I koliko sam skontao pre cu dobiti popust na auto koji je vec u salonu nego na isti koji tek treba da se naruci....jel tako!?
Obično auto kuće i same daju popust na modele koji su im "na zalihama". Ja sam ovih dana obilazio par auto kuća i svuda su popusti, valjda zbog mrtve sezone, ali samo za modele koji ne treba da se naručuju. A da li i koliko možeš i sam da im spustiš cenu - nemam iskustva.
Btw, za Cee'd-a se ne čeka duže od 15 dana, barem mi je tako prodavac rekao.
Obi?no auto ku?e i same daju popust na modele koji su im "na zalihama". Ja sam ovih dana obilazio par auto ku?a i svuda su popusti, valjda zbog mrtve sezone, ali samo za modele koji ne treba da se naru?uju.
upravo sam na to prevashodno mislio.i uvek treba pitati, traziti rabate.
svaki trgovac zna da ako proda jeste nesto zaradio a ako je pun magacin, zatvaranje biznisa je opcija na vidiku.
najskuplja moguca stvar je finansiranje magacina robom koju niko nece da kupi.
stajanjem auto gubi vrednost, pogotovu sto za mesec dana pocinje automobilsko 2008. godiste pa su ovi postojeci modeli vec postali godinu dana (prakticno) stari a jos nisu napustili auto salon.
samo po tom osnovu u startu im pada cena za 5 %.
u auto biznisu godista se malko drugacije racunaju...septembar- septembar
Zagolicao me je jedan podatak, a tice se motora i njegove snage. Naime iz 1.4l izvuceno je 109ks! Da li je to dovoljno ili pak veliki broj konja za tu zapreminu i kolika je razlika u voznim karakteristikama izmedju recimo Opelovog ili ne znam vec cijeg motora veoma slicne konjaze, a zapremine od 1.6l???
Sa tim da je ovo atmosferac a taj iz wag ima dve vrste nadpunjenja i turbo i kompresor
Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
- Kako to misliš, kočim?
Ja sam do skoro imao fabiu 1.4 sa 100ks, i mogu ti reci da ima ona snage ali je trebas poterati u malo vise obrtaje.
Ako poredis 1.4 ili 1.6 sa istom snagom ja bih rekao da se lepse vozi auto sa vecom kubikazom...
Ako bih se licno pitao cak bi pre isao na manju snagu a vecu kubikazu...
Comment