HHO - znamo li nesto o tome ?

Collapse
This topic is closed.
X
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • alexa05
    CBC Senator XXL
    • 23.07.2006
    • 1769
    • Smederevo
    • Opel Vectra B 2.0DI 16v

Hmmm samo dve poruke na auto forumu... A druga vec pljuvanje necega sto nema veze sa automobilizmom. Cudno
    EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• Gresis prijatelju, gresis.

Vidim da Painter na ovom forumu vodi glavnu rec, ali posle ovakvih izjava pocinjem da sumnjam da je njegovo HHO znanje vise plod zelje nego stvarnosti.

Izjaviti da POZNAJES STOTONAK ljudi koji koriste MMS znaci da moras poznavati bar 10.000 ljudi (sa kojima si prilicno blizak da bi ti 1% njih ispricao kako je zadovoljno sa MMS-om(iako sumnjam da 1% ljudi u njegovom okruzenju koristi MMS - verovatnije je to 0,01%, ali nema veze))

Kada god treba da se saopsti nesto konktetno ovde svi se kriju iza recenica da nije jos pravo vreme za objavljivanje, rade sa nekim stranim institutima pa ne mogu da kazu nista, itd.
      Ako ne zelite da podelite svoje znanje sa ostatkom sveta onda ne morate ni davati lazne nade ljudima koji istinski veruju da se tu nesto krije i da ce im se racuni za gorivo smanjiti uz minimalna ulaganja.

HHO ispadne kao i MMS. Svi tvrde da poznaju nekog ko je prezadovoljan njihovom upotrebom ali osim njih to niko nije ni cuo ni video.

Ovo je dobronameran post i nije uperen protiv Paintera ili bilo koga drugog. Uperen je protiv zamlacivanja ljudi. Ili pokazite sta imate li bolje cutite (ne pisite nista). Mislim da je to postenije prema posetiocima ovog fourma nego drzati ih u ubedjenju kako imate Sveti Gral ali ga nikome ne pokazujete.

Necu nastaviti diskusiju po ovom pitanju jer, kako sam gore i sam napisao, bolje je da cutim nego da se zamlacujemo beskonacnom i beskorisnom prepirkom.

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Ovi novosadisti neki teški ljudi... Nemoj odmah drugom porukom da se svadjaš i da sve vidiš, lakopo, ima dana više nego kobasica...
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• painter
          Banovan
          • 04.03.2010
          • 738
          • beograd,m.mostanica

Originally posted by MilanB View Post
          Gresis prijatelju, gresis.

Vidim da Painter na ovom forumu vodi glavnu rec, ali posle ovakvih izjava pocinjem da sumnjam da je njegovo HHO znanje vise plod zelje nego stvarnosti.

Izjaviti da POZNAJES STOTONAK ljudi koji koriste MMS znaci da moras poznavati bar 10.000 ljudi (sa kojima si prilicno blizak da bi ti 1% njih ispricao kako je zadovoljno sa MMS-om(iako sumnjam da 1% ljudi u njegovom okruzenju koristi MMS - verovatnije je to 0,01%, ali nema veze))

Kada god treba da se saopsti nesto konktetno ovde svi se kriju iza recenica da nije jos pravo vreme za objavljivanje, rade sa nekim stranim institutima pa ne mogu da kazu nista, itd.
          Ako ne zelite da podelite svoje znanje sa ostatkom sveta onda ne morate ni davati lazne nade ljudima koji istinski veruju da se tu nesto krije i da ce im se racuni za gorivo smanjiti uz minimalna ulaganja.

HHO ispadne kao i MMS. Svi tvrde da poznaju nekog ko je prezadovoljan njihovom upotrebom ali osim njih to niko nije ni cuo ni video.

Ovo je dobronameran post i nije uperen protiv Paintera ili bilo koga drugog. Uperen je protiv zamlacivanja ljudi. Ili pokazite sta imate li bolje cutite (ne pisite nista). Mislim da je to postenije prema posetiocima ovog fourma nego drzati ih u ubedjenju kako imate Sveti Gral ali ga nikome ne pokazujete.

