Evo i mene, sklopljen,upaljen,provozan...Imam par problemcica koje moram da resim pa cu da vam javim kako ide ...Imam neku gusenje pri saltovanju izmedju prve i druge,mislim da previse padne pritisak u interkuleru...videcemo...Pozdrav
Evo i mene, sklopljen,upaljen,provozan...Imam par problemcica koje moram da resim pa cu da vam javim kako ide ...Imam neku gusenje pri saltovanju izmedju prve i druge,mislim da previse padne pritisak u interkuleru...videcemo...Pozdrav
Kakav dump koristish??
Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
dump? pojasni...Rekoh da sam nov ovde pa se jos nisam uhodao u vase skracenice i pojmove Inace samo izmedju prve i druge imam knedlu...posle se ne oseca....
Pozdrav
Probao sam sa fabrickim, recirkulacionim...ne valja...Onda sam stavio Monzu(aftermarket najskupli koji sam nasao) i pustio ga da izbacuje gasove napolje,ista stvar...ni gore ni bolje...
Trenutno mi ostaje nekih 0,4 bara pritiska u sistemu prilikom saltovanja...znaci sve preko 0,4 ide u atmosferu kad presaltujem...ne znam da li da probam da povecam taj pritisak...mogu da ga dignem i do 0,7 na dump ventilu,ali se bojim kako ce se taj pritisak odraziti na turbinu u trenutku kad leptir zatvori dotok ka motoru ...inace,trenutno sam u fazi kada mi je radni pritisak u interkuleru 0,95 bara...Planiram 1.1 za koji dan kada budem dobio aparat za kontrolu temperature izduvnih gasova i wide lambda sondu za kontrolu smese...Zaboravio sam da ti kazem da imam trkacke bregaste u autu...nekih 480 stepeni...Znaci,3 milimetra pre gmt pocinje da otvara usisni ventil...auto na leru ne radi dobro sto je i normalno za ovakve bregaste, ali kad krene i kad se dohvati nekih 4000 obrtaja ...cigani lete u nebo...da nemam blokadu otisao bi u 10000 obrtaja...
Nikako,ovo je k-jetronik sistem....znaci,klapna koja je direktno povezana sa k glavom...znas vec sistem...Ne staj mi na muku, ubicu se zbog ovog glupog sistema...ali trenutno sam preterao sa ulaganjima...u perspektivi je efi sistem...Do tada, moram naci nacin da ga napravim ovako da radi sto je bolje moguce,ta rupa u saltanju izmedju prve i druge mi je jedini problem trenutno...kad ne dam pun gas, vec recimo 70 % onda tog problema nema ali ako ga "zakoljem" pun gas,ukoliko ne ostanem u mestu sto je uglavnom slucaj ako je hladno napolju iako sam stavio 285/35/18 continental sport kontakt pozadi i imam tezinu motora i menjaca na zadnjoj pogonskoj osovini onda auto ubrza i kad presaltujem u drugu i dam gas auto zastane oko 1 sekundu,pozadi se zacuje blblbl i onda sastavi i nastavi da leti...a li zbog tog blblbl ja u nekom fajtu mogu da izgubim dragocenih 10-tak metara a i nervira me sto uvek pazim kad dam gas i sto mi ne prihvati u drugoj kako bi trebalo...kasnije se taj efekat sto je veci stepen prenosa sve manje oseca....
U prvoj brzini nemas dovoljan pritisak , turbina je u zaletu, i velika masa vazduha prolazi preko K glave.
Ista neuspeva da spusti klapnu do kraja prilikom saltanja jer ti je period dump vale dugacak, dakle, kad pustis gas, posto klapna nespusta do kraja imas ubrizgavanje goriva u tom trenutku.
To za rezultat daje bogatu smesu sa spustanjem temperature na izduvu te odatle i rupa, dok se sistem ne povrati nanovo po spustanju klapne.
Kad si u vecim obrtajima i kad navuces drugu brzinu, pritisak turbine i temperatura u njoj su prisutni te je samim tim i brza na responzu.
O koliko dugoj rupi pricamo?
Da sam na tvom mestu nebi uopste koristio otvoreni sistem na tvom sistemu za gorivo, mislim na dump , taj vise odgovara sistemima sa MAP senzorom.
Sistem o kojem sam ti pricao ima antilag ugradjen u sebi
Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
recimo 1 sekunda sve miruje,pa onda krene...kad kazes 1 sekunda to ne izgleda mnogo ali kad si napet i gledas da sve odradis kako treba deluje kao svetlosna godina...Ja samo mislim da je pritisak vazduha koji ostane u sistemu mali...i kad dam pun gas,klapna k-jetronika krene nadole ali kolicina vazduha nije dovoljna da isprati tu kolicinu goriva dok se turbina ponovo ne zaleti...ne znam...kazem ti da sam probao sa fabrickim, koji recirkulise...ista stvar
ok, nadam se da ce da radi i na k-jetronik sistemu...imam ja sta da radim do tada,mada se nadam da ce biti uskoro...pre proleca barem...Inace,sad me cekaju sparco sedista,pojasevi..,karbonska prednja i zadnja hauba sa spojlerom itd...Imam nekih 100 kg lufta tu...Sedista su mi teska 49 kg,a dva sparco sa sinama 15...zadnja hauba 35 kg,a karbonska 6,5 itd...da ne tupim bezveze...Sacekacu sve kockice da se sloze i onda ide jedno ozbiljno merenje i postavka rezultata na forum...
Comment