Namontiran hladnjak, par sitnica, mehanika gotova. Priprema ide lagano...
Tezi deo pripreme skoro gotov, par sitnica za popraviti... Trenutno je auto parcijalno u osnovnoj boji, kada sredim propuste ide shpric git i glachanje. Sipana ulja, tecnosti, auto upaljen i radi veri najs. Do kraja meseca bi trebao da bude ofarban, onda ostaje sklapanje enterijera... : Eh, da, hvala Nikshi za novu deklu, sada ulje nece sliniti po motoru.
"Sometimes it seemed like the more you drove the less money you had. I remember one time Buck Baker and Lee Petty and I had to put our money together just to split a hot dog and a Coke."
- Lousie Smith
Pa i nisam, mislim, motor je radio i pre radova, kako je ubacen nazad, tako je opet upalio. Samo ima novi fitler i trubice... ima vremena za video. Btw, auto je i zaliven voskom u svaku rupu x2.
"Sometimes it seemed like the more you drove the less money you had. I remember one time Buck Baker and Lee Petty and I had to put our money together just to split a hot dog and a Coke."
- Lousie Smith
Dalje nece, ne brini.
Inace, ja jedva cekam da ga isteram iz garaze i isprljam, onda kada dodje vreme za prvo pranje, znacu da je gotov.
- Lousie Smith
Za Seleniu sam se sada odlucio da vidim kako se se "ponasati", par ljudi je prenelo pozitivna iskustva. Motul 300v ili... i koji Mobil npr? Mislis da Selenia nije odgovarajuca?
Sredio sam i krila iznutra, osnovna, diht masa, zastista i 3x bela, kao i ostatak auta.
- Lousie Smith
Konstrukcija tog motora je zastarela za sinteticka ulja. Oldicna polusintetika je optimum za taj motor. Na mom Yugicu se bolje pokazao Castrol polusintetika nego Racing koga sam sipao...to tada nisam znao. Mislim...nikakava steta nije bila jer sam imao samo 5000km, ali na duze staze mnogo je bolja polusintetika za taj motor. Naravno, posto je motor friziran treba nesto kvalitetnije - Mobil Super 2000 X1, Motul 6100. Selenia 20k ce ti takodje raditi posao ok.
Stoji da je motor konstrukcijom iz '69te, Racing sam uzeo upravo zato sto ima takvu gradaciju 10/60 kako bi sacuvao lezajeve sto vise. Meni je najmerodavniji satic pritiska ulja po cijoj skali pratim "ponasanje" ulja u raznim rezimima voznje. Videcemo, savet primljen k' znanju.
- Lousie Smith
- Lousie Smith
Comment