Varanje oko kilometraze

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • TETAK
    CBC Senator XXL
    • 30.09.2004
    • 3034
    • Čačak, Srbija

Na autu ako je zaista ok jednostavno se sve uklapa, opšti izgled, uskladjenost opreme, svi klju?evi i servisna dokumentacija, vlasni?ka dokumentacija, pa zatim svi oni ra?uni koji prate život jednog vozila, nalepnice uljnih servisa i svašta još!
    Na auto placevima, sa kojih bi me rado izbacili da smeju, uo?avam i obi?aj da u slu?ajevima vozila koja su baš super sve to ostavljaju po vozilu i ?ak ukazuju na to(kao nisu stigli da potpuno o?iste auto) dok kod vozila gde se stanje prikriva, na volšeban na?in sve se to ?isti i odlepljuje bukvalno preko no?i!
    Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• sri98
      Admin od Trpeze
      • 24.10.2004
      • 7262
      • Republic of Konjarnik
      • Toyota Corolla E 210

Originally posted by TETAK
      dok kod vozila gde se stanje prikriva, na volšeban na?in sve se to ?isti i odlepljuje bukvalno preko no?i!
      TAXI Milano
      Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• TETAK
        CBC Senator XXL
        • 30.09.2004
        • 3034
        • Čačak, Srbija

Sve si video..........

Comment

• nikolapanic
          CBC Senator XXL
          • 16.10.2005
          • 657
          • Petrovac

I niko nije odgovorio da li mi neko u ovlascenom servisu moze dati podattak o pravoj km ako ga prikljuci na komp ili sl?[/code]
          Samo te slusam i pitam se dokle ces?

Comment

• TETAK
            CBC Senator XXL
            • 30.09.2004
            • 3034
            • Čačak, Srbija

Negde da negde ne.Npr. kod Volvoa može da se nabudži km, ali se to može utvrditi prilikom dijagnostike u servisu.Kod Audija, a verovatno i kod ostalih VAG modela na benzincima može da se km pomera kako se kome prohte bez ikakvih tragova, dok kod dizela postoji nekakvo pam?enje kod sistema za ubrizgavanje tako da se na dijagnostici to može o?itati bez obzira šta pisalo na displeju auta!
            Zna?i, treba se raspitati kako stoje stvari kod konkretnog automobila!

Comment

• -Vedran-
              CBC Senator XXL
              • 03.10.2004
              • 3255
              • Beograd

Originally posted by Wiz
              Ma ima i obrnutih slucaja komsija podigo kilometrazu pri uvozu,za 50k km sad nece da je spusta bas ga briga on vozi taj auto
              E to je kod mene slucaj...
              Na satu pishe 80k km vishe nego sto treba
              Power of dreams !!!

Comment

• iwcham1979
                CBC Senator XXL
                • 17.07.2007
                • 741
                • Nis
                • Seat Altea 2.0Tdi

@nikolapanic. Evo citita iz locked posta zbog koga sam dobio Warn 1 -next BAN. Btw, bas ga prelistah jer me mrzelo da pisem o proveri km, i mislim da nije za kaznu! Malo smo se razestili, razlicita misljenja.... Ali nema veze. Ovo generalno vazi za sve proizvodjace! Ne postoji komp. koji belezi pravu km i koji ne moze da se resetuje! ( osim kod nekihskupih mercedesa....)To sto je na displeju je to! Ja sam 3 auta proveravao tako! Posle ovakve provere u ovlascenom servisu preko broja sasije jedino mozes da sumnjas da se neko uhakovao u sistem i promenio podatke, ali to se vec granici sa paranojom:

"I jos, zaboravih. Nije svako pametan da pri kupovini polovnog VW TDI ode u Autokomerc, da broj sasije, plati 2000din i dobije celu licnu kartu automobila. (Meni za Boru dali listing na kome se vidi i kad je menjana sijalica u stop svetlu! Naravno, ako nema podataka, tj. ako auto nije odrzavan u ovlascenom servisu ti se lepo zahvalis prodavcu, i odes, ili ako je odrzavan a presao 200000-300000, opet se zahvalis i odes! Vecina kupuje auto sa predjenih "100000km", naravno uz servisnu knjigu (to smo naucili da trazimo pri kupovini), koja inace kosta 10 evra! I ono posle, mozda je prvi broj km 4, a ne 1, pa se vozi tako malo, nesto crkne, i bude: Jbg, kakav Tdi, shit, crko na 170000km, !

Kad sam isao sa ocem po Boru pre 2 godine, na displeju, 73000km, servisna tu, sve ok, bez enterijer, NOVO!!!!!! Odemo u Autokomerc, kad ono zadnji servis u Belgiji na 141000km. Auto odrzavan extra redovno, smanjimo lepo cenu, i kupuj! Sad je Bora na oko 200000km i kusur, iako na displeju pise 140000km hihi Prede kao mace, i "vuce se ko prebijena macka" 180km, na 3000rpm. Kakva buka u kabini na tooooliko obrtaja, da ne pricam!"

Comment

• TETAK
                  CBC Senator XXL
                  • 30.09.2004
                  • 3034
                  • Čačak, Srbija

Ti motori ako se dobro održavaju gaze bez problema preko 400000...

Comment

• Boki Ar
                    CBC Senator XXL
                    • 11.11.2004
                    • 2827
                    • Aranđelovac
                    • Vektra

Gospodo, za VAG postoji par programa koji "vide" km. iz motornog ra?unara, tako verujem da ?é se smanjiti broj prevara...

Comment

• TETAK
                      CBC Senator XXL
                      • 30.09.2004
                      • 3034
                      • Čačak, Srbija

Za VAG dizele nema nikakvog problema, ali kada su u pitanju benzinci stanje km je mogu?e promeniti za cirka 30 sekundi(ne ra?unam vreme za konektovanje).
                      Boca ako imaš program za o?itavanje benzinaca, imaš mušteriju!

Comment

• iwcham1979
                        CBC Senator XXL
                        • 17.07.2007
                        • 741
                        • Nis
                        • Seat Altea 2.0Tdi

Hmmmmmm Kako kad mi covek u Autokomercu Bg rece da ne moze! Samo broj sasije pa preko net-a. A i u Auto-bild-u nekom ima clanak na dve strane, i tu rekose no way, a Autokomerc bi prvi morali da imaju Software i uzimaju lepu kinticu + na tome!?

Comment

• Boki Ar
                          CBC Senator XXL
                          • 11.11.2004
                          • 2827
                          • Aranđelovac
                          • Vektra

K+CAN commander... Tako se zove...

Comment

• Vladd
                            CBC Senator XXL
                            • 09.07.2006
                            • 581
                            • NBG

Hmm ..rece mu jedan co'ek, a i strucna literatura ne obradjuje temu ponajbolje, a kada novinari ne znaju, ne zna niko

Poz.

Comment

• TETAK
                              CBC Senator XXL
                              • 30.09.2004
                              • 3034
                              • Čačak, Srbija

Boca, da li to zna?i da možeš da o?itaš pravu km. kod benzinca ili ne?

Comment

• TETAK
                                CBC Senator XXL
                                • 30.09.2004
                                • 3034
                                • Čačak, Srbija

Nisam našao ništa dojmljivo!

Comment

Working...
                                X