KIA ceed

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • alt+64
    CBC Senator XXL
    • 27.02.2006
    • 571
    • bgd

Recimo Kia Rio 2004g benzinac 60kw sa 50000km,sa klimom, registrovana, u full-u... ceni se 7200e. Nova Kia Rio sa full opremom je oko 12000e. Zvuci neverovatno, ali tacno je!
    Cek bre, sta je neverovatno? Da nov auto izgubi 40% vrednosti za 3 godine? Pogotovo sto je (ako se ne varam) u medjuvremenu doslo i do smene generacija...

Pogledaj, recimo, nekog phaetona iz '04 pa preracunaj % , a on, em je VAG, em je jos uvek aktuelan model

Comment

• iwcham1979
      CBC Senator XXL
      • 17.07.2007
      • 741
      • Nis
      • Seat Altea 2.0Tdi

Ni jedan auto ne bih kupio nov ni u ludilu, pa ni VAG, naravno! Skuplji nov auto zvekne 5000e dole kad ga isteras iz salona, pogotovu VAG (koji kasnije super drze cenu, dok ostali padaju!) Jeste bila smena generacija, sto jos otezava prodaju auta kao polovnog. Sad prave kvalitetnije automobile, pa im je i cena porasla, logicno, a imidza koji su Vw, Audi, Pezo, Citroen, Reno... gradili decenijama, naravno, nigde! Npr. po cenovniku iz Auto-bilda, nova Kia Rio 1.4 kosta 11490e, a npr. Polo 1.4 Trendline 11859! Ova Kia Ceed ce biti dobra kupovina polovna, ne nova nikako! Kao sto rekoh, za te pare covek vozi A6 u kozi! "Zvuci neverovatno.... se odnosi na sledecu recenicu. Trebala je - umesto ! Trebalo je da nazovem post polovno vs novo, i pad cena polovnog

Comment

• prolupator
        CBC Senator XXL
        • 02.09.2005
        • 3968
        • Zemun

Takvoj argumentaciji uopste nije mesto ovde, u ovoj temi, VAG polovan vs KIA nova i sl. Padanje, raspadanje cena i tako to.
        Covek kupuje nov auto i zanima se za C'eed.
        Argumentacija za "udaranje po servisima" u garantnom roku je smesna. Garantni rok i sluzi da se plati samo redovno odrzavanje.
        Pet godina + 150K km je prilicna lekcija svima, da ne govorimo o 7god garancije u normalnim zemljama.
        Meni je to jako primamljivo, pogotovo sto Kia obiluje kampanjskim popustima gde se cena spusta dole za jos oko 10%.
        Nisam zagledao detaljno ni auto ni uslove garancije (sitna slova) ali, na prvi pogled, lepo...
        OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• markofpi
          CBC Senator XXL
          • 27.07.2006
          • 1552
          • Bezanijska Kosa

Sto se cene tice, kao sto ste rekli, i nije bas naivna! Videcemo kako ce biti pocetkom sledece godine kada pocne prodaja ceed-a sa 3 vrata. Realnoocekujem padanje sadasnjeg ceed-a ili bar neki ozbiljan sezonski/akcijski popust...

Comment

• vladabgd
            CBC Veteran
            • 01.01.2005
            • 132
            • beograd

ma ako ti je stalo da kupish ceeda idi do salona i poprichaj sa ljudima tamo. za nekih ~45minuta lik je spustio cenu za 500e . znachi mogu njihove cene josh dole ali treba malo cenkanja. inache vrlo uskoro je on rekao da stize na trzishte i sporty wagon koji je meni bar shto se spoljashnjeg izgleda tiche lepshi nego obichan hatcback ceed.

a ova prodaja auta koji je pre 2 godine koshtao xx eura za iste pare sada bez neke xtra dorade

Comment

• mirdza
              CBC Senator XXL
              • 14.03.2005
              • 2437
              • Katowice (PL) / Banja Luka
              • AGP / W126

U PL Kia daje 7 godina / 1.000.000km (milion!) garancije na Ceed
              Na sto se tacno odnosi garancija nemam pojma ali zvuci impresivno...
              Zovem se Miroslav i pravim igračke.

