Menjaju se tablice

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Eon
    Moderator
    • 10.03.2005
    • 4225
    • Beograd-NBG-44
    • Superb 2.0 4x4 DSG

Ali sporo dogrevanje vode, tako da ti ostaju tusiranje i smrzavanje!

Ma to su za nas neophodni koraci za priblizavanje EU, a mi jednostavno kocimo gde stignemo! Nije mi jasno zasto je tesko napraviti neku promenu kod nas?!?!
    Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
    Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• BOOST
      Founder - Admin od Začetka
      • 29.09.2004
      • 8726
      • Gislaved//Sweden
      • SAAB 9000 AERO R; SA

Problem nije u bolesti, problem je u dijagnozi.
      Kad ona omane ide sporo
      Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
      move your mind

Comment

• BOOST
        Founder - Admin od Začetka
        • 29.09.2004
        • 8726
        • Gislaved//Sweden
        • SAAB 9000 AERO R; SA

Originally posted by mikimazda
        nema veze nema ga u svedskoj,ima ga ovde,a i bice ga koliko hoces
        I to sto kazes

btw: ona tablica

2FAST4U

Dobar moto
        Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
        move your mind

Comment

• X9
          CBC Senator XXL
          • 28.06.2005
          • 3179
          • Wien-Sabac
          • RX-8 i X-9

eh kakvih ima ovde u becu...primer
          W-ixa(d r kadzija)
          W-Pxcfxc-(u prevodu -sleng-paksifiksi-ili ti parkiraj se i hebi se)
          W-illsx(willsex)hocu sex-matorka jedno 40 godina,auto porse carera turbo
          ima mnogooooo
          "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• sri98
            Admin od Trpeze
            • 24.10.2004
            • 7262
            • Republic of Konjarnik
            • Toyota Corolla E 210

Jos kada bi uveli i oznake za taxi i slicno.
            Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• mrki
              CBC Senator XXL
              • 08.11.2006
              • 550
              • nis, serbia

cirilica jeste zvanicno pismo, ali 99,9% stranaca ne zna i ne ume da protumaci ni jedno cirilicno slovo. kada se nadju u susednim zemljama,
              turisti znaju da sta znaci muzej, kafe,nazivi ulica i sl. a kod nas nemaju pojima.
              i neverovatno je da nasi ne umeju ni jednu prostu stvar da prekopiraju sa zapada

Comment

• low rider
                CBC Senator XXL
                • 03.04.2006
                • 613
                • Beograd

Hm, ne vidim problem sto je malo cirilice na tablama, SRB pise latinicom, slova u registarskoj ozanici su latinicna. Samo ne znam koja je tacno poenta malog cirilicnog bg. Ja bih pre stavio pun grb ili grb grada ili skinuo veliko latincno BG, a onda ostavio malo cirilcno.

Takve table sa sa velikim SK i malim cirilicnim CK imali su Makedonci, ali sada i oni menjaju, pa ce format redistarske oznake biti isti kao kod nas i Hrvata, ko rece Yugoslavija .

Sto kaze 206 kakve god da budu, samo da se to vise zavrsi.

A to za strance i cirilicu, uglavnom nije problem, lako se snadju za muzeje (koji ne rade) i kafice kojima ne treba tabla. Ali im sigurno jesu problem ulice. Zaustave me neki stranci u Knez Mihailovoj i pitaju na engleskom gde je Knez Mihailova, ja reko tu ste, evo i na tabli pise pokazujem rukom i ne kapiram da pise cirilicom, a oni me zbunjeno gledaju, a ja ne kapriam u cemu je problem .

Comment

• Vocko
                  CBC Senator XXL
                  • 25.04.2005
                  • 4556
                  • nBGd

Nek nauce sta da im radim... Ako ja mogu da znam i latinicu, moze i on cirilicu

Comment

• prolupator
                    CBC Senator XXL
                    • 02.09.2005
                    • 3968
                    • Zemun

Zamisli da tebi neko kaze da naucis kineski ?! Po istom principu?! Ne lupetaj... i arapski sve ima oznake na engleskom...
                    Kvalitet jedne zemlje se odredjuje i po tome koliko lako mozes i sam da se snadjes bez poznavanja lokalnog jezika (i pisma).
                    Ali, sve to nema nikakve veze s tablicama!
                    OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Kanarinac
                      CBC Senator XXL
                      • 08.10.2004
                      • 2870
                      • BG,Weedikovac

A izvini kako Rusi lepo sve pishu cirilicom??I pun k stranaca tamo i niko se ne buni.Ja sam za da prvenstveno sve pishe cirilicom, a ispod manjim fontom mozhe latinica da se ubaci, pa neka chitaju.Al nashe pismo treba da chuvamo!

