Yugo 1.6 8v SOHC

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • M-power
    Moderator
    • 10.01.2005
    • 10060
    • Bg; Banovo Brdo
    • CorsaC, astra H,

Sta reci..LUDAK!!!.u pozitivnom smislu naravno
    To date there has never been a faster car built for the public road and,
    it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• Chubbs
      Everybody lies
      • 29.01.2006
      • 5807
      • Novi Sad
      • Audi A6 1.8T

You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
      Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
      Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• Aki
        CBC Senator XXL
        • 04.08.2006
        • 1133
        • Beograd
        • Yugo 1603, Yugo 1301

"Sometimes it seemed like the more you drove the less money you had. I remember one time Buck Baker and Lee Petty and I had to put our money together just to split a hot dog and a Coke."
        - Lousie Smith

Comment

• chaboo
          CBC Veteran
          • 17.06.2012
          • 195
          • Beograd V.Mostanica
          • citroen C5 hdi

Koliko vremena ,volje,novaca i zivaca ovakvo sredjivanje iziskuje -neverovatno! Ovo je ultimativni-poslednji nivo "kraljica" sredjivanja SVAKA CAST

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Znači isprozivali čoveka da je za Lazu a on se raduje

Šalim se naravno ali ti i onaj Shone ste ostali izgleda poslednji Mohikanci
            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Aki
              CBC Senator XXL
              • 04.08.2006
              • 1133
              • Beograd
              • Yugo 1603, Yugo 1301

Nema granica kada postoji volja.

Update!

Nabavio PVC 3D traku koju cu koristiti za oznake na tabli, prilicno retro fazon, ja srecan.

Ofarbao viljuske, napakovao polijamide, to je sve spremno za plug & play.

Rub sa vozaceve strane napravljen po sistemu onog sa suvozaceve, podignut podrub ~2cm, pa obradjen rub i lim okolo. To je sve vec ispeglano i sa nesto neizbeznog gita, nego sam se uvalio u obradu donjeg dela zadnjeg veznog lima, pa to ne slikah dok ne bude sve obradjeno i u shpricu.

Prednji kraj rasturen, cekam da sidje nazad na tockove, pa se vadi motor i instalacija da se prednji kraj "pomeri" nekuda...

Kupio sam i dizalicu usput, trebace...

Zadnji deo roll cage-a ubacen i fiksiran za skoljku perforiranim limovima i sa malo vara. Da napomenem da su svi limovi i sva mesta koja ne mogu biti ofarbana naknadno ofarbana cink spot/MIG welding sprejem za tu namenu.

Ima jos stvari koje sam uradio, nisam slikao, jer nisu gotove. Tu mislim na kompletno guljenje zadnjeg dela patosa do nivoa B stuba, ciscenje i dopunjavanje grede varovima, kao i kompletno opsivanje grede sa svih strana duplim limovima, jer je slaba tacka u ovom slucaju. To uslikam kada bude uniformno u epoxy prajmeru, nadam se za vikend. Inace sam sve to radio, ukljucujuci i varenje iz neke nemoguce lezece poze, ozbiljno sam se iznervirao sto nemam stubnu dizalicu i auto na njoj... :/

Nastavice se, je l'...
              "Sometimes it seemed like the more you drove the less money you had. I remember one time Buck Baker and Lee Petty and I had to put our money together just to split a hot dog and a Coke."
              - Lousie Smith

Comment

• Dexterko
                CBC Član
                • 11.06.2011
                • 21
                • Beograd
                • Audi 100 1.8 C3

Odličan build...
                Reci mi samo tvoje mišljenje, gajim jednu ideju već nekoliko godina...
                Da se uzme yugo, skine motor i sve, i da se prebaci pozadi, odnosno na zadnju gredu, da se napravi rwd sa motorom "u sredini" iza vozača...a napred da se napravi neko zahebano vešanje...
                Baš me zanima tvoje mišljenje pošto imaš iskustva i sa vožnjom a i sa metalom i izvini za off...

