slika bloka odozdo stize sutra... ako vec nisu nabacili karter.
sto se tice klipova, cenim da moze da stane komplet AEE donji postroj, posto je hod veci za 8.2mm a komp visina manja za 4.1mm (precnik je 76.5 na aee) a na nasem je 75 (abd motor)
samo ne znam kako bi sa glavom i sl. al necemo o tome, to je samo ideja...
plin ce biti ubacen samo se ne zna kada.... pogotovo sad ode kesh na opravljanje havarije...
...hod veci za 8.2mm a komp visina manja za 4.1mm...
Nek me neko ispravi ako gresim jer malo je kasno a imao sam dugacak dan, ali ako je hod veci za 8.2mm a komp visina manja za 4.1mm, zar onda sa stanovista kompresije ne dodje potpuno ista stvar?
The difference between men and boys is the price of their toys
Suzuki Samurai , 1324ccm
Klip 75mm
bolcna 17mm
Komp high 29mm.. hm.. tu ce kompresija da padne na 6:1 nece da upali lako ali moze da puni 3 Bara sa turbom bez knocka
Salim se trazim nesto bolje
Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
...hod veci za 8.2mm a komp visina manja za 4.1mm...
Nek me neko ispravi ako gresim jer malo je kasno a imao sam dugacak dan, ali ako je hod veci za 8.2mm a komp visina manja za 4.1mm, zar onda sa stanovista kompresije ne dodje potpuno ista stvar?
Nope, ista visina da ali puno veca kompresija jer je volumen koji ima hod sada dosta veci te odnos prema kompresionom prostoru bude povecan...
move your mind
Palo mi je na pamet cim sam kliknuo POSALJI Veca zapremina motora, ista zapremina kompresionih komora, veci komp. odnos. Cekaj, zar im ne treba manji...ili je meni tintara zaribala skroz-naskroz?
Toyota Tercel 79-84
Corolla 1983-1985
Motor 2A 1295ccm 74KSl
33,8 visina
76mm precnik
Bolcna 18 no da se obraditi valjda u klipnjaci? Neznam koliko im mesa u maloj pesnici ?
Trazim dalje
move your mind
da napomenem, konstrukcija komore za sagorevanje izgleda ovako nekako recima:
Glava potpuno ravna, ali potpuno, klip na sredini izdubljen cilindricno, a spoljasnji prsten upusten po par mm samo tamo gde dolazi ventil.... znaci na dve strane po kruzni isecak...
pretpostavljam da bi skidanjem sa klipa (struganjem) dobili samo poremecaj u squish zoni i povecali detonacije... a da ga dubimo....
Hm, atmosferac od 1.4, pa jos i od stedljivog VW-a motor, a ide se na Turbo...em je vrlo verovato da nije dovoljno debela pesnica za obradu, em i da jeste, ne bih rekao da je preterano dobra ideja oslabljivati je...
Comment