After market ECU; konverzija na EFi ubrizgavanje

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • BOOST
    Founder - Admin od Začetka
    • 29.09.2004
    • 8726
    • Gislaved//Sweden
    • SAAB 9000 AERO R; SA

OK.. pikira na Saab kapacitivni DI system, sa npr V6 modela, samo problem , integrisan je u Trionic ECU sistemu, moze samo DI kasete sa V6 eventualno da koristi, dakle da ih triguje sa svojeg ECUa pod uslovom da ima opcija sa bar 3 kanala te da tera wastefire na DI kaseti, ali problem sa praznjenjem kondenzatora na 2 bobine odjednom.
    Nevidim tu opciju kao "lako izvodljivu".

jbg.. sorry , sad odo da bacim jednu Niru na bus , vracam se oko 4 izjutra.

Ovo za sada deluje obecavajuce racunajuci da je na licu mesta, koliko shvatam sa ugradnjom te nevidim razlog zasto bi dalje lutao.

Kakva su referentna auta, rezultati itd. (za havarije necu da pitam jer je malo ko spreman da iznese na videlo sta se desava iza kulisa )

Osudjujem dakle sistem sa velikom mogucnosti kao funkcionalan no bude li jurio sve opcije i mogucnosti sto se nude sa nekim drugim sistemima, moze lako da ih prevazidje sa cenom.
    Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
    move your mind

Comment

• Alex-bgd
      CBC Senator
      • 27.03.2005
      • 270
      • Beograd

More daj ne pricaj mi u tim siframa nego mi napravi vec jednom tvoju konfiguraciju za niru i za ovaj drugi,zaboravih kako se zove pa mi prosledi cene...Ja cekam a ti kako hoces...
      Mislim da znam koliko ne znam

Comment

• Uros Piperski
        CBC Senator XXL
        • 31.01.2005
        • 2978
        • Beograd

Ne verujem da ce Nikola uskoro stici da se ukljuci u diskusiju, ali svakako cu ga pozvati. Pokusacu ja da odgovorim na neka pitanja dok on ne dodje.

Sistem moze da radi ili sa razvodnikom i jednom bobinom, ili bez razvodnika, samo sa bobinama. Nikakve detalje ne znam...
        Ja znam da se sistem vozi na cetiri auta, dva turbo i dva atmosferska. Nikola kaze da ga ima u jos nekoliko Fordova. Havarija nije bilo, a Nikola bi mi se zalio da jeste.

I na kraju da kazem da ja nemam nikakvu korist od svega ovoga. Drago mi je sto neko kod nas radi to sto rade DUle i Aleks. Nikolu sam im predlozio kao jos jednu opciju. Ako im odgovara, kupice. Ne bih ga preporucio da nisam siguran u njegove sposobnosti i sposobnosti njegovog sistema. Vecina vas se ponasa previse sumnjicavo. Da li je to samo zato sto je u pitanju domaci sistem? Zasto neki srbin ne bi mogao da uradi to kvalitetno?

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• duxducis
          CBC Senator
          • 19.10.2004
          • 207
          • Beograd

Taman sam mislio da sam sve zavrsio kad ispade ovo cudo...Bolje da nisam ni gledao . Svestan sam da bi na nasim autima ovo bio ogroman i veoma ozbiljan zahvat. Nikola je i na mene ostavio utisak osobe koja moze da isprati nase zahteve . Za mene je na primer bila novost da se ne stavlja protokomer. Mozda bi ovo radio prvo na E30 .
          Dobra tema za razmisljanje...
          Res non verba!

Comment

• 206
            Admin od ispočetka :)
            • 09.12.2004
            • 9548
            • Beograd
            • 206

Uz svo duzno postovanje Nikolinom radu, ali ja moram da kazem sta ja mislim o svemu tome. Skucao si, koliko 10-15.000 EUR u motor i sad stedis na 1.000 EUR i kupujes nesto sto si video da radi na Jugu 1300? Hrabro od tebe, svaka cast

Ukratko, motor u koga sam ja ulozio izvesnu kolicinu novca NIKADA ne bih prepustio na milost i nemilost sistema koji je u osnovi, kucna radinost. Mozda radi i bolje nego NIRA, nemam pojma i bilo bi mi jako drago da je tako, ali da skrkam 10.000 EUR u motor, i na kraju stisnem se za ECU i odem na jeftiniju varijantu koja je a) nedovoljno proverena i testirana b) nikad nije isprobana na necemu slicne konfiguracije kao moj motor c) zbog cistog nedostatka vremena testiranja omasi paljenje za par stepeni i istopi mi par klipova.

Ne shvatite pogresno, postujem svaciji trud ali jednostavno nemam poverenja u nesto sto je nedovoljno testirano i iza cega stoji tamo neki Nikola (uz duzno postovanje, ne poznajem coveka...) da bih mu poverio plod meseci truda i velike kolicine novca ako nista drugo.

Nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari.

Alex, novac jeste tvoj, i upravo iz tog razloga ti zaista preporucujem da ako nemas novca, ne pipas nista. Dakle, skupi pare pa uradi kako treba ili ne radi uopste. Ili sacekaj pa vidi makar kako NIRA radi kod mene i na jos jednom autu kojeg cu da sklapam - pa onda odluci. A do tada skupljaj pare
            The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Uros Piperski
              CBC Senator XXL
              • 31.01.2005
              • 2978
              • Beograd

206, nekoliko puta si ponovio "uz duzno postovanje" a onda u ostatku teksta pokazujes kako nemas ni p od tog psotovanja. Celo tvoje izlaganje se zasniva na pretpostavkama... Sam bog zna zasto to pretpostavljas.

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• M-power
                Moderator
                • 10.01.2005
                • 10060
                • Bg; Banovo Brdo
                • CorsaC, astra H,

Da malo preterano izlaganje sopstvenog misljenja.
                Iz razloga zato sto je svaki preterani sistem do sada bio preskup i govoreno je kako to ne vredi te pare i sve je reda velicine do 100EU
                A sad kad je jeftin e onda je previse jeftin. Znam vise bi odgovaralo da sistem kosta duplo vise...onda bi to bio dobar sistem
                U pitanju je nase trziste kao i probijanje na njemu. Ne sumnjam u nase ljude pogotovu sto kazu da je ozbiljan i da decko radi u Boschu.
                Zar nije i NIRA skorasnji sistem.
                Ne prenagljujte sa zakljuccima.
                Treba pruziti sansu..ne u smislu da se trenira na alexovom autu vec da otkrije sam da ne mora sve da se plati duplo vise za isti rezultat
                To date there has never been a faster car built for the public road and,
                it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• 206
                  • 09.12.2004
                  • 9548
                  • Beograd
                  • 206

Urose, ja jako postujem TRUD koji covek ulaze u to sto pravi i cime se bavi, i za to imam itekako postovanja. Medjutim, gajim izvesne sumnje u to koliko je uspeo da napravi nesto sto radi isti posao kao sistem koji kosta 2-3 puta vise - prvenstveno sumnje zbog nedostatka sredstava potrebnih da se takav sistem dovoljno dobro razvije i testira, nedostatak PRAKSE I NOVCA. U tome je razlika.

Celo moje izlaganja se zasniva na pretpostavkama jer sam poucen gomilom losih iskustava naucio da NISTA ne uzimam zdravo za gotovo, pogotovo ne kod NAS. Dakle uvek pretpostavljam najgore jer se na taj nacin nikad necu razocarati onim sto dobijem, dakle nema sanse vise da ne neko za**** jer sam previse ocekivao od neceg ili slepo verovao da je nesto tako kako mi se kaze da jeste, ako to ne proverim 20 puta. Pa onda jos jednom, tek da budem siguran.

Dakle ne pada mi na pamet da verujem da je neko uz sav trud i dobru volju, ako ni zbog cega drugog onda zbog nedostatka sredstava, uspeo da napravi toliko napredan i DOVOLJNO TESTIRAN SISTEM NA DESETINAMA ILI STOTINAMA RAZLICITIH MOTORA, da bih mu bezbrizno prepustio par hiljada eura vredan motor da se igra njime.

Dakle na koliko i kojih automobila je testirana ta spravica? 1? 3? 5? 50? Koje vrste i konfiguracije motora? Koja namena? Glupo pitanje, ali eto da se i to pita, ko mi daje garanciju na tu spravu i sta se desava ako pokusam da ostvarim pravo na garanciju?

Znam da su likovi sa masinskog fakulteta radili i igrali se kompjuterima i mapama za par trkackih automobila kod nas, sa ne narocito impresivnim rezultatima. Ne znam da li je to ista ekipa, ali svejedno ostavljam sebi za pravo da sumnjam dok se ne pokaze da nisam u pravu. Tek onda cu da pruzim ruku i cestitam. Do tada, ne hvala. Mozda debelo gresim, ali ne, hvala. Testirajte na nekom drugom.

