KIA ceed

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • markofpi
    CBC Senator XXL
    • 27.07.2006
    • 1552
    • Bezanijska Kosa

KIA ceed

Postoji puno tekstova o ovom modelu, kako od strane obicnih vozaca tako i od renomiranih evropskih auto casopisa, a zajednicko za sve jesu samo reci hvale za korejskog golfa. Par ljudi koje licno poznajem vec poseduju pomenutog ljubimca, prezadovoljni su njime, a i moj utisak posle kratkotrajnih voznji je isti.
    Za mnogo manje para od konkurencije dobija se dinamican i dizajnerski vise nego zanimljiv automobil, solidnih voznih karakteristika, brdom opreme i po meni najvaznijim garancijom od 5god. ili 150.000km.
    Kazu pravi evropski auto, a sta vi kazete???
  • prolupator
    CBC Senator XXL
    • 02.09.2005
    • 3968
    • Zemun

Zelis da ga kupis? Meni se, licno, dopada. Samo mi je prevelika razlika u ceni za 90 i 115KS (diesel, naravno) A 115KS je prava mera. I steta je sto ima samo peto-brzinski menjac.
    OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• TETAK
      CBC Senator XXL
      • 30.09.2004
      • 3034
      • Čačak, Srbija

Da sa?ekamo malo i vidimo kako ?e da se pokaže u eksploataciji.?injenica je da cene polovnih auta iz Koreje jako brzo padaju tako da možda treba sa?ekati neki polovnjak star par godina.............
      Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• markofpi
        CBC Senator XXL
        • 27.07.2006
        • 1552
        • Bezanijska Kosa

Originally posted by prolupator
        Zelis da ga kupis? Meni se, licno, dopada. Samo mi je prevelika razlika u ceni za 90 i 115KS (diesel, naravno) A 115KS je prava mera. I steta je sto ima samo peto-brzinski menjac.
        Obzirom da za istu sumu novca mogu kupiti Astru sa osnovnim paketom opreme i slabijim motorom ovo mi se cini sasvim ok! Na zvanicnom sajtu nisam nasao cenu modela sa jacim dizel motorom, a sto se tice menjaca mislim da je sestobrzinski rezervisam iskljucivo za 2.0 CRDi od 140KS.

Comment

• iwcham1979
          CBC Senator XXL
          • 17.07.2007
          • 741
          • Nis
          • Seat Altea 2.0Tdi

Autic je ko bombona. Evo ti jedan linkic ako te zanima:

http://www.speed-industry.com/articles. ... a=1&id=219

Comment

• vladabgd
            CBC Veteran
            • 01.01.2005
            • 132
            • beograd

ja sam se mnogo lozio na ceeda ali kad sam ga pogledao unutra odushevljenje je nestalo. imam utisak kao da nije bash najbolja zavrshna obrada unutra.. nekako je nedovrshen. i ove oznake belom bojom na dugmicima su nekako razlivene. bash sitnice ali mi mnogo kvare utisak.

na ovom linku ima mnogo vishe slika http://totalcar.hu/tesztek/ceed16crdi/

Comment

• markofpi
              CBC Senator XXL
              • 27.07.2006
              • 1552
              • Bezanijska Kosa

Hmmm...mene je i unutrasnjost imresionirala i to iz dva razloga! Prvi, sto se mnogo razlikuje od dosadasnjih korejskih automobila, nekako je sve preglednije, prijatnije, na dohvat ruke... Drugo, sto su materijali od kojih je napravljena veoma prijatni za dodir, a pretpostavljam i dobrog kvaliteta, a tu pre svega mislim na trajnost.
              Moguce da je tebe razocaralo par detalja koji su kopirani sa nekih evropskih modela kao npr. komande za klimu koju se preslikane iz VW-a ili recimo imitacija hroma na rucicama za otvaranje vrata.
              Meni licno sve deluje veoma dobro uklopljeno, pogotovo ako enterijer nije slroz crne boje vec je donji deo neka prijatna bez boja, a gornji crne boje i ako je sredisnji deo konzole oivicen aluminijumom...

Comment

• iwcham1979
                CBC Senator XXL
                • 17.07.2007
                • 741
                • Nis
                • Seat Altea 2.0Tdi

U Autobild-u reci hvale, ali "oseca se miris jeftine plastike" unutra! Ni mene nije impresionirala unutrasnjost! Naprotiv, razocarala! Oni cajgeri ko na Loganu! A i ne svidja mi se "vw polo" resenje za tablu koja je odvojena od menjaca! Volan lep, zeleno osvetljenje neeeee! U svakomslucaju, VW Golf unutra i on, ko svila i sintetika! Mada, sve je to subjektivno!