Comment

• markofpi
                CBC Senator XXL
                • 27.07.2006
                • 1552
                • Bezanijska Kosa

Originally posted by vladabgd
                ma ako ti je stalo da kupish ceeda idi do salona i poprichaj sa ljudima tamo. za nekih ~45minuta lik je spustio cenu za 500e . znachi mogu njihove cene josh dole ali treba malo cenkanja. inache vrlo uskoro je on rekao da stize na trzishte i sporty wagon koji je meni bar shto se spoljashnjeg izgleda tiche lepshi nego obichan hatcback ceed.

a ova prodaja auta koji je pre 2 godine koshtao xx eura za iste pare sada bez neke xtra dorade
                Tome se i nadam jer licno znam par ljudi koji su dobili ozbiljne popuste u vidu besplatnih alu felni ili boljeg ozvucenja, alarma,.... ne znam samo kako kako navesti dilera da odobri popust znajuci da svi zele sto vise da zarade...

Comment

• iwcham1979
                  CBC Senator XXL
                  • 17.07.2007
                  • 741
                  • Nis
                  • Seat Altea 2.0Tdi

Moze, moze! Narocito VAG. Jel pratis oglase? Moj prijatelj je pre dve godine kupio Octaviju 99g TDI 66kw za 6500e, i provao je nedavno za iste pare

Comment

• markofpi
                    CBC Senator XXL
                    • 27.07.2006
                    • 1552
                    • Bezanijska Kosa

Mislio sam pre svega na nov automobil....za polovne manje vise znam!

Comment

• iwcham1979
                      CBC Senator XXL
                      • 17.07.2007
                      • 741
                      • Nis
                      • Seat Altea 2.0Tdi

Ma uvezi ovo ako volis Korejance, i

Nadjes neki sa ovako 30000km, i da te bog vidi:
                      Samo 1god star, imao bi i garanciju

LINK
                      Ja ih ne volim bas, ali ovo je vrrrrlo fino! Puckica!

Btw, izvinjavam se sto sam sugerisao polovan auto, kad si jasno zapoceo post pitajuci za savet u vezi novog! Ali toliko lepih finti ima za 1,2,3 god stare polovne, that I couldn't resist!

skracuj linkove
                      edit by IvanT

Comment

• vladabgd
                        CBC Veteran
                        • 01.01.2005
                        • 132
                        • beograd

Originally posted by iwcham1979
                        Moze, moze! Narocito VAG. Jel pratis oglase? Moj prijatelj je pre dve godine kupio Octaviju 99g TDI 66kw za 6500e, i provao je nedavno za iste pare

jedino ako nadjesh neku ovcu a da si pri tom dobro proshao kad si pazarivao pa da kazesh da moze da ode posle 2 godine za iste pare. mislim gde je tu logika ? auto stariji dve godine sa vishe predjenih km a koshta isto ? opet kazem jedino ako si ga neshto bruka sredio i ulozio u njega to je drugo. a ako mislish na to sa vracanjem kilometraze.. ja se time ne bih hvalio

i ajd skrati linkove kad ih kachish, nije teshko a daleko je preglednije

@markopfi

shto se skidanja cene tiche.. pojavish se da gledash auto pa krenesh malo u prichu sa likom koji ce ti ga prezentovati. stavish mu do znanja da si ozbiljno zainteresovan ali da si pritom gledao i druge modele i recimo dobio ih neshto ispod cene (ako odesh u onu kia-u na zr putu tamo bar nije teshko da kazesh da si pre njih svratio u toyotu, skodu.. ), ili neku opremu uglavnom provuchesh kroz prichu neku simpatichnu ponudu (bolje idi sa nekim pa sa tim prijateljem to promrmljash da ovaj chuje ) a druga stvar shto kia kod nas ne proda previshe automobila kao recimo ovi gore pomenuti pa ce i gledati da se shto manje ugradi da ne izgubi kupca.

Comment

• iwcham1979
                          CBC Senator XXL
                          • 17.07.2007
                          • 741
                          • Nis
                          • Seat Altea 2.0Tdi

Auto stariji dve godine sa vishe predjenih km a koshta isto ?