Necu nastaviti diskusiju po ovom pitanju jer, kako sam gore i sam napisao, bolje je da cutim nego da se zamlacujemo beskonacnom i beskorisnom prepirkom.
          Pa sad...zaista poznajem desetine hiljada ljudi,od kojih sam mnoge zaboravio.Upoznao poslovno,a zaboravio da ne bih poludeo! U pravu si ipak,nisu to prava poznanstva tih "100 ljudi",nego znas kako je danas,vreme interneta,pa od tih "100" oko 90 su "poznanici" sa foruma i fejsbuka koje nikad nisam uzivo video,a i svaki dan me po neko pozove u vezi HHO-a,pa se i tu razviju razne price! Meni cesto kazu da previse pricam,pa se trudim da smanjim.Ima izreka: "****** kaze sve sto zna a pametan samo ono sto zeli da kaze"! I u pravu su,cesto sam nadrljao jer previse pricam.Jeste uopsteno,ali tu se kriju moji razlozi...vec sam mnogo uradio i ovako; Probao sam i uverio se da HHO radi to sto kazu,i to vam preneo.Postavio dokumentovane naucne dokaze koje sam mukom nasao na internetu.Objasnio kako da napravite jeftin a dobar generator,naravno nisam dao dimenzije i spisak materijala vec moguce opcije pa nek svako odabere kako zeli.Savetovao sta i gde kupiti.Ko god me je zvao ili dosao dobio je jos mnogo vise informacija.Jesam obecao mnogo vise (recimo snimke agregata koji pokazuju smanjenje potrosnje pod opterecenjem)ali obecavao sam i meni bitnijim osobama a ovo su neka luda vremena,mnogo zelja a malo mogucnosti...Ako me nesto ne spreci,samo je pitanje vremena.
          To sto mi ovde svasta teoretisemo druga je stvar! Ako hoces ustedu napravi generator i cepaj! Ili ga kupi.Moze se desiti i da ne radi kako treba,ima nekih kojima se desilo,ali ako sam pravis neces mnogo novca izgubiti a veruj zanimljivo je pa neces zaliti.Ako kupujes trazi garanciju i povrat novca!
          Eto,dobro nam dosao!
          p.s.trebao bi da znas da su forumi kao zeleznicka stanica,svasta ces tamo videti

Comment

• Originally posted by Dora View Post
            Ovi novosadisti neki teški ljudi...
            Evo da dokazem da nismo samo teski ljudi vec i "izdajice", spreman sam da podelim dve tajne sa vama.
            Citajuci ovaj forum shvatio sam da verovatno poznajem lika koji se ovde predstavio kao Pera Zdera.

Tip je zaludjen pravljenjem vode iz vazduha ali koriscenjem iskljucivo IC zracenja Sunca. U tu svrhu je napravio niz inovacija medju kojima je i nesto slicno onome sto je ovde opisao.

Prva "tajna" je da nije otisao u Austriju vec u Australiju i tamo je nastavio svoj rad jer je Australija nudi finansijsku pomoc kada su u pitanju istrazivanja alternativnih izvora energije.

Druga stvar je da sam video njegovu masineriju za pravljenje vode iz vazduha koja u svom sastavu ima neku kupu visine oko 11 metara i precnika oko 5-6 metara. Na vrhu je kondenzator, a prirodni tok vazduha kroz kupu mu je omogucio da ne koristi nikakve ventilatore ili bilo kakve pokretne delove (ovu spravu namerava da prodaje u Africi gde je veoma bitno da bude sto manje odrzavanja i kvarova).

No to nije toliko bitno koliko je bitno da je u podnoziju te kupe bio jedan generator 4KVA koji je u originalu radio na benzin. Sluzio mu je da pokrece pumpe za cirkulaciju rashladne tecnosti. Cudno je bilo sto mu je rezervoar za gorivo bio skinut a pre ulaza goriva u motor je bila montirana neka cev sa jednom velikom izbocinom pri vrhu. Dodatak lici na buzdovan. Pored je bilo obican akumulator iz kola koji je bio spojen ta tu cev. Izduvni gasovi iz generatora su bili spojeni na mali rezervoar velicine limenke Koka-kole a taj rezervoar je bio spojen na pocetak cevi. U sustini to je bio neki zatvoreni sistem pri cemu su izduvni gasovi ponovo ulazili u onaj buzdovan.

Opis buzdovana sam prepoznao u izlaganju Pere Zdere samo sto on ovde nije dao nikakvo objasnjenje rada.

Sada cu vam odati drugu "tajnu" a to je objasnjenje koje mi je tom prilikom dao.
            Poenta je bila u tome da se u onom malom rezervoaru nalazila voda. U cevi je nekako pravio vakum, voda je prelazila u paru a paraje prolazila kroz ono zadebljanje na vrhu cevi. To zadebljanje je nastalo iz 2 razloga. Jedno je sto su tu bili neki namotaji bakarne zice a drugo je UV sijalica. Po njegovim recima (a inace prica 600 reci u sekundi) glavna fora je u toj sijalici. UV zraci razdvajaju kiseonik i vodonik (ovo ne tvrdim ja nego on) i dobija veliku kolicinu gasa uz malo ulozene energije. Oni namotaji su davali neko promenljivo polje koje je nekako pomagalo u celom tom procesu.

