Presretaci i u Srbiji

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • CLD
    CBC Senator XXL
    • 08.02.2005
    • 1225
    • Belgija - ranije Luna-Chico

kad imas vise onda je malo.

Comment

• BOOST
      Founder - Admin od Začetka
      • 29.09.2004
      • 8726
      • Gislaved//Sweden
      • SAAB 9000 AERO R; SA

razmazena druzina

Vidite, ovako, neke stvari , nemojte da mislite da imam neke specijalne afinitete da se jurcam sa policijom,ne proslo me.
      Malo da se osvrnemo u nazad da doba kad jee to bilo interesantno.

Od 1977-1979 mi je glavna okupacija bila da provociram pandure da me jure. Najvise iz razloga da ih navucem da se slupaju ili na bilo koji drugi nacin uniste auto.

Jbg. mladost ludost tada sam imao izmedju 14-16 godina .

Svaka patrola izmedju Vrbasa i Novog Beceja koja je radila u to vreme dobro se seca jednog blaze nasviranog keca (motor od 128 3P sa abart bregastim) nista specijalno za danasnje norme ali zlotvor za tadasnja auta koja su patrole vozile.

Da, uspevao sam, nikad me nisu uhvatili, znali su koga jure, ali jbg. maloletnik, cale prijavi da sam mazno auto, on cist a mene nisu mogli da ihvate na delu.

Na dusi imam 3 keca iz Vrbaske opstine, 2 je slupao pandur koji je letos bio kod staze 201m u Vbasu cuvajuci barijeru kod benzinske pumpe u nedelju. Jedan brka od nekih sad vec 50 kusur za svu ironiju.

Da, bio sam fer i odneo im po flasu kisele vode

Becej ima 1 auto totalno havarisan takodje .

Znam, nisam bio cvecka , brnzin je bio jaci, jos je ali pokusavam da drzim stvari pod kontrolom.

Ima par zemalja kuda se krecem tranzitno i u sustini nemam ni pojma da li su nekad probali da me poteraju, znam u svakom slucaju da kad bi znao da me jure da bi stao. Jurnjava je jurnjava ali par stvari postujem :

Nikad neobilazim ni jedan auto sa vecom vrzinom od njega nego li max 20-30km/h. Usporim, obinjem i caos.

Po statistici koja se vodi, to sto najvise smeta i uplasi vozace koji se drze propisa je upravo obici ih sa 100+km/h brze od njih, ono tipa da naprave piruetu kad ih neko obinje u vazdusnoj turbulensi.

60% vozaca to vide kao najvecu opasnost u saobracaju, taj segment zestoko postujem.

Ali zato kristim svaku trasu gde sam sam na putu. Svugde i uvek, ma gde da sam.

Kao sto rekoh, ako bi me pojurili, stao bi im iz razloga sto znam za ovo navedene cinjenice jer ako su oni GLUPI da jurenjem na putu izazivaju opasnost po ostale ucesnike, ja nisam.

Tek toliko da razjasnim neke stvari.

Eto, sad znate i koju vise o meni iz dana ludosti , no, jbg. saznali bi kad tad, bolje da cujete od mene

==========================================

Da sumiram:
      Ti presretaci nepostoje u zemljama kao sto je recimo Svedska, gde je sigurnost u saobracaju na najvisocijem mogucem nivou.

Postoje u kaubojski nastrojenim zemljama gde jos uvek vazi zakon jacega.

Ovde za takve svari imaju helikoptere koji prate i kad ta moraces da stanes, da sipas gorivo?

Toliko o idiotskim resenjima.

PS: Druga je stvar juriti ubicu koji je pobegao iz zatvora ili slicno, a nekoga ko je imao radosno stopalo i poterao malo, moze da uhvati panika i da krene da bezi nerazmisljajuci o sigurnosti ostalih, kao nazalost sto sumnjam da bi ekipa koja ga je poterala ispostovala i u cilju bezbednosti na putu odustala od sulude igre.

// Boost
      Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
      move your mind

Comment

• DejanV
        CBC Senator XXL
        • 19.07.2005
        • 682
        • Beograd

Nije mi sasvim jasno zasto oni uopste MORAJU da jure ikoga?

Zar nije sasvim dovoljno da snime film i registruju neku abnormalnu brzinu, pa lepo jave radio patrolama ispred sebe, ili vec kako to ide?

Inace, jedan sabobracajni policajac mi je rekao da otprilike tako i rade, namerno izbegavajuci potere posebno u gradu, jer smatraju da time ne smanjuju vec povecavaju opasnost po sve ostale.
        Brzina košta. Koliko brzo hoæeš da ideš?

Comment

• BOOST
          • 29.09.2004
          • 8726
          • Gislaved//Sweden
          • SAAB 9000 AERO R; SA

Da Dejane, i onda kauboj zajaha na konja i ....
          move your mind

Comment

• Skyline GT-R
            CBC Senator XXL
            • 13.02.2005
            • 806
            • Chicago - My Kind Of Town

Originally posted by BOOST
            Ovde za takve svari imaju helikoptere koji prate i kad ta moraces da stanes, da sipas gorivo?

Pa zasto ih onda momci iz "GIS" ekipe prave na budale?