Ali to je V.A.G auto stariji dve godine sa vishe predjenih km a koshta isto!
                          Ne stvarno, kupio sam Boru pre dve godine za 11200e!? (Ima je u automobili clanova) Nije to bila super kupovina, nego cisto Ok cena! Nista nije budzeno, Sada se moze prodati za iste pare 100% Pogledaj stanje na placevima! Ovo ispod su placevi koji su mi pali na pamet u trenutku! Bila je i u oglasima za 11600, i covek je dolazio da je vidi, zvao posle da kupi, ali je bilo vreme god. odmora i jednostavno nismo mogli s jednim autom u porodici!

Ova je npr. gola u odnosu na moju, a vidi cenu:

http://www.autokucaholliday.co.yu/plac/ ... 73#detalji

Ili provali ovo: samo 66kw, gola ko pistolj a:

Comment

• vladabgd
                            CBC Veteran
                            • 01.01.2005
                            • 132
                            • beograd

mogu samo da kazem bolesna cena (ili trzishte) za auto star 4-5 godina na staroj platformi golfa (chetvorke)... ima drugih, boljih stvari za te pare. mislim primera oglasa sa cenama u nebesima uvek mozesh da nadjesh (jer su takvi oglasi vechni ) shalim se

Comment

• sw.brick
                              CBC Senator XXL
                              • 09.10.2004
                              • 8141
                              • Beograd, barajevo-zemun
                              • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

vidim ovde svašta se napisalo...
                              Kia je ?erka Hyundai-ja, sli?an status ima kao VW u odnosu na AUdi.
                              ista osnova, malo jeftiniji materijali, isti motori.

Kia daje 7godina garancije i kod nas, ne znam ta?no koji model(i) i to je tek nedavno uvedeno.
                              za stare modele je ostalo 5 godina garancije.

korejskim automobilima kao polovnim raste cena na tržištu zadnjih godina, (kvalitet se prepoznaje samo teba vreme) i relativan pad cena je sve manji. naravno opšte u Evropi, kod nas kasni trend kao što kasni i sve ostalo...stare tvrdoglave navike

ako ti nije hitna kupovina, sa?ekaj nekoliko nedelja, i u oktobru startuje prodaja I30 modela Hyundaija koji je kompletno evropski auto.
                              po?evši od konstruisanja i razvoja po evropksim merilima.

što se ti?e cene i cenkanja, dileri traže max cenu pri prvom kontaktu.
                              najbolji metod je da se pojaviš krajem meseca, negde sredinom 4.te nedelje.
                              staviš do znanja da si ozbiljan kupac, usput kao naivno pokažeš i keš za kupovinu, dovoljno da prodavcu upali lampica da ti posveti svo vreme ovoga sveta.

zatim tražiš popust 25% na preporu?enu prodajnu cenu (ona cena u izlogu nikada nije fiksna kod auto trgovine), pa se dalje cenjkaj.

ako su u auto ku?i iole poslovni i normalni u ovo doba godine (kada je ina?e mrtva sezona) glatko treba da ti spuste cenu za 2-3,000 evra za model koji je tu u salonu ve? fizi?ki. (ili u magacinu u blizini ali fizi?ki dostupan odmah auto ku?i).

pošto trgovci jako loše stoje sa matematikom po pravilu, ti njima ponudi da ti ubace dodatnu opremu po tvom izboru u cenu paketa, u paket koji ti kupuješ, za vrednost od oko 10tak % neto cene auta.

porez, i ostalo ne treba uzimati pri cenkanju u obzir, to je prosto državni deo i tu nema cenkanja.

trgovac ?e pokušati vrlo verovatno da se pravi "pametan" i da negira bilo kakvu pri?u o ceni i promeni iste, samo budi hladnokrvan.
                              ti imaš pare u džepu a on mora (da mora) da proda auto nekome ako želi da zadrži posao jer ima normu.
                              obi?no na 2 ili 3 meseca ako ne proda, tj ne zaradi auto ku?i sveži novac, leti na ulicu...iskusni trgovci znaju to da sakrivaju, manu to svog položaja a ti to vešto koristi.
                              samo polagalno, ti ?ekaj, njima su neophodne tvoje pare.
                              auto koji stoji u salonu je bezvredan zarobljeni kapital na koji se pla?aju kamate, itd...

