Pitanje u vezi izbora ulja

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Goxx
    replied
    Astra g 1.6 8v

Pozdrav drustvo,jel moze mala pomoc I sugestija, sta sipati u astru g 1.6 8v, auto je 2002godiste 62 kw, presao oko 200.000. Pre par meseci sam kupio auto bas ciljano sa tim motorom,koji vazi za izuzetno pouzdan I dobar, ne puca od snage I nije za jurcanje,ali ja tako I ne vozim,tako da mi to I nije bitno.Ono sto me da kazem brine je potrosnja ulja koja je oko 350ml na 1000km, a pritom je totalno penzionerska voznja, imam osecaj da ako bi vozio ostrije bila bi puno veca.Auto ne dimi, ne duva,lepo pali I ide, samo ta potrosnja postoji, pa ako imate neki savet sa kojim uljem ici jer bi promenio ovo koje sam sipao, mol 10w-40. Moja godisnja kilometraza je otprilike 12.000 grad I 3000 otvoren put. Svaka sugestija je dobro dosla,hvala.

Leave a comment:

• Ficoman
    replied
    Total Quartz 9000 5-40 je konačan izbor, pokriva ACEA B4, koji stoji u servisnom uputstvu za vozilo.

Leave a comment:

• zoranbg
    replied
    Petronas Syntium 3000 AV 5w-40 je blize po specifikacijama Seleniji K pure energy 5w-40 ( oba su API C3 ) a i Petronas je vlasnik Selenije.
    razlika u ceni dupla ! .
    sad ko je tu lud a ko zbunjen...

Leave a comment:

• Ficoman
    replied
    U pitanju je Fiat sedici 1.9multijet 88kw, iz 2006. Automobil verovatno neću zadržati, pa se dvoumim izmedju "budžet" ulja. Petronas Syntium 3000/3000AV ili Total Quartz 9000, ili neka Vasa preporuka. Unapred hvala

Leave a comment:

• AquaMan
    replied
    Nedoiumica

Stevo,

Ovo ulje je vrlo povoljno, u odnosu na ulja iste gradacije drugih proizvođačaaciji

Molim te za stručno mišljenje - preporuku za upotrebu na Accordu 2007 i Civic-u 2002 1,6l

Leave a comment:

• macaneli
    replied
    Javi utiske please

Leave a comment:

• mirdza
    replied
    Poljska, internet, ~50€/4l.

Leave a comment:

• Nelson
    replied
    Opasno ulje, gde si kupio i koliko je koštalo ?

Leave a comment:

• mirdza
    replied
    Originally posted by expendable View Post
    Eventualno da probate neko PAO ulje, npr. gore pomenuti Ravenol.
    Kupio sam Ravenol RCS 5w40. Javiću utiske nakon promjene.

Leave a comment:

• URKE 80
    replied
    Hvala na brzom odgovoru.

Послато са Moto C уз помоћ Тапатока

Leave a comment:

• expendable
    replied
    Može, naravno. A može i samo Ultra (bez S).

Leave a comment:

• URKE 80
    replied
    Da li ulje sa slike može u motor Renoa Clia 1.2 16v 75ks 2008.g?

Послато са Moto C уз помоћ Тапатока

Leave a comment:

• Max82
    replied
    Hvala na savetu.

Leave a comment:

• expendable
    replied
    Saglasan sam sa prethodnim.
    Dobre opcije su i 5W-50 te 15W50 ulja, ali cena Elf 10W-50 je tako povoljna da bolje nećete naći.
    Saglasan sam i sa tehičkim objašnjenjem.
    Inače, Nisotec GAs je o.k. pa ako vam je drag (brend) može i to, ali će 10W50 biti bolje (po obe osnove, i po hladnom a i za celu godinu i veće obrtaje).
    20W60 je samo do -10 i ništa više. Motor se može startovati i na još par stepeni nižoj temp. ali to nije dobro za motor (dugoročno).

Leave a comment:

• b_samardzic
    replied
    Ti motori imaju 12v i jednu bregastu pa je ona malo problematicna. 20w-60 je ulje koje mozes da koristis kad je temperatura u plusu. Na minusu je 20w pregusto. Taj motor trosi ulje na visokim obrtajima a na malim ne bi trebalo. Najbolje nadji 10w-50 mada je malo skuplje.

Last edited by b_samardzic; 23.12.2018, 15:07.

Leave a comment:

Working...
X