Comment

• DejanV
              CBC Senator XXL
              • 19.07.2005
              • 682
              • Beograd

Originally posted by BOOST
              Da Dejane, i onda kauboj zajaha na konja i ....
              ... i otkri da je neko zatvorio vrata korala.

Ne odgovori na osnovno pitanje?

Comment

• BOOST
                • 29.09.2004
                • 8726
                • Gislaved//Sweden
                • SAAB 9000 AERO R; SA

Dejane, nemoraju da jure, ali ce , isto kao sto pas juri macku, macka misa itd, primitivni nagoni su u pitanju

Skyline

GIStockholm Hallo, nocne voznje ako nisi zapazio, a Stockholm, kad budes bio tamo svatis da nema sta helikopter tu da trazi. Nije to USA, druga vrednovanja.
                move your mind

Comment

• stefanves
                  CBC Senator XXL
                  • 10.12.2006
                  • 1351
                  • BG

BOOST, LEGENDO!!!
                  Fiat Punto MK1, 1.2 16v @85hp, '99
                  Konacno i ja imam auto :-)

Comment

• pana82
                    CBC Početnik
                    • 08.10.2007
                    • 6
                    • Beograd

ukoliko dodje do jurnjave a pritom se drugi ucesnici ugrozavaju u saobracaju, patrola ima nalog da prekine poteru, mada se slazem da ima usijanih glava koje kod nas nece postovati to.

Comment

• DejanV
                      CBC Senator XXL
                      • 19.07.2005
                      • 682
                      • Beograd

Da za trenutak zanemarimo izuzetke, meni se cini da prakticno svaka, ili bar gotovo svaka jurnjava dva auta po gradu ugrozava sve od reda oko sebe, od drugih vozaca do pesaka.

Zar nam nije dosta idiota koji sa 100+ km/h projure kroz njima crveno svetlo, pa sta bude, bude? Zar sada i policija treba da nas ugrozava?

Meni se takvo resenje cini jako dobrim, jer ma kako gledao na stvar, policija ima prednost mnogobrojnosti i radio veze. Uopste, smisao presretaca vidim jos jedino koliko-toliko na auto putu, gde je ipak drugacija situacija, oni su ipak daleko manje gusto naseljeni od gradskih ulica.

Comment

• Marko001
                        CBC Senator XXL
                        • 09.09.2006
                        • 1070
                        • Belgrade

ja uopste ne vidim smisao presretaca, nek uvedu kamere pa kad te snimi da bezobzirno vozis oduzmu ti dozvolu i cao. ali ne nesto uslovno nego zaista da uzmu dozvolu i to na npr. godinu dana i razrezu kaznu tipa 1000 eur.

ili jave sledecoj patroli pa te ona zaustavi... ovako sa presretacima ce jos i policija dodatno da ugrozava bezbednost saobracaja... jos kad ovaj prvi pocne da bezi a oni da ga jure i sve to sa 200 km/h... bice jos vise karambola na putevima...

ili nek angazuju jedno 5 gazela (helikoptera) npr. da nadgledaju auto puteve... mislim da bi to imalo jos jaci psiholoski efekat nego presretaci, a helikopteru en mozes pobeci

i mislim da je apsurno da jure nekoga ko vozi malo preko ogranicenja, treba da jure bas one koji bezobzirno krse propise...

Comment

• zec
                          CBC Senator XXL
                          • 05.01.2005
                          • 450
                          • bgd

Ok je da te zaustavi sledeca patrola, ali NE na auto putu! To takodje ugrozava bezbednost saobracaja!
                          Zamisli situaciju da vozis 120km/h u brzoj traci (sada postujes ogranicenje) i izlece pandur sa lizalicom...
                          "If everything seems under control, you're just not going fast enough."

Comment

• BOOST
                            • 29.09.2004
                            • 8726
                            • Gislaved//Sweden
                            • SAAB 9000 AERO R; SA

a 120km/h je za zeca brzo?
                            move your mind

Comment

• DejanV
                              CBC Senator XXL
                              • 19.07.2005
                              • 682
                              • Beograd

@Boost
                              Pa, mogu ti reci da ima deonica na putu Beograd-Nis gde je 120 km/h ili samoubilacka brzina, ili strasno mrzis svoj donji postroj i radis na tome da mu dodjes glave.

Na primer, par km ispred mosta kod Raznja. Dozvoljeno je 110 ili 120 km/h, nisam siguran, ali ja ipak ne bih da rasturim svoje automobile, pa tu vozim ne brze od 90 km/h, kako bih kako-tako presao one dzombe. Na stranu sramota sto su one uopste tu, na medjunarodnom drumu ...

Istina, ima i par deonica gde mozes i 180-190 km/h prilicno opusteno, tih 10-15 km koliko traje deonica.

Comment

• BOOST
                                • 29.09.2004
                                • 8726
                                • Gislaved//Sweden
                                • SAAB 9000 AERO R; SA

Dejane, znam, vozio tuda ali ne auto vec lokomotivu i imao sva 4 tocka u vazduhu na kraju mostova , nadvoznjaka ili sta vec.

Nije toliko strasno

BTW: Zecevi nemogu da trce 120 na sat
                                move your mind

Comment

Working...
                                X