Nisam mu bas poverovao ali je cinjenica da je generator vec radio kada sam dosao i radio je sve dok nisam otisao, a to je bilo jedno 3 sata.

Na ovom forumu nisam video da iko spominje UV zrake kao nacin razdvajanja vodonika i kisenika. Posto se u tehniku ne razumem nemam pojma da li je onaj gore opis rada moguc ili ne.
            Sto rece Painter ovo je zeleznicka stanica pa svako moze da kaze sta hoce.

Pozdrav.

Comment

• painter
              Banovan
              • 04.03.2010
              • 738
              • beograd,m.mostanica

Hehe! Rekoh ja,stajga!
              Znaci,verovatno je to razlog zasto mi se Pera Zdera vise nikad nije javio a imali smo dogovor da mi donese agregat da ga napravim da radi na...
              Meni je pominjao nekakvu gradjevinu tih dimenzija ali ne secam se da je bila kupa ni koji je materijal...
              To sto si opisao sa UV ima logike,ali nije ti rekao ni pola.Mozda ni on ne zna do kraja kako to radi,ali to je nebitno-ako radi!Otprilike naslucujem da je kombinacija GEET reaktora,UV zraka,i el.polja.Verovatno je glavna fora u samom nacinu rada SUS motora,to je ono sto ja pricam a niko ne kapira nego se svi hvataju za zakone fizike,SUS motor ima ogromne gubitke koji su u stvari ona silna toplota,e,ta toplota se iskoristi i vrati u sistem i to je vise od pola posla!To je energija! UV i el.polje dodatno jonizuju gas-vodu,sto pravi skroz drugacije sagorevanje...Ma,nacina je bezbroj!!
              Mene nesto drugo sada zanima:sta MilanB radi i zasto je na forumu,(uleteo je sa pricom o MMS kapima a vidi ga sad)i zasto je bio sa Perom Zderom,i zasto nam odaje "tajne"i ostale "slucajnosti"?Kazem "mene zanima",pa ako ne zeli javno moze mi poslati PP.U svakom slucaju zanimljiv razvoj dogadjaja,svidja mi se!

Comment

• Ka sto sam napisao u prvoj poruci, ovaj forum sam nasao slucajno jer pokusavam da nekako ustedim pare u ovoj krizi.
                Mozda sam i pogresio da je to isti lik ali mi je njegov opis jako licio na onaj dodatak na agregatu. On nikada nije rekao da se zove Pera Zdera vec me je njegov opis podsetio na dodatak na tom agregatu.

Mozda nemaju veze jedan sa drugim. Ono sa MMS je bilo samo zato sto sam kivan na nadrilekarstvo.
                Sa "Perom Zderom" sam bio slucajno jer je ispred njihove hale stojala ta cudna gradjevina i svi smo se pitali sta je to.
                U pocetku su se salili i govorili da je to topla leja za jelke ali kada je pocela da curi voda (kada je uredjaj proradio) nisu imali gde pa su nam objasnili sta je to.
                Inace njihova firma se bavi projektovanjem industrijske elektronike i softvera. Pored njih prodjem svaki dan kada idem na posao.

Eto Painter zao mi je sto nema misterije zasto sam bio tamo, ali takav je zivot. A tajna i nije tajna ako je to pricao pred nekoliko ljudi. Mozda nas je i dalje zamlacivao, to cu sada tesko saznati. On nije tu, kupe vise nema, a zivot ide dalje.

Comment

• Dora
                  Nadzornik!!!
                  • 24.10.2004
                  • 17451
                  • Novi Sad
                  • FIAT

Počinje španska serija, pratimo
                  MilanB priznaj ko si i šta si uradio sa Perom Žderom

https.autogas.rs

Comment

• Ako ti to kazem moracu ti uraditi isto sto i njemu

Comment

• painter
                      Banovan
                      • 04.03.2010
                      • 738
                      • beograd,m.mostanica

Jeste,sredio je Peru Zderu a sad je dosao i po nas ostale! Radi za naftase,znao sam!
                      (zasto nemam smajlije,bre?i zasto ne dobijam obavestenja na mejl kad sam podesio da mi salje mejlove??)

Comment

• halo
                        CBC Član
                        • 31.07.2010
                        • 60
                        • Kruševac

Originally posted by painter View Post
                        Razumem se u tretiranje voda s HHO,za bazene,za septicke jame,i za pice,lekovito,ali ako trazite da vam napravim takav napitak-pijete na sopstvenu odgovornost!!! Eto...
                        Gde su bre smajliji??
                        I hoce li mi stici obavestenje na mejl??
                        Ni meni se ne sviđa taj da kažem "redukovani" forum, a šta je sve veoma korisno izbačeno, to treba tek da se analizira

Evo sad pošto prvi put pišem post u ovom tzv. novom forumu, vidim nema nigde boldirano, veličine slova,......u odnosu na raniji

No, da pređem na stvar, iako nije reč o temi HHO, da li znaš slučajno kako napraviti što jeftiniju, jednostavniju septičku jamu tako da voda na izlazu iz septičke jamu bude čista i bezbedna radi ponovnog iskoriščenja vode za zalivanje, a da ista septička jama ne zahteva periodično čišćenje od nagomilanog taloga?

