Zarada i automobili taxista

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • djukic
    CBC Senator XXL
    • 27.03.2005
    • 2526
    • Beograd

Jerotije>
    Ja zivim u Srbiji. Koji deo posta te podsetio na EU.
    Ako je prvi deo oko ispita zalim sto se Srbija i sa njom i Beograd srozao ako je jos 1988 bio na nivou EU.
    Ako je u vezi sa naplatom stete na putu to stoji i to je moguce uraditi. Naravno treba biti uporan: Pa tako treba pozvati policiju, sacekati da dodju (2h) sacekati uvidjaj (1h). Potom treba snimiti stetu u osiguravajucem drustvu (pola radnog dana na cekanje i 30 min. na snimanje stete tj. procenu). Potom treba otici do ljermontove i uzeti zapisnik (kopiju). To sve odneti u Beograd put i tamo izgubiti jos par sati. Ostaje da se dalje ceka na isplatu koja mora biti u roku od 15tak dana. Sve u svemu sa cekanjem zapisnika, naplatom.... Sve to izadje na nekih 1-1.5 meseci. I stvar funkcionise!!!
    https://t.me/pump_upp

Comment

• Marko001
      CBC Senator XXL
      • 09.09.2006
      • 1070
      • Belgrade

Ja se relativno često vozim taxijem i na kratkim relacijama pa mi račun bude recimo 150 dinara i moram priznati da me ni jedan taxista nije odbio da me preveze na toj relaciji bez obzira na udruženje... zadnji put mi se desilo nekoliko puta pre 3 godine na novom beogradu da su bili bezobrazni i da nisu hteli da voze kratku relaciju, ali u zadnjih par godina ne...

doduše ja odlučno sednem i narogušeno ali kulturno gažem gde treba da stignem možda je i to doprinelo...

Comment

• doc
        CBC Senator
        • 25.08.2006
        • 240
        • BGD/KG

Originally posted by tojeto
        E vidiš ti si to doživeo i ose?aš se povre?eno a šta misliš kako je meni što ne mogu da stanem kod železni?ke stanice ili nedaj bože kod autobuske (kod Simpa) jer odma do?e policajac i po?ne da me proverava o Aerodromu samo sanjam.
        To da si išao peške do Slavije zato što niko nije hteo da te vozi to si slagao jer da si zaustavio Pink, Maxiss, Lux ili bilo koji taxi u Kara?or?evoj ulici on bi te prevezao gde želiš. Što se ti?e vas doktora niste baš najbolji primer za poštenje, još si mlad najbolji primer možeš videti na ortopediji Banjica gde da bi legao u krevet kad te prime u Bolnicu moraš sam da ga na?eš i da ne nabrajam dalje.
        Da smo neradnici i to si slagao jer ja vozim auto 2004 godište i niko mi ga nije poklonio nego sam ga zaradio na taxiju e to nemože da se postigne ako neradiš 28 dana u mesecu po najmanje 8-9 sati dnevno.
        ako te bas interesuje,
        lux takxi br 605, fiat stilo
        beotaxi 1208 neki mercedes,
        beotaxi 709 ili 907 nisam siguran - opel astra
        ...
        e onda mi je pukao film, pa sam otisao pesaka...

druga stvar, ko tebi daje za pravo da kazes da lazem!!!!
        jesi li bio tamo? nisi! pa?

ne osecam se povredjeno, samo tvrdim da su 70 - 80 % taksista prevaranti i neradnici.
        Pametniji popusta, ali mentalno...