Comment

• Uros Piperski
                    CBC Senator XXL
                    • 31.01.2005
                    • 2978
                    • Beograd

Slusaj, mozda ce sve ovo zvucati neverovatno i jasno mi je zasto. Ali valjda ja imam neki kredibilitet makar kod vas koji me poznajete pa cete mi poverovati...
                    Prvo, Nikola je zavrsio elektronski faks u Nisu (Aleks rece masinac). Potrosio je dobrih 7 godina na razvijanje ovog sistema (i to ne svakog vikenda za tih 7 godina ili svakog drugog dana, neko po nekoliko sati svakog dana!). JAKO dobro poznaje teoriju motora sa unutrasnjim sagorevanjem (ja ne znam nikoga ko to zna bolje od njega). Kada bih imao motor i od 100000 evra, Nikola je jedini covek kome bih poverio engine management.
                    Tvoja teorija da 2-3 puta skuplji sistemi moraju da budu bolji mi uopste ne pije vodu. Jednostavno nije tako.
                    Nedostatak prakse? Otkud znas?
                    Kazes da nema sanse da poverujes dok ne proveris 20 puta jer su te mnogo puta zajebali. Pa zasto onda ne proveris nego odmah pljujes taj sistem?
                    Testiran je na 10ak automobila. Turbo i atmosferski, trkacki i ulicni. Nijedna reklamacija, nijedan problem. OK? Ili mi ne verujes? Garanciju ti daje Nikola Radenkovic. Sa njim moras da vidis kako se ostvaruje pravo na garanciju.
                    Sto se tice likova sa masinca, reci cu ti samo da su skupljali fore od Nikole kada smo otisli da pitamo za neke stvari . Znaci ekipa nije ista. Egon me je pitao da li Nikola radi se Zeljkom iz Vrsca; ne, radi sam.

Mislim da je vreme da pruzis ruku i cestitas jer se sistem pokazao jako dobar i pouzdan

Na kraju, ako ga Alex ne uzme, mi cemo taj sistem staviti u NSU i svako od vas moze da pogleda i proba sta god hoce, da se uveri ili razuveri u sta god

Ne krivim te zbog ovakvog stava, mogu da pretpostavim sa kakvim si sve likovima imao posla sa ovih prostora i sta su ti nudili. Ovo je potpuno drugacije, veruj mi.

EDIT: Samo da dodam da sam veceras posle dve godine video kako izgleda novi softver i koliko je Nikola usavrsio staru verziju sistema koju ja znam. Jako sam se obradovao, bas zato sto je neko sa nasih prostora napravio tako nesto

I samo cu vas jos zamiliti da ne donosite sulude pretpostavke. Sacekajte da se Nikola ukljuci u diskusiju, pitajte ga sta hocete i onda poredite ovaj sistem sa ostalim i donosite ocene. Mislim da je to posteno. OK?

Comment

• Miljan3
                      CBC Veteran
                      • 10.12.2005
                      • 156
                      • under my car

Ovde je 206 upravu,sa dosta stvari se slazem ali bi isto volio da taj Nikola dodje i objasni malo kako i sta se koristi sa tim i sve.Licno moje misljenje ja bi to mozda i uzeo ali bi onda stavio auto na dyno i DOBRO pratio air/fuel i varnicu na svim obrtajima i sve ostalo,ako bi na kompjuteru izgledalo dobro onda bi ga istjero na ulicu i pazljivo vozio nekoliko dana prateci A/R i temperaturu motora/izduvni gasova i svega ostalog
                      Edit:Evo sada tek vidim Urosev post i izgleda da taj covjek zna sta radi,nadamse da ce to da radi
                      05' GSX-R 750(yosh,K&N,PCIII...)
                      03' inf. G35-Greddy TT narucen
                      95' M3 turbo-Prodat
                      97' M3-4 vrata automatik
                      95 M3 PTG widebody(3.2 masina +vortech supercharger)

Comment

• Uros Piperski
                        CBC Senator XXL
                        • 31.01.2005
                        • 2978
                        • Beograd

Pa tako se radi i sa bilo kojim drugim sistemom . Ne bi valjda poverio ECU-u da odradi auto maping i tako vozio?

Comment

• Miljan3
                          CBC Veteran
                          • 10.12.2005
                          • 156
                          • under my car

Originally posted by Uros Piperski
                          Pa tako se radi i sa bilo kojim drugim sistemom . Ne bi valjda poverio ECU-u da odradi auto maping i tako vozio?
                          Znam nego sa ostalim stand alone stavis ih na dyno podesis i ajmo dalje(ono rutinski postalo dva tri dyno puls vec nastimano),ja sam govorio posto je ovo novi sistem onda bi ga malo vise kontroliso i bio bi pazljivi,proveo bi vise malo vremena na dynu pod raznim obrtajima/opterecenjima
                          Nadam se da razumijes sta pokusavam da kazem
                          Evo sta mi vamo koristimo vecinom,Tec3r standalone ali je i on blizu 3000$ ali je veoma lak za koristenje i stavise umjesto fabrickog kompjutera netrebas kidat nijednu zicu
                          05' GSX-R 750(yosh,K&N,PCIII...)
                          03' inf. G35-Greddy TT narucen
                          95' M3 turbo-Prodat
                          97' M3-4 vrata automatik
                          95 M3 PTG widebody(3.2 masina +vortech supercharger)

Comment

• 206
                            • 09.12.2004
                            • 9548
                            • Beograd
                            • 206

Urose, ja uopste ne sumnjam u tvoj kredibilitet, bas zato jer te poznajem. Takodje, opet kazem, mozda i gresim, ali ja jednostavno NE ZNAM o cemu se tu radi, kapiras? Moja teorija da 2-3 puta skuplji sistemi naravno ne mora da bude tacna, ali 99 puta od 100, upravo je takav slucaj. Ovo je mozda onaj 1 od 100, ali jednostavno, sumnjam, daj boze da nisam u pravu.

