After market ECU; konverzija na EFi ubrizgavanje

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Uros Piperski
    CBC Senator XXL
    • 31.01.2005
    • 2978
    • Beograd

Ok, 1450, moze?

Pardon, svaki cilindar preko 4 je 50%

E, nemam ja sta da branim cenu, kupujes od Nikole . Sto se tice dilerstva, ja samo posredujem kada Nikola trguje sa nekim ko nema komp i nece da telefonira Nemackoj , ili ako se radi kompletna konverzija pa treba ugraditi senzore i sve ostalo... Sto znaci da sada neces imati posla sa mnom, ja sam tu samo da smetam

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• Alex-bgd
      CBC Senator
      • 27.03.2005
      • 270
      • Beograd

BOOST-u:

Alo gazda, niko ne dovodi u pitanje tvoje znanje i strucnost ( to znas), uostalom malopre sam vec rekao da nista necu uzeti bez tvoje saglasnosti i dok ne cujem sta su ti odgovorili iz dta
      Prema tome, obrisi onaj post zato sto ne lici na tebe
      Odoh sad da vidim sta se nudi pa se javljam posle
      Mislim da znam koliko ne znam

Comment

• BOOST
        Founder - Admin od Začetka
        • 29.09.2004
        • 8726
        • Gislaved//Sweden
        • SAAB 9000 AERO R; SA

Alex, nije to u pitanju, usao sam u ovaj topic ne kao diler vec kao tuner, kao chlan CB foruma.

Razvoj situacije mi nedozvoljava da nastavim da se mesam jer nezelim da uticem ni na jedan nacin na tvoj izbor. Trazio si pomoc od chlanova u vidu sta postoji kao opcija.
        Ja nemam nikakve druge opcije da ti ponudim te dok nerazmotris sam sta ti je ponudjeno, nema svrhe da se mesav vishe da nebi stajao na zuljeve ikome.
        Samo je to u pitanju, nema potrebe da brisem postove, malo je u pitanju missmach tunachenja
        Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
        move your mind

Comment

• Alex-bgd
          CBC Senator
          • 27.03.2005
          • 270
          • Beograd

Mi smo ovde svi sa zajednickim ciljem, da svakome od nas kad smo u mogucnosti pomognemo na pravi nacin...Ja se nikada ovde nisam deklarisao ni ko sam ni sta radim,i nikada necu...
          Ovaj forum je za mene utociste od svakodnevnih gluposti na poslu i zahvalan sam duletu sto me je ovde doveo.Takodje je i prilika da ponesto naucim od ljudi za koje procenim da znaju i da ih je vredno slusati a mozda i da sam nekome nekad pomognem...
          Mislim da se tema lepo razvija i da ima smisla ovde...A sta cu ja kupiti ipak je samo moja odluka...Naravno,shvativsi da "vas" ima ovde koji ste daleko poodmakli po pitanju srzi turbo motora mnogo mi znaci "second opinion"
          A razlicitost nas i cini ljudima tako da svi imaju pravo da kazu svoje misljenje dokle god to rade na parlamentaran i uctiv nacin bez svadje i psovki...
          Dakle,nemoj da me sad svi nervirate
          Pa meni je pre tri dana crkla turbina koja je presla 3000 km,k-glava i regulator protoka koji svi zajedno kostaju oko 4000 eura pa sam smiren
          Zato ovde i kukam kao kukavica ne bi li nasao nesto lakse i jeftinije resenje
          Prema tome, odosmo ja i dule do jednog restorana da vidimo sta se nudi pa se javljamo (ako se ne zavrsi pijanstvom)

Comment

• *Egon*
            CBC Senator XXL
            • 31.12.2004
            • 1232
            • Beograd, Dorcol, N 44

Jedno interesantno zapazanje u vezi I.A.W.

Fiat Ulysse 2.0 i.e. I.A.W.
            Fiat Ulysse 2.0 i.e. turbo Bosch/Motronic MF 7.3
            Garaza
            1996 SAAB 900 NG Cabrio

Comment

• BOOST
              • 29.09.2004
              • 8726
              • Gislaved//Sweden
              • SAAB 9000 AERO R; SA

Onda nevidim problem u tvom izboru, prodaj K-glavu ima kome treba, turbina svatam da je otisla u nepovrat, no ipak izvuci nesto iz svega toga sto ti je visak posle konvertiranja na EFI

Nemoj da sedis skrstenih ruku, posao i posle posla, to je srz Cannona za one sa pravim genima

I nemoj da se nerviras, trazi opcije i racunice, kako god, ali JA nebi ni u ludilu vozio tvoj motor bez 101% kontrole nad SVIM parametrima u taktu.

Znas kako ide sa na pola, chak i one hoce vise od pola
              move your mind

Comment

• M-power
                Moderator
                • 10.01.2005
                • 10060
                • Bg; Banovo Brdo
                • CorsaC, astra H,

Zaboravi jos onda da pitam. Alex..ima li neke garancije na tu shebanu turbinu.
                To date there has never been a faster car built for the public road and,
                it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• Alex-bgd
                  CBC Senator
                  • 27.03.2005
                  • 270
                  • Beograd