Comment

• djukic
          CBC Senator XXL
          • 27.03.2005
          • 2526
          • Beograd

Ja radim ceo dan. Radim servisni posao, nazalost nemam radno vreme. Moglo bi se reci da sam ko taksista. Stalno sam po gradu. Evo u vreme protesta taksista ja sam imao veliki problem jer je u jednoj apoteci koju odrzavam stao racunar - program. Jedva sam se dovukao do njih sa zakasnjenjem od 2h. Ja kod gazde te apoteke nemogu da odnesem opravdanje beotaxi-ja. Mogu da izgubim taj posao i nece mi to taksisti nadoknadjivati svakog meseca.
          Da odem ispred vlade i da zahtevam ukidanje taksista? Ili da zahtevam ogranicenje broja servisera? Mozda bi to bilo najbolje da se Beograd podeli na odredjeni broj servisera racunara pa da ja uzivam tj. da radim puno ali da gore pomenuti gazda apoteke nema izbora?
          Ja sam za to da u Beogradu postoje 3 servisa kompjutera. Da se ukine Metro, Tempo, Rodic i slicni sto obaraju cene racunara.
          Nemogu da kazem da su svi taksisti neradnici (daleko od toga). Komsija u mojoj zgradi je taksista i vozi zutu floridu (uzeo na taxi varijantu). Kaze da zaradjuje dobro. Moze da izdrzava porodicu sa dvoje dece, da ide na letovanje i zimovanje. Radi vise puta na dan. Znaci ode ujutro 3-4h pa onda popodne 3-4h nekad i duze. Cak mu ostane i neka "zarada" ili ti ekstra profit .
          Nije ucestvovao u strajku jer ga to nezanima.

Comment

• stefanves
            CBC Senator XXL
            • 10.12.2006
            • 1351
            • BG

Da se i ja malo ukljucim u raspravu.
            Djukic je apsolutno u pravu, ko ce coveku nadoknaditi ako izgubi taj posao?Nemaju oni prava da niciju slobodu ogranicavaju zbog nekih njihovih prava, konkretno ja sa tim sto su njima male zarade...nemam nikakve veze, a placam isti porez za te puteve ko i oni i imam pravo neometano da ih koristim.

E sada kad vec pomenuste doktore, za njih postoji jedna metafora: "Igraju se Bogova." Sta oni rade to je strasno, znaju da je ljudima zivot najvazniji i onda to iskoriscavaju, kod mene u komsiluku je bio slucaj coveka kome su trazili 10000 eura za operaciju, a ako nema neka se snalazi...Mislim sta reci, mozda i postoje casni ljudi ali su retki, vise postujem onog mafijasa za koga se zna da je do para dosao muckom, trange-grange ekonomijom...koji zbog svog polozaja ne dobija nikakve beneficije za razliku od lekara, smatraju ga otpadom, drzi glavu u torbi svaki dan, i samo iscekuje da se nekome sa oprostenjem digne da ga ubije.

Sve u svemu u Srbiji postoji 80% neradnika, koji bi da zive kao u EU, da lupe nekome "reket" kada god mogu...Ako sam ja mogao sa 16 godina, tokom letnjeg raspusta da sljakam za mizernu kintu, pa mogi i ostali.A ima i ona stara narodna:"Koliko radis, toliko ces da imas".

Stefan
            Fiat Punto MK1, 1.2 16v @85hp, '99
            Konacno i ja imam auto :-)

Comment

• JNC
              CBC Senator XXL
              • 19.12.2006
              • 1332
              • Beograd