Comment

• markofpi
                  CBC Senator XXL
                  • 27.07.2006
                  • 1552
                  • Bezanijska Kosa

Eto meni se npr. ne svidja taj deo koji si pomenuo, da je konzola odvojena od menjaca. Ne bih se slozio da su cajgeri kao kod Logana....prvo sto vizuelno nisu, drugo mislim da su ipak lepsi, a trece pao sam na onu narandzasto pozadinsko osvetljenje!
                  Nisam detaljno zagledao ali prvi utisak, kada sve saberem i oduzmem, je da za enterijer nemam nekih prevelikih zamerki.
                  Uostalom mozda npr. Astra ima bolju konzolu i enterijer ali je svakako mnogo skuplja, a ta razlika u ceni nije vredna nekih vizuelnih sitnica na koje se veoma brzo naviknes...

Comment

• iwcham1979
                    CBC Senator XXL
                    • 17.07.2007
                    • 741
                    • Nis
                    • Seat Altea 2.0Tdi

Ako nameravas da ga zadrzis dugo, mislim da je super kupovina! Auto je definitivno dobar, po meni! Ali vrednost ce mu drasticno padati, sto je nevazno ako ga kupujes za narednih 15 godina

Comment

• markofpi
                      CBC Senator XXL
                      • 27.07.2006
                      • 1552
                      • Bezanijska Kosa

Valjda necemo vise bitizrtve sankcija, izolacije i ratova...mislim da niko ko kupi nov auto ne planira da ga vozi 15god. Znam da ce mu cena brze padati nego nekom Nemcu ili Evropljaninu ali je zato u startu auto i jeftiniji tako da mu to dodje na isto...

Comment

• iwcham1979
                        CBC Senator XXL
                        • 17.07.2007
                        • 741
                        • Nis
                        • Seat Altea 2.0Tdi

Necemo, ali npr. moj prijatelj npr. platio Elantru 2.0crdi 2003g 9000e pre 2 godine, bas kad i ja Boru 11200! Ja sad Boru prodajem za iste pare, a on?!

Comment

• markofpi
                          CBC Senator XXL
                          • 27.07.2006
                          • 1552
                          • Bezanijska Kosa

Nisam bas upucen u to koliko vrede polovnjaci ali mi je bas cudno kako to da Boru prodas za iste pare ako si je vozio 2god.?? Jedino ako si tada naleteo na neku extra povoljnu kombinaciju ali to u vecini slucajeva nije slucaj. I ja vise volim npr. Astru ali brate mnogo je to para za malo bolji motor i opremu....ne znam...nisam pametan, samo iznosim svoj nacin razmisljanja. Bolje evropski korejac sa dobrim motorom i opremom (+ garancija) nego 'gola' i slabasna Astra.

Comment

• iwcham1979
                            CBC Senator XXL
                            • 17.07.2007
                            • 741
                            • Nis
                            • Seat Altea 2.0Tdi

Ma jeste. Auto je SUPER, ali cena ce mu padati isto tako super. Nemoj da dajes pare ako planiras prodaju za 3-4-5 godina! Cinjenica! Caos, laku noc svima!

Comment

• iwcham1979
                              CBC Senator XXL
                              • 17.07.2007
                              • 741
                              • Nis
                              • Seat Altea 2.0Tdi

'brojtro. Kia Ceed Fresh 1.6Crdi sa carinom i pdv-om kosta 17500eura, sto po meni i nije bas malo. Ipak je to Kia, koju ces za 5 godina prodavati za iste pare za koje ja Boru 2002g. Recimo Kia Rio 2004g benzinac 60kw sa 50000km,sa klimom, registrovana, u full-u... ceni se 7200e. Nova Kia Rio sa full opremom je oko 12000e. Zvuci neverovatno, ali tacno je! Moj auto je kupljen 2005g za 11200e, i sad ide za te pare kod drugog vlasnika, posle dve godine! Tako da bih ja doobro razmislio sta bih sa tom ne malom sumom novca! Sto se tice garancije, deru oni po servisima debelo i dok je u garanciji! Po mojoj logici, ko bi da menja auto na 3-4 god, treba da ide na "brand" marke i iskljucivo kupuje polovne automobile. Pogledaj npr. sta je kupio Driver_gt za te pare za koje si ti spreman da das za novu Kiu! Ali razmislja se i srcem, a i mozes uvek da kazes novo je novo...Stojim iza onoga sto sam rekao da je auto ko bombona, da dizel ima provereni, tihi c-rail motor, da je dobar! Ali takodje mislim da bi mu odmah po kupovini trebalo kupiti verenicki prsten! Ovo je samo moje vidjenje stvari, naravno!

Comment

Working...
                              X