Evo me, vratih se sa 3 sata vrlo interesantne i konstruktivne price
                  Prvo da odgovorim, imam garanciju na turbinu tako da me nece kostati ako uzmem drugu istu kao sto je ova ali ja necu ovu,hocu bolju ...Videcemo ...
                  Dakle,Nikola ( decko sa kojim sam vodio razgovor i koji pravi,mapira i prodaje sistem) je na mene ostavio utisak nekoga ko zna sta radi i sta prica.Zavrsio je masinski fakultet koliko sam shvatio i radi u Bosch-u u nemackoj i to bas na odeljenju za racunare(ako sam dobro shvatio).Na moje pitanje zasto ne radi sa bosch sistemima rekao je da ne sme posto bi to bio sukob interesa sa u odnosu sa bosch-om gde radi.Ne zeli da rizikuje posao.
                  Cena kompletnog sistema je 1400 eura i u to ulazi:

1. ecu
                  2. tps senzor
                  3. map senzor
                  4. senzor temperature u****
                  5. senzor temperature motora
                  6. senzor na radilici (zamajac ili prednja remenica)
                  7. senzor za fazu (bregasta osovina i razvodnik paljenja)
                  8. ventil za regulaciju ler gasa (iddle speed )
                  9. kompletni kablovi za motor sa svim relejima
                  10. lambda sonda
                  11. kablovi za komunikaciju ecu-a i racunara
                  12. softver za mapiranje i kontrolu kompletnog sistema
                  13. lunch controll
                  14. bang bang ili ti anti lag sistem
                  15. on line podrska za pomoc pri mapiranju i odrzavanju sistema
                  16. ventil za regulaciju pritiska turbine
                  17. knock senzor

Moje je da kupim dizne,regulator pritiska goriva i odradim hardver.Mislim da nije lose za kolicinu novca koju trazi a sudeci po razgovoru rekao bih da zna sta radi i o cemu prica.Na svako postavljeno pitanje je imao argumentovan i konkretan odgovor .
                  Motor bi mapirali na motornoj kocnici masinskog fakulteta gde imaju i sve potrebne sonde i sisteme za pracenje temperature izduvnih gasova kao i sondu sa sirokim opsegom kontrole izduvnih gasova.Dao mi je i mogucnost rada u tri rezima snage motora u zavisnosti od pritiska turbine.Eto, to je utisak koji je covek ostavio na mene.Ne znam kako ce ga dule okarakterisati ali deluje vrlo smiren i odmeren u svakoj svojoj reci.Na njegovih 1400 eura treba dodati oko 500 za dizne,i jos 200 za ostale sitnice i to mu dodje nekih 2100 eura za sve...
                  Ja cu ipak sacekati par dana da cujem sta nas BOOST ima da mi kaze sta su odgovorili ovi iz dta,sta cu kad verujem coveku i ne bih da se zalecem dok ne cujem njegov sud o svemu ...Za sada toliko, ako ima neko pitanje tu sam... zvizduk

Comment

• *Egon*
                    CBC Senator XXL
                    • 31.12.2004
                    • 1232
                    • Beograd, Dorcol, N 44

Alex, kazi mi da li ste uopste probali neki auto sa tim sistemom ili ste samo vodili konstruktivne razgovore.
                    Garaza
                    1996 SAAB 900 NG Cabrio

Comment

• Alex-bgd
                      CBC Senator
                      • 27.03.2005
                      • 270
                      • Beograd

Probali, auto radio,menjali mu mape,radili dijagnostiku...izgleda sasavo ali deluje

Comment

• *Egon*
                        CBC Senator XXL
                        • 31.12.2004
                        • 1232
                        • Beograd, Dorcol, N 44

Koji je auto i sa kojim motorom?
                        Garaza
                        1996 SAAB 900 NG Cabrio

Comment

• Alex-bgd
                          CBC Senator
                          • 27.03.2005
                          • 270
                          • Beograd

jugo...1300!

Mada nije bitno sta je, ili radi ili ne...Ako radi na sranju kao stoje jugo zasto ne bi na kvalitetnom autu...Pri tom covek pravi sisteme za turbo motore pre svega, ovaj je imao ovde da mi pokaze kako izgleda...Mislim, ne bih sad da ispadne kako sam ja nesto fasciniran covekom,zna to je cinjenica.A da li zna dovoljno to ja ne mogu znati...A ne rizikuje mi se,zato cekam boost-a...

Comment

• BOOST
                            • 29.09.2004
                            • 8726
                            • Gislaved//Sweden
                            • SAAB 9000 AERO R; SA

Par pitanja:
                            Zasto nevidim nigde u spisku magnetni ventil za regulaciju pritiska turbine.
                            Sat se desava ako jedan injektor pocne da strajkuje.
                            Koliko lambda sondi (2 redi motor)
                            Koliko knock senzora i gde je u spisku ?

Malo sporedno al da pitam:
                            Da li je sistem kompatibilan za drive waste fire sa npr Bosch motorsport bobinama 6-3/2 dakle bez razvodnika paljenja
                            move your mind

Comment

• Alex-bgd
                              CBC Senator
                              • 27.03.2005
                              • 270
                              • Beograd

Ja sam glup pa sam zaboravio da napisem, znaci dolazi i ventil za aktivnu regulaciju pritiska,i knock senzori,a ide jedna sonda...bar tako mislim..a predlozio mi je da stavim neki saabov sistem za paljenje bez razvodnika...tri slova,ne secam se kako bese...

Comment

• *Egon*
                                CBC Senator XXL
                                • 31.12.2004
                                • 1232
                                • Beograd, Dorcol, N 44

Urose, daj nek se Nikola ukljuci u diskusiju, pa ce se mnogi rebusi resiti brzo.
                                Garaza
                                1996 SAAB 900 NG Cabrio

Comment

Working...
                                X