Originally posted by djukic
              Ja radim ceo dan. Radim servisni posao, nazalost nemam radno vreme. Moglo bi se reci da sam ko taksista. Stalno sam po gradu. Evo u vreme protesta taksista ja sam imao veliki problem jer je u jednoj apoteci koju odrzavam stao racunar - program. Jedva sam se dovukao do njih sa zakasnjenjem od 2h. Ja kod gazde te apoteke nemogu da odnesem opravdanje beotaxi-ja. Mogu da izgubim taj posao i nece mi to taksisti nadoknadjivati svakog meseca.
              Da odem ispred vlade i da zahtevam ukidanje taksista? Ili da zahtevam ogranicenje broja servisera? Mozda bi to bilo najbolje da se Beograd podeli na odredjeni broj servisera racunara pa da ja uzivam tj. da radim puno ali da gore pomenuti gazda apoteke nema izbora?
              Ja sam za to da u Beogradu postoje 3 servisa kompjutera. Da se ukine Metro, Tempo, Rodic i slicni sto obaraju cene racunara.
              Znaci tacno ovo, ajde posto nas ima dosta i ovde na Cannonu koji se bavimo racunarima i vezanim disciplinama, da lepo odemo ispred vlade i strajkujemo.
              Imam isti problem kad strajkuju kojekakvi nemogu da mrdnem, niko mi ne garantuje posao, zaradu, socijalno, penziono itd. nego kako se snadjem, zaradim. Svi bi hteli neku siguricu, taksisti oce ovo, lekari oce nesto svoje i tako redom, e pa ne moze, sto bi taksisti bili povlasceni za EURO normu, pa i ja ne mogu da prodajem sta bilo, sve mora da ima atest odredjenih institucija i da zadovoljava odredjene norme, i meni kola sluze kao osnovno sredstvo, sto ja da placam euro normu a taksisti ne, koja je to logika.

Comment

• tojeto
                CBC Član
                • 08.01.2007
                • 58
                • Beograd

Originally posted by doc
                E vidiš ti si to doživeo i ose?aš se povre?eno a šta misliš kako je meni što ne mogu da stanem kod železni?ke stanice ili nedaj bože kod autobuske (kod Simpa) jer odma do?e policajac i po?ne da me proverava o Aerodromu samo sanjam.
                To da si išao peške do Slavije zato što niko nije hteo da te vozi to si slagao jer da si zaustavio Pink, Maxiss, Lux ili bilo koji taxi u Kara?or?evoj ulici on bi te prevezao gde želiš. Što se ti?e vas doktora niste baš najbolji primer za poštenje, još si mlad najbolji primer možeš videti na ortopediji Banjica gde da bi legao u krevet kad te prime u Bolnicu moraš sam da ga na?eš i da ne nabrajam dalje.
                Da smo neradnici i to si slagao jer ja vozim auto 2004 godište i niko mi ga nije poklonio nego sam ga zaradio na taxiju e to nemože da se postigne ako neradiš 28 dana u mesecu po najmanje 8-9 sati dnevno.
                ako te bas interesuje,
                lux takxi br 605, fiat stilo
                beotaxi 1208 neki mercedes,
                beotaxi 709 ili 907 nisam siguran - opel astra
                ...
                e onda mi je pukao film, pa sam otisao pesaka...

druga stvar, ko tebi daje za pravo da kazes da lazem!!!!
                jesi li bio tamo? nisi! pa?

ne osecam se povredjeno, samo tvrdim da su 70 - 80 % taksista prevaranti i neradnici.

Pošto si sve lepo zapisao mogao si bez problema da ih prijaviš sad su kazne poprili?ne za taxiste ma koliko vi svi mislili da nas maze.

Ti si prvi po?eo da vre?aš i pogrdno pišeš i niko ti nije dao pravo da to radiš, ko što ti nevoliš taxiste tako ni ja ne volim doktore ali to nije tema.

Comment

• tojeto
                  CBC Član
                  • 08.01.2007
                  • 58
                  • Beograd

Originally posted by JNC
                  Originally posted by djukic
                  Znaci tacno ovo, ajde posto nas ima dosta i ovde na Cannonu koji se bavimo racunarima i vezanim disciplinama, da lepo odemo ispred vlade i strajkujemo.
                  Imam isti problem kad strajkuju kojekakvi nemogu da mrdnem, niko mi ne garantuje posao, zaradu, socijalno, penziono itd. nego kako se snadjem, zaradim. Svi bi hteli neku siguricu, taksisti oce ovo, lekari oce nesto svoje i tako redom, e pa ne moze, sto bi taksisti bili povlasceni za EURO normu, pa i ja ne mogu da prodajem sta bilo, sve mora da ima atest odredjenih institucija i da zadovoljava odredjene norme, i meni kola sluze kao osnovno sredstvo, sto ja da placam euro normu a taksisti ne, koja je to logika.
                  Taxisti možda jednom ili dvaput godišnje protestvuju zbog ne?ega i nisu vam sigurno nikakav problem zbog saobra?aja koliko to neki drugi rade.