Click image for larger version

Name:	10172627_781784995167515_1965470774079618430_n.jpg
Views:	1
Size:	77.0 KB
ID:	881503
                ˙_/______________________\_ https://www.facebook.com/compled
                [|___\░░░OOOO░░░/___|]
                ███████ Audi ███████

Comment

• Aki
                  CBC Senator XXL
                  • 04.08.2006
                  • 1133
                  • Beograd
                  • Yugo 1603, Yugo 1301

Moze, naravno. Vec postoje bi-moto verzije Juga sa tako reci mid-engine varijantom. Problem je sto ima puno posla oko pripreme zadnjeg dela za prihvat tog motora i kompletne prerade koseva za kacenje trapa. Onda se sve sile poremete i odnosi, pa se treba igrati oko vesanja, a svako igranje kosta novca i vremena, ono sto fali 95% ljudi na ovoj planeti. Dalje se dodje do situacije gde ce takav projekat kostati mnogo, ako se radi pravilno i po PS-u, a nece moci da se atestira i bice potpuno beskoristan i mozda cekati neki Navak TD da se odveze koji krug... Ima jos gomile problema o kojima bih mogao pisati, ali tema je previse opsirna, mada zanimljiva na prvu. Ja se drzim stare skole i novih materijala... u to ime:

Kompletan deo poda do B stuba zavrsen, oguljen 90% do lima, tretiran 2K epoksi prajmerom, Bizonovim MS polimerom po svim spojevima, pa Car System zastitom i kao finis ovaj put 2K poliuretanski lak. Primio sam se na ovu hemiju za camce... Naravno, bitan deo je pojacanje grede kompletnim opsivanjem limom sa bocnih i donje strane, kao varovima na "taktickim" mestima. Time je zavrseno pojacavanje zadnjeg dela auta i sada lagano dolazi prednji deo na red za doradu.

Usput sam estetski doterao zadnje amortizere istim poliuretanskim lakom i plan je definitivno ovaj put sve elemente trapa prefarbati njime. Dugo je vreme susenja i sazrevanja, ali verujem da vredi.

- Lousie Smith

Comment

• Aki
                    CBC Senator XXL
                    • 04.08.2006
                    • 1133
                    • Beograd
                    • Yugo 1603, Yugo 1301

Poluretan, ciscenje i nesto novih delova umesto skoro novih... m' kay.

...trebaju mi novi dobosi, paknovi i jedan lezaj, srafovi i matice ako bude na zalihama i mogu da se upare segmenti amortizer - glavcina - dobos.
                    - Lousie Smith

Comment

• b_samardzic
                      CBC Senator XXL
                      • 02.04.2005
                      • 1557
                      • Smederevo

Gde se izvode radovi na autu?

Comment

• Aki
                        CBC Senator XXL
                        • 04.08.2006
                        • 1133
                        • Beograd
                        • Yugo 1603, Yugo 1301

Kod mene u garazi.
                        - Lousie Smith

Comment

• Aki
                          CBC Senator XXL
                          • 04.08.2006
                          • 1133
                          • Beograd
                          • Yugo 1603, Yugo 1301

Bila plata...

Prednji deo roll-cage seda na mesto lagano, treba jos par cevi u zoni vrata i perforiane limove uz A stubove. Zadnji trap se lagano kompletira, moracu da zamenim gornju platnu na gibnju, jer je postojeca ima pukotinu od 3cm na jednom delu...

- Lousie Smith

Comment

• Aki
                            CBC Senator XXL
                            • 04.08.2006
                            • 1133
                            • Beograd
                            • Yugo 1603, Yugo 1301

Poprecne gredice i greda napunjene voskom, muski. Gumice ociscene i vracene na mesto, barem ove koje sada mogu da vratim. Od sutra na zadnjim tockovima, cim pokupim distancere i malo ih pripasujem na ove imbuse sto drze dobose. Sledi vadjenje motora, pa radovi na prednjem delu roll-cage-a i motornom prostoru i redom ostatak... malo brzim tempom, nadam se.

- Lousie Smith

Comment

• Dora
                              Nadzornik!!!
                              • 24.10.2004
                              • 17451
                              • Novi Sad
                              • FIAT

Da su ga oni ovako pravili bilo bi ga i danas
                              Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• YUgisa
                                CBC Senator XXL
                                • 05.06.2008
                                • 793
                                • Subotica
                                • Yugo 1.1 EFI

Da je bilo ovakvih stvari niko ne bi kupio jer bi se zalili da je skupo Svaka cast Aki na poslu Kad se zavrsi bice ga greota voziti
                                Legenda kaže: "Postojali su ljudi koji su se javljali i kad im ne treba ništa..."

Comment

Working...
                                X