1 sec? Sta je jedna sekunda u nasim zivotima gde jurimo stotinke
Imam resenje i za to ali nebi na forumu Sorry .. sad se malo cimam sa zavodom za Patente , uskoro dobijas resenje , radi nesto drugo u medjuvremenu
Nadam se da ona "homologacija" tvog resenja mog problemcica sa spool up-om ide u dobrom smeru...Zeljno iscekujem taj mail ili sta vec sa tvojim predlogom,ili ti resenjem... Juce sam se malo provozao i mogu ti reci da je svako dodavanje gasa izmamilo osmeh na mom licu...A napolju temperatura oko nule...Leteo je...
Alex, evo ti neki podaci koji su dobijeni na osnovu tvog trazenja (500+ KS, 700 nm i 1200 kg)
0 - 100 3,7 sec
0 - 180 9,0 sec
0 - 400 m 11,2 sec izlazna brzina 207,8 km/h
0 - 1000 m 20,2 sec sa izlaznom brzinom od 271 km/h
Maximalna brzina 301 km/h
Ne bih se zanosio sa tim podacima kad je moj auto u pitanju...Do 100 ne moze da ide ispod 4 sekunde pa kako god da ga teram,morao bih da menjam prenosni odnos u menjacu za ispod 4 a mene inace to i ne zanima...gadjam od 100 do 200...Inace planiram da dodjem s prvim lepim danima kod tebe da nastelujem auto na dyno-u ...
Pa da. Jer 500KS je dovoljno za vecu max. brzinu od 301. ali taj prenos je dosta kratak pa je vezan za nju kao i samo ubrzanje za takav prenos.
1200KG - prazan tako da verujem da se nakupi 1300KG i to je onda kako Alex kaze
To date there has never been a faster car built for the public road and,
it has been suggested, there never will be. McLaren F1.
E, ubija me ovaj prelaz izmedju prve i druge ...Danas sam opet provozao auto,znaci moram da pazim na svaki pokret prilikom kretanja...Ako dodam malo veci gas u prvoj,ili ostanem u mestu ili ako "uhvati" kad presaltujem u drugu zagusi se sekundu pa onda nastavi...A ako ga poteram sa pola gasa u prvoj onda je sve ok...Sto je najgore, neamam vremena da se malo poigram i resim to...Em ruzno vreme em imam guzvu na poslu...
Evo mene opet...Nasao sam sta je problem,zasto se auto malo zagusi prilikom saltovanja izmedju prve i druge! Regulator protoka goriva ili ti "warm up regulator" ...
To cemo resiti odmah iza nove godine pa idemo na merenje...A da, umalo da zaboravim...Juce smo izmerili duletov auto...
Ide nekih "tricavih 12.8" sec od 0-200 km/h i to sa samo jednim merenjem...Moze to i bolje ali za ovu godinu toliko od "nas"...
Nego, nesto ste mi se umrtvili ovde na forumu...praznicno raspolozenje a...
Pozdrav svima i srecni praznici
Ovo je stvarno bilo vise nego dobro I sam sam bio iznenadjen. Medjutim s obzirom da sam od 100-200km/h merio vise puta - to je sigurno tako. Dosta klizanja u prvoj s obzirom da je oko 0 stepeni pa ne krecem najbolje, sto se i vidi jer sam prvom izvukao samo do 60.Cetvrta moze jos 5 km. Eto meni je ovo dosta za Novu godinu.
Svima zelim srecne praznike, dobar provod, puno ks i Nm u novoj 2006!
Dule, pa svi znamo da 1 metar na camcu,50 konja u autu i koji santimetar na k... uvek fali
Mislim da je ovo za sada sasvim zadovoljavajuce i u najmanju ruku nije"blam" s obzirom na uslove i drzavu u kojoj zivimo...
Od 100-200 km/h za 8 sec. nije lose za seriski auto zar ne...
Cek da ja resim ovaj moj problemcic pa cemo napraviti uporedno merenje...A ko koga juri to medju nama nije bitno,sa ovako brzim kolima onaj ko prvi da gas i krene taj prvi i stize...
Osim ako se nema neki auto od 1000 ili 1300 konja pa da preletis onog prvog ali to je vec sfera naucne fantastike u Srbiji...ili mozda nije
Super lepe cifre, samo me sad brine jedan problem.
LETO
Koja je temperatura u**** iza izduva sada, kad je 0 stepeni napolju, koja ce biti u realnim uslovima kad je stvarno vreme za gazenje? Mislim, retke su situacije da je napolju temperatura tako niska a da se ima frikcija
Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Aman boost,"nemoj mi kvarit premijere matere ti"
Mislimo na sve tako da ce do leta biti montiran i kriogen sistem za hladjenje interkulera...A auto ne sluzi za svakodnevnu "guzvu" u saobracaju vec iskljucivo za nocne voznje i uzitak!
A tada je temperatura slozices se "prijatna" U svakom slucaju,u odnosu na moj auto duletov je street legal varijanta sa klimom i apsolutno svom opremom koju je imao kad je ****o sa trake ali sa akcentom da nece biti vozen po danu i temperaturama preko 30 stepeni(koliko god nekom ovo zvucalo bolesno)
Ima dule jos par automobila za te svrhe a ovaj je samo za pleasure...
Evo resio sam da progledam i da nabavim wide lambdu i exaust temperature gauge pa cemo znati. Ima li neko neku dobru preporuku?
Treba nam aparat koji mozemo da setamo iz auta u auto.
Znam da ima raznih spravica za merenja, ali sta preporucujete?
Comment