Nije mi jasno zašto vam mi toliko smetamo nikakve mi povlastice nemamo ja sam kupio auto pre tri meseca i platio sam i carinu i pvd na isti i gde sam ja tu boli od vas, samo za novi auto se isplati presko?iti carinu ali onda nemožete da otu?ite vozilo 5 godina.

Ja sam za to da se ispoštuje norma euro 3, euro 4 pa ko može da opstane neka radi a drugi nek traže posao, tako da ja radim i borim se isto kao i vi programeri, doktori itd...

Comment

• Marko001
                    CBC Senator XXL
                    • 09.09.2006
                    • 1070
                    • Belgrade

Tojeto, koliko vidim tebe apsolutno niko ovde ne napada i ne optužuje, već određen procenat tvojih kolega koji nisu tako savesni, ne rade toliko, voze krseve iako mogu bolji auto da kupe, bune se za norme, odbijaju kratke voznje, a mogao bih reći i da su u vožnji dosta drski

čast taksistima koji su sšta suprotnost, kao što si i ti koliko vidim po priči.

inače lično nemam loša iskustva sa taksistima u zadnje vreme, već par godina, ali ranije sam imao...

u zadnje jedno 3 godine jedino zaista loše iskustvo mi je kad mi je jedan sa zastavoom nakon sto sam seo u auto rekao da prvo izadjem i poguram ga pošto kec neće da mu upali, tj ne puni mu akumulator pa mu se ispraznio... i to sam još bio u odelu, tj. išao sam službeno... i osim toga što je nekoliko vozila bilo u zaista uzasno krsevitom stanju i stari 20+ godina. ali kazem to su izuzeci, ali izgleda da drugi imaju losija iskustva. na taxi stanici gde ja sedam u taxi manje vise isti stoje i sve su novi logani ili vozila od 2000. na ovamo...

Comment

• sri98
                      Admin od Trpeze
                      • 24.10.2004
                      • 7262
                      • Republic of Konjarnik
                      • Toyota Corolla E 210

Taxisti možda jednom ili dvaput godišnje protestvuju zbog ne?ega i nisu vam sigurno nikakav problem zbog saobra?aja koliko to neki drugi rade.
                      Mozda protestuju par puta godisnje, ali se tako ponasaju u saobracaju da redovno prave zastoje. Voznja 20 na sat, naglo kocenje i stajanje bez desnog migavca, formiranje divljih stajalista, okretanje gde god im padne na pamet......

Svaki dan ih vidjamo, a i ti siguno. Po meni je to jedna od najrizicnijih kategorija ucesnika u saobracaju koja pravi najvise gluposti.

Npr, zahvaljujuci ovome, napravljena je kolona tramvaja i automobila od sajma do zeleznicke i to je trajalo duze nego jucerasnji protest.

Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• sw.brick
                        CBC Senator XXL
                        • 09.10.2004
                        • 8141
                        • Beograd, barajevo-zemun
                        • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

Imam isti problem kad strajkuju kojekakvi nemogu da mrdnem, niko mi ne garantuje posao, zaradu, socijalno, penziono itd. nego kako se snadjem, zaradim
                        a pri tome ko god može u državi podme?e nogu...

em mi niko ne garantuje posao niti naplatu istog, em što je nelojalna konkurencija na samom politi?kom vrhu koja prosto otima posao i ucenjuje mogu?e klijente.
                        sre?om pa oni koji iz struke pobegnu u politiku brzo izgube kontakt sa unapredjenjima u struci pa postanu nestru?ni, a tehnika ide dalje i neumorno napreduje pa takvi otpadaju..