Nedostatak prakse...kazes ima je. OK, ima, ali kao sto sam rekao ja samo PRETPOSTAVLJAM, ako kazes da je drugacije, OK ja ti verujem, ako je merodavno iskustvo od 10 auta, u redu, meni treba mnogo veci uzorak, ali mozda sam ja cudan, ne znam... I nijednom recju nisam PLJUVAO taj sistem, nemam razloga da to radim, jer jednostavno NE ZNAM sta i kako radi, i iz tog razloga i nisam spreman da proveravam dok se dovoljan broj ljudi u to ne uveri pre mene.

10 auta, nijedna reklamacija. Super prosek, sacekacu jedno 200 auta jedno 3 godine bez reklamacije. Dakle, mislim da ipak jos uvek nije vreme da mu pruzim ruku i cestitam. Nikola Radenkovic mi daje garanciju? Pa izvini, ali meni licno je to potpuno isto kao i da je nemam...Da verujem NA REC? Vazi, verujem ti na rec da ces mi kupiti pivo na sledecem skupu, ali na rec da verujem da ce neko da mi prizna garanciju na upropasten motor - to NA RECne verujem nikome. Stavi iskustvo, firmu, pecat, potpis, materijalnu garanciju i reputaciju iza pismene garancije, onda cu da ti verujem.

Dakle, sacekacu da se Nikola i ukljuci u diskusiju, ali za svaku diskusiju postoji polazna tack,a ti znas o cemu se radi, ja ne znam. Ti ocigledno malo preterujes u preteranom hvaljenju tog sistema, ja sam prirodno skeptican pa mi treba jako puno ubedjivanja na konkretnim primerima umesto slepog verovanja. Dakle, dajem svakom "benefit of the doubt" ali na rec, kad su MOJE pare i trud u pitanju, ne verujem nikom.

Imamo suprotne stavove, i sasvim ne nepotrebno dalje raspredati diskusiju o ovome, o ovakvim stvarima se ne veruje na rec, racuna se samo praksa. Nije uopste pitanje da li sumnjam u to sto mi govoris, vec samo zdrav razum, nista vise. Hoce da proda proizvod? Pa onda treba da me delima ubedi da ga kupim, ne da mi KAZE to da uradim

Comment

• Uros Piperski
                              CBC Senator XXL
                              • 31.01.2005
                              • 2978
                              • Beograd

Hej, nema nikakvih problema. Rekoh ti da znam zasto sumnjas.
                              Ja Nikolin sistem ne branim, branim njega jer ovde nema nikoga ko ga poznaje i ko moze da drzi njegovu stranu. Isto tako ne ubedjujem Alexa da kupi njegov sistem, ti ga ubedjujes da kupi drugi.

Sto se tice firme i pecata... Da li si svestan da ja mogu da napravim mnogo bolji sajt nego sto je Nirin, da mogu da registrujem firmu tako da imam pecat, da nadjemo nekoga ko ce da me hvali... Da li bi mi onda poverovao? Ili Nikoli? Otkud ti znas da je iza Nire sve sto oni tvrde da jeste?

* "Nira" zameniti bilo kojim drugim aftermarket engine managementom, uzeo sam nju kao primer.

Kao sto rekoh, videcete Nikolin sistem kod Alexa, Duleta ili na NSU-u. Na quartermile.ws forumu ima par ljudi koji ga koriste. Za par godina i stotina automobila mozda se i 206 odluci da ga uzme. Do tada, tu je Nira

Comment

• SAAB PoWeR
                                CBC Senator XXL
                                • 26.04.2005
                                • 1394
                                • tu iza coska(Milwaukee USA)

A citam sta ovde pisete ali staces nemoz ti sa bosancima .
                                Svaki cigo hvali svog konjica.
                                Ako nekome pomazete pa kazite svoja iskustva i iskustva drugih, a ne govoriti ovaj nevalja onaj valja.
                                neki polako pocinju da preteruju
                                bas me zanima kako ce ovo sve zavrsiti
                                _Svenska Aeroplan Aktie Bolaget _moj SAAB projekt ,moja photo galerija

Comment

Working...
                                X