Naravno da nije, ima tu i lepog... ali kad mi treba taxi insistiram na cistom, velikom i pristojnom vozili jer jednako me kosta... a video sam na taxiju i Golf I, Fiat Uno, WV Polo i kojesta razno u minijaturnim varijantama.
To je samo sto se prostora za noge tice. O higijeni (cistoci) ne zelim ni da pricam. Pa buka narodnjaka, pa taxista koji pusi dok te vozi i kojesta jos...
Sve to moze da se dobije samo treba da se trazi kad se zove taxi i nije problem, taxista mora da smanji muziku ako vam je bučna, mora da ugasi cigaru ako vam to smeta ko god to ne uradi snosice poslediće.
Morate da se borite za svoja prava kao korisnik usluga ipak vi to plaćate.
Nisam mislio da treba da se bijete, nego da kazete to sto vam ne odgovara, da prijavite nekog taxistu koji vas je pokrao, koji je bio bezobrazan ako ćutite onda dzabe priča.
Ja sam primetio da su ovi koji voze krseve obicno gori nego oni koji voze normalna i bolja/novija kola...
Ko vozi normalan i bolji ili noviji auto obicno bude ok, auto uredan, ne smara, ne dere se pricajuci neku svoju pricu,ne pusi, lepo vozi... obicno nemam primedbi.
a ovi sa kecevima na primer, ladama... Pa ako je kec, bar da je cist, uredan, da nema nepriajtnih mirisa, da sediste nije pomereno napred da noge bas bukvalno udaraju u tablu, bar da taksista ne pusi,da nije rasut pepeo svuda, da ne cima preko svake mere kad vozi, da amortizeri nisu totalno raspali pa lupaju itd...
kad god se vozim tako u nekom krshu od auta skoro obavezno bude pravi kupusar...
a interesantni su mi i pojedini vozaci starijih Bmw-a, recimo E34, E32... ako pocnu da smaraju o "bembari" nema kraja... znači brate, bembara ovo, bembara ono...
i bilo je par slučajeva kad imaju bas potpuno nov auto, da se Qrche... neki dan jedan sa glanc novim Golfom 5,a ranije jedan sa novom octaviom A5 i jedan sa Reno Lagunom...
Sve u svemu najbolji su oni koji voze zapadna kola od 2-10 godina starosti
meni je u pamćenju ostala vožnja od 30km sa taksistom koji me je ubeđivao da su Srbi bili visoki 50 metara dok se nije nešto desilo u Đerdapskoj klisuri..još uvek se budim noću zbog toga =]
Opstu kulturu ili nisu polagali ili su zaboravili gradivo...
Ma taxisti su kao i ostali zaposleni/nezaposleni narod u Srbiji sa istim nivoom skolske spreme i obrazovanja u Srbiji. Cinjenica je da niko ne zeli da se menja na bolje!!!!
Ima i raznih Lada. Neko jutro zaustavim ja jednu, starija verovatno od mene, spolja besprekorno čista, unutra apoteka. Vozač stariji gospodin, u odelu, zamolio me da se vežem, na moje pitanje dal će biti problem pošto nemam sitne pare (ovo je neverovatno često problem) čovek se samo nasmejao....tako da sve je od pojedinca do pojedinca
Veruj mi ako ne moram da pricam sa strankom, da necu rec da progovorim osim oko pravca i putanje i to je to. Naslusao sam se svega i svacega.
ma u redu je da prica, covek je, imam i ja obicaj da popricam malo, ali ne i da gnjavi, ako vidi da stranka ne prihvata pricu, bezveze je da nastavi da turpija po svome
Prilagodjavam se situaciji iako mi mozda nekad razgovor i ne prija. Uglavnom podrzavam ono sto stranka razglaba pa i ako nemislim tako. Skoro sam vozio jednog iz DS-a u Kotez koji mi je sve vreme pricao kako su ljudi kao glina i da su bas oni ti koji ce nas dovesti tamo gde oni hoce. Da ga nisam vozio na poziv ili da sam ga sreo negde na ulici najradije bi mu nalupao par samara, da mu dokazem da je on kao glina i da treba da bude onako kako JA kazem. Ovako sam samo potvrdjivao njegovo izlaganje u nadi da ce ostaviti bar 20-30 din bak**** ali ......ludo sam se radovao. Od bak**** ni "b". Pozz
Danas je moja sestra zakasnila na ispit. Razlog je naravno na prvom mestu to što nije krenula dva dana ranije. Međutim, stigla bi na ispit da su GOSPODA radila svoj posao!!! Od Mostara do ekonomskog fakulteta nije hteo da vozi nijedan taxista uz gotovo identično obrazloženje: Jesi li luda da se zavlačim tamo za tako kratku relaciju!??!? I tako....
Treba li još nešto da dodam?
p.s. da se GOSPODA ne bi opet vadila ili zaboravljala da odgovore - pomenuta vozila su zaustavljena na ulici!
Živi i pusti druge da žive!
---------------------------------
Suza 1.3 MMK - moj mili krš!
Danas je moja sestra zakasnila na ispit. Razlog je naravno na prvom mestu to što nije krenula dva dana ranije. Međutim, stigla bi na ispit da su GOSPODA radila svoj posao!!! Od Mostara do ekonomskog fakulteta nije hteo da vozi nijedan taxista uz gotovo identično obrazloženje: Jesi li luda da se zavlačim tamo za tako kratku relaciju!??!? I tako....
Treba li još nešto da dodam?
p.s. da se GOSPODA ne bi opet vadila ili zaboravljala da odgovore - pomenuta vozila su zaustavljena na ulici!
E pa ovo je takva laz da nema dalje. Svi znaju da na aut.stanici "kvaka" radi u svako doba dana i noci i svako bi pozeleo da se "spoji" pun do aut stanice ma odakle ga zaustavljali. Aj da si to rekao za neku relaciju npr Borca do Pad.skele ili tako nesto gde ce taksista da se vraca 99 % prazan ali za ovo...... I molim te ako mislis da se sluzis neistinama i da blatis taksiste sa lazima onda nemoj da se javljas. Imam osecaj da si jedan od onih 381 koji bi hteli dozvolu. Mozda gresim ali ovo sto si napisao lazes 100 % Pozdrav !
Ha jerotije pa gde ti zhivish?Mislim jel namerno zhmurish na jedno oko ili se pravsh blesav???
Pa koliko puta se desilo da sam hteo taxijem da odem sa Vidikovca na Cerak i ljudi su jednostavno odbijali vozhnje jer je relacija kratka a izashlo bi nekih 150 dinara recimo!A nosio sam komp na popravku tako nekoliko puta i na kraju sam peshaka odradio to.
Tako da smanji dozhivljaj!
Comment