jel treba da tražim da se ukinu politi?ke partije (a koje bi da se bave biznisom uz državnu batinu prisile i pretnji), ili je efikasnije dugoro?no ulaganje u znanje jer to niko ne može ni?im da ukine/ oduzme.

interesantno je kada je interes taxista ugrožen tamo gde ih boli kada zavise od drugoga...druga pesma je na repertoaru. odmah rafalna paljba
                        volvo
                        945 SE turbo lpg
                        344 GL lpg

Comment

• sw.brick
                          CBC Senator XXL
                          • 09.10.2004
                          • 8141
                          • Beograd, barajevo-zemun
                          • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

Taxisti možda jednom ili dvaput godišnje protestvuju zbog ne?ega i nisu vam sigurno nikakav problem zbog saobra?aja koliko to neki drugi rade
                          jesu problem. isto kao i ti neki drugi.
                          isto kao i bilo koje nasilje bez razloga i povoda nad nedužnim gradjanima.

uopšte me ne zanima kome se i šta nešto ne svidja oko njegove zarade.
                          njegova privatna stvar, ako mu se ne svidja neka promeni radno mesto/ poslodavca ali ne dozvoljavam da meni koji želim da radim onemogu?ava to osnovno ljudsko pravo.

neka se zatvori u svoju ku?u/stan u svoju firmu i tamo do mile volje štrajkuje, gladuje , koliko god dugo ho?e.

ja nikada nisam nikoga ometao da radi, i ne dozvoljavam da meni neko name?e obavezu da trpim štete zbog ometanja.
                          pa kada bi svaki od 6-7 miliona gradjana isterivao hirove na takav na?in blokadama, nasiljem, smetanjem drugih gde bi stigli- svi zajedno.

ako ja ne uspem da završim posao, ne?i niti taksiju funkcionisati mreža, onda nekom kome taxi nužno treba pomo? doktora osta?e bez tog civilizacijskog dostignu?a, onda taj doktor ne?e primiti platu jer nisu platili porez ja, taxi i onaj koji je bolestan duže vreme od potrebnog da ima negu.
                          a ako doktor ne primi platu, ne?e kupiti hleb, ne?e platiti stan, poreze.
                          onda ?e država koja je najve?i siledžija da bi nadoknadila novonastali manjak pove?ati carinu i PDV na auto da extra naplati pa opet taxista ?e više i duže raditi da obnovi alatku za rad.

uz to ?e država reda radi pove?ati extra i cenu goriva za svaki slu?aj da se ne iznenadi....

i lanac polako zahvati svih 6 miliona gradjana u nekom obimu, i svima je lošije što se na kraju završi kolapsom poput onoga iz 90tih totalne bede.

a Evropa stara i mlada, nova i stara ide dalje svojim ritmom a poneki se kao iznenade otkuda to da je voz daleko odmakao...od nas.

pa nas prestigne u razvoju Afrika a kamoli Azija.

malo uproš?avam ali to je realno ako krene ... samo 1 ili 2 puta godišnje se pravi haos.

onda to postane 3 puta godišnje, pa 365 puta godišnje od uvek nekoga kome je to zgodno jer mere (zakona) koja ograni?ava samovolju stvaranja haosa i nasilja nema.

svako pravo povla?i i obaveze, a jedna od osnovnih obaveza je ne ometati druge da normalno rade, kre?u se, i uopšte normalno žive.

ko želi da nenormalno živi uvek ima tu slobodu da u svoja 4 zida privatne imovine tako organizuje svoj život, u limitu da ne smeta neposrednu okolinu (javni red i mir).

taxisti su samo jako glasni trenutno, niti su usamljeni u namerama stvaranja haosa koje imaju i druge razne grupe sa raznim nazovi razlozima.

