bi se preplašio lagune turbobenzinca u toj uljari sa 170 ks?Čisto sumnjam da bi..a vozao bi se jeftinije..
                            Evo ti stranica pa pogledaj pa će ti neke stvari biti jasnije http://www.renault.hr/RenaultSITe/cars/ ... index.html
                            ..jedina stvar koja ide u prilog turbobenzinjari je da je jeftinija od roktalice za 2739 eura..znaći da ju turbobenzinac jedino šije u povoljnijoj cijeni ali ne i u perfomansama i štednji(e sad nakon koliko km će se vozaću isplatiti diesel uzmi kalkulator pa računaj).I prije nego počnete spominjati turbobenzinske aždaje od preko 500ks imajte u vidu da govorim o programu osobnih automobila,dostupnih običnom puku..dakle sportske turbo automobile da se razumijemo isključujem iz poredbe sa turbodieselima..

Comment

• Skyline GT-R
                              CBC Senator XXL
                              • 13.02.2005
                              • 806
                              • Chicago - My Kind Of Town

(e sad nakon koliko km će se vozaću isplatiti diesel uzmi kalkulator pa računaj).
                              Evo ja za min uzeo grubu racunicu :

Nemam pojma koliko sta kosta dole...zadnji put sam pricao sa drugom pre nekoliko meseci...ali recimo :

1L Diesela - 65din
                              1L Benzina - 80din

recimo da pomenuti automobili trose :

Diesel u proseku 7L/100km
                              Benzinac 10L/100km

Dizelas pocinje da se isplacuje tek polse nekih 70.000km.Tek na toj kilometrazi vlasnik diesela je na NULI.

Uzeo sam razliku od 27XX Eura u korist Benzinca.I nekih 1Eura-80din

Ispravite me oko parametara.

I nemoj vise Diesel i performance pls...

Comment

• Rendjo
                                CBC Senator XXL
                                • 26.06.2006
                                • 340
                                • Zadar HR

Dobro neću više o dieselu i perfomansama..ali ako neka firma kupuje auto(diesela) na leasing na recimo 3god i auto ne napravi 100000 u 3 god onda j...š firmu i posao.Pa nema djabe neka velika firma koja ima trgovačke putnike i koji prevaljuju 70000km godišnje turbodiesele u voznom parku Znaći potreba tržišta za dieselima itekako postoji pogotovo ako se s autom puno putuje..Plin neću spominjati jer nažalost nitijedna autokuća(bar kod nas) ne daje garanciju na novi auto kojem je ugrađen plin..Toliko od mene o tome..i neka svak vozi što mu drago (ili se više isplati)

Comment

Working...
                                X