Pitanje u vezi izbora ulja

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Geta
    replied
    Pozdrav svima,

Posedujem Suzuki grand vitaru XL7 2.7 V6 2005. godište i imam dilemu oko izbora ulja. Kupio sam je početkom ove godine od prvog vlasnika u Srbiji sa pređenih 80.000 km. Odradio sam mali servis i majstor mi je preporučio da sipam ulje koje fabrika preporučuje, a to je Eneos 5W30, što sam i uradio. Prethodni vlasnik mi je rekao da je sipao Motul ulje. Od tada sam prešao oko 8-9.000 kilometara i nisam zabeležio neku potrošnju ulja (nije bilo potrebe za dolevanjem).
    Pitanje za sve forumaše, a posebno bih voleo da čujem mišljenje kolege "expendable", koje ulje bi ste vi preporučili, s obzirom da Suzuki nije prešao ni 100.000 km (bukvalno je još u "garanciji"), da li neko od ova dva ili mozda neko Shell, Castrol ili neko treće.
    Napomenuo bih da mi cena ulja nije problem i da sam pre za kvalitet nego za neku malu uštedu, s obzirom da godišnje prelazim nepunih 10.000 km, jer imam i drugi auto.

Leave a comment:

• medrano
    replied
    Shell Ultra

Pozdrav kolegama i svim ljubeteljima automobila. Ovo je moj prvi post, nadam se da necete zameriti ukoliko nisam uspesno postavio link ka slici...

Evo kako izgleda Shell Helix Ultra 5w40 posle 9.500 km u JTD-u starom 19 i kusur godina.

https://postimg.cc/jCyz3k97][/url]

Leave a comment:

• sErGiO
    replied
    Na 2-3 godine.

Leave a comment:

• allroader
    replied
    .

u kojem vremenskom intervalu se mijenja kočiona tekućina oznake dot 5.1 ?

Leave a comment:

• Nelson
    replied
    Za koleginog punoletnog Golfa IV 1.9 Tdi 66 kW sa >300000 km

Leave a comment:

• macaneli
    replied

Leave a comment:

• mirdza
    replied
    ~8.000km

Leave a comment:

• macaneli
    replied
    Na koliko menjas Ravenol?

Leave a comment:

• mirdza
    replied
    Doktore, evo me opet.
    Po Vašoj preporuci, koristim već drugu sezonu Ravenol RCS 5w40. Odlično ulje!
    Nedavno sam na Abarth forumu naišao na reklamu Yacco Galaxie S 10w50. Navodno dedikovano za modifikovane Abarthe, ali ne znam koliko je u tome istine. Reklama kao reklama - hvale se Da li biste mogli da napišete nešto više, pošto mi je proizvođač potpuno nepoznat.

Leave a comment:

• veljko
    replied
    Originally posted by Nelson View Post
    Treba ti bure ulja u gepeku.
    Jbg, treba mi i trougoa, dizalica, pp, rezervni točak... litar ulja u gepeku uopšte nije problem za put od npr 2000km.

Gledajući te filtere, ako je taj beli deo identičnog kvaliteta na oba, mislim da ne utiče na kvalitet sam sistem preklapanja .

Leave a comment:

• Nelson
    replied
    Treba ti bure ulja u gepeku.

Filteri ulja, ista priča dva različita proizvođača.

Leave a comment:

• veljko
    replied
    Originally posted by Nelson View Post
    JTD motor nije neki reper za potrošnju ulja tj šta god da se u njega sipa on neće trošiti. Na Taxiju su bili sa 750 000 km pa nisu imali nikakvu potrošnju.

Skidam kapu ko nađe rešenje za Alfine TS motore.
    Rešenje za alfine TS : (do)sipaš i ne misliš !

Leave a comment:

• Shone STI
    replied
    Nikakvih problema nisam imao sa Motulom samo reči hvale

Послато са SM-N975F помоћу Тапатока

Leave a comment:

• Nelson
    replied
    JTD motor nije neki reper za potrošnju ulja tj šta god da se u njega sipa on neće trošiti. Na Taxiju su bili sa 750 000 km pa nisu imali nikakvu potrošnju.

Skidam kapu ko nađe rešenje za Alfine TS motore.

Leave a comment:

• Minketa01
    replied
    Koristio sam X-Cess na Alfi sa JTD 8v motorom, 85kW, i nisam imao nikakvu vidljivu potrosnju. Kupio sam je sa 170000 na satu. Prema objektivnom nalazu, razumno je bilo smatrati da je imala bar duplo vecu kilometrazu.
    Sad vozim Saab 9-3, sa mJet motorom, 110kW. Uzeo sam ga sa 170000 na satu, sad imam 200000. Creva prema turbini su masna. Malo je 200000, presao je vise. Stavljam X-Clean, menjam na 10000 i ulje i filetere, i nemam nikakvu vidljivu potrosnju.
    Ali, od pocetka kupujem uvek, i samo, u Mass Company.
    Svi mi guzicu pomeraju za cenu.
    Last edited by Minketa01; 03.05.2020, 09:57.

Leave a comment:

Working...
X