najbolje je da se dogovorimo oko minimuma, a to je poštovanje sugradjana kroz javni red i da svi bolje i lakše radimo a više stvorimo.
                          onda je svima bolje, pa i taxistima.

ne?e me niko ubediti da je danas lošije taxistima nego pre recimo 7 godina, kada su sve?om tražili stranke koje su mogle da plate 5 (pet) eura (odnašnjih ekvivalentnih) troška vožnje.

nekada su tako protestvovali i samoupravlja?i GSBa i takodje pravili milionske štete u eurima, sve dok sami nisu dospeli do bankrota i totalnog raspada tog njihovog sistema od koga su primali platu.

da nije bilo žestokih donacija iz insotranstva, žestokih dotacija gradjana, žestoke pomo?i gradskih vlasti 100% radnika GSBa bi živelo danas od vazduha, tj ni?ega.

valjda je to dovoljno o?igledan primer da nasilni protest ne donosi novu vrednost, ne popravlja stanje u nov?aniku ni srednjoro?no a kamoli održiv rast dugoro?no, i da na kraju vodi u totalnu propast.

a nikome ne odgovara da bilo šta tako drasti?no propadne, pa niti da taxi loše radi, da nema zarade za život, da nema zarade za obnavljanje alata/ vozila, itd.

ali neka pravila opšte prihva?ena od svih kao društveni ugovor (Ustav) kroz zakone ipak su nužno iznad sebi?ih pojedina?nih interesa ma koliko da ima sentimentalnosti u njima/ opravdavanja.

bez pravila kre?emo u društvo gde samo sila odlu?uje o svemu, a tu taxisti kao manjina mogu da budu još više ugroženi od nasilja.

samo treba nacrtati svima da nasilje nije nikome dobar saveznik
                          volvo
                          945 SE turbo lpg
                          344 GL lpg

Comment

• tojeto
                            CBC Član
                            • 08.01.2007
                            • 58
                            • Beograd

AUUU
                            Dokle ti ode ! ! !

Comment

• djukic
                              CBC Senator XXL
                              • 27.03.2005
                              • 2526
                              • Beograd

Ja da bih obavljao posao moram da:
                              1. Iznajmim ili kupim poslovni prostor: minimum 600E mesecno
                              2. Moram da platim komunalije za taj prostor: minimum 100E mesecno
                              3. Moram da platim oglase: minimum 300E mesecno
                              4. Moram da platim telefon: minimum 100E mesecno
                              5. Moram da platim socijalno: minimum 200E mesecno
                              6. Moram da platim ratu za pikapa: 170E mesecno
                              7. Moram da platim gorivo i odrzavanje (predjem ko taksista mesecno)
                              8. Moram da se strucno usavrsavam: minimum 100E mesecno
                              9. Moram da trpim konkurenciju koja nicim nije ogranicena
                              10. Moram da trpim nedokucane likove s kojima svaki dan saradjujem
                              P.S. Ovo pod 10 je najteze iako je realno najjeftinije.

Ti kupis auto i imas ratu 200E za npr Toyotu Avensis novu sa garancijom 2 godine. Znaci 2 godine nema varednih troskova. Platis porez mesecno 100E. Platis gorivo i udri.

P.S. Svakom je tudji posao najlaksi

Comment

• doc
                                CBC Senator
                                • 25.08.2006
                                • 240
                                • BGD/KG

@ tojeto

niko tebe nije prozivao...
                                ako spadas u onih 20-30% normalnih taksista, super, =]
                                ako ne, nemam sta s tobom da raspravljam ...

sto se prijave tice, vec je jedan revnosni taksista ostao bez dozvole, posto je mojoj sestri naplatio 350 din voznju od autobuske do slavije. da sam hteo, mogao sam, ali neka, ako se ponovi jos jednom prijavicu ih sve redom, bez ikakvog ustrucavanja.
                                Pametniji popusta, ali mentalno...

Comment

Working...
                                X