Comment

• Dora
                          Nadzornik!!!
                          • 24.10.2004
                          • 17451
                          • Novi Sad
                          • FIAT

A da malo pročitaš recimo pomoć oko foruma i tako nešto slično da ne moram ama baš svakom u ovom forumu gde vas ima celih 6 objašnajvati gde su mu smajliji.

Očekujerte da se uselite u novu zgradu i da prekidač za svetlo bude baš na istom mestu?...

Nije bilo para pa je kupljena osnovna varijanta zgrade, nedostajalo za neke prekidače

https.autogas.rs

Comment

• expendable
                            CBC Senator XXL
                            • 04.11.2009
                            • 3662
                            • Bor

Originally posted by MilanB View Post
                            Ako ti to kazem moracu ti uraditi isto sto i njemu
                            A bre naftaš ... ne moraš baš ili slične metode, kriza je ... možeš i da calenzi šuške, svako ima svoju cenu a nafta je stala sa padom cene (što možda ima i veze sa nestankom Pere, koji je očigledno prvo trebao da ode u policiju).

Više mi liči na "fight the future" nego Meksičku seriju, ali ionako je dramaturgija slična ...
                            Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• painter
                              Banovan
                              • 04.03.2010
                              • 738
                              • beograd,m.mostanica

Originally posted by halo View Post
                              Ni meni se ne sviđa taj da kažem "redukovani" forum, a šta je sve veoma korisno izbačeno, to treba tek da se analizira

Evo sad pošto prvi put pišem post u ovom tzv. novom forumu, vidim nema nigde boldirano, veličine slova,......u odnosu na raniji

No, da pređem na stvar, iako nije reč o temi HHO, da li znaš slučajno kako napraviti što jeftiniju, jednostavniju septičku jamu tako da voda na izlazu iz septičke jamu bude čista i bezbedna radi ponovnog iskoriščenja vode za zalivanje, a da ista septička jama ne zahteva periodično čišćenje od nagomilanog taloga?
                              Ma jeste o HHO samo Ti ne znas! Vidi,jesam probao ali jos nisam kompletno instalirao sistem za preciscavanje vode u septickoj uz pomoc elektrolize pa zato nisam ni postavio fotke itd.(mnogo sam se rasplinuo,imam stotine zapisanih ideja i desetine zapocetih eksperimenata i to je jedan od razloga sto sam se usporio u realizaciji).Sve sto Ti treba ima da se kupi osim sto nije bas jeftino na danasnju krizu,a mogu Ti pomoci da sam napravis.Te kupovne zahtevaju periodicno ciscenje od taloga koji je fino preradjen,poput humusa.Mislim da mogu i taj problem resiti,ako Ti se svidi resenje.Javi se ako si ozbiljan pa cu Ti ispricati sve.

Comment

• expendable
                                CBC Senator XXL
                                • 04.11.2009
                                • 3662
                                • Bor

Originally posted by painter View Post
                                Ma jeste o HHO samo Ti ne znas! Vidi,jesam probao ali jos nisam kompletno instalirao sistem za preciscavanje vode u septickoj uz pomoc elektrolize pa zato nisam ni postavio fotke itd.(mnogo sam se rasplinuo,imam stotine zapisanih ideja i desetine zapocetih eksperimenata i to je jedan od razloga sto sam se usporio u realizaciji).Sve sto Ti treba ima da se kupi osim sto nije bas jeftino na danasnju krizu,a mogu Ti pomoci da sam napravis.Te kupovne zahtevaju periodicno ciscenje od taloga koji je fino preradjen,poput humusa.Mislim da mogu i taj problem resiti,ako Ti se svidi resenje.Javi se ako si ozbiljan pa cu Ti ispricati sve.
                                Ovo sigurno može jer već postoji (mada je prilično nova stvar, koliko se sećam od tek pre 5-6 god.).
                                Nije u široj upotrebi jer ... je nova stvar.
                                Koliko je kvalitetno rešenje painter-a teško je reći ali ni postojeći sistemi nisu baš dorađeni (te i nisu postali industrijski standard). Siurno radi. I sigurno je bolje od mnogih konvencionalnih metoda.
                                Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

Working...
                                X