Pozdrav svima,
Posedujem Suzuki grand vitaru XL7 2.7 V6 2005. godište i imam dilemu oko izbora ulja. Kupio sam je početkom ove godine od prvog vlasnika u Srbiji sa pređenih 80.000 km. Odradio sam mali servis i majstor mi je preporučio da sipam ulje koje fabrika preporučuje, a to je Eneos 5W30, što sam i uradio. Prethodni vlasnik mi je rekao da je sipao Motul ulje. Od tada sam prešao oko 8-9.000 kilometara i nisam zabeležio neku potrošnju ulja (nije bilo potrebe za dolevanjem).
Pitanje za sve forumaše, a posebno bih voleo da čujem mišljenje kolege "expendable", koje ulje bi ste vi preporučili, s obzirom da Suzuki nije prešao ni 100.000 km (bukvalno je još u "garanciji"), da li neko od ova dva ili mozda neko Shell, Castrol ili neko treće.
Napomenuo bih da mi cena ulja nije problem i da sam pre za kvalitet nego za neku malu uštedu, s obzirom da godišnje prelazim nepunih 10.000 km, jer imam i drugi auto.
Pitanje u vezi izbora ulja
Collapse
X
-
Shell Ultra
Pozdrav kolegama i svim ljubeteljima automobila. Ovo je moj prvi post, nadam se da necete zameriti ukoliko nisam uspesno postavio link ka slici...
Evo kako izgleda Shell Helix Ultra 5w40 posle 9.500 km u JTD-u starom 19 i kusur godina.
https://postimg.cc/jCyz3k97]
[/url]
Leave a comment:
-
-
.
u kojem vremenskom intervalu se mijenja kočiona tekućina oznake dot 5.1 ?
Leave a comment:
-
-
Doktore, evo me opet.
Po Vašoj preporuci, koristim već drugu sezonu Ravenol RCS 5w40. Odlično ulje!
Nedavno sam na Abarth forumu naišao na reklamu Yacco Galaxie S 10w50. Navodno dedikovano za modifikovane Abarthe, ali ne znam koliko je u tome istine. Reklama kao reklama - hvale se
Da li biste mogli da napišete nešto više, pošto mi je proizvođač potpuno nepoznat.
Leave a comment:
-
-
Jbg, treba mi i trougoa, dizalica, pp, rezervni točak... litar ulja u gepeku uopšte nije problem za put od npr 2000km.Originally posted by Nelson View PostTreba ti bure ulja u gepeku.
Gledajući te filtere, ako je taj beli deo identičnog kvaliteta na oba, mislim da ne utiče na kvalitet sam sistem preklapanja .
Leave a comment:
-
-
-
Rešenje za alfine TS : (do)sipaš i ne misliš !Originally posted by Nelson View PostJTD motor nije neki reper za potrošnju ulja tj šta god da se u njega sipa on neće trošiti. Na Taxiju su bili sa 750 000 km pa nisu imali nikakvu potrošnju.
Skidam kapu ko nađe rešenje za Alfine TS motore.
Leave a comment:
-
-
Nikakvih problema nisam imao sa Motulom samo reči hvale
Послато са SM-N975F помоћу Тапатока
Leave a comment:
-
-
JTD motor nije neki reper za potrošnju ulja tj šta god da se u njega sipa on neće trošiti. Na Taxiju su bili sa 750 000 km pa nisu imali nikakvu potrošnju.
Skidam kapu ko nađe rešenje za Alfine TS motore.
Leave a comment:
-
-
Koristio sam X-Cess na Alfi sa JTD 8v motorom, 85kW, i nisam imao nikakvu vidljivu potrosnju. Kupio sam je sa 170000 na satu. Prema objektivnom nalazu, razumno je bilo smatrati da je imala bar duplo vecu kilometrazu.
Sad vozim Saab 9-3, sa mJet motorom, 110kW. Uzeo sam ga sa 170000 na satu, sad imam 200000. Creva prema turbini su masna. Malo je 200000, presao je vise. Stavljam X-Clean, menjam na 10000 i ulje i filetere, i nemam nikakvu vidljivu potrosnju.
Ali, od pocetka kupujem uvek, i samo, u Mass Company.
Svi mi guzicu pomeraju za cenu.Last edited by Minketa01; 03.05.2020, 09:57.
Leave a comment:
-

Leave a comment: