Hvala na brzom i preciznom odgovoru. Izbor pada na FAM fenix premium SAE 5w-40 a od sutra krecem u još detaljniju potragu. Neverovatno je da FAM toliko malo resursa posvecuje marketingu i prodaji u maloprodajnim objektima. U predstavnštvu u Novom Sadu (ako se tako može nazvati) niko se ne javlja na telefon a nisam bio uspešan ni u pronalaženju istog.
Pitanje u vezi izbora ulja
Collapse
X
-
U krajnjem slučaju pozovite g. Zorana Simića.
Nije da ne znaju nego (za sada) NE mogu (da poboljšaju marketing).
Pozdrav!Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).
Comment
-
-
FAM je fabrika za respekt, ali u turbulentnim vremenima svašta se dogodilo i dogadja. Mazive masti, transmisiona i hipoidna maziva su zaista odlična. A kako i ne bi kad su im prve komšije 14.oktobar, pa mogu testirati do mile volje. Na žalost, izdogadjalo im se dosta toga ružnog u proteklom periodu. Za njih veeeeliki''Ovladajte TEHNIKOM, da ne bi ona ovladala VAMA!!''
Poslednja reč tehnike uvek je UPOMOĆ!!!
Comment
-
-
Ne bih da odem u off topic ali s obzirom da sam na neki način "kritikovao" FAM dužan sam ispraviti nepravdu koju sam im naneo. Ne znam šta je prvi put bio problem ali nakon ponovnog pokušaja uspeo sam dobiti ulje iz FAM-ovog predstavništva u Novom Sadu.
POHVALIO bih ih za vrlo korektan odnos i brzu uslugu.
Vaša priča me je zainteresovala i nakon kraćeg upoznavanja sa FAM-ovim trenutnim problemima sve mi je postalo jasno (ne bih dalje objašnjavao).
Još jedan podatak koji ilustruje potrebu za što hitnijim marketingom u bilo kom obliku su negativni komentari majstora koji mi održava automobil (skoro da je odbio da sipa ulje u motor). Za početak je zadovoljavajuće i internet oglašavanje i izrada novog web sajta (postojeći je tehnološki na nivou sajtova sa početka 2000-tih).Last edited by jovanvt; 26.03.2015, 22:17.
Comment
-
-
Elem, u temerinu, a i jos ponegde, imaju delmax radnje, i oni isto prodaju ulje FAM, samo sto sam ih prvo nazvao i pitao, rekose da nemaju na stanju ali da ce mi naruciti. 10-40 sam placao nesto ispod 500 din/l. Rekoh im i da naruce bar jos 2 litra, kad zatreba da kupim odma bez narucivanja. Nit manje opstine nit veceg izbora za uljaBolje biti sretan nego pametan
Comment
-
-
Slažem se (sa obojicom).
Što se tiče FAM-a, internet oglašavanje (agresivo) bi bilo najjefiniji način marketinga. I za sajt se slažem (ali je manji problem).
Zvanična odobrenja moraju bolje da se iskoriste, itd.
Da ne idem i ja u off ali bar toliko bi domaćoj kompaniji moglo da se progleda kroz prste (Nemci za Opel(o) dali grdne milijarde ... ).Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).
Comment
-
-
Citroen C4 1.6 HDI, 92 KS, 2011 godiše...čitao sam negde da u njega ide Total Quarz 5W-30. Šta je generalna preporuka za ove motore? Nisam nikada imao dodira sa dizelom, naročito ne sa ovim modernijim pa me zanima šta sve dolazi u obzir od ulja za ovakav motor.
EDIT: sad videh da se preporučuje i Total QUARTZ INEO ECS 5W-30 kao i Total QUARTZ INEO FIRST 0W30...Šta je najpametnije i da li ima da se kupi kod nas?Last edited by sErGiO; 08.05.2015, 10:24.
Comment
-
-
-
Eto videh neko ulje G-energy polusintetiku 15-40..Prvi put sam video tu marku...Koristio sam uglavnom Valvoline i Modriču,ponekad i GM...Dok sam vozio citroena Total je bio jedini izbor.Elem pošto nemam pojma o čemu se radi ima li neki komentar za ovo ulje od stručnih kolega...G-energy,PS 15-40?Iskreno u Roda marketu neka zanimljiva cena pa reko da vidim vaša mišljenjaBolje jednom dvaput nego nijednom triput
Comment
-
-
Nije to "neko" ulje već je "G"azdino ... (Gazprom-ovo).
Ako ćemo u detalje ... zapravo je "original" Texaco (duga je priča ima je na blogu). Ovo ulje, 15W-40 je jedno od najboljih (u Evropi) i svetu, u ovoj viskoznoj gradaciji. Jedno od 5-6 PS na kontinentu. Doduše sa standardnim (API SL/CF) paketom aditiva, ali u svakom slučaju jedno od (naj)boljih.
Više na blogu (dva teksta direktno posvećena), koristite "search" (dobar je ... G-je ... mislim Google(tov) a ne G(azpromov)).
Trebalo bi (bar do sredine 2014. sigurno) da su tu korišćena Chevron (Texaco) bazna ulja, HC i to najnovije generacije, verovatno i najbolja u II baznoj grupi (praktično II+ ali Chevron to prećutkuje, iz čudnih razloga (da ne ispadne jeftino?)). Inače im osim indeksa viskoznosti gotovo ništa ne fali za III baznu grupu (sintetičku).
Dakle, slobodno koristite to su jako kvalitetna ulja po (prilično) niskoj ceni. Lično sam koristio ali samo 1 lit. (nije bila cela zamena; kao "začinsko").Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).
Comment
-
-
može jedno rekreativno pitanje, uglavnom diskusije radi ?
u pitanju je popularna 5W40 opcija, u par ekonomičnijih varijanti koje su trenutno aktuelne na tržištu. dakle..
imamo Shell Helix Ultra koji je trenutno oko 700din za litar, što deluje kao dosta dobra cena ali uz razlog za sumnju. prodavcu kažu da je "neka akcija u pitanju, pa je zato jeftinije". na ambalaži stoji "made in EU", a to sam čitajući blog, našao kao solidan upitnik na poreklo ulja. pored toga, nalepnica "piše" na svim "kstan" jezicima plus naš plus bugarski, albanski i tako dalje...
tu je Mobil 3000 X1 sa cenom oko 800din za litar, ali mislim da to ulje nije više tog kvaliteta kao i ranije. promenjena mu je nalepnica i sad piše "HC SYNTHESE", a "full sintetika" ne piše više nigde. ili je samo promenjena nalepica, a ulje je isto ??
Eneos Premium Hyper se isto vrti između 700-800din, na ambalaži ne stoji gde je proizvedeno a na deklaraciji stoji holandija kao zemlja porekla. e sad, zemlja porekla uvoza je jedno, a mesto prozvodnje drugo...
da, tu je i Petronas Syntium 3000 kao jos malojeftinija opcija, ali se tu bar proizvodnja može videti.
na kraju, aj kao i ovo "domace" G-Energy F Synth 5W-40, kako se drzi u poredjenju sa ovim vec poznatim
naravno, svi zadovoljavaju uglavnom iste moderne standarde, ali šta bi ovde bilo "najbolje za te pare", po pitanju kvaliteta baznih ulja, da specifikacija bude što bliža klasičnom "full sintetika" terminu, bolje aditive i tako to ...
hvala, Poz.Last edited by LordRaceR; 09.05.2015, 20:36."ja inace privatno vozim polo gti, ali ovo je vrh"
Comment
-
Comment