ako ti sve to deluje ?udno i naivno, potraži na netu uputstvo za kupovinu novog automobila iz ameri?kih izvora....
                              tu je sve objašnjeno kako da se obu?eš, kako da pri?aš, šta da pri?aš, koje fraze pitanja da postavljaš, kako da pokažeš da si ozbiljan, kako da navedeš prodavca da proverava tvoje limite finansija.

ili jednostavno ako nemaš živaca za trgovinu, kaži da bi rado imao taj i taj auto, da nemaš neke bitne zamerke na sam auto ali da ti cena ne odgovara.
                              imaš xx eura u džepu koje te svrbe pa kako oni mogu da ti pomognu da ih potrošiš.
                              traži da se pojavi i menadžer salona, tj pitaj za to.
                              trgovcu je sramota da mu šef prisustvuje nedovršenoj prodaji ili još gore da šef završi ( close/ zatvori, ne znam doma?i izraz) prodaju.

slobodno pitaj za akcije, popuste, dodatnu opremu, dodatne garancije, dodatne servise,...time ?eš pokazati da si jako zainteresovan ali i da znaš da je na redu cenkanje i da si spreman na igru.

MSRP preporu?ena cena je samo to, preporu?ena kao maksimalna po?etna.
                              na koliko ?e se završiti je stvar tebe i prodavca.

on radi na procenat. ako proda auto ima x% procenat što je neki novac.
                              ako ne proda auto ima 0% od 0 eura koliko je prodao, i dobija automatski crticu u svom dosijeu (tj bliži se gubitku statusa prodavca, dobija kaznene penale).

ti možeš da sa?ekaš i da mesec obrne, i da kupiš auto recimo slede?eg 3. datuma u mesecu.
                              trgovac ne može da ?eka, on ima krajnji rok prodaje, i ima surovu kvartalnu i mese?nu statistiku. njemu se žuri, ako zna da ima pouzdano ispred sebe pravog kupca a ne foliranta.

na tebi je samo da ga ubediš da si kupac, i drugu pesmu ?e propevati vrlo brzo.

novi auti se ne kupuju svakoga dana, a pogotovu ako si kupac sa parama tj imaš keš ili kupuješ na karticu.

ako nemaš para za kupovinu ve? pozajmljuješ zaboravi na ve?inu pri?e oko cenkanja...trgovac zna da si ti u cajtnotu jer tebi otkucava kamata i tebi teku vremenski rokovi..

i da, dodji peške neposredno pred trgovca. ne mora da vidi auto u kome si se dovezao. ako prodavac zna tj pretpostavlja da si došao peške sa parama (a to mu diskretno staviš do znanja) ako ima 2 grama mozga kapira da si došao da se odvezeš u novom autu.
                              signal da je na njemu da sprovede akciju do kraja, uklju?uju?i popust.

tako bi barem trebalo i ovde da funkcioniše trgovina, ja imam iskustva iz nekih drugih krajeva a pravila bi i ovde trebalo da su ista/vrlo sli?na pošto su i naše auto ku?e ušle u sisteme mati?nih principala.
                              volvo
                              945 SE turbo lpg
                              344 GL lpg

Comment

• iwcham1979
                                CBC Senator XXL
                                • 17.07.2007
                                • 741
                                • Nis
                                • Seat Altea 2.0Tdi

Ako stvarno moze da se spusti cena za 2-3000e kao sto kaze covek, onda to mnoogo menja stvari! Ali ja bih ipak cekao i30, mada mislim da ce ti on biti skuplji! U nemackoj je jeftiniji od Golfa 4000e! i30 izgleda primetno kvalitetnije i lepse od ceed unutra, i kad ih posmatras na papiru!
                                Btw, brick, iako nikada necu kupovati nov auto, svaka cast na ovom vodicu! Odusevio me je! Zaista izuzetno korisne finte!

Comment

Working...
                                X