OK, taj kobajagi Drag Race prodje kako prodje, nisam vozio trku iz razloga navedenih drugde, tako da o tome ne bih preterano da raspredam...Rezultate Rototesta sam hteo da postavim zajedno sa napravljenim vremenima, ali to ce ipak sacekati neku normalnu stazu. Dakle, sto se tice napravljene snage na nasem gorivu, stvari izgledaju otprilike ovako:

348KW, odnosno 473KS na tocku.
E sad, Rototest meri snagu na tocku, kao i svaki drugi dinamometar. Koliki su gubici na RWD, i konkretno na ovom autu, sa onolikim diferencijalom i kardanom sa 3 zgloba, nemam pojma. Recimo da su najmanje 15% (a realno su verovatno i vise od toga), to bi bilo negde oko 545KS na zamajcu.
Sve to na nasem gorivu od, recimo, 93 oktana. VPower 100 daje jos ~50KS.
Sve zajedno, nimalo naivno, i otprilike ono sto sam i ocekivao od motora. Sad jos samo da nadjem gde to da vozim
Tema je ponovo otkljucana, ali pliz, bez nesuvislih komentara i pitanja ovaj put, ako je moguce...

348KW, odnosno 473KS na tocku.
E sad, Rototest meri snagu na tocku, kao i svaki drugi dinamometar. Koliki su gubici na RWD, i konkretno na ovom autu, sa onolikim diferencijalom i kardanom sa 3 zgloba, nemam pojma. Recimo da su najmanje 15% (a realno su verovatno i vise od toga), to bi bilo negde oko 545KS na zamajcu.
Sve to na nasem gorivu od, recimo, 93 oktana. VPower 100 daje jos ~50KS.
Sve zajedno, nimalo naivno, i otprilike ono sto sam i ocekivao od motora. Sad jos samo da nadjem gde to da vozim

Tema je ponovo otkljucana, ali pliz, bez nesuvislih komentara i pitanja ovaj put, ako je moguce...
Comment