I love my

Comment

• Vocko
                        CBC Senator XXL
                        • 25.04.2005
                        • 4556
                        • nBGd

Originally posted by prolupator
                        Zamisli da tebi neko kaze da naucis kineski ?! Po istom principu?! Ne lupetaj... i arapski sve ima oznake na engleskom...
                        Kvalitet jedne zemlje se odredjuje i po tome koliko lako mozes i sam da se snadjes bez poznavanja lokalnog jezika (i pisma).
                        Ali, sve to nema nikakve veze s tablicama!
                        Jesi ti bio u Kini ?
                        Pretpostavljam da nisi, posto tamo skoro niko ne prica nijedan drugi jezik, a kako ces taxisti da objasnis gde ides ? Tesko... Jedino da ti kinez napise na papiru gde ces, pa da se molis da je posten taxista da nece da te vozi par krugova okolo naokolo do odredista, posto rec stani ne razumeju, a ne staju ni kada krenes da otvoris vrata, vec tek kada ih otvoris.

Ne pricam o HongKongu naravno, vec jednom vecem gradu, cakstavise centru pokrajine...

No nebitno...

Malo sam i ja prenaglio, ali mi je puna ona stvar da nase pismo stavljamo sa strane i u drugi plan zbog raznoraznih idiotskih i glupavih razloga kao sto je Zapad npr...
                        Unistavamo nesto sto je nase, sto zaista mozemo da kazemo da je nase...

I da... sve ovo nema veze sa tablicama, ali vodi ka srzi problema...

Comment

• Darko
                          CBC Senator XXL
                          • 29.03.2005
                          • 528
                          • Beograd

To je vec stvar licnog izbora sve... Ja mrzim cirilicu i nikad nista cirilicom ne pisem i pun je meni k kako je to neka mnogo vazna stvar i kako time mnogo gubimo kao nacija.. Nije nego. Cisto sa strane zdravog razuma i prakticnosti cirilica nema sta da trazi u modernom svetu gde 80% koristi latinicu u istom ili skoro istom obliku...

Tablice, sta znam i ok su i nisu, momentalno bih sklonio ovo cirilicno bg i stavio samo grb grada i to je to...

Comment

• bozza1979
                            CBC Veteran
                            • 08.01.2007
                            • 112
                            • Beograd

A zbog cega je mrzis?

Niko ne moze da porekne da je srpska cirilica NAJSAVRSENIJE pismo na svetu!

Nemam ja nista protiv latinice, ali imam protiv vas koji MRZITE cirilicu!

Uvek vam je sve tudje bolje... E, u ovom slucaju NIJE!

Comment

• Darko
                              CBC Senator XXL
                              • 29.03.2005
                              • 528
                              • Beograd

Da, kao sto smo i mi najsavrsenija nacija na svetu...

Latinica nije tudje pismo nase je isto koliko i cirilica... Kvazi patriota nisam i ne zelim sebe da opterecujem takvim totalno nebitnim stvarima kao sto je to.

Pisacu onako kako je meni prakticnije i lakse... A definitivno tu cirilica nema sta da trazi pored latinice svidelo se to nekome ili ne...

Comment

• Kanarinac
                                CBC Senator XXL
                                • 08.10.2004
                                • 2870
                                • BG,Weedikovac

Ne znam samo kako je to latinica nashe pismo?Usvojili ga kao sporedno jesmo ali nashe nikad nije bilo.
                                I isto tako ne rauzmem zashto ti mrzish cirilicu?Ako toliko volish latinicu ti se preseli negde preko pa pishi latinicom do mile volje.Isto ko udzbenici kod mene na faxu sve latinicom pisani.Ne znam za koga se pishe to?

I love my

Comment

Working...
                                X