Vozio Korejance, nedavno Kiu Sorento, a Hyundai Elantru ima moj kum! Takodje sam vozio i vozio se puno puta u Sonati (inace moj matori je uzeo za firmu! Btw, zaheb godine!) Nema osnova za kupovinu takvih auta u odnosu na to sta nudi konkurencija iako je cena malo visa! Bizuterija pa mozemo sad da pricamo "babi se snilo sto joj je milo" do sutra!" A to ne nameravam!
KIA ceed
Collapse
X
-
Ceed je OK auto... U odnosu na prijasnju KIA produkciju dosta veliki korak naprijed... Necu reci da je kao ili bolji od NJV (Njegovog Velicanstva) Golfa, ali nije vise ni daleko kao prije... Sasvim pristojno ponasanje na cesti, dosta je sirok, unutra na momente ima i vise prostora od NJV... Malo mu je plastika u unutrasnjosti slabijeg kvaliteta u odnosu na NJV, ali koliko para toliko muzike... Novi 1.6 dizel (Hyundai) im je sasvim OK, vuce bolje od ocekivanja, i kao i svaki CRDi (TDI, HDi, i sl.) pocne posustajati iznad 3.500/min... Malo navikavanje zahtijevaju instrumenti koji svijetle narandzasto na centralnoj konzoli, ali nije ruzno...
Sve u svemu jos vise smanjena razlika u odnosu na VW, nije to jos to, ali u zavisnosti od cijene, neka svako sebi prilagodi odluku... Uporedjivanjem cijena donesite odluku, niste nasli pare na ulici (barem ne vecina vas...)... Koliko znam, Ceed ide u reklamu sa 7 godina garancije, mada je to u stvari klasicna na 5 godina, sa jos 2 godine za motor i mjenjac... Ne znam ima li ogranicenje u kilometrima, ali je obicno bilo 100.000 km... Malo im se to zna razlikovati od trzista do trzista... U svakom slucaju nekome ko ga nece prodavati unutar 5 godina, mislim da se isplati platiti manje nego za izvikaniju konkurenciju, koju ces doduse skuplje prodati nakon 5 godina, ali si je skuplje i platio... Kome ce dosaditi za godinu dana, nek se drzi Golfa... Manja je i vjerovatnoca kradje kod Korejanca...
Sve u svemu ozbiljan automobil u "Golf" klasi... Kod mene je bio na testu 7 dana, i presao sam oko 800 km s njim... Jedini kvar koji sam primijetio (nakon nekoliko redakcija koje su ga vozile) je bio aktivni naslon za glavu na vozackom sjedistu koji je "disao" naprijed-nazad u odnosu na upiranje u naslon sjedista, ali kako je auto bilo u garanciji, ne sumnjam da se to ne bi napravilo...
Comment
-
-
1.6 CRDi, 115 KS
To im je novi motor, i Hyundai koristi isti takav, a ponasa se kao i vecina CR dizelasa, vrlo dobro ubrzava u medjuubrzanjima, tako da je u voznji obicno dovoljno samo stisnuti gas i prestici vecinu "normalnog saobracaja"... U svakodnevnoj voznji tesko iskoristiv sav potencijal... Iznad 3.500 obrtaja ga nema smisla puno tjerati jer na oko 4.000 skoro da "pocne kociti"...
Pri pretjerivanju u krivini, vuce malo nosom prema vani, sto nije neocekivano, lako se kontrolise, i ne dolazi nenajavljeno... U 90% situacija, dovoljno je "dodati" malo volanom, i sve je rijeseno.
Malo "brza" rucica mjenjaca bi mu dobro dosla... Dovoljno je precizna pri normalnim promjenama, ali kod "brze ruke" zna malo "zapeti", ustvari nije joj toliko precizno vodjenje, pa se mora prilagoditi njenom tempu... Posto je CRDi u pitanju, to i nije neki problem...
Neko spomenu KIA Sorenta, koji je i meni "premekan", i ljulja kao brod, ali su to po konstrukciji ova 2 modela totalno neuporediva vozila, osjecaj za volanom Ceed-a je puno vise "Golfaski" u smislu tvrdoce ovjesa, i osjecaja "lezanja", te tvrdoce sjedista...
Ostadoh prijatno iznenadjen, jer nisam ocekivao toliko poboljsanje u odnosu na ranije modele... Koga interesuje automobil, neka ga obavezno ode isprobati na test voznju...
Comment
-
-
Znas sta, nisam siguran u cijene, a trenutno im je stranica u BiH pod rekonstrukcijom, pa ne mogu do cjenovnika...
Nisam siguran ni da se razlika izmedju ova 2 modela 90 vs. 115 KS moze narocito primijetiti u svakodnevnoj voznji... Na stoperici moze... Drugim rijecima, ne znam koliko se vise para isplati dati za 25 KS vise... Znam da kad ti zafali tih 25 dao bi puno da ih imas, ali nisu svemoguci...
Comment
-
-
Kao Sid. Malo bi bilo nezgodno da se Cerato cita kao Serato.
Comment
-
Comment